Russell Hobbs 21500-56 Uživatelský manuál

Kategorie
Zpracovatelé potravin
Typ
Uživatelský manuál
40
Přečtěte si pokyny a uschovejte je. Pokud zařízení předáte dál, předejte ho i s návodem. Před
použitím odstraňte všechny obaly.
DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ
Dodržujte základní bezpečnostní pokyny, jako jsou:
Tento přístroj mohou používat osoby se sníženými fyzickými, senzorickými
či mentálními schopnostmi nebo osoby, které výrobek nikdy nepoužívaly
nebo jej neznají, pokud tak činí pod dozorem/byly poučeny a rozumí
souvisejícím rizikům.
ístroj nesmí používat děti nebo si s ním hrát.
ístroj i kabel udržujte mimo dosah dětí.
C i manipulaci s nožem a vyprazdňování a čištění mísy buďte opatrní,
abyste předešli případnému zranění.
H Nepřidávejte horkou tekutinu (nad 40°C), může vystříknout z důvodu
prudkého odpaření.
C Nesprávné použití zařízení může vést ke zranění.
ed montáží, demontáží či čištěním přístroj vypojte ze sítě.
Pokud je přístroj v zásuvce, nenechávejte ho bez dozoru.
Pokud je poškozený kabel, musí jej vyměnit výrobce, jeho servisní zástupce
nebo osoba podobně kvalifikovaná, aby nedošlo k riziku.
H Držadlo neponořujte do kapaliny.
Nepoužívejte mixovací tyč na horký olej – i mírně horký olej může způsobit oškli
popáleniny.
Nezkoušejte sekat led, syrové maso a s noži manipulujte velice obezřetně.
Nepoužívejte příslušenství nebo přídavné prvky mimo těch, které dodáváme my.
Nepoužívejte spotřebič pro jiný účel, než je uvedeno v těchto pokynech.
Nepoužívejte spotřebič, je-li poškozen nebo se objevují poruchy.
JEN PRO DOMÁCÍ POUŽITÍ
NÁKRESY
1. Ovládání rychlosti
2. Vypínač
3. Držadlo
4. Mixovací t
5. Držadlo metly
6. Metla
7. Šlehač
8. Trn
9. Sekací nůž
10. Džbán
11. Vřeteno
12. Protiskluzová podložka
13. Disk
14. ko
15. Trubice
16. Násypka
17. Tlačný díl
` vhodné pro mytí v myčce
ZASOUVÁNÍ/VYJMUTÍ PŘÍSLUŠENSTVÍ
1. Před zasunutím či vyjmutím příslušenství přístroj vytáhněte ze zásuvky.
2. Konec dadla nasuňte do nástavce a otočte držadlem doprava.
3. Pro sejmutí nástavce otočte držadlem doleva a z nástavce jej vyhněte.
41
POUŽI
1. Zasuňte zástrčku do zásuvky.
2. Stiskněte vypínač a spustí se motor. Pro vypnutí vypínač uvolněte.
3. Ovládání rychlosti nastavte na vámi požadovanou rychlost (min – max).
Vysokou rychlost používejte u mixovací tyče.
U metly používejte nízkou rychlost k promísení směsy, u mixování pak přepněte na vysokou
rychlost.
U sekacího nože používejte nízkou rychlost pro hrubší sekání a vysokou rychlost pro jemné
sekání.
Sekací nůž používejte jen v několikasekundových intervalech, jinak hrozí, že dojde k
poničení.
U šlehače používejte nízkou až střední rychlost – dávejte pozor, aby nedošlo k přílišnému
rozmixování.
U disku používejte nízkou až střední rychlost.
Nástavec Maximální provozní čas Klidový čas
Mixovací t 10 vteřin 10 vteřin
Metla 3 minuty 3 minuty
Sekací nůž 30 vteřin 30 vteřin
Šlehač 90 vteřin 90 vteřin
Disk 15 vteřin 15 vteřin
MIXOVACÍ T
Obecně lze říci, že mixovací tyč dokáže to samé jako běžný mixér, a není tolik práce s
umýváním. Můžete také mísit, rozmělňovat či mixovat ingredience přímo v hrnci či míse, ve
které chcete pokrm připravit.
Ať už používáte jakoukoliv nádobu, ujistěte se, že je na stabilním a rovném povrchu, a
nádobu přidržujte volnou rukou, aby vám po pracovním povrchu necestovala.
Neponořujte mixovací tyč nad vrchní část rovnoběžné trubice.
Při použití přístroje v horkých tekutinách zajistěte, aby nůž neprorazil hladinu zešikma –
tekutina by mohla z mísy/hrnce/nádoby vystříknout.
Přístroj nezapínejte, dokud není nůž uvnitř nádoby na zpracování potravin.
Přístroj před vyzvednutím nože z nádržky vypněte.
METLA
Obecně lze říci, že když místo běžného mixéru používáte mixovací tyč, používejte metlu tam,
kde byste běžně použili šlehací metlu, ale nechte přístroj, ať za vás práci odvede, a nenamáhejte
své svaly.
Zatlačte metlu do spodní části držadla metly.
Metlu vyjmete jednoduchým vytažením ze spodní části držadla metly.
Neponořujte metlu za spodní část držadla metly.
S POUŽIM DŽBÁNU
Sekací nůž používejte na drcení ingrediencí.
Šlehač používejte ke šlehání do zhoustnutí nebo k šlehání vajec a šlehání vajec s cukrem.
1. Trn nasuňte do horní části šlehače/sekacího nože, až zacvakne na místo.
2. Trn zasuňte do středu džbánu a naste na vřeteno.
3. Džbán přikryjte víkem a otočte jím doleva, až zacvakne na místo.
4. Na víko nasaďte držadlo a otočte jím doprava.
5. Na trubici naste násypku.
6. Do trubice vkládejte další ingredience a tlačte je dolů tlačným dílem.
pokyny (Čeština)
42
S DISKEM
1. Trn zasuňte do středu džbánu a naste na vřeteno.
2. Naste disk na horní část trnu. Při plátkování by měl být plátkovací nůž nahoře. Při
strouhání by měly být nahoře zuby struhadla.
3. Džbán přikryjte víkem a otočte jím doleva, až zacvakne na místo.
4. Na víko nasaďte držadlo a otočte jím doprava.
5. Do trubice vkládejte další ingredience a tlačte je dolů tlačným dílem.
Pro uskladnění můžete jako víko používat protiskluzovou podložku.
PÉČE A ÚDRŽBA
1. Vytáhněte přístroj ze zásuvky.
2. S noži zacházejte velmi opatrně – nemanipulujte s nimi přímo, použijte nylonový čistící
kartáček.
3. Povrchy držadla mixéru očistěte jemným vlhkým hadříkem.
4. Držadlo metly a víko džbánu otřete vlhkým hadříkem. Tyto díly neponořujte do vody,
protože jsou v nich převodovky.
5. Všechny další díly můžete umýt v ruce.
` Tyto díly můžete umýt v myčce na nádobí.
Extrémní prostředí uvnitř myčky může ovlivnit povrchovou úpravu zařízení. Poškození je pak
pouze kosmetického rázu, čili nemělo by dojít k ovlivnění provozu přístroje.
W
OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘE
Aby nedošlo k ohrožení zdraví a životního prostředí vlivem nebezpečných látek
obsažených v elektrických a elektronických produktech, spotřebiče označené tímto symbolem
nesmějí být vhazovány do směsného odpadu, ale je nutno je obnovit, znovu použít nebo
recyklovat.
KORIANDROVÉ PESTO
2 hrst listy koriandru
2 stroužky česnek
60 g piniové oříšky
125 ml olivový olej
60 g parmazán – strouhaný
Koriandr, česnek, piniové oříšky a polovinu oleje do hladka rozmixujte. Přelijte do velké mísy.
Vmíchejte parmazán. Přidejte olej k získání správné konzistence: Na dip: husté. Na polevu:
středně husté. Na těstovinovou omáčku: řídké.
Recepty naleznete na našich internetových stránkách: http://www.russellhobbs.com/ifu/550931
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72

Russell Hobbs 21500-56 Uživatelský manuál

Kategorie
Zpracovatelé potravin
Typ
Uživatelský manuál