25
3 / RŮZNÉ ZPŮSOBY PEČENÍ V TROUBĚ
CS
*
Sekvence používaná(é) pro oznam, uvedený na energetické etiketě podle evropské normy EN 50304 a
podle Evropské směrnice 2002/40/ES.
VVÍÍŘŘEENNÍÍ HHOORRKKÉÉHHOO VVZZDDUUCCHHUU
(doporučená teplota
118800°°CC
min. 35°C max. 235°C)
•
Pečení vyhřívacím tělesem umístěným v zadní části trouby a vrtulí rozhánění vzduchu.
•
Rychlý vzestup teploty : Některé pokrmy je možno vložit do nevyhřáté trouby.
•
Doporučuje se k uchování lahodné měkkosti bílých mas, ryb, zeleniny.
Pro vícenásobné pečení až na 3 etapy.
KKOOMMBBIINNOOVVAANNÝÝ HHOORRKKÝÝ VVZZDDUUCCHH
(doporučená teplota
220055°°CC
min. 35°C max. 275°C)
•
Pečení uskutečnuje dolní a horní těleso a vrtule rozhánění vzduchu.
•
Tři sdužené zdroje tepla : silné vyhřívání odspodu, trocha vířivého horkého vzduchu a
špetka grilu na zbarvení dozlatova.
•
Doporučuje se pro slané koláče quiche, koláče s náplní, šťavnaté ovocné koláče,
nejlépe v hliněné formě.
GGRRIILL ++ OOTTÁÁČČEECCÍÍ RROOŽžEEŇŇ
(doporučená teplota
220000°°CC
min. 180°C max. 230°C)
•
Peče se střídavě, shora a rozháněním vzduchu vrtulí rozhánění vzduchu.
•
Předehřátí není nutné. Drůbež a pečeně šťavnaté a křupavé ze všech stran
•
Otáčecí rožeň je dále v provozu až do otevření dvíře.
•
Zasuňte plech na zachytávání tuku do spodní vodící lišty.
•
Doporučuje se pro drůbeží maso nebo pečeně na rožni, pro jejich uchycení a dobré
propečení, pro hovězí žebírka. Pro zachování šťavnatosti kousků ryb.
TTRRAADDIIČČNNÍÍ
(doporučená teplota
224400°°CC
min. 35°C max. 275°C)
•
Ohřev dolním a horním tělesem.
•
Po předehřátí takto upečete většinu Vašich jídel, doporučené pro zachování měkkosti
bílých mas, ryb, zeleniny.
EECCOO
(doporučená teplota
220000°°CC
min. 35°C max. 275°C)
•
Pečení shora a zespodu.
•
Tato volba umožňuje dosáhnout úspory energie a přitom zachovat skvělé vlastnosti
pečení.
•
Volba ECO se používá pro energetické etikety.
•
Pečení se děje
bbeezz ppřřeeddeehhřřááttíí..
*
*