• Sporák se při použití zahřívá na vysokou teplotu. Děti by se neměly ke
spotřebiči přibližovat, dokud nevychladne.
• Děti se mohou zranit i při stahování nádob ze sporáku.
Během použití
• Tento sporák je určen výhradně pro domácí přípravu jídel. Není určen pro
obchodní nebo průmyslové účely.
• Okolo spotřebiče zajistěte dobré větrání. Nedostatečný přívod vzduchu způ‐
sobuje nedostatek kyslíku.
• Tento spotřebič není připojen k zařízení na odvod spalin. Musí být instalován
a připojen podle platných instalačních předpisů. Zvláštní pozornost věnujte
požadavkům na správné větrání.
• Při použití tohoto spotřebiče vzniká v místnosti, kde je instalován, teplo a
vlhko. Zajistěte stálý přívod vzduchu; ventilační průduchy udržujte v dobrém
stavu nebo instalujte odsavač.
• Používáte-li sporák delší dobu, může být nutné zlepšit větrání otevřením
okna nebo zvýšením rychlosti odsávání.
• Pokud je spotřebič vybaven krytem, chrání ho zavřený kryt před prachem a
při otevření se na něm usazuje prskající tuk. Nepoužívejte sporák k jiným
účelům .
• Před zavřením vždy kryt očistěte.
• Nechte hořáky a/nebo plotýnky před zavřením krytu vychladnout.
• Nepoužívejte sporák, jestliže je na něm voda. Nepoužívejte ho ani tehdy,
máte-li vlhké ruce.
• Zkontrolujte, zda jsou u nepoužívaného sporáku všechny ovladače v poloze
VYP.
• Sporák se při použití zahřívá na vysokou teplotu. Nedotýkejte se topných
článků uvnitř trouby.
• Při otvírání dveří trouby vždy odstupte, aby mohla nahromaděná pára nebo
teplo uniknout.
• Při používání jiných elektrických spotřebičů se přesvědčte, že se jejich
přívodní kabely nedotýkají horkých povrchů sporáku.
• Nestabilní nebo zdeformované nádoby na varných zónách nepoužívejte,
protože mohou svým převrhnutím nebo rozlitím tekutiny způsobit úraz.
• Zapalujte hořáky dříve, než na ně položíte nádoby, je to jednodušší . Po
zapálení hořáku zkontrolujte, zda vydává stálý plamen.
• Vždy než sundáte z hořáku nádobu, ztlumte nebo vypněte plamen.
• Nikdy nenechávejte spotřebič bez dozoru při vaření s oleji a tuky.
• Tento spotřebič musí být stále udržován v čistotě. Usazené tuky nebo zbytky
jídla mohou způsobit požár.
• V troubě nebo na hořácích nikdy nepoužívejte plastové nádoby. Žádnou část
trouby nikdy nezakrývejte alobalem.
• Vždy zkontrolujte, zda je průduch trouby, který je umístěn uprostřed na zadní
straně varné desky, volný a může zajišťovat větrání vnitřku trouby.
• Nad sporákem neskladujte potraviny podléhající zkáze, plastové nádobí a
spreje, protože by je horko unikající ze sporáku mohlo poškodit.
• Po delším pečení se zásuvka na dlouhou dobu ohřeje, proto by se v ní ne‐
měly ukládat hořlavé materiály, např. chňapky, utěrky a plastové zástěry atd.
4
Bezpečnostní informace