CZ-4
Česky
Instalace a připojení
1) Délka vaření
• Doba vaření uvedená v kuchařce je pouze při-
bližná. Délka vaření závisí na okolnostech,
teplotě, množství potravin a typu nádobí.
• Začněte s minimální dobou vaření, aby
nedošlo k převaření. Pokud potraviny nejsou
dostatečně uvařené, můžete je vždy vařit o
něco déle.
Poznámka: Pokud bude doporučená délka
vaření překročena, dojde ke znehodnocení
potravin a za extrémních okolností může
vzniknout požár, ktery by mohl poškodit
vnitřek trouby.
2) Malé množství potravin
• Malé množství potravin s nízky m obsahem
vlhkosti se může spálit, vysušit nebo
vzplanout, pokud se vaří příliš
dlouho. Jestliže materiál uvnitř
trouby vzplane, nechte dvířka
trouby zavřená, vypněte troubu a
vytáhněte zástrčku ze zásuvky.
3) Vejce
• Nevařte vejce ve skořápkách a celá natvrdo
vařená vejce v režimu
MICROWAVE. Může vzniknout
takovy tlak, že vejce explodují,
a to dokonce i po skončení
ohřevu v mikrovlnné troubě.
4) Propichování slupek, blan, střívek a kůže
• Potraviny s neporézním povrchem, například
brambory, vaječné žloutky a
klobásy, se musejí před
vařením v režimu MICROWAVE
propíchnout, aby nepraskly.
5) Teploměr na maso
• Teploměr na maso používejte ke kontrole
teploty pečeného a drůbežího masa pouze
tehdy, je-li maso vyjmuto z mikrovlnné trouby.
V režimu MICROWAVE a COMBINATION
nepoužívejte běžny teploměr, protože může
způsobit jiskření.
6) Tekutiny
• Při zahřívání tekutin, např. polévek, omáček
a nápojů v mikrovlnné troubě může dojít
k přehřátí tekutin za bod varu bez viditelného
bublání. To může způsobit náhlé vzkypění
horké tekutiny. Chcete-li tomu předejít, pos-
tupujte následovně:
a) Nepoužívejte nádoby
s rovny mi stěnami
a úzky mi hrdly
b) Nepřehřívejte tekutiny.
c) Zamíchejte tekutinu před umístěním do
mikrovlnné trouby a v polovině vaření.
d) Po ohřátí nechte nádobku chvíli odstát v
troubě, poté ji znovu promíchejte a opa-
trně vyjměte.
7) Papír a plasty
• Při vaření potravin v plastovy ch nebo
papírovy ch nádobách
mikrovlnnou troubu často kon-
trolujte, neboť tyto nádoby při
přehřátí vzplanou.
• Nepoužívejte vy robky z recyklo-
vaného papíru (např. papírové utěrky), pokud
není papírovy vy robek označen jako
bezpečny pro použití v mikrovlnné troubě.
Vy robky z recyklovaného papíru mohou
obsahovat nečistoty, které mohou při
používání způsobit jiskření a/nebo požár.
• Ze sáčků na pečení odstraňte před vložením
do mikrovlnné trouby drátěné svorky.
8) Kuchyňské náčiní a fólie
• Neohřívejte uzavřené konzervy nebo láhve,
protože by mohly explodovat.
• Kovové nádoby nebo nádoby s kovovy m
okrajem by neměly by t používány při vaření
v režimu Microwave. Způsobují totiž jiskření.
• Pokud používáte hliníkovou fólii, jehly na
maso nebo kovové nádobí, měla by by t
vzdálenost mezi nimi a stěnami a dvířky
mikrovlnné trouby alespoň 2 cm, aby
nedocházelo k jiskření.
9) Feeding Bottles/Baby Food Jars
• Před vložením kojenecké láhve nebo nádoby
s dětskou vy živou do trouby je třeba odstran-
it vrchní díl a dudlík nebo víčko.
• Obsah kojenecky ch lahví a nádob s dětskou
vy živou je třeba zamíchat nebo protřepat.
• Před konzumací je nutno zkontrolovat teplo-
tu, aby nedošlo k popálení.