Electrolux EOB8757AOX Recipe book

Kategorie
Měření, testování
Typ
Recipe book
CS
Recepty
CombiSteam Deluxe
Parní trouba
1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY
1.1 Tradiční zelenina
Nádobí:
Lze použít jakýkoli druh nádobí, které
je žáruvzdorné nejméně do 100 °C.
Přísady:
400 g květáku
200 g mrkve
200 g kedlubny
200 g žluté a červené papriky
Příprava:
Očistěte květák a rozdělte jej na růžičky.
Mrkev a kedlubnu oloupeme a nakrájíme
na kousky střední velikosti. Papriku
opláchneme a nakrájíme na proužky.
Vše dáme společně do otevřené nádoby
a vaříme bez přidání vody. Při tomto
způsobu vaření se obejdeme bez koření
a soli.
Doba přípravy ve spotřebiči: 30 minut
Poloha roštu: 3
1.2 Zapečené brambory
Přísady:
1 000 g brambor
po 1 lžičce soli, pepře a muškátového
oříšku
2 stroužky česneku
200 g strouhaného sýra
200 ml mléka
200 ml smetany
4 polévkové lžíce másla
Příprava:
Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké
plátky, osušíme a okořeníme.
Žáruvzdornou zapékací mísu potřeme
stroužkem česneku a poté ji vymažeme
máslem.
Rozložíme polovinu okořeněných
bramborových plátků v míse a posypeme
je trochou strouhaného sýra. Zbývající
kolečka brambor rozložíme nahoru a
posypeme zbývajícím nastrouhaným
sýrem.
Rozdrtíme druhý stroužek česneku a
smícháme s vejci, mlékem a smetanou.
Přelijeme směs přes brambory a zbylé
máslo rozložíme na povrch ve formě
malých oříšků.
Doba přípravy ve spotřebiči: 70 minut
Poloha roštu: 2
1.3 Bílý chléb
Přísady:
1 000 g mouky
40 g čerstvého droždí nebo 20 g
sušeného droždí
650 ml mléka
15 g soli
Ostatní:
Plech na pečení, který je vymazaný
tukem nebo překrytý pečicím papírem
Příprava:
Mouku a sůl nasypeme do velké mísy.
Droždí rozpustíme ve vlažném mléce a
přidáme k mouce. Vše zpracujeme na
vláčné těsto. V závislosti na kvalitě
mouky může být nutné přidat trochu
mléka, aby vzniklo opravdu vláčné těsto.
Těsto necháme vykynout do
dvojnásobného množství.
Rozřízneme těsto na dvě části, vytvoříme
z nich dva dlouhé bochníky a položíme je
na vymazaný plech na pečení nebo na
plech překrytý papírem na pečení.
Nyní necháme bochníky ještě o polovinu
vykynout.
Před pečením je trochu poprášíme
moukou a ostrým nožem provedeme tři
až čtyři příčné řezy hluboké alespoň 1
cm.
Doba přípravy ve spotřebiči: 55 minut
Poloha roštu: 2
1.4 Plněná ryba (pstruh)
Přísady:
4 pstruzi, každý 250 – 300 g
citrónová šťáva, pepř, sůl
Příprava:
Pstruhy řádně umyjeme z vnitřní i vnější
strany, pokapeme citrónem, okořeníme a
uložíme po dvou do nerezové formy s
www.electrolux.com2
děrovanou vložkou. Podávejte s
praženými plátky mandlí. Varianta pstruh
na páře: Před vložením pstruhů do
nerezové nádoby s děrovanou vložkou je
přelijte horkou vodou a octem.
Doba přípravy ve spotřebiči: 25 minut
Poloha roštu: 3
1.5 Hovězí pečeně
Nastavení:
Automatická pečicí sonda.
Teplota sondy: 65 °C.
Příprava:
Maso podle chuti okořeňte, zasuňte
pečicí sondu a vložte do zapékací mísy.
Poloha roštu: 2
1.6 Celé kuře
Nastavení:
Automatická váha. Nastavení jsou v
rozsahu hmotnosti od 900 do 2 100 g.
Příprava:
Kuře vložte do zapékací mísy a podle
chuti okořeňte. Pečeni asi po 30
minutách obraťte. Na displeji se zobrazí
upozornění.
Poloha roštu: 2
Doba přípravy ve spotřebiči: 90 minut
Poloha roštu: 2
1.7 Pizza
Ingredience na těsto:
14 g droždí
200 ml vody
300 g mouky
3 g soli
1 polévková lžíce oleje
Ingredience na vrchní vrstvu:
1/2 malé plechovky s nasekanými
rajčaty (200 g)
200 g strouhaného sýra
100 g salámu
100 g vařené šunky
150 g hub (v konzervě)
150 g sýru feta
oregano
Ostatní:
Plech na pečení, vymazaný
Příprava:
Droždí rozdrobíme v míse a necháme
rozpustit ve vlažné vodě. Přidáme mouku
s vmíchanou solí a na vrch nalijeme olej.
Vše zpracováváme tak dlouho, až
vznikne vláčné těsto, které se nelepí na
mísu. Těsto pak necháme kynout na
teplém místě, až dosáhne dvojnásobné
velikosti.
Těsto rozválíme a dáme do vymazaného
plechu na pečení, spodek propícháme
vidličkou.
Na korpus postupně položíme přísady na
obložení pizzy.
Doba přípravy ve spotřebiči: 25 minut
Poloha roštu: 2
1.8 Muffin
Přísady:
150 g másla
150 g cukru
1 balíčky vanilkového cukru (asi 8 g)
1 špetka soli
kůra z jednoho nevoskovaného
citronu
2 vejce
50 ml mléka
25 g škrobu
225 g mouky
10 g prášku na pečení
1 sklenice višní (375 g)
225 g čokoládových vloček
Ostatní:
Papírové košíčky, průměr asi 7 cm
Příprava:
Vytvoříme krém z másla, cukru,
vanilkového cukru, soli a kůry z jednoho
nevoskovaného citronu. Přidáme vejce a
znovu našleháme.
Smícháme škrob, mouku a prášek na
pečení a vmícháme do směsi s mlékem.
Slijeme višně a vmícháme je do směsi s
čokoládovými vločkami.
Směsí naplníme papírové košíčky, dáme
je na plech na pečení a vložíme do
spotřebiče. Použijte plech na muffiny, je-
li k dispozici.
ČESKY 3
Doba přípravy ve spotřebiči: 40 minut
Poloha roštu: 3
1.9 Slaný lotrinský koláč
Ingredience na těsto:
200 g mouky
2 vejce
100 g másla
1/2 lžičky soli
trocha pepře
1 špetka muškátového oříšku
Ingredience na vrchní vrstvu:
150 g strouhaného sýra
200 g vařené šunky nebo libové
slaniny
2 vejce
250 g kysané smetany
sůl, pepř a muškátový oříšek
Ostatní:
Černá pečicí forma, vymazaná,
průměr 28 cm
Příprava:
Do mísy na míchání dáme mouku,
máslo, vejce a koření a mícháme, dokud
nevznikne krémovité těsto. Těsto dáme
na pár hodin do chladničky.
Pak těsto vyválíme a dáme do
vymaštěné černé pečicí formy.
Propíchneme spodní vrstvu těsta
vidličkou.
Těsto rovnoměrně posypeme slaninou.
Smícháním vajec, zakysané smetany a
koření si připravíme náplň. Poté přidáme
sýr.
Přelijeme náplň přes slaninu.
Doba přípravy ve spotřebiči: 40 minut
Poloha roštu: 2
*
www.electrolux.com4
ČESKY 5
www.electrolux.com6
ČESKY 7
www.electrolux.com/shop
867300365-A-162016
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

Electrolux EOB8757AOX Recipe book

Kategorie
Měření, testování
Typ
Recipe book

v jiných jazycích