Prectete si pokyny a bezpecne je uskladnete. Pokud spotřebič předáte dále, předejte jej i s
pokyny. Sejměte všechny obaly.
A DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ
Dodržujte základní bezpečnostní pokyny, jako jsou:
1 Tento spotrebic smí používat jen odpovědná dospělá osoba nebo musí být používán pod
jejím dozorem. Spotřebič používejte a uskladněte mimo dosah dětí.
2 Neumisťujte spotřebič do kapaliny, nepoužívejte jej v koupelně, u vody ani venku.
3 Všechny části nejsou stejně horké, ale horké jsou všechny. Takže se jich nedotýkejte a
používejte rukavice na vaření či přeložený ručník.
4 Chléb, olej a další potraviny mohou vzplanout. Přístroj nepoužívejte u záclon či jiných
hořlavých materiálů. Mějte používaný přístroj vždy pod dohledem.
5 Umístěte spotřebič na stabilní, rovnou plochu odolnou vůči teplu.
6 Kabel veďte tak, aby nevisel dolů a nebylo možno přes něj chodit nebo jej zachytit.
7 Potraviny nebalte do plastových fólií, polyetylenových sáčků či alobalu. Poškodíte gril a hrozí
nebezpečí vzniku požáru.
8 Maso, drůbež a druhotné výrobky (mleté maso, burgery, atd.) připravujeme tak dlouho,
dokud výrazně nepouští šťávu. Rybu grilujeme tak dlouho, dokud celkově neztmavne.
9 Když přístroj nepoužíváte, vytáhněte jej ze sítě.
10 Přístroj nepoužívejte k žádným jiným účelům než k přípravě jídla.
11 Nepoužívejte spotřebič pro jiný účel, než je uvedeno v těchto pokynech.
12 Nepoužívejte spotřebič, je-li poškozen nebo se objevují poruchy.
13 Pokud je poškozený kabel, musí jej vyměnit výrobce, jeho servisní zástupce nebo osoba
podobně kvalifikovaná, aby nedošlo k riziku.
jen pro domácí použití
U PŘED PRVNÍM POUŽITÍM
•Grilovací plochy utřete vlhkým hadrem.
C PŘÍPRAVA
1 Odkapávací tác pod přední částí grilu dejte doprostřed, aby vše zachytil.
2 Gril otevřete, vymažete grilovací plochy trochou oleje na vaření či máslem a pak gril zavřete.
, Nepoužívejte nízkotučný tuk – mohl by na grilu vzplanout.
C PŘEDEHŘÁTÍ
3 Zasuňte zástrčku do zásuvky.
4 Rozsvítí se kontrolka, která bude zhasínat a opět se rozsvěcovat podle termostatu, který
udržuje teplotu.
C NAPLNĚNÍ GRILU
5 Po zhasnutí kontrolky gril s použitím rukavic na vaření otevřete.
6 Potraviny umístěte na spodní grilovací plochu pomocí obracečky nebo kleští, nikdy ne prsty.
7 Nepoužívejte žádné kovové či ostré předměty – poškodili byste protipřipalovací vrstvu.
8 Gril zavřete.
9 Pant grilu je řešen tak, že je možné grilovat tlusté či nezvykle tvarované potraviny.
10 Grilovací plochy by měly být k sobě souběžně, aby se jídlo připravilo stejnoměrně.
11 Čekejte, dokud nebude jídlo hotové.
VYJMUTÍ JÍDLA
12 Zkontrolujte, zda je udělané. Pokud si nejste jisti, dejte ho ještě na chvíli na gril.
13 Hotové jídlo vyjměte pomocí dřevěných či plastových nástrojů.