K-metla
Pro přípravu dortů, sušenek, sladkého
těsta, polev, náplní, odpalovaného těsta a
bramborové kaše.
Hnětací hák
Pouze na kynutá těsta.
Šlehací metla
Na vejce, smetanu, litá těsta, piškoty
bez tuku, pusinky, cheesecaky, pěny,
bublaniny. Šlehací metlu nepoužívejte na
husté směsi (např. šlehání tuku s cukrem)
– mohla by se poškodit.
Používání nástrojů k míse
1 Otočte páčkou k uvolnění hlavice
mixéru ve směru hodinových ručiček a
hlavici zdvihněte, dokud se nezajistí
2
.
Ujistěte se, že podložka pod pracovní
nádobou
9
je správně nasazena a
symbol
je nahoře.
2 Nasaďte mísu na základnu, zatlačte
dolů a otočením ve směru hodinových
ručiček
3
zajistěte.
3 Do výstupu nasaďte požadovaný
nástroj. Pak jej zasuňte směrem nahoru
4
a otočením
5
zajistěte.
Poznámka: Pokud K-metla nebo
šlehací metla nedosáhnou na
ingredience na dně mísy, přečtěte si
část „Nastavení nástrojů“.
4 Lehce nadzvedněte hlavici mixéru, pak
otočte páčkou k uvolnění hlavice proti
směru hodinových ručiček a spusťte
hlavici mixéru, dokud nezaklapne.
5 Spusťte robot otočením ovladače
rychlosti
6
na požadovanou rychlost.
Pro krátké impulzy maximální rychlostí
použijte pulzní režim (P).
6 Po použití vraťte ovladač rychlosti do
vypnuté polohy ‚O‘ a kuchyňský robot
odpojte ze zásuvky.
7 Nástroj z výstupu uvolněte otočením
ve směru hodinových ručiček a pak jej
vytáhněte.
Tipy
• Chcete-li ingredience zcela promísit,
často přerušujte mixování a stírejte
stěny mísy pomocí stěrky.
• Při šlehání vajec dosáhnete nejlepších
výsledků, když budou mít vejce
pokojovou teplotu.
• Před šleháním bílků se ujistěte, že na
šlehací metle nebo v míse není žádná
mastnota nebo zbytky žloutku.
• Pokud není v receptu uvedeno
jinak, používejte na těsto studené
ingredience.
Informace k přípravě chleba
Důležité
• Nepřekračujte maximální uvedená
množství – mohlo by dojít k přetížení
robotu.
• Pokud slyšíte, že jde zpracování
těsta ztuha, vypněte robot, odstraňte
polovinu těsta a obě poloviny zpracujte
samostatně.
• Nejlépe se ingredience smísí, když
nejprve nalijete tekutinu.
Droždí
• Sušené droždí (které je nutné aktivovat
vodou): do mísy nalijte teplou vodu. Pak
přidejte droždí a cukr a nechte stát asi
10 minut, dokud se nezpění.
• Čerstvé droždí: nadrobte do mouky.
• Jiné typy droždí: postupujte podle
pokynů výrobce.
114
Nástroje k míse a jejich použití