66
DO915TDK
CZ
syrové (jako např. ledový salát, ředkev, hroznové víno, celá jablka, hrušky, broskve), vařená
vejce natvrdo, jogurt, majonéza, smetana, atd...
Balení potravin ke zmražení
Aby potraviny v mrazáku neztrácely chuť a nevysychaly, musí být zabaleny.
1. Potraviny vložte do obalu.
2. Vytlačte co nejvíce přebytečného vzduchu.
3. Obal uzavřete.
4. Balíček popište datem spotřeby / vložení.
Do čeho nejlépe balit: Plastová potravinová fólie, sáčky do mrazáku, alobal, nádoby vhodné
do mrazáku. Všechny výše popsané jsou k dostání v běžných obchodech s domácími
potřebami.
Doporučená doba uchování v mrazáku
Níže zmíněné časy jsou orientační a závisí na typu potraviny. Jídlo obecně může být v mrazáku
1-12 měsíců (při teplotě pod -18 °C).
Druh potraviny Doba
Slanina, dušené maso se zeleninou, mléko 1 měsíc
Chleba, zmrzlina, párky, koláče, předvařené měkkýši, tučné ryby 2 měsíce
Málo tučné ryby, hluboce zamražené měkkýši, pizza, muny 3 měsíce
Šunka, sušenky, hovězí/skopové kotlety, naporcovaná drůběž 4 měsíce
Máslo, zelenina (blanšírovaná), vejce a žloutky, vařený rak, mleté
masi (syrové), vepřové (syrové)
6 měsíce
Ovoce (sušené, syrup), vaječné bílky, hovězí (syrové), celé kuře,
skopové (syrové), ovocné koláče
12 měsíce
POZOR:
Pokud zamražujete čerstvé potraviny s označením datem spotřeby, musí je zamrazit před
tímto datem. Zkontrolujte, zda potraviny už nebyly jednou zamražené, neboť každé jídlo se
smí zamražovat pouze jednou.
ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA
Nepoužívejte žádná drsná čistidla, která mohou poškodit povrch přístroje.
1. Nastavení teploty otočte do polohy “0” a vypojte zástrčku z el. sítě.
2. Všechno jídlo z lednice vyjměte a nechte někde v chladu.
3. Lednici vytřete jemným vlhkým hadříkem. Můžete použít i čistící prostředek.
4. Důkladně otřete i těsnění na dveřích. Těsnění potom důkladně vysušte.
5. Po vyčištění lednici opět zapojte do el. sítě a nastavte na požadovanou chladící teplotu.
6. Po chvíli vložte všechno jídlo zpět do lednice.