Electrolux EOA5751AAX Recipe book

Kategorie
Měření, testování
Typ
Recipe book
.......................................................... .......................................................
CS TROUBA RECEPTY
AUTOMATICKÉ PROGRAMY
Číslo programu Název programu
1 HOVĚZÍ PEČENĚ
2 VEPŘOVÁ PEČENĚ
3 CELÉ KUŘE
4 PIZZA
5 MUFFIN
6 SLANÝ LOTRINSKÝ KOLÁČ
7 BÍLÝ CHLÉB
8 ZAPEČENÉ BRAMBORY
9 LASAGNE
1 - HOVĚZÍ PEČENĚ
Nastavení:
Automatická pečicí sonda. Teplota sondy: 65
°C
Příprava:
Maso podle chuti okořeňte, zasuňte pečicí
sondu a vložte do zapékací mísy.
Poloha roštu: 1
2 - VEPŘOVÁ PEČENĚ
Nastavení:
Automatické programy se zadáním váhy. Na‐
stavení jsou v rozsahu hmotnosti od 1 000 do
3 000 g.
Příprava:
Maso podle chuti okořeňte a vložte do zapé‐
kací mísy. Přidejte vodu či jinou tekutinu; spo‐
dek by měl být ponořený do výšky 20 - 40
mm. Pečeni otočně po přibližně 30 minutách.
Poloha roštu: 1
3 - CELÉ KUŘE
Nastavení:
Automatické programy se zadáním váhy. Na‐
stavení jsou v rozsahu hmotnosti od 900 do
2 100 g.
Příprava:
Kuře vložte do zapékací mísy a podle chuti
okořeňte. Pečeni otočte po přibližně 30 minu‐
tách. Na displeji se zobrazí připomínka.
Poloha roštu: 1
4 - PIZZA
2
www.electrolux.com
Ingredience na těsto:
14 g droždí
200 ml vody
300 g mouky
•3 g soli
1 polévková lžíce oleje
Ingredience na vrchní vrstvu:
1/2 malé plechovky s nasekanými rajčaty
200 g strouhaného sýra
100 g salámu
100 g vařené šunky
150 g hub (v konzervě)
150 g sýru feta
oregano
Ostatní:
Plech na pečení, vymazaný
Příprava:
Droždí rozdrobíme v míse a necháme rozpu‐
stit ve vlažné vodě. Přidáme mouku s vmícha‐
nou solí a na vrch nalijeme olej. Vše zpraco‐
váváme tak dlouho, až vznikne vláčné těsto,
které se nelepí na mísu. Těsto pak necháme
kynout na teplém místě, až dosáhne dvojná‐
sobné velikosti. Těsto rozválíme a dáme do
vymazaného plechu na pečení, spodek propí‐
cháme vidličkou. Na korpus postupně položí‐
me přísady na obložení pizzy.
Poloha roštu: 1
Doba přípravy ve spotřebiči: 25 minut
5 - MUFFIN
Přísady
•150 g másla
•150 g cukru
1 balíček vanilkového cukru (asi 8 g)
1 špetka soli
kůra z jednoho nevoskovaného citronu
•2 vejce
•50 ml mléka
25 g škrobu
225 g mouky
10 g prášku na pečení
1 sklenice višní (375 g)
225 g čokoládových vloček
Ostatní:
Papírové košíčky, průměr asi 7 cm
Příprava:
Vytvoříme krém z másla, cukru, vanilkového
cukru, soli a kůry z jednoho nevoskovaného
citronu. Přidáme vejce a znovu našleháme.
Smícháme škrob, mouku a prášek na pečení
a vmícháme do směsi s mlékem. Slijeme viš‐
ně a vmícháme je do směsi s čokoládovými
vločkami. Směsí naplníme papírové košíčky,
dáme je na plech na pečení a vložíme do
spotřebiče. Použijte speciální plech na muffi‐
ny, máte-li jej k dispozici.
Poloha roštu: 3
Doba přípravy ve spotřebiči: 40 minut
6 - SLANÝ LOTRINSKÝ KOLÁČ
Ingredience na těsto:
200 g mouky
•2 vejce
•100 g másla
1/2 lžičky soli
trocha pepře
1 špetka muškátového oříšku
Ingredience na vrchní vrstvu:
150 g strouhaného sýra
200 g vařené šunky nebo libové slaniny
•2 vejce
250 g kysané smetany
sůl, pepř a muškátový oříšek
Ostatní:
Černá pečicí forma, vymazaná, průměr 28 cm
Příprava:
Do mísy na míchání dáme mouku, máslo, ve‐
jce a koření a mícháme, dokud nevznikne kré‐
movité těsto. Těsto dáme na pár hodin do
chladničky. Pak těsto vyválíme a dáme do vy‐
maštěné černé pečicí formy. Propíchneme
spodní vrstvu těsta vidličkou. Těsto rovnoměr‐
ně posypeme slaninou. Smícháním vajec, za‐
kysané smetany a koření si připravíme náplň.
Poté přidáme sýr.
ČESKY 3
Poloha roštu: 2 Doba přípravy ve spotřebiči: 40 minut
7 - BÍLÝ CHLÉB
Přísady:
1 000 g mouky
40 g čerstvého droždí nebo 2 balíčky sušené‐
ho droždí (20 g)
650 ml mléka
15 g soli
Ostatní:
Plech na pečení vymazaný tukem nebo vylo‐
žený papírem na pečení
Příprava:
Mouku a sůl nasypeme do velké mísy. Droždí
rozpustíme ve vlažném mléce a přidáme k
mouce. Vše zpracujeme na vláčné těsto. V
závislosti na kvalitě mouky může být nutné
přidat trochu mléka, aby vzniklo opravdu vláč‐
né těsto. Těsto necháme vykynout do dvojná‐
sobného množství. Rozřízneme těsto na dvě
části, vytvoříme z nich dva dlouhé bochníky a
položíme je na vymazaný plech na pečení ne‐
bo na plech překrytý papírem na pečení. Nyní
necháme bochníky ještě o polovinu vykynout.
Před pečením je trochu poprášíme moukou a
ostrým nožem provedeme tři až čtyři příčné
řezy hluboké alespoň 1 cm.
Poloha roštu: 2
Doba přípravy ve spotřebiči: 55 minut
8 - ZAPEČENÉ BRAMBORY
Přísady:
1 000 g brambor
po 1 lžičce soli, pepře a muškátového oříšku
2 stroužky česneku
200 g strouhaného sýra
200 ml mléka
200 ml smetany
4 polévkové lžíce másla
Příprava:
Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plát‐
ky, osušíme a okořeníme. Žáruvzdornou za‐
pékací mísu potřeme stroužkem česneku a
poté ji vymažeme máslem. Rozložíme polovi‐
nu okořeněných bramborových plátků v míse
a posypeme je trochou strouhaného sýra.
Zbývající kolečka brambor rozložíme nahoru a
posypeme zbývajícím nastrouhaným sýrem.
Rozdrtíme druhý stroužek česneku a smíchá‐
me s vejci, mlékem a smetanou. Přelijeme
směs přes brambory a zbylé máslo rozložíme
na povrch ve formě malých oříšků.
Poloha roštu: 2
Doba přípravy ve spotřebiči: 65 minut
9 - LASAGNE
Ingredience na masovou omáčku:
100 g prorostlého špeku
•1 cibule
•1 mrkev
100 g celeru
2 polévkové lžíce olivového oleje
400 g míchaného mletého masa
100 ml masového vývaru
1 malá plechovka s nasekanými rajčaty (přibli‐
žně 400 g)
oregano, tymián, sůl a pepř
Ingredience na bešamelovou omáčku:
75 g másla
50 g mouky
600 ml mléka
sůl, pepř a muškátový oříšek
Smícháme s:
3 polévkovými lžícemi másla
250 g zelených listů lasagne
50 g strouhaného parmezánu
50 g strouhaného tvrdého sýra
Příprava:
Špek ostrým nožem zbavíme kůže a chrupav‐
ky a nakrájíme na malé kostičky. Oloupeme
cibuli a mrkev, očistíme celer a veškerou zele‐
ninu nakrájíme na malé kostičky. V kastrolu
rozehřejeme olej a osmažíme na něm špek,
vmícháme kostičky zeleniny a za stálého mí‐
chání osmahneme a rozředíme vývarem z
4
www.electrolux.com
masa. Šťávu z masa okořeníme rajským pro‐
tlakem, bylinkami, solí a pepřem a vaříme pod
pokličkou na slabém ohni asi 30 minut. Mezi‐
tím si připravíme bešamelovou omáčku: Roz‐
pustíme máslo v pánvi, přidáme mouku a za
stálého míchání osmahneme dozlatova. Pak
postupně za stálého míchání přiléváme mlé‐
ko. Omáčku okořeníme solí, pepřem a mušká‐
tovým oříškem a necháme asi 10 minut vařit
bez pokličky. Velkou obdélníkovou formu na
nákypy vymažeme jednou polévkovou lží
másla. Střídavě klademe do formy vrstvu listů
těstovin, masové směsi, bešamelové omáčky
a směsi nastrouhaných sýrů. Nakonec musí
přijít vrstva bešamelu posypaná sýrem. Na‐
vrch dáme zbylé máslo ve formě malých
oříšků.
Poloha roštu: 1
Doba přípravy ve spotřebiči: 55 minut
ČESKY 5
6
www.electrolux.com
ČESKY 7
www.electrolux.com/shop 892960248-A-022013
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

Electrolux EOA5751AAX Recipe book

Kategorie
Měření, testování
Typ
Recipe book

v jiných jazycích