163
JAK ZAČÍT POUŽÍVAT
Před začátkem používání mrazáku proveďte následující kontroly:
1. Vnitřek je suchý a kolem zadní strany může volně cirkulovat vzduch.
2. Vyčistěte vnitřek podle doporučení v části „OŠETŘOVÁNÍ“.
3. Zastrčte zástrčku do zásuvky a zapněte napájení elektrickým proudem. Rozsvítí se červená
kontrolka. Zabraňte náhodnému vypnutí přelepením vypínače páskou. Zelená kontrolka se
rozsvítí a rozběhne se kompresor.
4. Když se rozběhne kompresor, uslyšíte ho. Hluk mohou zvýšit i kapaliny a plyny uzavřené
v systému chlazení bez ohledu na to, zda kompresor běží nebo ne. To je normální stav.
5. Pokud chcete uložit již zmrazené potraviny, otevřete víko mrazáku a zkontrolujte, že mrazák
dosáhl správné teploty. Poté můžete vložit zmrazené potraviny. (Podrobnosti jsou uvedeny
v „Ukládání zmrazených potravin“.)
6. Nenaplňujte spotřebič okamžitě po zapnutí. Vyčkejte, až je dosaženo správné teploty pro
uložení. Doporučujeme zkontrolovat teplotu přesným teploměrem (viz „Provoz mrazáku“).
PROVOZ MRAZÁKU
Nastavení teploty
Teplota v mrazáku se nastavuje knoflíkem na termostatu. Značky „1、2、3、4、5“ nereprezentují
určitou teplotu. Čím nižší číslo zvolíte, tím vyšší je teplota v mrazáku. To znamená, že číslo „5“ je
nejnižší teplota.
Význam značek:
„OFF“: bod vynuceného vypnutí
1–5: Intervaly mrazení (od -12 ℃ do -30 ℃)
Dosažené teploty se mohou měnit v závislosti na podmínkách používání spotřebiče, jako jsou:
umístění spotřebiče, okolní teplota, četnost otevírání víka a množství potravin v mrazáku.
V závislosti na těchto podmínkách je nutné nastavit polohu knoflíku termostatu. Za normálních
okolností pro okolní teplotu 25 ℃ by měl být nastaven do prostřední polohy.
Doporučujeme zkontrolovat teplotu termostatem, abyste si byli jisti, že je v mrazáku udržována
správná teplota. Upozorňujeme, že musíte provést měření rychle, protože se teplota na teploměru
bude rychle zvyšovat, když otevřete víko mrazáku.
Nezapomeňte, že pokaždé, když otevřete víko, uniká chladný vzduch a teplota uvnitř mrazáku se
zvyšuje. Proto nikdy nenechávejte víko otevřené a kontrolujte, že je zavřené: okamžité poté, co jsou
potraviny vloženy nebo vyjmuty.