Ke snížení kondenzace troubu vždy před vlo‐
žením jídla na 10 minut předehřejte.
Doporučujeme setřít vodní kapky po každém
pečení.
Upozornění Vždy pečte se zavřenými
dveřmi trouby. Při otvírání výklopných
dveří trouby vždy odstupte. Dveře nesmí
spadnout dolů, vždy držte držadlo dveří,
dokud se úplně neotevřou.
Horký vzduch
• Jídlo se peče pomocí předehřátého vzdu‐
chu rozháněného rovnoměrně do trouby
ventilátorem, který se nachází na vnitřní
zadní stěně trouby.
• Teplo se tak rovnoměrně rozptýlí do všech
částí trouby a umožňuje současné pečení
různých druhů jídel na různých roštech
trouby. Horkovzdušné pečení rychle vysu‐
šuje vlhkost a suché prostředí trouby pak
brání přenosu různých chutí a vůní z jed‐
noho jídla na druhé.
• Možnost pečení na roštech v různé výšce
znamená, že můžete péct různá jídla sou‐
časně a až tři plechy čajového pečiva a
mini pizzy k okamžité spotřebě, nebo k ná‐
slednému zmrazení.
• V troubě můžete samozřejmě také péct jen
na jednom roštu. V tomto případě doporu‐
čujeme péct v nejnižší poloze drážek, aby‐
ste mohli lépe sledovat průběh pečení.
• Trouba je rovněž velmi vhodná pro sterili‐
zaci marmelád, vaření domácích ovoc‐
ných sirupů a k sušení hub nebo ovoce.
Grilování -
– Většina jídel musí být umístěna na roštu v
grilovací nádobě, která dovoluje maximál‐
ní cirkulaci vzduchu, a jídlo neleží v tuku a
šťávě. Masa jako ryby, játra a ledvinky mů‐
žete položit i přímo do grilovací nádoby.
– Před grilováním musí být potraviny důklad‐
ně osušené, aby se co nejvíce omezilo
stříkání tuku. Libová masa a ryby potřete
trochou oleje nebo rozpuštěného másla,
aby zůstaly při pečení vlhké.
– Při grilování masa můžete pod rošt položit
přílohy jako rajčata a houby.
– K toustování chleba doporučujeme použít
horní polohu drážek.
– Potraviny během grilování podle potřeby
obracejte.
Jak používat topný článek plného grilu
1. Otočte ovladač funkcí trouby do polohy
.
2. Otočte ovladačem termostatu na poža‐
dovanou teplotu.
3. Nastavte rošt a grilovací nádobu do vhod‐
né úrovně drážek podle různé tloušťky
potravin. Posuňte jídlo blíž ke grilovacímu
tělesu, chcete-li grilování urychlit, a na‐
opak, chcete-li grilovat pomalu.
Před přípravou plátků masa nebo opékáním
chleba nechte gril několik minut předehřát na
plný výkon. Během pečení můžete podle
potřeby nastavit teplotu a rošt.
Při pečení budou chladicí ventilátor a kon‐
trolka termostatu fungovat tak, jak bylo po‐
psáno u horkovzdušného ohřevu.
Jak používat topný článek vnitřního grilu
Vnitřní gril rychle ohřívá přímo střed grilovací
pánve. Při použití topného článku k pečení
malých množství můžete dosáhnout úspory
energie.
1. Otočte ovladač funkcí trouby do polohy
.
2. Otočte ovladačem termostatu na poža‐
dovanou teplotu.
3. Nastavte polohu roštu a grilovací pánve
podle tloušťky jídla a postupujte podle ná‐
vodu ke grilování.
Topný článek grilu je řízen termostatem. Bě‐
hem pečení se gril střídavě zapíná a vypíná,
aby nedošlo k přehřátí.
Gril - otočný rožeň
Otočný rožeň se používá následovně:
1. Zasuňte rám rožně do druhé pozice od‐
spodu, jak je znázorněno na obrázku.
2. Nasaďte na rožeň první vidlici, napíchně‐
te jídlo, které chcete upéct a zajistěte ho
8