54
naplněná voda vytékala na zadní straně
přístroje.
3. Naplněné množství vody je vždy o něco větší
než skutečné množství kávy, protože mletá
káva trochu vody absorbuje.
4. Otevřete otočné rameno kávovaru tím, že
stisknete tlačítko „ÖFFNEN“ (otevřít) na
pravé straně přístroje.
5. Do koše filtru vložte stálý filtr. Alternativně
můžete použít také papírový filtr velikosti 4.
6. Když používáte stálý filtr, může se ve
skleněné konvici usadit malé množství
kávové sedliny. To je podmíněno technicky
a nejedná se o nedostatek přístroje.
7. Zavřete otočné rameno mírným přitlačením.
8. Postavte skleněnou konvici se zavřeným kry-
tem na ohřívací desku.
9. Sundejte kryt ze zásobníku kávových zrn.
Naplňte zásobník kávovými zrny.
10. Dbejte na to, že zásobník kávových zrn
musí být vždy alespoň do poloviny plný.
Maximální množství náplně činí cca 200 g.
11. Nepřeplňujte zásobník kávových zrn, protože
jinak může dojít k poškození mlýnku.
12. Zavřete zásobník kávových zrn krytem.
Dbejte na to, že přístroj nepozná, když v
zásobníku nejsou žádná zrna.
13. Zvolte požadované množství šálků tím, že
tlačítko „TASSEN“ (šálky) stisknete toli-
krát, dokud displej neukazuje požadovaný
počet šálků. Můžete volit mezi 2, 4, 6, 8,
10 a 12 šálky. Bezpodmínečně dbejte na
to, abyste zvolili přesně takové množství
šálků, pro které byla naplněna voda. Když
naplníte vodu na dva šálky, musíte zvolit
dva šálky, když naplníte vodu na čtyři šálky,
zvolte čtyři šálky atd. Pouze tak může být
zaručena optimální chuť kávy. Kávovar mele
přesné množství kávy pro právě nastavený
počet šálků.
14. Nyní můžete tlačítkem „STÄRKE“ (síla) zvo-
lit požadovanou sílu kávy.
15. Na přání můžete kávu připravit také z mleté
kávy. K tomu stiskněte tlačítko „MÜHLE
AUS“ (mlýnek vyp). Tlačítko je aktivní,
dokud je modře podsvětleno. Jakmile je
příprava ukončena, tlačítko „MÜHLE AUS“
(mlýnek vyp) se automaticky deaktivuje.
16. Nyní stálý filtr naplňte požadovaným
množstvím středně jemně mleté kávy, podle
chuti 5-7 g (cca 1 odměřovací lžička) na
šálek. Příliš jemně umletá káva může ucpat
póry filtru a způsobit přetečení.
17. Stiskněte tlačítko „EIN/AUS“ (zap/vyp),
přístroj začne s přípravou kávy.
18. Na displeji se během přípravy zobrazuje
„BRÜHEN“ (vaření).
19. Konvici můžete vyjmout kdykoli během
přípravy. Systém proti kapání zabrání, aby
zbylá káva kapala z filtru. Konvici opět
vložte pod filtr během 30 vteřin, aby filtr
nepřetekl.
20. Když je přístroj s přípravou kávy hotov, je to
indikováno signálním tónem.
21. Ohřívací deska zůstane zapnuta tak dlouho,
dokud je zapnut také kávovar, aby káva v
konvici zůstala horká. Po dvou hodinách se
přístroj automaticky vypne. Pokud si funkci
udržování teploty nepřejete, vypněte přístroj
tlačítkem „EIN/AUS“ (zap/vyp).
22. Po úplném nalití kávy do šálků nenechá-
vejte prázdnou konvici stát na horké ohřívací
desce.
23. Vyjměte stálý filtr a odstraňte kávovou sed-
linu.
PŘÍPRAVA KÁVY S PŘEDVOLBOU ČASU
1. Přístroj se připraví podle popisu v kapitole
„Příprava kávy“.
Dávejte přitom pozor na to, aby síla kávy
a počet šálků byl nastaven podle Vašeho
přání.
Rozhodněte se, zda budete připravovat
kávu z mleté kávy nebo kávových zrn a
případně stiskněte tlačítko „MÜHLE
AUS“ (mlýnek vyp).
Dbejte na to, že nastavení stupně umletí
je možné pouze tehdy, když přístroj
kávová zrna mele. Ideálně připravte kávu
jednou bez předvolby času a zvolte přitom
požadovaný stupeň umletí. Jakmile
přístroj začne zrna mlít, můžete spínačem
stupně umletí nastavit požadovaný
stupeň. Neměňte stupeň umletí, když
přístroj zrovna nemele zrna, abyste
předešli poškození mlýnku.
2. Zkontrolujte, zda čas na displeji souhlasí
se skutečným časem. Pokud ne, nastavte
aktuální čas tak, jak je popsáno v kapitole
„Nastavení času“.
3. Stiskněte tlačítko „PROGRAMM“ tolikrát,
až údaj času na displeji bliká.
4. Nyní můžete tlačítky „STD“ (hodiny) a
„MIN“ nastavit požadovaný čas, kdy má
příprava kávy začít. Stiskněte dané tlačítko
tolikrát, dokud se neobjeví požadovaný čas.
5. Potom znovu jednou stiskněte tlačítko
„PROGRAMM“. To nyní svítí modře, na dis-