Electrolux KVBAS21WX Recipe book

Typ
Recipe book
TIPY PRO VAŘE
CS
Tipy a rady
VAROVÁNÍ!
Viz kapitoly o bezpečnosti.
Teploty a časy pečení v
tabulkách jsou pouze
orientační. Závisí na
receptu, kvalitě a množství
použitých přísad.
Doporučení k pečení
Vaše trouba může péct jinak, než jak jste
byli zvyklí u staré trouby. V tabulkách
níže jsou uvedena standardní nastavení
teploty, doby přípravy a polohy roštu.
Jestliže nemůžete najít nastavení pro
konkrétní recept, snažte se vybrat
podobný.
Rada ohledně speciálních
pečicích funkcí trouby
Uchovat teplé
Tato funkce vám umožňuje uchovávat
pokrmy teplé. Teplota je nastavena
automaticky na 80 °C.
Ohřev talířů
Tato funkce vám umožňuje ohřívat talíře
a nádobí před podáváním jídla. Teplota
je nastavena automaticky na 70 °C.
Talíře a nádobí rozložte rovnoměrně na
tvarovaném roštu trouby. Použijte první
polohu roštu. V polovině doby ohřevu je
mezi sebou vyměňte.
Kynutí těsta
Tato funkce vám umožňuje nechat
vykynout těsto. Těsto vložte do velké
nádoby. Použijte první polohu roštu.
Nastavte funkci Kynutí těsta a dobu
pečení.
Rozmrazování
Odstraňte obal z potravin a potraviny
poté položte na talíř. Potraviny ničím
nezakrývejte, abyste neprodloužili dobu
rozmrazování. Použijte první polohu
roštu.
Vaření V Páře
Je-li funkce zapnutá, buďte při otevírání
dvířek trouby opatrní. Může dojít k úniku
páry.
Tato funkce je vhodná pro všechny druhy
čerstvých či zmražených potravin.
Můžete ji použít k přípravě, ohřívání,
rozmrazování, pošírování nebo
spařování zeleniny, masa, ryb, těstovin,
rýže, sladké kukuřice, krupice a vajec.
Celé jídlo můžete připravit jedinou
operací. Pro správnou přípravu každého
jídla použijte recept s co nejpodobnější
dobou přípravy. Naplňte zásobník na
vodu na maximální úroveň. Jídla vložte
do správných nádob a poté na správné
rošty trouby. Přizpůsobte místo mezi
nádobím, aby mohla pára cirkulovat.
Sterilizace
Pomocí této funkce lze sterilizovat
nádoby (např. dětské lahve).
Čisté nádoby vložte doprostřed roštu v
první poloze. Ujistěte se, že otvor
nádoby je směrem dolů a lehce
nakloněný.
Naplňte zásobník maximálním
množstvím vody a nastavte dobu na 40
minut.
Použijte první polohu roštu.
Pokud v tabulce níže není doporučeno
jiné nastavení, nastavte teplotu na 100
°C.
ZELENINA
(min)
Brokolice, růžičky,
předehřejte prázdnou
troubu
8 - 10
Loupaná rajčata 10
Zelenina, spařená 15
2
ZELENINA
(min)
Špenát, čerstvý 10 - 15
Cukety, plátky 10 - 15
Houby, plátky 15 - 20
Paprika, proužky 15 - 20
Lilek 15 - 25
Brokolice, celá 15 - 25
Chřest, zelený 15 - 25
Dýně, kostičky 15 - 25
Rajčata 15 - 25
Polníček, listy 20 - 25
Fazole, spařené 20 - 25
Kapusta, kadeřavá 20 - 25
Hrášek 20 - 30
Fenykl 20 - 30
Mrkev 20 - 30
Pórek, kroužky 20 - 30
Celer, kostičky 20 - 30
Hrách velkoplodý /
Hrách velkoplodý
20 - 30
Sladké brambory 20 - 30
Květák, růžičky 25 - 35
Kedluben, proužky 25 - 35
Růžičková kapusta 25 - 35
Chřest, bílý 25 - 35
Bílé fazole 25 - 35
Kukuřičný klas 30 - 40
Květák, celý 35 - 45
Zelené fazolky 35 - 45
Černý kořen 35 - 45
ZELENINA
(min)
Bílé nebo červené ze‐
lí, proužky
40 - 45
Artyčoky 50 - 60
Sušené fazole, namo‐
čené, poměr vody k
fazolím 2:1
55 - 65
Kyselé zelí 60 - 90
Červená řepa 70 - 90
PŘÍLOHY
(min)
Kuskus, poměr vody ke ku‐
skusu 1:1
15 - 20
Těstoviny tagliatelle, čer‐
stvé
15 - 25
Krupicový pudink, poměr
vody ke krupici 3,5:1
20 - 25
Čočka, červená, poměr vo‐
dy k čočce 1:1
20 - 30
Špecle 25 - 30
Bulgur, poměr vody k bulgu‐
ru 1:1
25 - 35
Kynuté knedlíky 25 - 35
Aromatická rýže, poměr vo‐
dy k rýži 1:1
30 - 35
Vařené brambory, čtvrtky 30 - 40
Houskový knedlík 35 - 45
Bramborové knedlíky 35 - 45
3
PŘÍLOHY
(min)
Rýže, poměr vody k rýži
1:1, poměr vody k rýži může
být odlišný v závislosti na
typu rýže
35 - 45
Polenta, poměr vody 3:1 40 - 50
Rýžový pudink, poměr mlé‐
ka k rýži 2,5:1
40 - 55
Neloupané brambory,
střední
45 - 55
Čočka, hnědá a zelená, po‐
měr vody k čočce 2:1
55 - 60
OVOCE
(min)
Jablečné plátky 10 - 15
Horké bobulovité plody 10 - 15
Rozpouštění čokolády 10 - 20
Ovocný kompot 20 - 25
RYBY
(°C) (min)
Tenký plátek ryby 75 - 80 15 - 20
Krevety, čerstvé 75 - 85 20 - 25
Slávky 100 20 - 30
Silný plátek ryby 75 - 85 20 - 30
Pstruh, 0,25 kg 75 - 85 20 - 30
Krevety, mražené 75 - 85 30 - 40
MASO
(°C) (min)
Klobásy chipola‐
tas
80 15 - 20
Bavorská telecí
klobása, Bílá
klobása
80 20 - 30
Vídeňské párky 80 20 - 30
Pošírovaná
kuřecí prsa
90 25 - 35
Vařená šunka, 1
kg
100 55 - 65
Kuře, pošírova‐
né, 1,0 - 1,2 kg
100 60 - 70
Uzené maso,
pošírované
90 70 - 90
Telecí, Vepřová
kýta, 0,8 - 1,0 kg
90 80 - 90
Hovězí tafelspitz 100 110 - 120
VEJCE
(min)
Vejce, naměkko 10 - 11
Vejce, na hniličku 11 - 12
Vejce, natvrdo 18 - 21
Pravý horký vzduch a Vaření
V Páře po sobě
Když zkombinujete tyto funkce, můžete
postupně připravovat maso, zeleninu a
přílohy. Všechny pokrmy pak budou
připravené k podávání současně.
K opečení potravin nejprve použijte tuto
funkci: Pravý horký vzduch .
4
Připravenou zeleninu a přílohy vložte do
žáruvzdorných nádob. Vložte je do
trouby spolu s pečení.
Spusťte funkci: Vaření V Páře.
Dokončete přípravu všech jídel
dohromady.
Snižte teplotu trouby na přibližně 80 °C.
Chcete-li urychlit ochlazování spotřebiče,
nechte dvířka trouby otevřená v první
poloze po dobu přibližně 15 minut.
Maximální množství vody je 650 ml.
Vysoká Vlhkost
Použijte druhou polohu roštu.
(°C) (min)
Krém / Koláč v
malých mi‐
skách
90 35 - 45
(°C) (min)
Zapečená ve‐
jce
90 - 110 15 - 30
Paštiky terrine 90 40 - 50
Tenký plátek
ryby
85 15 - 25
Silný plátek ry‐
by
90 25 - 35
Malé ryby, až
0,35 kg
90 20 - 30
Celá ryba, až 1
kg
90 30 - 40
Knedlíky 120 - 130 40 - 50
Nízká Vlhkost
Použijte první polohu roštu.
(kg)
(°C) (min)
Vepřová pečeně 1 160 - 180 90 - 100
Hovězí pečeně 1 180 - 200 60 - 90
Telecí pečeně 1 180 80 - 90
Sekaná, syrová, 0,5 180 30 - 40
Vepřová kýta, uzená 0,6 - 1 160 - 180 60 - 70
Kuře 1 180 - 210 50 - 60
Kachna 1,5 - 2 180 70 - 90
Zapečené brambory - 160 - 170 50 - 60
Zapečené těstoviny - 170 - 190 40 - 50
Lasagne - 170 - 180 45 - 55
Chléb 0,5 - 1 180 - 190 45 - 60
Bagety/kaiserky 0,04 - 0,06 180 - 200 25 - 35
5
Použijte první polohu roštu.
(kg)
(°C) (min)
Housky či rohlíky k pečení - 200 15 - 20
Bagety k pečení 0,04 - 0,05 200 15 - 20
Bagety k pečení, zmrazené 0,04 - 0,05 200 25 - 35
Regenerace
Použijte první polohu roštu.
(°C)
(min)
Jídlo na jeden talíř 110 10 -
15
Těstoviny 110 10 -
15
Rýže 110 10 -
15
Knedlíky 110 15 -
25
Steamify
Pára pro parní přípravu
Použijte druhou polohu roštu.
ZELENINA
Nastavte maximální teplotu 100
°C.
(min)
8-10 Brokolice, růžičky,
předehřejte prázdnou
troubu
10 Loupaná rajčata
10-15 Špenát, čerstvý
ZELENINA
Nastavte maximální teplotu 100
°C.
(min)
10-15 Cukety, plátky
15 Zelenina, spařená
15-20 Paprika, proužky
15-20 Houby, plátky
15-25 Lilek
15-25 Květák, celý
15-25 Brokolice, celá
15-25 Chřest, zelený
15-25 Rajčata
15-25 Dýně, kostičky
20-25 Polníček, listy
20-25 Kapusta, kadeřavá
20-25 Fazole, spařené
20-30 Sladké brambory
20-30 Hrášek
20-30 Fenykl
20-30 Mrkev
20-30 Pórek, kroužky
6
ZELENINA
Nastavte maximální teplotu 100
°C.
(min)
20-30 Celer, kostičky
20-30 Hrách velkoplodý
25-35 Květák, růžičky
25-35 Kedluben, proužky
25-35 Růžičková kapusta
25-35 Chřest, bílý
25-35 Bílé fazole
30-40 Kukuřičný klas
35-45 Zelené fazolky
35-45 Černý kořen
40-45 Bílé nebo červené zelí,
proužky
50 - 60 Artyčoky
55-65 Sušené fazole, namo‐
čené
60-90 Kyselé zelí
70-90 Červená řepa
PŘÍLOHY
Nastavte maximální teplotu 100
°C.
(min)
15-20 Kuskus, poměr vody ke
kuskusu 1:1
15-25 Těstoviny tagliatelle,
čerstvé
PŘÍLOHY
Nastavte maximální teplotu 100
°C.
(min)
20-25 Krupicový pudink, po‐
měr vody ke krupici
3,5:1
20-30 Čočka, červená, poměr
vody k čočce 1:1
25-30 Špecle
25-35 Bulgur, poměr vody k
bulguru 1:1
25-35 Kynuté knedlíky
30-35 Aromatická rýže, poměr
vody k rýži 1:1
30-40 Vařené brambory,
čtvrtky
35-45 Bramborové knedlíky
35-45 Rýže, poměr vody k rý‐
ži 1:1, poměr vody k rý‐
ži může být odlišný v
závislosti na typu rýže.
35-45 Houskový knedlík
40-50 Polenta, poměr vody
3:1
40-55 Rýžový pudink, poměr
mléka k rýži 2,5:1
45-55 Neloupané brambory,
střední
55-60 Čočka, hnědá a zelená,
poměr vody k čočce 2:1
7
OVOCE
Nastavte teplotu 100 °C.
(min)
10-15 Jablečné plátky
10-15 Horké bobulovité plody
10-20 Rozpouštění čokolády
20-25 Ovocný kompot
RYBY
(min) (°C)
15-20 Tenký plátek ry‐
by
75-80
20-25 Krevety, čerstvé 75-85
20-30 Silný plátek ryby 75-85
20-30 Pstruh, 0,25 kg 75-85
20-30 Slávky 100
30-40 Krevety, mraže‐
75-85
MASO
(min) (°C)
15-20 Klobásy chipola‐
tas
80
20-30 Bavorská telecí
klobása
/ Bílá klobása
80
20-30 Vídeňské párky 80
25-35 Pošírovaná
kuřecí prsa
90
MASO
(min) (°C)
55-65 Vařená šunka, 1
kg
100
60-70 Kuře, pošírova‐
né, 1 - 1,2 kg
100
70-90 Uzené maso,
pošírované
90
80-90 Telecí / Vepřová
kýta, 0,8 - 1 kg
90
110-120 Hovězí tafelspitz 100
VEJCE
(min) °C
10-11 Vejce, naměkko 100
12-13 Vejce, na hnilič‐
ku
100
18-21 Vejce, natvrdo 100
35-45 Krém / Koláč s
náplní
85
40-50 Paštiky terrine 85
Pára pro dušení
(min) (°C)
15 - 20 Zapečená vejce 110
20 - 30 Celá ryba, až 1
kg
120 -
130
40 - 50 Knedlíky 120 -
130
50 - 60 Dušené / Duše‐
ná ryba
130
8
(min) (°C)
60 - 90 Dušené / Duše‐
né kuřecí
130
100 - 140 Dušené / Duše‐
né maso
130
Pára pro křupavou kůrku
(min) (°C)
20 - 40 Zapékaná ryba 150
35 - 50 Plněná zelenina 150
35 - 45 Zapečené těsto‐
viny / Dušená/
zapékaná jídla
150
40 - 50 Lasagne 150
60 - 70 Zapečené
brambory
150
75 - 100 Vepřová žebírka 140 -
150
Pára pro pečení
(min) (°C)
15 - 20 Bagety k peče‐
ní, 0,04 - 0,05
kg
200
15 - 25 Sušenky 155-170
20 - 35 Sladké kynuté
pečivo
170 -
180
25 - 35 Bagety k peče‐
ní, zmrazené,
0,04 - 0,05 kg
200
25 - 35 Bagety/kaiserky 180 -
200
25 - 40 Pečené rybí filé 170 -
180
30 - 40 Sekaná, syrová,
0,5 kg
180
(min) (°C)
30 - 40 Zapečená mísa 160
30 - 40 Omeleta 160-170
30 - 45 Sladký chléb 160 -
170
35 - 45 Pečená ryba 170 -
180
45 - 60 Různé druhy
chleba, 0,5 - 1
kg
180 -
190
45 - 60 Sladké pokrmy 160 -
180
50 - 60 Kuře, 1 kg 180-210
60 - 70 Vepřová kýta,
uzená, 0,6 - 1
kg
160-180
60 - 90 Hovězí pečeně,
1 kg
180-200
70 - 90 Kachna, 1,5 - 2
kg
180
80 - 90 Telecí pečeně, 1
kg
180
90 - 100 Vepřová peče‐
ně, 1 kg
160-180
Použijte první polohu roštu.
(min) (°C)
15-30 Pizza / Italský
chléb Focaccia
190 -
210
30-45 Malé listové pe‐
čivo / Slaný ko‐
láč / Pečivo
155 -
180
45-60 Křehké těsto 155 -
170
130-170 Husa, 3 kg 170
9
Pečení moučných jídel
Použijte vždy nejprve nižší teplotu.
Pokud pečete koláče na několika
polohách roštů, můžete dobu pečení
prodloužit o 10–15 minut.
Různě vysoké moučníky a pečivo mohou
zhnědnout nerovnoměrně. Je-li
zhnědnutí nerovnoměrné, není nutné
měnit nastavení teploty. Rozdíly se
během pečení vyrovnají.
Plechy v troubě se mohou během pečení
zkroutit. Po ochlazení se opět vyrovnají.
Tipy k pečení moučných jídel
Výsledek pečení Možná příčina Řešení
Spodek koláče není
dostatečně propečený.
Nesprávná poloha roštu. Vložte koláč na nižší rošt.
Koláč klesl a je mazla‐
vý či nerovnoměrný.
Teplota trouby je příliš vy‐
soká.
Příště nastavte o něco nižší te‐
plotu trouby.
Příliš krátká doba pečení. Příště nastavte delší dobu pe‐
čení a nižší teplotu trouby.
Koláč je příliš suchý. Teplota trouby je příliš ní‐
zká.
Příště nastavte vyšší teplotu
trouby.
Příliš dlouhá doba pečení. Příště nastavte delší dobu pe‐
čení.
Koláč se peče nerov‐
noměrně.
Teplota trouby je příliš vy‐
soká a doba pečení je
příliš krátká.
Nastavte nižší teplotu pečení a
prodlužte dobu pečení.
Těsto na koláč není rozlo‐
ženo rovnoměrně.
Příště těsto na koláč rozložte na
plech na pečení rovnoměrně.
Koláč není při délce
pečení uvedené v re‐
ceptu hotový.
Teplota trouby je příliš ní‐
zká.
Příště nastavte o něco vyšší te‐
plotu trouby.
Pečení na jedné úrovni
PEČENÍ VE FORMĚ
(°C) (min)
Kulatý koláč / Briošky Pravý horký
vzduch
150 - 160 50 - 70 1
Linecký koláč / Ovocné ko‐
láče
Pravý horký
vzduch
140 - 160 70 - 90 1
Piškotový koláč Pravý horký
vzduch
140 - 150 35 - 50 1
10
PEČENÍ VE FORMĚ
(°C) (min)
Piškotový koláč Horní/spodní
ohřev
160 35 - 50 1
Dortový korpus - křehké tě‐
sto, předehřejte prázdnou
troubu
Pravý horký
vzduch
150 - 160 20 - 30 2
Dortový korpus - piškotové
těsto
Pravý horký
vzduch
150 - 170 20 - 25 2
Jablečný koláč, 2 formy, Ø
20 cm
Pravý horký
vzduch
160 70 - 90 2
Jablečný koláč, 2 formy, Ø
20 cm
Horní/spodní
ohřev
180 70 - 90 1
Tvarohový koláč, použijte
hluboký pekáč / plech
Horní/spodní
ohřev
160 - 170 70 - 90 2
KOLÁČE / SLADKÉ PEČIVO / CHLÉB NA PLECHU NA PEČENÍ
Předehřejte prázdnou troubu.
(°C) (min)
Kynutá pletýnka / Věnec Horní/spodní
ohřev
170 - 190 30 - 40 1
Drážďanská štola Horní/spodní
ohřev
160 - 180 50 - 70 1
Žitný chléb Horní/spodní
ohřev
nejprve:
230
20 1
potom:
160 - 180
30 - 60
Krém. zákusky z list. tě‐
sta / Banánky
Horní/spodní
ohřev
190 - 210 20 - 35 2
Roláda Horní/spodní
ohřev
180 - 200 10 - 20 2
Drobenkový koláč Pravý horký
vzduch
150 - 160 20 - 40 2
11
KOLÁČE / SLADKÉ PEČIVO / CHLÉB NA PLECHU NA PEČENÍ
Předehřejte prázdnou troubu.
(°C) (min)
Máslový mandlový koláč /
Cukrové koláčky
Horní/spodní
ohřev
190 - 210 20 - 30 2
Ovocné koláče (kynuté tě‐
sto / piškotové těsto)
Pravý horký
vzduch
150 - 170 30 - 55 2
Ovocné koláče (kynuté tě‐
sto / piškotové těsto)
Horní/spodní
ohřev
170 35 - 55 2
Ovocné koláče z křehkého
těsta
Pravý horký
vzduch
160 - 170 40 - 80 2
Kynutý koláč s jemnou ná‐
plní (např. tvaroh, smeta‐
na, pudink)
Horní/spodní
ohřev
160 - 180 40 - 80 2
SUŠENKY
Použijte druhou polohu roštu.
(°C) (min)
Sušenky z křehkého těsta Pravý horký
vzduch
150 - 160 15 - 25
Křehké těsto / Pruhy těsta Pravý horký
vzduch
140 20 - 35
Křehké těsto / Pruhy těsta,
předehřejte prázdnou troubu
Horní/spodní
ohřev
160 20 - 30
Čajové pečivo z piškotového
těsta
Pravý horký
vzduch
150 - 160 15 - 20
Sněhové pusinky z vaječného
bílku
Pravý horký
vzduch
80 - 100 120 - 150
Makronky Pravý horký
vzduch
100 - 120 30 - 50
Čajové pečivo z kynutého tě‐
sta
Pravý horký
vzduch
150 - 160 20 - 40
12
SUŠENKY
Použijte druhou polohu roštu.
(°C) (min)
Malé listové pečivo,
předehřejte prázdnou troubu
Pravý horký
vzduch
170 - 180 20 - 30
Pečivo, předehřejte prázdnou
troubu
Pravý horký
vzduch
160 10 - 25
Horní/spodní
ohřev
190 - 210 10 - 25
Malé moučníky, předehřejte
prázdnou troubu
Pravý horký
vzduch
160 20 - 35
Horní/spodní
ohřev
170 20 - 35
Nákypy a zapékaná jídla
Použijte první polohu roštu.
(°C) (min)
Zapečené těstoviny Horní/spodní ohřev 180 - 200 45 - 60
Lasagne Horní/spodní ohřev 180 - 200 25 - 40
Zapékaná zelenina,
předehřejte prázdnou
troubu
Turbo gril 170 - 190 15 - 35
Bagety s roztaveným
sýrem
Pravý horký vzduch 160 - 170 15 - 30
Mléčná rýže Horní/spodní ohřev 180 - 200 40 - 60
Rybí nákypy Horní/spodní ohřev 180 - 200 30 - 60
Plněná zelenina Pravý horký vzduch 160 - 170 30 - 60
Pečení na více úrovních
Použití funkce: Pravý horký vzduch
Pro dva plechy použijte první a třetí
polohu roštu.
13
KOLÁČE / SLADKÉ PEČI‐
VO / CHLÉB NA PLECHU NA PEČENÍ
(°C) (min)
Krém. zákusky
z list. těsta /
Banánky,
předehřejte
prázdnou trou‐
bu
160 - 180 25 - 45
Koláč s dro‐
benkou, suchý
150 - 160 30 - 45
KOLÁČE / KOLÁČKY /
CHLÉB NA PLECHU NA PEČENÍ
(°C) (min)
Sušenky z
křehkého těsta
150 -
160
20 - 40
Křehké těsto / Pru‐
hy těsta
140 25 - 45
Čajové pečivo z pi‐
škotového těsta
160 -
170
25 - 40
KOLÁČE / KOLÁČKY /
CHLÉB NA PLECHU NA PEČENÍ
(°C) (min)
Sněhové pusinky z
vaječného bílku /
Pusinky
80 - 100 130 -
170
Makronky 100 -
120
40 - 80
Čajové pečivo z
kynutého těsta
160 -
170
30 - 60
Pečení masa
Používejte žáruvzdorné nádoby.
Libové maso pečte přikryté.
Velké pečeně pečte přímo na plechu
nebo na tvarovaném roštu nad tímto
plechem.
Na plech nalijte trochu vody, zabráníte
tím připečení kapajícího tuku.
Pečeni otočte za 1/2 - 2/3 doby pečení.
Maso a ryby pečte ve větších kusech
(minimálně 1 kg).
Kusy pečeně několikrát v průběhu
pečení potřete vlastní šťávou.
Tabulka pro pečení masa
Použijte první polohu roštu.
HOVĚZÍ
(°C) (min)
Dušené maso 1 - 1,5 kg Horní/spodní
ohřev
230 120 - 150
14
HOVĚZÍ
(°C) (min)
Hovězí pečeně
nebo filet, nepro‐
pečený,
předehřejte
prázdnou troubu
na cm tloušťky Turbo gril 190 - 200 5 - 6
Hovězí pečeně
nebo filet,
středně propeče‐
na cm tloušťky Turbo gril 180 - 190 6 - 8
Hovězí pečeně
nebo filet, dobře
propečený
na cm tloušťky Turbo gril 170 - 180 8 - 10
VEPŘOVÉ
Použití funkce: Turbo gril.
(kg)
(°C) (min)
Plecko / Krkovice / Ký‐
ta v celku
1 - 1.5 150 - 170 90 - 120
Kotlety / Vepřová že‐
bírka
1 - 1.5 170 - 190 30 - 60
Sekaná 0.75 - 1 160 - 170 50 - 60
Vepřové koleno,
předvařené
0.75 - 1 150 - 170 90 - 120
15
TELECÍ
Použití funkce: Turbo gril.
(kg)
(°C) (min)
Telecí pečeně 1 160 - 180 120 - 150
Telecí koleno 1.5 - 2 160 - 180 120 - 150
JEHNĚČÍ
Použití funkce: Turbo gril.
(kg)
(°C) (min)
Jehněčí kýta / Jehněčí
pečeně
1 - 1.5 150 - 180 100 - 120
Jehněčí hřbet 1 - 1.5 160 - 180 40 - 60
ZVĚŘINA
(kg)
(°C) (min)
Hřbet / Zaječí ký‐
ta, předehřejte
prázdnou troubu
až 1 Turbo gril 180 - 200 35 - 55
Hřbet z vysoké
zvěře
1.5 - 2 Horní/spodní ohřev 180 - 200 60 - 90
Kýta z vysoké
zvěře
1.5 - 2 Horní/spodní ohřev 180 - 200 60 - 90
16
DRŮBEŽ
Použití funkce: Turbo gril.
(kg)
(°C) (min)
Kuře 0,2 - 0,25 g každý
kus
200 - 220 30 - 50
Půlka kuřete 0,4 - 0,5 g každá 190 - 210 40 - 50
Kusy drůbeže 1 - 1.5 190 - 210 50 - 70
Kachna 1.5 - 2 180 - 200 80 - 100
RYBY
(kg)
(°C) (min)
Celá ryba 1 - 1.5 Turbo gril 180 - 200 30 - 50
Pečení křupavého těsta pomocí funkce Pizza
PIZZA
Použijte první polohu roštu.
(°C) (min)
Koláče 180 - 200 40 - 55
Špenátový koláč 160 - 180 45 - 60
Slaný lotrinský koláč 170 - 190 45 - 55
Švýcarský koláč 170 - 190 45 - 55
Tvarohový koláč 140 - 160 60 - 90
Koláč s jablečnou vrstvou 150 - 170 50 - 60
Zeleninový koláč 160 - 180 50 - 60
17
PIZZA
Před přípravou předehřejte prázdnou troubu.
Použijte druhou polohu roštu.
(°C) (min)
Pizza, tenké těsto 210 - 230 15 - 25
Pizza, silné těsto, použijte hlu‐
boký pekáč / plech
180 - 200 20 - 30
Nekvašený chléb 210 - 230 10 - 20
Malé listové pečivo 160 - 180 45 - 55
Flammekuchen 210 - 230 15 - 25
Pirohy 180 - 200 15 - 25
Pečení chleba
Předehřátí se nedoporučuje.
CHLÉB
Použijte první polohu roštu, není-li uvedeno jinak.
(°C) (min)
Bílý chléb 190 - 210 40 - 60
Bageta 200 - 220 35 - 45
Briošky 180 - 200 40 - 60
Ciabatta 200 - 220 35 - 45
Žitný chléb 190 - 210 50 - 70
Celozrnný chléb 190 - 210 50 - 70
Celozrnný chléb 190 - 210 40 - 60
Bagety/kaiserky, použijte dru‐
hou polohu roštu
200 - 220 25 - 35
18
Gril
Grilujte pouze tenké kousky masa nebo
ryb.
Před přípravou předehřejte prázdnou
troubu.
Do první polohy roštu zasuňte plech na
zachycení šťávy.
GRIL
Použijte první polohu roštu.
(°C) (min)
1. strana 2. strana
Hovězí pečeně,
středně propečená
210 - 230 30 - 40 30 - 40
Hov. plátek, středně
prop.
230 20 - 30 20 - 30
Vepřová kýta 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Telecí kýta 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Jehněčí hřbet 210 - 230 25 - 35 20 - 35
Celá ryba, 0,5 - 1
kg
210 - 230 15 - 30 15 - 30
Nízkoteplotní pečení
Tato funkce vám umožní připravovat
libové, měkké maso a ryby. Není vhodná
pro přípravu drůbeže, tučné vepřové
pečeně, dušeného masa. Teplota Pečicí
sonda by neměla překročit 65
°CTeplota .
1. Na obou stranách maso osmahněte
na pánvi při vysoké teplotě po dobu 1
- 2 minut.
2. Vložte maso do plechu na pečení
nebo přímo na tvarovaný rošt. Pod
tvarovaný rošt položte plech k
zachytávání tuku.
Při použití této funkce vždy vařte bez
pokličky nebo víka.
3. Použijte Pečicí sonda.
4. Zvolte funkci: Nízkoteplotní pečení.
Na prvních 10 minut můžete nastavit
teplotu trouby mezi 80 °C a 150 °C.
Výchozí teplota je 90 °C. Nastavte
teplotu pro Pečicí sonda.
5. Po 10 minutách trouba automaticky
sníží teplotu na 80 °C.
19
Použijte první polohu roštu.
(kg)
(°C) (min)
Hovězí pečeně 1 - 1.5 150 120 - 150
Hovězí plátek 1 - 1.5 150 90 - 110
Telecí pečeně 1 - 1.5 150 120 - 150
Steak 0.2 - 0.3 120 20 - 40
Mražené potraviny
Potraviny rozbalte nebo zbavte obalů.
Potraviny položte na talíř.
Potraviny ničím nezakrývejte, abyste
neprodloužili dobu rozmrazování.
ROZMRAZOVÁNÍ
Použijte druhou polohu roštu.
(°C) (min)
Mražená pizza 200 - 220 15 - 25
Americká mražená pizza 190 - 210 20 - 25
Chlazená pizza 210 - 230 13 - 25
Mražená pizza snack 180 - 200 15 - 30
Hranolky, tenké 190 - 210 15 - 25
Hranolky, silné 190 - 210 20 - 30
Americké brambory / Krokety 190 - 210 20 - 40
Opečená bramborová kaše 210 - 230 20 - 30
Lasagne / Cannelloni, čerstvé 170 - 190 35 - 45
Lasagne / Cannelloni, mražené 160 - 180 40 - 60
Pečený sýr 170 - 190 20 - 30
Kuřecí křídla 180 - 200 40 - 50
Zavařování
Pro zavařování používejte pouze
zavařovací sklenice, které jsou na trhu
dostupné ve stejné velikosti.
Sklenice se šroubovacím uzávěrem nebo
bajonetovým uzávěrem nejsou vhodné.
Použijte první polohu roštu.
20
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28

Electrolux KVBAS21WX Recipe book

Typ
Recipe book