29
CS
3- Pro dosažení těch nejlepších výsledků odšťavňování nastavte
sílu odšťavňování podle tvrdosti ovoce a zeleniny otočením
nastavovacího knoíku.
U měkkého ovoce a zeleniny otočte páčkou (F) do polohy „Zavřeno“.
U tvrdého ovoce a zeleniny otočte páčkou (F) do polohy „Otevřeno“.
4- Vkládání tvrdých potravin může přístroj zablokovat. Pokud k tomu
dojde, použijte funkci reverzního chodu po dobu několika sekund.
Chcete-li použít funkci reverzního chodu, stiskněte tlačítko Reverse (3) po
dobu 5 sekund.
Pokud přístroj zůstane zablokován:
–Otevřete víko (B), vyčistěte odšťavňovacího šneka (C) a ltr (D) a poté
vše znovu sestavte.
–Nakrájejte přísady na menší kousky.
5- Ovoce a zeleninu přidávejte do odšťavňovače postupně. Další dávku
přidejte až po zpracování předchozí dávky.
• Pro lepší efekt odšťavňování, odšťavněte ovoce a zeleninu s nízkým
obsahem vlákniny jako mrkev společně s vláknitým ovocem a zeleninou,
jako je celer.
• Při odšťavňování mrkve nakrájejte každou mrkev podélně na 4 kusy.
• Ovoce a zelenina, které nejsou zcela čerstvé a, mají nižší obsah vody,
budou produkovat méně šťávy.
• Když odšťavňujete ovoce a zeleninu, které byly několik dní ponechány
v lednici, namočte je do vody, aby před odšťavňováním absorbovaly
dostatečné množství vody.
• Kudzu, cukrovou třtinu a další ovoce a zeleninu s obzvláště tvrdými
vlákny nelze odšťavnit.
• V tomto přístroji nepoužívejte led.
• Tento přístroj nepoužívejte k odšťavňování ovoce a zeleniny s vysokým
obsahem oleje.
• Banány, měkké mango a jiné ovoce a zelenina, které jsou měkké a
kašovité, se nedají s tímto přístrjem dobře odšťavňovat.
• Pro lepší odšťavňovací účinek odšťavňujte měkké ovoce s vysokým
obsahem cukru spolu s tvrdým ovocem s vysokým obsahem vody.
Například můžete odšťavňovat jablka spolu s hruškami. Nejen že to přidá
novou příchuť do šťávy, ale odšťavňování bude díky tomu účinnější. U
jablek, hrušek a jiných druhů ovoce s měkkými semeny není třeba, aby
semena byla před odšťavňováním odstraněna.