41
POUŽITÍ
1. Zasuňte zástrčku do zásuvky.
2. Stiskněte vypínač a spustí se motor. Pro vypnutí vypínač uvolněte.
3. Ovládání rychlosti nastavte na vámi požadovanou rychlost (min – max).
• Vysokou rychlost používejte u mixovací tyče.
• U metly používejte nízkou rychlost k promísení směsy, u mixování pak přepněte na vysokou
rychlost.
• U sekacího nože používejte nízkou rychlost pro hrubší sekání a vysokou rychlost pro jemné
sekání.
• Sekací nůž používejte jen v několikasekundových intervalech, jinak hrozí, že dojde k
poničení.
• U šlehače používejte nízkou až střední rychlost – dávejte pozor, aby nedošlo k přílišnému
rozmixování.
• U disku používejte nízkou až střední rychlost.
Nástavec Maximální provozní čas Klidový čas
Mixovací tyč 10 vteřin 10 vteřin
Metla 3 minuty 3 minuty
Sekací nůž 30 vteřin 30 vteřin
Šlehač 90 vteřin 90 vteřin
Disk 15 vteřin 15 vteřin
MIXOVACÍ TYČ
• Obecně lze říci, že mixovací tyč dokáže to samé jako běžný mixér, a není tolik práce s
umýváním. Můžete také mísit, rozmělňovat či mixovat ingredience přímo v hrnci či míse, ve
které chcete pokrm připravit.
• Ať už používáte jakoukoliv nádobu, ujistěte se, že je na stabilním a rovném povrchu, a
nádobu přidržujte volnou rukou, aby vám po pracovním povrchu necestovala.
• Neponořujte mixovací tyč nad vrchní část rovnoběžné trubice.
• Při použití přístroje v horkých tekutinách zajistěte, aby nůž neprorazil hladinu zešikma –
tekutina by mohla z mísy/hrnce/nádoby vystříknout.
• Přístroj nezapínejte, dokud není nůž uvnitř nádoby na zpracování potravin.
• Přístroj před vyzvednutím nože z nádržky vypněte.
METLA
Obecně lze říci, že když místo běžného mixéru používáte mixovací tyč, používejte metlu tam,
kde byste běžně použili šlehací metlu, ale nechte přístroj, ať za vás práci odvede, a nenamáhejte
své svaly.
• Zatlačte metlu do spodní části držadla metly.
• Metlu vyjmete jednoduchým vytažením ze spodní části držadla metly.
• Neponořujte metlu za spodní část držadla metly.
S POUŽITÍM DŽBÁNU
• Sekací nůž používejte na drcení ingrediencí.
• Šlehač používejte ke šlehání do zhoustnutí nebo k šlehání vajec a šlehání vajec s cukrem.
1. Trn nasuňte do horní části šlehače/sekacího nože, až zacvakne na místo.
2. Trn zasuňte do středu džbánu a nasaďte na vřeteno.
3. Džbán přikryjte víkem a otočte jím doleva, až zacvakne na místo.
4. Na víko nasaďte držadlo a otočte jím doprava.
5. Na trubici nasaďte násypku.
6. Do trubice vkládejte další ingredience a tlačte je dolů tlačným dílem.
pokyny (Čeština)