popis
ruční mixér
햲 ovládání rychlosti - 5 rychlostí
햳 hlavní vypínač
햴 rukojeť
햵 tlačítka pro uvolnění hřídelí nástavců
햶 hřídel mixéru s pevně nasazeným trojitým nožem
햷 kryty nožů proti nečistotám
햸 stojan
části mixéru
햹 přítlačné díly
햺 plnicí hrdlo
햻 víko
햽 disk na krájení /sekání
햾 hnací hřídel disku
햿 nože
헀 pracvoní nádoba
헁 odnímatelný protiskluzový podstavec
nástavec s metličkou
헂 prsten metličky
헃 drátěná metlička
nástavec na mixování polévek
헄 nástavec na mixování polévek s pevně
nasazeným trojitým nožem
použití u ručního mixéru
●
Můžete míchat dětskou výživu, polévky, omáčky,
mléčné koktejly, majonézu apod.
míchání na pánvi
●
Pro bezpečné použití opět doporučujeme nechat
horké tekutiny před zahájením mixováním v pánvi
vychladnout na pokojovou teplotu.
●
Nástavec na mixování polévek můžete použít na
rychlou přípravu polévek apod. přímo v hrnci.
Můžete použít také ruční mixér.
●
Nástavec na mixování polévek nepoužívejte ke
zpracování syrové zeleniny.
1 Sejměte kryt nožů proti nečistotám na konci hřídele
mixéru.
2 Nasaďte hřídel mixéru na rukojeť – zatlačením
uzamkněte.
3 Přístroj zapojte do sítě.
4 Potraviny dejte do nádoby vhodné velikosti.
Doporučujeme vysokou nádobu s rovnými stěnami,
která je větší než množství potravin, aby se
ingredience mohly promísit, a dostatečně vysoká,
aby nedocházelo ke stříkání.
●
Aby nedošlo k rozstříkání kapaliny, nože
umístěte do potraviny předtím, než jej zapnete.
5 Otáčením ovladačem rychlosti nastavte
požadovanou rychlost a zapněte přístroj. (Pro
pomalejší míchání zvolte rychlost 1 a 2).
●
Dávejte pozor, aby smês nedosahovala ke spoji
mezi hnací jednotkou a mixovacím nástavcem.
●
Noži pohybujte v míchaných potravinách, které
rozmačkejte a rozmíchejte, abyste dosáhli
požadované směsi.
●
Váš ruční mixér není určen pro drcení ledu.
●
Pokud dojde k zaseknutí mixéru, před vyčištěním jej
odpojte ze sítě.
6 Po použití přístroje jej odpojte ze sítě a stiskněte
tlačítko uvolnit a odejměte hřídel mixéru z
rukojeti.
nástavec mixéru
A použití nožů
●
Nože jsou velmi ostré, proto při manipulaci buďte
opatrní.
●
Nezpracovávejte tvrdé potraviny, jako kávová zrna,
kostky ledu, koření nebo čokoládu, protože by
mohlo dojít k poškození nožů.
●
Z masa, které budete sekat,odstraňte kosti a
pokrájejte je na kostky o velikosti 2 cm.
1 Na spodek nádoby nasaďte protiskluzový
podstavec.
2 Namontujte nože na čep nádoby na míchání .
Nože namontujte vždy předtím, než do přístroje
vložíte ingredience.
3 Nasaďte víko a zatlačením je upevněte .
4 Na přístroj nasaďte rukojeť a zatlačte ji, aby zapadla
do své pozice. Rukojeť je možno nasadit s tlačítkem
pro zapnutí/vypnutí přístroje směrem dovnitř nebo
ven.
5 Přístroj připojte do sítě a nádobu držte ve stabilní
poloze. Potom zvolte rychlost a zapněte jej.
6 Po ukončení přístroj odpojte ze sítě a demontujte.
Pokud chcete sejmout víko, zatáhněte za obě spony
směrem ven a nadzvedněte jej .
rady
●
Nože se používají pro výrobu dortů a pečiva, sekání
masa,sýrů, zeleniny,bylin, ořechů, omáček k
namáčení pečiva a také pro výrobu strouhanky z
chleba a pečiva. Přístroj není vhodný pro
přípravu chlebového těsta.
●
Příprava pečiva – použijte tuk přímo z lednice a
nakrájejte jej na kostky 2cm a zpracujte jej, až směs
vypadá jako hrubá strouhanka. Pomocí plnicí
trubice přidejte vodu a jakmile se směs spojí,
přestaňte míchat.
●
Dbejte na to, abyste směs nezpracovali příliš.
●
Pokud budete používat mandlovou esenci nebo jiné
přísady, zabraňte tomu, aby došlo k jejímu kontaktu
s plasty, mohla by zanechat trvalé stopy.
59