K-metla
Pro přípravu dortů, sušenek, sladkého
těsta, polev, náplní, odpalovaného těsta a
bramborové kaše.
Hnětací hák
Pouze na kynutá těsta.
Šlehací metla
Na vejce, smetanu, litá těsta, piškoty
bez tuku, pusinky, cheesecaky, pěny,
bublaniny. Šlehací metlu nepoužívejte na
husté směsi (např. šlehání tuku s cukrem)
– mohla by se poškodit.
Používání nástrojů k míse
Před použitím kuchyňského robotu
musí být napájecí kabel zcela vytažen z
úložného prostoru pro kabel
o
.
1 Zapojte spotřebič do zásuvky a tlačítko
pohotovostního režimu
8
se rozsvítí.
Poznámka: Pokud je hlavice mixéru
ve zvednuté poloze nebo ovladač
rychlosti není ve vypnuté poloze ‚O‘,
bude tlačítko pohotovostního režimu
8
blikat a kuchyňský robot nepůjde
spustit. Před použitím zkontrolujte,
zda je hlavice správně zajištěná v
dolní poloze a ovladač rychlosti je
v poloze ‚O‘. Pokud bude tlačítko
nadále blikat, přečtěte si ‚Průvodce
odstraňováním problémů‘.
2 Páčku pro uvolnění hlavice
1
zmáčkněte dolů a zvedněte hlavici
mixéru, dokud nahoře nezaklapne v
zajištěné poloze
2
.
Ujistěte se, že podložka pod pracovní
nádobou
p
je správně nasazena a
symbol
je nahoře.
3 Nasaďte mísu na základnu, zatlačte
dolů a otočením ve směru hodinových
ručiček
3
zajistěte.
4 Do výstupu nasaďte požadovaný
nástroj. Pak jej zasuňte směrem nahoru
4
a otočením
5
zajistěte.
Poznámka: Pokud K-metla nebo
šlehací metla nedosáhnou na
ingredience na dně mísy, přečtěte si
část „Nastavení nástrojů“.
5 Zmáčknutím páčky pro uvolnění hlavice
6
spusťte hlavici mixéru, dokud dole
nezaklapne v zajištěné poloze
7
.
6 Spusťte robot otočením ovladače
rychlosti
7
na požadovanou rychlost.
Pro krátké impulzy maximální rychlostí
použijte pulzní režim (P).
7 Po použití vraťte ovladač rychlosti do
vypnuté polohy ‚O‘ a kuchyňský robot
odpojte ze zásuvky.
8 Nástroj z výstupu uvolněte otočením
ve směru hodinových ručiček a pak jej
vytáhněte.
Tipy
• Chcete-li ingredience zcela promísit,
často přerušujte mixování a stírejte
stěny mísy pomocí stěrky.
• Při šlehání vajec dosáhnete nejlepších
výsledků, když budou mít vejce
pokojovou teplotu.
• Před šleháním bílků se ujistěte, že na
šlehací metle nebo v míse není žádná
mastnota nebo zbytky žloutku.
• Pokud není v receptu uvedeno
jinak, používejte na těsto studené
ingredience.
121
Nástroje k míse a jejich použití