V troubě jsou přednastaveny čtyři sekvence
rozmrazování. Funkce Měnič rozmrazování vám
poskytuje nejlepší metodu rozmrazování pro
zmražená jídla. Průvodce vaření vám ukáže, jaká
rozmrazovací sekvence je doporučená pro potravi-
ny, které rozmrazujete.
Pro větší pohodlí obsahuje Měnič rozmrazování
zabudovaný signalizační mechanizmus, který vám
připomíná, abyste zkontrolovali, otočili, oddělili
nebo přeuspořádali potravinu tak, abyste dosáhli
těch nejlepších výsledků rozmrazování. K dispozici
jsou čtyři různé stupně rozmrazování.
1. Stiskněte tlačítko
.
2. Mačkejte tlačítko -
,
dokud se na displeji
neukáže nápis ‚dEF1‘.
3. Mačkejte + dokud
displej neukáže hod-
notu ‚1.2 kg‘.
4. Stiskněte tlačítko
.
Když zmáčknete tlačítko displej se
změní v odečítač času rozmrazování.
Trouba zapípá během cyklu ROZMRAZOVÁNÍ
jednou.
Při zapípání otevřete dvířka a vyjměte všechny
porce, které byly rozmrazeny a otočte je.
Vraťte zmrazené porce do trouby a stiskněte tlačít-
ko a obnovte tak cyklus rozmra-
zování.
ꞏ Odstraňte ryby, měkkýše, maso a drůbež
z původního obalového papíru nebo plastového
obalu. V opačném případě obal udržuje páru
a šťávu blízko jídla, což může způsobit vaření
vnějšího povrchu potravin.
ꞏ Umístěte potraviny do mělké nádoby nebo na
mikrovlnný pečicí nosič, abyste zachytili kapky.
ꞏ Potraviny by měly být po vyjmutí z trouby
uprostřed stále trochu ledové.
ꞏ Doba rozmrazování se liší podle toho, jak pevně
je zmražená potravina.
ꞏ Tvar balení ovlivňuje, jak rychle dojde k roz-
mrazení potravin. Balení s mělkým objemem se
rozmrazí rychleji než hluboký blok.
Jídlo může být rozmrazeno více či méně v závislosti
na tvaru jídla.
-
Hovězí maso, Kulatý steak, Kostičky
na dušení, Hovězí steak, Hovězí
pečeně, Žebra na pečení, Pečená
kýta, Přední steak, Masová placka
do hamburgeru
Kotlety, rolovaná pečeně
Kotlety, hot dogy, žebírka, žebírka
v country stylu.
Rolovaná pečeně, klobása
Kotletky (0,5 kg, tloušťka 20 mm)
Při zapípání obraťte jídlo.
Po rozmrazení nechte
5 – 15 minut odstát.
Celá, naporcovaná, prsa (bez kostí)
Celé
Prsa
Při zapípání obraťte jídlo.
Po rozmrazení nechte
30 – 60 minut odstát.
Filety, celé steaky
Krabí maso, humří ocasy, krevety,
hřebenatky; při zapípání otočte
jídlo.
Po rozmrazení nechte
5 – 10 minut odstát.
Krájený chléb, bulky, bageta, atd.
Oddělte krajíce a umístěte je mezi
papírovou utěrku nebo na plochý
talíř.
Při zapípání obraťte jídlo.
Po rozmrazení nechte
1 – 2 minut odstát.