10 electrolux
CZ
Jak vyrábět kostky ledu
Když chcete vyrábět kostky ledu,
naplňte dodaný výrobník ledu vodou a
vložte ho do oddílu pro zmrazené
potraviny.
Některé dobré informace
a rady
Stojí za to věnovat pozornost
variabilním poličkám, které
podstatně zvyšují využitelnost
prostoru pro čerstvé potraviny.
Změna uspořádání těchto poliček
je rovněž možná, když jsou dveře
otevřeny v úhlu 90°.
Po otevření a zavření dveří mrazničky
se v důsledku nízké teploty zvýší
uvnitř zařízení vakuum. Proto po
uzavření dveří vyčkejte 2 - 3 minuty -
jestliže je chcete znovu otevřít -
dokud se nevyrovná vnitřní tlak.
Věnujte pozornost ovládání
mrazničky nastavováním polohy
termostatické kontroly tak, aby vnitřní
teplota nemohla být nikdy vyšší než -
18 °C.
Je praktické denně se přesvědčit o
bezchybném provozu zařízení,
abyste si případné závady všimli včas
a předešli tak zkažení zmrazených
potravin.
Normální zvuky při provozu:
Klapnutí: Když elektrické ovládání
zapne a vypne kompresor, je
slyšet zvuk klapnutí.
Když je chladicí kapalina
pumpována potrubím výměníku na
zadní straně do
CZ
Během zmrazování se pokud
možno vyhněte výrobě ledu,
protože tím by byl negativně ovlivněn
proces zmrazování.
Uchovávání v mrazničce
Zmrazené potraviny by měly být po
ukončení procesu zmrazování uloženy v
příslušných (1 nebo 2) mrazících
boxech. Díky tomu bude v mrazícím
boxu zajištěno místo pro další
zmrazování. Již uložené potraviny tak
nejsou negativně ovlivňovány novým
zmrazováním.
Jestliže je nutno umístit větší množství
potravin, je možno mrazící boxy - s
výjimkou spodního boxu - odstranit a
zboží postavit bezprostředně na chladící
plochu.
Při zakoupení již zmrazeného
zboží je nutno bezpodmínečně
respektovat dobu skladování uvedenou
na obalu. Ohledně skladování zboží,
které jste si zamrazili sami, naleznete
odpovídající informace v pokynech
uvedených na dveřích spotřebiče.
Symboly znázorňují příslušné potraviny,
čísla příslušnou maximální dobu
uchovávání v měsících.
Skladování prudce zmrazených
"mražených produktů" je
bezpečné jen tehdy, jestliže tyto až do
okamžiku uskladnění v mrazící jednotce
nebyly ani částečně rozmraženy.
Již jednou rozmražené, ať už normálně
nebo prudce zmražené produkty by
neměly být znovu zamrazovány, ale
naopak co nejdříve zkonzumovány.
Navlhčením dna výrobníku a nastavením
knoflíku termostatické regulace na
maximální stupeň můžete dobu výroby
kostek ledu zkrátit. Po skončení
nezapomeňte nastavit ovládací knoflík
termostatu zpět na vhodný stupeň.
Hotové kostky ledu lze vyjmout pod
tekoucí vodou lehkým zkroucením
výrobníku nebo úderem. Jestliže
výrobník k oddílu přimrzne,
nepoužívejte k uvolnění kovové nástroje
ani nože, protože by se systém chlazení
mohl poškodit.