CZ
31
HYGIENA PØI ZACHÁZENÍ S POTRAVINAMI
1. Po zakoupení potravin odstraòte vechny druhy
papírových/kartónových nebo jiných obalù, díky kterým
by se mohly dostat do chladnièky bakterie nebo pína.
2. Chraòte potraviny (zvlátì ty, které podléhají rychlému
znehodnocení a ty, které vydávají silný zápach) tak,
aby se vzájemnì nedotýkaly, èím zamezíte monosti
pøenosu nákazy zárodky/baktériemi a také monosti
íøení specifických pachù uvnitø chladnièky
3. Ulote potraviny tak, aby se vzduch mezi nimi mohl
volnì proudit
4. Udrujte vnitøek chladnièky vèistém stavu a dbejte
toho, abyste kèitìní nepouívali oxidaèní nebo
abrazivní èistící prostøedky
5. Po uplynutí doby trvanlivosti potravin je vyjmìte z
chladnièky
6.Zdùvodu zabezpeèení správné konzervace je tøeba
umístit jídla podléhající rychlému znehodnocení ( mìkké
sýry, syrové ryby, maso, atd) do nejchladnìjí èásti, to
znamená do prostoru nad nádobami na zeleninu, kde je
umístìn ukazatel teploty.
Optimální zpùsob pouití mraznièky
Prostøednictvím otoèného knoflíku REIMU ÈINNOSTI
MRAZNIÈKY (viz Popis) nastavte poadovanou teplotu.
Nezmrazujte znovu potraviny, které se rozmrazují nebo
ji jsou rozmrazeny; tyto potraviny je tøeba uvaøit a
následnìzkonzumovat (do 24 hodin).
Èerstvé potraviny urèené kezmrazení nesmí být
umístìny spolu se zmrazenými potravinami; je tøeba je
umístit do horního oddìlení pro ZMRAZENÍ a
KONZERVACI, kde teplota klesá pod -18 °C a kde je
zaruèena dobrá rychlost zmrazení.
Nevkládejte do mraznièky uzavøené nebo hermeticky
utìsnìné sklenìné láhve obsahující tekutiny. Mohlo by
dojít kjejich roztrení.
Maximální denní mnoství potravin kezmrazení je
uvedeno na identifikaèním títku, umístìném vlevé
dolní èásti chladicího prostoru (napøíklad: Kg/24h 4).
Zmrazení (pøi ji zapnuté mraznièce):
- U malých mnoství potravin, niích, ne je mnoství
uvedené na identifikaèním títku, stisknìte tlaèítko
SUPER FREEZE (rychlé zmrazení) (charakterizované
rozsvícením pøísluné luté kontrolky), vlote dovnitø
potraviny a zavøete dvíøka. Kvypnutí funkce dojde
automaticky po uplynutí 24 hodin nebo po dosaení
optimální teploty (charakterizované zhasnutím
kontrolky);
- u velkých mnoství potravin, pøevyujících mnoství
uvedené na identifikaèním títku, drte stisknuto tlaèítko
SUPER FREEZE (rychlé zmrazení) a do zahájení blikání
pøísluné kontrolky. Po uplynutí 24 hodin pøestane
WATER LEVEL
MAX
WATER LEVEL
MAX
WATER LEVEL
MAX
kontrolka blikat a rozsvítí se stálým svìtlem: Vlote
dovnitø potraviny a zavøete dvíøka. Po uplynutí dalích 24
hodin dojde kautomatickému vypnutí uvedené funkce
(charakterizovanému zhasnutím kontrolky).
! Bìhem zmrazování potravin neotvírejte dvíøka mraznièky.
! Vpøípadì pøeruení dodávky elektrického proudu nebo
pøi výskytu závady neotvírejte dvíøka mraznièky: pouitím
uvedeného postupu lze uchovat mraená a zmraená
jídla beze zmìny jejich vlastností pøiblinì 9-14 hodin.
Miska na led Ice
3
Skuteènost, e je umístìna na horní stranì zásuvek
uloených vmrazicím prostoru, zajiuje vìtí èistotu (led
se tak ji nedostává do styku s potravinami) a ergonomii
(pøi plnìní neodkapává).
1. Svytáhnìte misku jejím zatlaèením smìrem nahoru.
Zkontrolujte, zda je miska zcela prázdná, a naplòte ji vodou
prostøednictvím pøísluného otvoru.
2. Dbejte pøitom, aby nedolo kpøekroèení vyznaèené
úrovnì (MAX WATER LEVEL). Pøíli velké mnoství
vody brání uvolòování kouskù ledu (kdy se tak stane,
vyèkejte na rozputìní ledu a vyprázdnìte misku).
3. Otoète misku o 90°: voda naplní formy na základì
principu spojených nádob (viz obrázek).
4. Zavøete otvor víkem zdotace a ulote misku tak, e
nejdøíve zasunete její horní èást do pøísluného
uloení a následnì ji necháte klesnout dolù.
5. Po vytvoøení ledu (minimální potøebná doba je 8 hodin)
udeøte miskou o tvrdou plochu a namoète její vnìjí èást
za úèelem oddìlení kouskù ledu; vyprázdnìte je otvorem.
5. Po vytvoøení ledu (minimální potøebná doba je 8 hodin)
udeøte miskou o tvrdou plochu a namoète její vnìjí èást
za úèelem oddìlení kouskù ledu; vyprázdnìte je otvorem.