Tato funkce vám umožňuje nastavit teplotu smažení
vašeho jídla. Varná deska během smažení automaticky
udržuje nastavenou teplotu. Jakmile je nastavena teplota,
není zapotřebí žádné ruční seřizování.
Tuto funkci můžete nastavit pro levou přední zónu
varné desky.
Laminované pánve používejte pouze u nízkého
teplotního stupně, abyste zabránili poškození a
přehřátí varné nádoby.
1. Položte prázdnou pánev na levou přední varnou zónu.
Při použití této funkce nepoužívejte pokličku.
2. Stiskněte
. Ukazatel nad symbolem se rozsvítí.
Teplota je nastavena na .
3. Nastavte nejlepší teplotu ke smažení vašeho
požadovaného jídla. Viz tabulka v kapitole „Rady a
tipy“. Ukazatele nad symboly začnou pomalu blikat.
Zóna se zahřívá.
4. Vyčkejte, dokud pánev nedosáhne nastavené
teploty. Zazní zvukový signál. Všechny ukazatele nad
symbolem svítí.
5. Vložte potraviny a trochu tuku na pánev.
Stiskněte 0 na levé přední varné zóně nebo stiskněte
.
Vejce
Omeleta, smažená vajíčka 1 - 3
Míchaná vajíčka 4 - 6
Rybí lé, rybí prsty, mořské plody 4 - 6
Kotleta, kuřecí prsa, krůtí prsa 1 - 3
Hamburgery, masové kuličky 2 - 4
Řízky, lety, středně či dobře propečené steaky, smažené uzeniny, mleté
maso
4 - 6
Nepropečený steak 7 - 9
Smažené brambory, syrové 1 - 3
Smažené bramborové těsto 4 - 6
Zelenina 4 - 6
Údaje uvedené v tabulkách zobrazují příklady jídel pro každý stupeň teploty. Množství, tloušťka,
kvalita a teplota (např. zmražených) potravin má vliv na správný stupeň teploty. Zvolte takový
stupeň teploty a dodatečné nastavení, který nejlépe odpovídá vašim zvyklostem při vaření a
pánvím.