12
Tabulky a tipy
Tabulka grilování Údaje v tabulkách jsou orientační a platí pro
předehřátý gril. Údaje se mohou podle druhu, velikosti
a množství grilovaných potravin lišit.
Výkon můžete nastavit plynule. Je možné, že se
optimální výkon pro vaše použití nachází mezi dvěma
stupni!
Grilované potraviny minimálně jednou obraťte.
Grilované potraviny Doba Nastavení Nastavení Doba
předehřátí přepínače při přepínače při grilování
na stupni 9 grilování nad grilování nad v min.
v minutách lávovými kameny vodní lázní
Hovězí steak, medium, 2-3 cm 12 8 - 9 8 - 9 8 - 10
T-bone steak, růžová barva, 3 cm 10 7 - 8 8 - 9 10 - 15
Steak z vepřové krkovice, bez kostí 10 8 - 9 8 - 9 12 - 16
Vepřové kotlety*, 2 cm 8 7 - 8 8 - 9 15 - 20
Jehněčí kotlety, růžová barva, 2 cm 10 7 - 8 8 - 9 8 - 12
Kuřecí prsa, 2 cm 10 7 - 8 8 - 9 15 - 20
Kuřecí křídla, à 100 g 10 7 - 8 8 - 9 15 - 20
Krůtí řízek, přírodní, 2 cm 10 7 - 8 8 - 9 12 - 15
Lososový steak**, 3 cm 8 7 - 8 8 - 9 20 - 25
Steak z tuňáka**, 2 cm 8 7 - 8 8 - 9 10 - 15
Pstruh***, celý, 200 g 10 7 - 8 8 - 9 12 - 15
Velké garnáty, à 30 g 10 7 - 8 8 - 9 12 - 15
Hamburger / frikadely, 1 cm 10 7 - 8 8 - 9 12 - 17
Šašlikové špízy****, à 100 g 8 7 - 8 8 - 9 17 - 25
Grilovaná klobása, à 100 g 10 7 - 8 8 - 9 10 - 20
Zelenina***** 8 7 - 8 8 - 9 8 - 12
* Podél kosti nařízněte.
** Grilovací rošt potřete olejem.
*** Kůži dobře potřete olejem, před obracením ještě jednou potřete olejem.
**** Často obracejte.
***** např. lilek, cuketa na plátky tlusté 1 cm, paprika na čtvrtky