Tefal PY580028 Uživatelský manuál

Kategorie
Fondue, labužníci
Typ
Uživatelský manuál

Tato příručka je také vhodná pro

59
FR
NL
DE
IT
SV
EN
ES
PT
CS
SK
Děkujeme Vám, že jste si zakoupili tento přístroj TEFAL. Přečtěte si pozorně pokyny v tomto
návodu a nechte si je po ruce. Pokyny jsou společné pro různé verze podle toho, jaká
příslušenství se dodávají s vaším přístrojem.
Výrobek vyhovuje všem platným bezpečnostním normám a předpisům (směrnice o nízkém napětí,
elektromagnetická kompatibilita, materiály vhodné pro styk s potravinami, životní prostředí atd.).
Tento přístroj je určen výhradně pro použití v domácnosti.
Není určen pro použití v následujících případech, na které se nevztahuje záruka:
Používání v kuchyňských rozích vyhrazených pro personál v obchodech, kancelářích a v jiném
profesionálním prostředí,
• Používání na farmách,
• Používání zákazníky hotelů, motelů a jiných zařízení ubytovacího typu,
• Používání v pokojích pro hosty.
Společnost TEFAL si vyhrazuje právo kdykoliv v zájmu spotřebitele pozměnit vlastnosti nebo složení
svých výrobků.
Jakékoliv potraviny v tekutém nebo pevném stavu, které se dostanou do kontaktu s díly označenými
logem , nelze konzumovat.
Tento přístroj není hračka.
Prevence úrazů v domácnostech
Tento přístroj není určen k tomu, aby ho používaly osoby (včetně
dětí), jejichž fyzické, smyslové nebo duševní schopnosti jsou
snížené, nebo osoby bez patřičných zkušeností nebo znalostí,
pokud na ně nedohlíží osoba odpovědná za jejich bezpečnost
nebo pokud je tato osoba předem nepoučila o tom, jak se
přístroj používá.
Na děti je třeba dohlížet, aby si s přístrojem nehrály.
Jestliže dojde k poranění, ihned dejte popálené místo pod
studenou vodu a v případě potřeby přivolejte lékaře.
Výpary uvolňované při vaření mohou být nebezpečné pro
některá zvířata, která mají velice citlivý respirační systém,
jako jsou ptáci. Majitelům ptáků doporučujeme, aby je umístili
mimo kuchyň.
Příslušenství
malé stěrky ( ) naběračka ( ) pánvičky x 6 ( )
Instalace
Před prvním použitím, z vnitřní i vnější strany přístroje odstraňte
všechny obaly, samolepky nebo různá příslušenství.
Neponechávejte obaly, příslušenství, samolepky, sáčky na dosah
dětí.
Příslušenství vyjímejte tak, že postupujete v opačném pořadí, než
při jeho ukládání.
Stěrky ( ), naběračku ( ) a pánvičky ( ) omyjte ve vodě.
Hadříkem, lehce namočeným v oleji, přejeďte vnitřní povrch
pánviček .
Než budete dělat palačinky poprvé, nalijte na varnou desku trošku
oleje a setřete jemným hadříkem.
Připojení k síti a předehřátí
Odviňte šňůru po celé délce.
Jestliže napájecí kabel tohoto přístroje je poškozený, z
bezpečnostních důvodů jej musí vyměnit výrobce, jeho servisní
oddělení nebo osoba se srovnatelnou kvalifikací.
Ujistěte se, že elektrická instalace odpovídá příkonu a napětí,
které jsou uvedeny na spodní straně přístroje.
Přístroj zapojujte pouze do uzemněné zásuvky.
Pokud používáte prodlužovací šňůru, musí být uzemněna.
321
321
• Jestliže je přístroj zapnutý,
dosažitelné plochy mohou
být horké.
• Nesahejte na horké plochy
přístroje.
• Nikdy nezapojujte do sítě
přístroj, který nepoužíváte.
Přístroj nikdy nepokládejte
přímo na křehký nebo
choulostivý podklad
(skleněný stůl, ubrus,
lakovaný nábytek...).
Jestliže přístroj používáte
uprostřed stolu, umístěte jej
mimo dosah dětí.
Přístroj nedávejte do rohu
nebo ke stěně, aby se
nepřehříval.
Přístroj nikdy nepoužívejte
bez dozoru a nenechávejte
na dosah dětí.
Wok 025 04-11 22/04/11 11:58 Page 59
60
FR
NL
DE
IT
SV
EN
ES
PT
CS
SK
Pozor na umístění napájecí šňůry s prodlužovací šňůrou nebo
bez ní, učiňte veškerá nezbytná bezpečnostní opatření, aby
nebránila pohybu lidí u stolu a aby nikomu nepřekážela.
Tento přístroj není určen k tomu, aby byl uveden do chodu
pomocí vnějšího časového spínače nebo pomocí zvláštního
systému na dálkové ovládání.
Přístroj funguje od chvíle, kdy jej zapojíte do sítě.
Přístroj nechte předehřát asi po dobu 8 – 10 minut.
Při prvním použití se během prvních minut může objevit mírný
zápach a kouř.
Thermo-Spot
TM
: zatepla nabývá obrázek Thermo-Spot
rovnoměrně červenou barvu.
Pečení
Po předehřátí je přístroj připraven k použití.
Doporučení při používání pánviček :
Nepoužívejte pánvičky na jiných zdrojích tepla : na plynu, na
desce elektrického sporáku… které by pánvičky mohly poškodit.
Neponechávejte během tepelné úpravy v pánvičkách nádobí z
plastu (stěrky), protože by se mohlo poškodit.
Nekrájejte pokrmy přímo v pánvičkách, abyste zachovali
nepřilnavost jejich povrchu.
Nepokládejte horké pánvičky přímo na choulostivé povrchy :
ubrusy, nalakované dřevo… Použijte různá prkýnka a podložky,
nebo aspoň talíře.
Naložte naběračkou takové množství těsta, které odpovídá
zvolenému receptu :
Připravujete-li palačinky, naplňte naběračku těstem až po první
rysku.
Připravujete-li ruské nebo americké lívance, naplňte naběračku
těstem celou.
Těsto jemně rozhrňte zadní částí naběračky kruhovitým pohybem.
Doporučujeme Vám pokládat po každém použití naběračku do
nádoby s vodou, abyste si tak zjednodušili rozprostírání těsta.
Připravované pokrmy obracejte po polovičním upečení pomocí
stěrky, dodávané k tomuto účelu.
Chcete-li, přidejte do připravovaného pokrmu náplň.
Nechte ještě péci po dobu, uvedenou v receptu a poté položte
pokrm na talíř.
Po použití
Napájecí šňůru odpojte od elektrické sítě a pak, od přístroje.
Nechte vychladnout.
Varná deska se čistí teplou vodou a prostředkem na mytí nádobí.
Naběračku, stěrky a pánvičky můžete dát do myčky na nádobí.
Nikdy nepoužívejte drátěnku ani prášek k cídění, abyste
nepoškodili povrch pro tepelnou úpravu (např.: nepřilnavou vrstvu
proti připečení…).
Ukládání
Až přístroj úplně vychladne, obraťte jej na rovné, čisté a stabilní
ploše (např. na ubruse), abyste nepoškodili varnou desku ( ).
Ukládejte každý kus příslušenství na jeho vlastní vyhrazené místo,
a přitom úzkostlivě dodržujte následující pořadí :
1 – šňůru, v etapách vyjádřených formou piktogramů : ( );
2 – stěrky, podle piktogramů : ( );
3 – naběračku, podle piktogramů ( ).
A4
A3
A2
A1
Přístroj nikdy nepoužívejte
naprázdno.
Nenechávejte pánvičky
ohřívat naprázdno.
Abyste zabránili jakémukoli
poškození výrobku, nikdy na
něm nepřipravujte
flambované pokrmy.
N.B. : V případě «sladkých»
náplní (marmeláda, cukr,
javorový sirup…) Vám
doporučujeme, abyste
hotové palačinky plnili raději
až na svém talíři, než přímo
na přístroji, abyste tak
nepoškodili varnou desku.
Tento přístroj se nikdy nesmí
ponořit do žádné kapaliny.
Přístroj ani ovládací panel
ani šňůru nikdy neponořujte
do kapaliny.
Wok 025 04-11 22/04/11 11:58 Page 60
61
FR
NL
DE
IT
SV
EN
ES
PT
CS
SK
Podílejme se na ochraně životního prostředí!
Váš přístroj obsahuje četné zhodnotitelné nebo recyklovatelné materiály.
Svěřte jej sběrnému místu nebo, neexistuje-li, smluvnímu servisnímu středisku, kde s ním
bude naloženo odpovídajícím způsobem.
Ryby
Rybí filé na houbách
Doba přípravy : 8 minut
Rozpusťte máslo a na každou pánvičku přidejte 1 kávovou lžičku
nasekané šalotky, 4 plátky žampiónů a opečte dozlatova. Přidejte
100 g nakrájené ryby, jemně zamíchejte a zlehka osmažte
dozlatova. Poté přidejte 1 polévkovou lžíci bílého vína, posolte,
opepřete a promíchejte. Nechte smažit 4 až 5 minut a poté
přidejte smetanu. Vše zamíchejte a můžete podávat.
Poznámka: Můžete použít různé druhy filé z ryb a různé druhy hub
(žampióny, špičky, hřiby…).
Krevety s karamelem
Doba přípravy : 6 minut
Krevety umyjte a zbavte krunýře. Na všech pánvičkách rozehřejte
olej a pak na něm krevety zprudka osmahněte za stálého míchání.
Pak krevety hned posypte práškovým cukrem a nechte za stálého
míchání zkaramelizovat. Dále vlijte pastis a sójovou omáčku.
Osolte, opepřete a promíchejte.
Rybí kari
Doba přípravy : 8 minut
Na všech pánvičkách rozehřejte olej, pak zde osmahněte 100 g
ryby, nakrájené na kousky. Přidejte cibuli a nasekaný česnek. Dále
vmíchejte 1 polévkovou lžíci rajčatového koncentrátu a šťávu z
citrónu, pak posypte kari. Osolte, opepřete a promíchejte.
Masa
Kuře na kari
Doba přípravy : 12 minut
Rozpusťte máslo, pak na něm osmahněte dozlatova šalotku, cibuli
a kuře z každé strany. Pak posypte kari, osolte, opepřete.
Promíchejte a nechte chvíli smažit. Přidejte smetanu, zamíchejte a
před podáváním přidejte podle chuti trochu mango chutney.
• 600 g filé z lososa,
nakrájené na kostičky
• 1 nasekaná šalotka
(6 kávových lžiček)
• 4 žampióny, nakrájené na
plátky (24 plátků) • 1 ořech
másla • 15 cl bílého vína
• 6 polévkových lžic
smetany • sůl • pepř
Na jednu pánvičku : • 100 g
krevet (celkem 600 g)
• trošku oleje • 1 polévko
lžíce práškového cukru
• 1 kávová lžička pastisu
(anýzovky) • 1 kávo
lžička sójové omáčky • sůl
• pepř • navíc možno přidat
: 1 kávovou lžičku
kukuřičného škrobu
Na 6 pánviček : • 600 g filé
z čerstvé ryby (z tresky
nebo z makrely)
• 1 stroužek česneku
nasekaný • 1/2 cibule
nakrájené najemno • 210 g
rajčatového koncentrátu
• 1 kávová lžička kari
• 1 polévková lžíce oleje
• 1 citrón • sůl • pepř
Na 1 pánvičku :
• 1/2 kuřecího řízku,
nakrájeného na kousky
• 1 cibule nakrájená
najemno • 1 šalotka
nakrájená najemno • 1 ořech
másla • mleté kari • pepř
• 1 polévková lžíce smetany
• mango chutney (pikantní
orientální omáčka) –
množství podle chuti každého
Wok 025 04-11 22/04/11 11:58 Page 61
62
FR
NL
DE
IT
SV
EN
ES
PT
CS
SK
Kachní prsíčka
Doba přípravy : 9 minut
Osmahněte 100 g kachních prsíček, nakrájených na kousky, spolu
s 1/2 polévkové lžíce sezamového oleje. Osolte, opepřete a
promíchejte. Přidejte 1 polévkovou lžíci rajského protlaku. Nechte
vařit několik minut na mírném ohni a přidejte ananas.
Mleté maso s překvapením
Doba přípravy : 6 minut
Všechny ingredience (které jste si předem připravili) smíchejte a
utvořte malé kuličky nebo malé kulaté steaky. Rozpusťte máslo a
pokrm osmažte podle chuti.
Návrhy : Položte maso na stůl, nechte strávníky, ať si sami pokrm
naberou a přidají například houby, papriky, strouhaný sýr nebo jiné
koření, aby si každý mohl dotvořit různé hamburgery podle své
chuti.
Hovězí Stroganov
Doba přípravy : 14 minut
Na pánvičce rozpusťte máslo. Přidejte houby a cibuli a nechte
zesklovatět. Dále osmahněte kousky masa a přitom míchejte, aby
se maso opeklo ze všech stran. Dále přidejte rajčatový koncentrát
a hořčici a vlijte bílé víno. Vše mícháním spojte, pak osolte,
opepřete a znovu zamíchejte. Přidejte smetanu a špetku mleté
papriky. Před podáváním ještě promíchejte.
Suki-jaki (hovězí maso s mrkví a hráškem)
Doba přípravy : 10 minut
Vše dobře promíchejte s najemno nakrájenou hruškou, naložte
maso do marinády a nechte v ní po dobu 30 minut. Pak maso
nechte odkapat a opečte požadované množství. V polovině
tepelné úpravy přidejte trochu marinády.
• 600 g kachních prsíček,
nakrájených na malé kousky
• 3 polévkové lžíce
sezamového oleje • 200 g
rajského protlaku • 6 plátků
ananasu
• 500 g mletého hovězího
masa • petržel nakrájená
najemno • 2 stroužky
česneku, nakrájené najemno
• 1 cibule nakrájená
najemno • 2 nadrobené
suchary • 1 vejce • sůl
• pepř • máslo
Na 1 pánvičku : • 1 kávová
lžička cibule, nakrájené
najemno • 5 plátků hub
• 1 ořech másla • 100 g
svíčkové, nakrájené na
kousky (maximálně o
tloušťce 2 cm) • 1 polévko
lžíce bílého vína • 1 kávová
lžička smetany • 1 kávo
lžička rajčatového
koncentrátu • 1 kávo
lžička hořčice • sůl • pepř
• mletá pálivá paprika
• 600 g svíčkové, nakrájené
na kousky. Na marinádu :
• 4 polévkové lžíce sójo
omáčky • 4 polévkové lžíce
hruškové šťávy
• 2 polévkové lžíce cukru
• 3 polévkové lžíce
nasekané šalotky
• 1 polévková lžíce česneku,
najemno nasekaného
• 1 polévková lžíce soli
• 1/4 kávové lžičky pepře
• 4 polévkové lžíce
sezamových semínek
• 1 polévková lžíce
sezamového oleje
Wok 025 04-11 22/04/11 11:58 Page 62
63
FR
NL
DE
IT
SV
EN
ES
PT
CS
SK
Vejce
Vejce s rajčaty
Doba přípravy : 12 minut
Rozpusťte máslo, pak osmahněte cibuli a kousky rajčete. Rozbijte
2 vejce, osolte, opepřete. Opatrně smíchejte a pak osmahněte více
či méně, podle chuti.
Omeleta se šunkou a sýrem
Doba přípravy : 8 minut
Rozpusťte máslo. Přidejte šunku a sýr a pak nechte několik vteřin
opékat. Přidejte 1 1/2 naběračky rozšlehaných vajec. Osolte,
opepřete a opatrně zamíchejte s pomocí stěrky. Osmažte vše
podle chuti a můžete podávat.
Přílohy
Hřiby po provensálsku
Doba přípravy : 12 minut
Houby očistěte a oloupejte. Rychle je osmažte vždy na 1 kávo
lžičce oleje, s 1 kávovou lžičkou nasekané šalotky a s
1/2 rozdrceného rajčete. Osolte a opepřete.
Jakmile jsou hřiby hotové, přidejte nasekané koření a česnek.
Brambory na slanině
Doba přípravy : 15 minut
Na pánvičce nechte rozpustit máslo, pak přidejte cibuli a slaninu.
Asi 1 minutu míchejte, aby se slanina osmahla ze všech stran, pak
přidejte předvařené brambory. Míchejte stěrkou, aby se brambory
opekly ze všech stran. Nechte opéct podle chuti a můžete
podávat.
Jambalaya po kreolsku
Doba přípravy : 8 minut
Na troše oleje osmahněte 4 krevety, nakrájené na kousky a
4 tenké plátky salámu chorizo spolu s 10 kostičkami šunky. Přidejte
1 polévkovou lžíci nakrájené cibule, 1 kávovou lžičku uvařené
papriky, 1 polévkovou lžíci rajčat, nakrájených na kostičky.
Přidejte 50 g uvařené rýže, 2 polévkové lžíce bílého vína,
1 kávovou lžičku rajčatového koncentrátu. Osolte, opepřete a
dobře promíchejte.
Na 1 pánvičku : • 1 plátek
rajčete, nakrájeného na
4 díly • 1 plátek cibule
nakrájené najemno • 2 vejce
• sůl • pepř • 1 ořech másla
Na 1 pánvičku :
• 1/4 plátku šunky,
nakrájené na kostičky • 10 g
sýra • 1 1/2 naběračky
rozšlehaných vajec • sůl
• pepř • 1 ořech másla
Na 6 pánviček : • 600 g
hřibů • 3 střední rajčata
• 2 šalotky • 1 stroužek
česneku • 50 g petržele
• tymián • olej • sůl • pepř
Na 1 pánvičku: • 1 oříšek
másla • 2 kávové lžičky
slaniny, nakrájené na
kostičky • 1 kávová lžička
cibule nakrájené najemno
• 2 vrchovaté polévko
lžíce brambor, uvařených v
páře a nakrájených na
kostičky (případně můžete
použít mražené bramboro
kostičky a k době tepelné
úpravy přičtěte 3 až 5
minut)
• 300 g uvařené rýže
• 200 g oloupaných krevet
• 200 g šunky nakrájené na
kostičky • 150 g pikantního
salámu chorizo • 2 rajčata
nakrájená na kostičky
• 1 cibule nakrájená
najemno • 15 cl bílého vína
• 1 uvařená zelená paprika
• 1 polévková lžíce
olivového oleje
• 1 polévková lžíce
rajčatového koncentrátu
• sůl a pepř
Wok 025 04-11 22/04/11 11:58 Page 63
64
FR
NL
DE
IT
SV
EN
ES
PT
CS
SK
Rýže tří barev
Doba přípravy : 6 minut
Na troše oleje osmahněte 1 polévkovou lžíci slaniny, 1 polévkovou
lžíci krájených žampiónů, 1 polévkovou lžíci krevet a 1 polévkovou
lžíci sójové omáčky.
Přidejte 50 g rýže. Osolte, opepřete a promíchejte.
Dezerty
Antilské banány
Doba přípravy : 6 minut
V míse smíchejte nakrájené banány, pomerančovou šťávu, rum a
30 g hnědého cukru a nechte odležet.
Na pánvičce rozpusťte ořech másla spolu s 1 kávovou lžičkou
cukru, 1 polévkovou lžící připravené marinády, pak nechte zahustit.
Až se marináda trošku zahustí, přidejte 1/2 banánu, nakrájeného
na plátky a nechte je zhnědnout za pravidelného obracení.
Varianta: tento recept je možné také připravit s ananasem a
pomerančovou šťávou.
Ovocná pánev
Smíchejte ovoce, šťávu z hroznů, máslo, malinový likér a vše nechte
odležet.
Na pánvičce rozpusťte ořech másla s 1 kávovou lžičkou cukru a
1 polévkovou lžící marinády, pak vše opatrně promíchejte.
Jakmile začne směs karamelizovat, přidejte 1 až 2 polévkové lžíce
ovoce bez marinády. Dobře ovoce promíchejte, aby se obalilo
sladkou směsí a pak rychle podávejte.
Vše nalijte do talíře. Poté ozdobte šlehačkou nebo rozpuštěnou
čokoládou.
Karamelizované jablko
Doba přípravy : 14 minut
Nakrájejte jablka na malé kostičky, osmahněte je na pánvičce a
pak přidejte cukr a vodu. Nechte pomalu zkaramelizovat.
Palačinky
Pečení : asi 30 vteřin z každé strany • Recepty pro 6 osob (40 až 60 palačinek) :
Klasické těsto z mléka
V míse smíchejte mouku s mlékem tak, abyste získali řídké těsto.
Poté přidejte rozšlehaná vejce, 2 špetky soli a 2 polévkové lžíce
oleje nebo rozpuštěného másla. Nechte odležet asi 1 až 2 hodiny.
Těsto z pohanky
Připravujete-li slané palačinky, můžete pšeničnou mouku nahradit moukou pohankovou.
Těsto s pivem
Chcete-li, aby Vaše palačinky byly lahodnější a heboučké, nahraďte 1/4 l mléka 1/4 l piva.
• 300 g předem uvařené
rýže • 300 g oloupaných
krevet • 150 g žampiónů
• 150 g anglické slaniny
• 6 polévkových lžic sójo
omáčky • olej • sůl a pepř
• 3 banány nakrájené na
kolečka • šťáva ze 3
pomerančů • 80 g hnědého
cukru • troška másla
• 300 g směsi drobného
ovoce dle vlastního výběru
(maliny, černý rybíz,
ostružiny, borůvky, lesní
jahody…) • 20 cl šťávy z
hroznů • 50 g cukru krupice
• 30 g másla • šlehačka
• rozpuštěná čokoláda
• 1 1/2 jablka
(1/2 oloupaného jablka na
1 pánvičku) • 1 kávová
lžička cukru • 2 polévko
lžíce vody
• 500 g proseté pšeničné
mouky • 1 litr mléka
• 6 vajec • sůl • olej nebo
máslo
Wok 025 04-11 22/04/11 11:58 Page 64
65
FR
NL
DE
IT
SV
EN
ES
PT
CS
SK
Těsto s vodou
Doporučení:
Jestliže je vzniklé těsto v okamžiku přípravy palačinek příliš husté,
přidejte do něj malou sklenici vody a opět vše zamíchejte.
• Těsto na palačinky, které jsou plněné slanou náplní, může být při
přípravě slanější.
Palačinky: Možné náplně
Předkrmy
• uzený losos nakrájený na tenké plátky (pokapaný citrónem)• kaviár z mořského zajíce
(pokapaný citrónem), kraby, krevety nebo kousky tuňáka s hořčicí
Hlavní chody
• nakrájená kuřecí prsíčka s kari omáčkou (bešamelová omáčka připravená smícháním
1 nakrájené cibule a 1/2 kávové lžičky kari) • mořské plody s bešamelovou omáčkou nebo
americkou omáčkou
Sýry
• strouhaný ementál, parmezán, raclette (sýr položte na palačinku poté, co ji otočíte, a
nechte jej rozpustit) • Rokfór, smetana, sýr petit-suisse (rokfór nebo sýr petit-suisse položte
na palačinku, až ji budete mít na talíři)
Dezerty
• rozpuštěná čokoláda s nasekanými mandlemi, vlašskými nebo lískovými ořechy • surový
třtinový cukr, cukr nebo marmeláda (borůvková, malinová…) • kaštanový krém• kopečko
zmrzlina (vanilková, čokoládová) • med, nasekané vlašské a lískové ořechy • banán na
plátky s cukrem
Bliny (Ruské lívance)
Tepelná úprava : 2,5 min. z každé strany
Rozpusťte kvasnice ve 3 polévkových lžících vlažného mléka (asi
30° C) a nechte 10 minut odpočinout. Do mísy nasypte pšeničnou
mouku a udělejte důlek. Pomalu do něj přilévejte mléko a smíchejte
ho s moukou, přidejte kvasnice, vaječné žloutky a sůl. Nechte
odpočinout 1 hodinu.Těsně před pečením lívanců ušlehejte sníh z
bílků a zapracujte jej do těsta.
Lívance podávejte buď s kaviárem z mořského zajíce nebo se
syrovou šunkou, nebo jako dezert se sladkou náplní (s marmeládou,
kandovaným ovocem…). V tomto případě přidejte do těsta před
pečením 1 polévkovou lžíci cukru.
Pancakes (Americké lívance)
Tepelná úprava : 2,5 minuty z každé strany
Počítejte s 1 hodinou na přípravu.
Kvasnice rozpusťte ve 3 polévkových lžících vlažného mléka. Do
mísy nasypte mouku, přidejte práškový cukr, sůl a rozpuštěné
máslo. Udělejte důlek a do něj nalijte vejce a kvasnice, které jste
předtím rozpustili v mléce.
Těsto vypracujte za pomocí kovové metly a přidávejte postupně
mléko. Toto těsto nechejte odpočinout minimálně 1 hodinu ve
vlažném prostředí, přikryté utěrkou. Podávejte s javorovým sirupem
nebo s marmeládou
Chcete-li získat lehčí
palačinky, nahraďte mléko
vodou
Recept na přibližně
20 lívanců: • 300 g mouky
• 2 vejce • 10 g pivních
kvasnic • 1/2 litru mléka
• 1 ořech rozpuštěného
másla • 1/2 kávové lžičky
soli
Recept na přibližně
20 lívanců: • 300 g mouky
• 20 g pekařských kvasnic
• 3 vejce • 3 dl mléka
• 30 g práškového cukru
• 2 polévkové lžíce
rozpuštěného másla
• 1 špetka soli • 30 g másla
na smažení
Wok 025 04-11 22/04/11 11:58 Page 65
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79

Tefal PY580028 Uživatelský manuál

Kategorie
Fondue, labužníci
Typ
Uživatelský manuál
Tato příručka je také vhodná pro