24
3 / RŮZNÉ ZPŮSOBY PEČENÍ V TROUBĚ
CS
*
Sekvence používaná(é) pro oznam, uvedený na energetické etiketě podle evropské normy EN 50304 a
podle Evropské směrnice 2002/40/ES.
VVÍÍŘŘEENNÍÍ HHOORRKKÉÉHHOO VVZZDDUUCCHHUU
(doporučená teplota
118800°°CC
min. 35°C max. 235°C)
•
Pečení vyhřívacím tělesem, umístěným v zadní části trouby, a vrtulí rozhánění
vzduchu.
•
Rychlý vzestup teploty: Některé pokrmy je možno vložit do nevyhřáté trouby.
•
Doporučuje se k uchování lahodné měkkosti bílých mas, ryb, zeleniny.
Pro vícenásobné pečení až na 3 etapy.
KKOOMMBBIINNOOVVAANNÝÝ HHOORRKKÝÝ VVZZDDUUCCHH ((++ CCHHLLEEBBAA))
(doporučená teplota
220055°°CC
min. 35°C max. 275°C)
•
Pečení uskutečnuje dolní a horní těleso a vrtule rozhánění vzduchu.
•
Tři sdužené zdroje tepla: silné vyhřívání odspodu, trocha vířivého horkého vzduchu a
špetka grilu na zbarvení dozlatova.
•
Doporučuje se pro slané koláče quiche, koláče s náplní, šťavnaté ovocné koláče,
nejlépe v hliněné formě.
CCHHLLEEBBAA
•
Sekvence pečení se doporučuje pro pečení chleba.
•
položte pecen chleba na pečící plech-2 vodicí lištu.
•
Nezapomeňte do trouby vložit ohnivzdornou misku s vodou, abyste získali křupavou a
zlatavou kúrku.
GGRRIILL ++ OOTTÁÁČČEECCÍÍ RROOŽžEEŇŇ
(doporučená teplota
220000°°CC
min. 180°C max. 230°C)
•
Peče se střídavě, shora a rozháněním vzduchu vrtulí rozhánění vzduchu.
•
Předehřátí není nutné. Drůbež a pečeně šťavnaté a křupavé ze všech stran.
•
Otočný rožeň je dále v provozu až do otevření dvířek.
•
Zasuňte plech na zachytávání tuku do spodní vodící lišty.
•
Doporučuje se pro drůbeží maso nebo pečeně na rožni, pro jejich uchycení a dobré
propečení, pro hovězí žebírka. Pro zachování šťavnatosti kousků ryb.
““DDRRUUBBEEŽž”” EECCOO
(doporučená teplota
220000°°CC
min. 35°C max. 275°C)
PPeeččeenníí sshhoorraa aa zzeessppoodduu bbeezz rroozzhháánněěnníí vvzzdduucchhuu vveennttiillááttoorreemm..
•
Tato volba umožňuje dosáhnout úspory energie a přitom zachovat skvělé vlastnosti
pečení.
•
Volba ECO se používá pro energetické etikety.
•
Pečení se děje
bbeezz ppřřeeddeehhřřááttíí..
•
Zasuňte drůbež na pekáči do 1. vodící lišty.
*
*