Electrolux EIS8134 Rychlý návod

Typ
Rychlý návod
10 912
11
1 2 3 4
6
75 8
Přehledné pokyny
Funkce Poznámka
1. ZAP/VYP Slouží k zapnutí a vypnutí varné desky.
2. Blokování tlačítek / dětská bezpečnostní pojistka Slouží k zablokování a odblokování ovládacího panelu.
3. Pauza Slouží k zapnutí a vypnutí funkce.
4. Fry Assist Slouží k zapnutí a vypnutí funkce.
5. Displej nastavení teploty Ukazuje nastavení teploty.
6. Ukazatele časovače varných zón Ukazují, pro kterou zónu je nastavený čas.
7. Displej časovače Ukazuje čas v minutách.
8. Hob²Hood Slouží k zapnutí a vypnutí manuálního režimu funkce.
9.
Slouží k volbě varné zóny.
10.
Slouží ke zvýšení nebo snížení času.
11. Funkce posílení výkonu Slouží k zapnutí a vypnutí funkce.
12. Ovládací lišta Slouží k nastavení teploty.
Funkce Fry Assist.
Tato funkce vám umožňuje nastavit teplotu smažení
vašeho jídla. Varná deska během smažení automaticky
udržuje nastavenou teplotu. Jakmile je nastavena teplota,
není zapotřebí žádné ruční seřizování.
Tuto funkci můžete nastavit pro levou přední zónu
varné desky.
POZOR!
Laminované pánve používejte pouze u nízkého
teplotního stupně, abyste zabránili poškození a
přehřátí varné nádoby.
Zapnutí funkce:
1. Položte prázdnou pánev na levou přední varnou zónu.
Při použití této funkce nepoužívejte pokličku.
2. Stiskněte
. Ukazatel nad symbolem se rozsvítí.
Teplota je nastavena na .
3. Nastavte nejlepší teplotu ke smažení vašeho
požadovaného jídla. Viz tabulka v kapitole „Rady a
tipy“. Ukazatele nad symboly začnou pomalu blikat.
Zóna se zahřívá.
4. Vyčkejte, dokud pánev nedosáhne nastavené
teploty. Zazní zvukový signál. Všechny ukazatele nad
symbolem svítí.
5. Vložte potraviny a trochu tuku na pánev.
Vypnutí funkce:
Stiskněte 0 na levé přední varné zóně nebo stiskněte
.
Vejce Nastavení teploty
Omeleta, smažená vajíčka 1 - 3
Míchaná vajíčka 4 - 6
Ryby Nastavení teploty
Rybí lé, rybí prsty, mořské plody 4 - 6
Maso Nastavení teploty
Kotleta, kuřecí prsa, krůtí prsa 1 - 3
Hamburgery, masové kuličky 2 - 4
Řízky, lety, středně či dobře propečené steaky, smažené uzeniny,
mleté maso
4 - 6
Nepropečený steak 7 - 9
Zelenina Nastavení teploty
Smažené brambory, syrové 1 - 3
Smažené bramborové těsto 4 - 6
Zelenina 4 - 6
Údaje uvedené v tabulkách zobrazují příklady jídel pro každý stupeň teploty. Množství, tloušťka,
kvalita a teplota (např. zmražených) potravin má vliv na správný stupeň teploty. Zvolte takový
stupeň teploty a dodatečné nastavení, který nejlépe odpovídá vašim zvyklostem při vaření a
pánvím.
Rady a tipy pro funkci Fry Assist
POZOR!
Laminované pánve používejte pouze
u nízkého a středního stupně, abyste
zabránili poškození a přehřátí varné
nádoby.
Při použití funkce Fry Assist nepoužívejte
pokličku.
Indukční varné zóny
U indukčních varných zón vytváří silné
elektromagnetické pole teplo v nádobách
velmi rychle.
Nádoby pro indukční varné zóny
Indukční varné zóny používejte s vhodnými
nádobami.
Materiál nádobí
Litina, ocel, smaltovaná ocel,
nerezová ocel, sendvičová dna
nádob (označených jako vhodné
výrobcem).
Hliník, měď, mosaz, sklo, keramika,
porcelán.
Nádoba je pro indukční varnou desku
vhodná, jestliže:
se malé množství vody na indukční varné
zóně nastavené na nejvyšší teplotu velmi
rychle ohřeje.
magnet přilne na dno nádoby.
Dno nádoby musí být co nejrovnější a
nejsilnější.
Jak ušetřit energii
Nádobu postavte na varnou zónu a
teprve potom ji zapněte.
Využijte zbytkové teplo k udržování
teploty jídle nebo k jeho rozpouštění.
Správné pánve pro funkci Fry Assist
Používejte pouze pánve s rovným dnem. Při kontrole,
zda se jedná o správný typ pánve:
1. Položte pánev dnem vzhůru.
2. Na dno pánve položte pravítko.
3. Zkuste mezi pravítko a dno pánve vložit minci
Euro o hodnotě 1, 2 nebo 5 centů (nebo minci o
podobné tloušťce).
867350711-A-102019
Jak dosáhnout nejlepších výsledků s
funkcí Fry Assist:
Funkci spusťte se studeným spotřebičem
(není zapotřebí ruční ohřívání varných
nádob).
Používejte varné nádoby z nerezové oceli se
sendvičovým dnem.
Nepoužívejte varné nádoby s vlisem ve
středu dna.
V případně neuspokojivých výsledků
lze stupeň smažení přizpůsobit. Lze to
provést následovně:
Pokud jsou potraviny příliš hnědé či stále
syrové, snižte stupeň smažení:
Pokud jsou potraviny příliš světlé, zvyšte
stupeň smažení.
Někdy může být zapotřebí změnit stupeň
smažení.
Různé velikosti pánví mohou mít za
následek různé doby ohřevu. Těžké pánve
uchovávají více tepla než lehké pánve, ale
déle se zahřívají.
a. Pokud se jedná o nesprávný typ pánve, lze
minci mezi pravítko a dno pánve vložit.
b. Pokud se jedná o správný typ pánve, nelze
minci mezi pravítko a dno pánve vložit.
Rady a tipy pro funkci Fry Assist
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4

Electrolux EIS8134 Rychlý návod

Typ
Rychlý návod