201
6 Zvolte některou z následujících možností:
ruční vaření
program V jednom hrnci
program Omáčky/polévky
program Vaření v páře
Poznámka: Když zmáčknete tlačítko
přednastaveného programu, jednotka pípne a
rozsvítí se kontrolka nad příslušným tlačítkem.
Pohotovostní režim
Pokud do 5 minut nic nezvolíte, přepne se
jednotka do pohotovostního režimu a na displeji
se zobrazí - --. Jednotku znovu aktivujete
zmáčknutím kterékoli funkce.
7 Zmáčknutím tlačítka Spustit/Pozastavit zahajte
vaření.
8 Po dokončení jednotlivých fází programu se rozsvítí
kontrolka nad tlačítkem příslušného programu a
jednotka se přepne do cyklu Udržení teploty, který
trvá 30 minut.
9 Chcete-li jednotku vypnout, zmáčkněte tlačítko
Spustit/Pozastavit a sundejte víko. Dávejte pozor,
protože nádoba a víko budou horké.
Cyklus Udržení teploty
V cyklu Udržení teploty se bude obsah neustále
promíchávat při teplotě 65 °C.
Chcete-li cyklus Udržení teploty vypnout,
zmáčknutím tlačítka Spustit/Pozastavit jednotku
pozastavte. Sundejte víko, abyste zkontrolovali stav
nebo přidali další ingredience, a pak zmáčknutím
tlačítka Spustit/Pozastavit pokračujte ve vaření.
Když během cyklu Udržení teploty zmáčknete
tlačítko Zrušit, vrátí se program do výchozích
nastavení.
Když časovač v ručním režimu nebo na konci fáze
programu odpočítá do stavu 0:00, jednotka se
automaticky přepne do cyklu Udržení teploty, který
trvá 30 minut.
Jednotka bude pípáním každých 10 sekund během
první minuty a pak každých 30 sekund
upozorňovat, že je v cyklu Udržení teploty a cyklus
vaření byl dokončen.
Po vaření
Při manipulaci se spotřebičem v režimu vaření nebo
po vaření buďte opatrní. To platí ZEJMÉNA PRO
NÁDOBU A NÁSTROJE, protože dlouho po vypnutí
spotřebiče zůstávají HORKÉ.
K vyjmutí a přenášení nádoby používejte držadla.
Při manipulaci s horkou nádobou a horkými nástroji
používejte kuchyňské chňapky.
Spodní strana nádoby zůstane horká dlouho po
dokončení vaření. Při manipulaci a čištění buďte
opatrní.
Rady a tipy
Syrové maso a tvrdou zeleninu před přidáním do
nádoby nakrájejte na menší kousky.
Při přípravě receptů s mlékem vždy používejte
míchací lopatku nebo nožovou jednotku, abyste
zabránili přichycení nebo připálení obsahu.
Ingredience nakrájejte na stejně velké kousky,
protože to napomůže rovnoměrnému uvaření.
V případě potřeby doporučujeme maso a
zeleninu před přidáním do nádoby orestovat na
pánvi. Spotřebič dokáže zeleninu, např. cibuli,
rozvařit doměkka, ale nedokáže potraviny
osmahnout dohněda.
Použijte dodávanou stěrku k seškrábání
ingrediencí mezi jednotlivými fázemi programu.