CZ24 CZ25
Postup
1. Cibuli podélně nasekejte na 4 ~ 6 stejných kusy
a asi 10 ~ 15 minut ji vařte v bujónu.
2. Uvařený materiál zchlaďte na teplotu menší
než 40 °C, rozdrťte ji ltrem na smoothie a
rozmixujte ‘a’.
Postup
1. Kiwi rozdrťte ji ltrem na smoothie a rozmixujte
‘a’.
*1 Přidejte je, ale v závislosti na kyselosti kiwi.
Postup
1. Cuketu nakrájejte na 2 cm kusy a dejte ji vařit
do bujónu.
2. Ochlaďte ji na teplotu menší než 40 °C a za
současného přidávání 200 mL tekutiny, v níž
jste ji vařili, ji propasírujte ltrem na smoothie.
3. Přidejte ‘a’ a nechte v lednici vychladnout.
Polévku při podávání naberte do misek, přilijte
čerstvou smetanu a na ozdobu posypte petrže-
lovou natí.
* Můžete ji ohřát a pochutnat si na polévce horké.
Postup
1. Nebo ingredience ‘a’ propasírujte ltrem na
smoothie.
2. Přidejte ‘b’ a zamíchejte.
3. Polévku při podávání naberte do misek a
posypte ji okurkou.
• Jedno kiwi
.......................
3 (300
g
)
Sůl
....................
1 ½ čajová lžička
Extra panenský olivový olej
.........
2 lžíce
Ocet*
1
..........................
1 lžíce
•
Bujón
.......
Množství, obsažená v ingrediencích
• Cuketová
..........................
800
g
• Čerstvá smetana
.............
malé množství
• Petrželová nať
...........
přiměřené množství
Sůl
.....................
½ čajová lžička
Čerstvá smetana
.................
2 lžíce
Rajčata
..........................
450
g
Česnek
............................
5
g
Červené papriky
...................
150
g
Celer
............................
80
g
Cibule
............................
30
g
Petrželová nať
.....................
10
g
Citrón
............................
20
g
• Okurka
.............................
40
g
(Oloupejte slupku a nakrájejte na 4 mm kostky)
Ocet
....................
½ čajová lžička
Extra panenský olivový olej
.........
1 lžíce
Sůl
.....................
½ čajová lžička
(Přibl. 230
g
)
(Přibl. 250
g
)
(2 ~ 3 porce (Přibl. 600
g
))
(2 ~ 3 porce (Přibl. 600
g
))
a
a
a
a
b
•
Bujón
.......
Množství, obsažená v ingrediencích
• Cibule
............................
350
g
Balzamikový ocet
...............
1 ½ lžíce
Sůl
....................
1 ½ čajová lžička
Ocet
.....................
1 čajová lžička
Med
...........................
1 lžíce
Černý pepř
............
přiměřené množství
7. Salátový dresink (vařená cibule)
8. Salátový dresink (Kiwi)
10. Studená polévka (Cuketová)
9. Gaspacho
Postup
1. Nařežte květák (brokolici) na porce a stonek
příčně nařežte na tenké proužky.
2. „1.“ povařte v bujónu doměkka.
3. Ochlaďte „2.“ na teplotu menší než 40 °C a
propasírujte ltrem na smoothie.
* Nakonec, abyste spláchli veškeré pevné části,
do plnicího hrdla nalijte 30 mL tekutiny z vaření.
4. Česnek (rozdrcený nožem) rozehřejte v olivo-
vém oleji s pancettou nebo slaninou.
5. Přidejte bílé víno a vařte, dokud se objem
nezmenší na polovinu, a potom přidejte „3.“.
Povařte je a dochuťte solí a pepřem.
6. K omáčce přidejte vařené špagety a promíchá-
váním ohřejte.
7. Položte špagety na talíř a posypte petrželovou
natí.
Postup
1. Rajčata nakrájejte na plátky, chléb nalámejte
na malé kusy a nasekejte česnek.
2. Rajčata , česnek a chléb marinujte 30 minut v
octu z červeného vína se solí.
3. Marinované ingredience propasírujte ltrem na
smoothie. (nepřidávejte marinádu)
4. Smíchejte s extra panenským olivovým olejem
a nechte v lednici vychladnout.
5. Capellini povařte o něco déle, zchlaďte ledovou
vodou a nechte dobře okapat.
6. Capellini položte do středu talíře a kolem nalijte
rajčatovou omáčku.
7.
Přelijte odpovídajícím množstvím extra panenské-
ho olivového oleje a posypejte malými krevetami.
Postup
1. Z bílé broskve vyjměte pecku a i s kůží ji nakrá-
jejte na plátky.
2. Propasírujte bílou broskev ltrem na smoothie.
3. Smíchejte s grenadinovým sirupem, upravte
sladkost a barvu a nechte vychladnout.
4. Vychlazené bílé šumivé víno nalijte do sklenic,
přidejte „3.“ a dobře rozmíchejte.
Postup
1. Kiwi a bílé hrozny střídavě propasírujte propasí-
rujte ltrem na smoothie.
•
Bujón
.......
Množství, obsažená v ingrediencích
• Květák nebo brokolice
................
800
g
• Pancetta nebo slanina
.................
60
g
• Špagety
...........................
320
g
• Olivový olej
.......................
2 lžíce
• Česnek
...........................
1 kus
• Bílé víno
..........................
60 mL
• Sůl · Pepř
..............
přiměřené množství
• Petržel italská
...........
přiměřené množství
• Capellini
..........................
160
g
• Rajčata
...........................
300
g
• Česnek
.............................
5
g
• Tvrdý chléb
.........................
15
g
• Ocet z červeného vína
...............
30 mL
• Sůl
........................
1 čajová lžička
• Extra panenský olivový olej
...........
1 lžíce
(Nahoru)
•
Malé krevety
..............
p
řiměřené množství
(Vařené se solí, marinované s olivovým olejem)
• Extra panenský olivový olej
. .
p
řiměřené množství
• Bílá broskev
.......................
300
g
•
Bílé šumivé víno (Suché)
.............
360 mL
• Grenadinový sirup
...............
20 ~ 25 mL
• Kiwi
..............................
300
g
•
Bílé hrozny
.........................
200
g
(4 porce)
(4 porce)
(4 porce)
(Přibl. 400
g
)
11. Omáčka na těstoviny (Brokolice / Květák)
12. Capellini s rajčaty
13. Bellini
14. Smoothie (Hrozny & Kiwi)
Recepty
(Pokračování)