Kenwood BM256 Návod k obsluze

Typ
Návod k obsluze

Tato příručka je také vhodná pro

před použitím tohoto zařízení Kenwood
Přečtěte si pečlivě pokyny v této příručce a
uschovejte ji pro budoucí použití.
Odstraňte všechny štítky a součásti obalu.
bezpečnost
Nedotýkejte se horkých povrchů. Přístupné povrchy
se při používání mohou zahřát. Pro vyjmutí pečící
formy vždy používejte kuchyňské rukavice.
Z důvodu zabránění rozlití ingrediencí v pečící
komoře před vložením ingrediencí do pečící formy
vždy formu z pekárny vyjměte. Ingredience, které se
rozlijí na tepelné části se mohou při pečení připalovat
a zapříčinit vznik kouře.
Nepoužívejte spotřebič jestliže je viditelně poškozen
napájecí kabel nebo pokud spotřebič upadl na zem a
poškodil se.
Pekárnu nikdy neponořujte do vody či jiných kapalin,
a to ani částečně. Rovněž nikdy neponořujte napájecí
kabel do vody.
Po použití, před vkládáním nebo vyjímáním součástí
a před čištěním přístroj vždy vypněte.
Nenechejte napájecí kabel viset přes okraj horkých
povrchů, zabraňte doteku napájecího kabelu s
horkými povrchy jako jsou např. elektrické a plynové
varné povrchy.
Před použitím přístroj postavte na vodorovný tepelně
odolný povrch.
Nevkládejte ruce do pečící komory po vyjmutí chleba,
neboť je velmi horká.
Nedotýkejte se pohyblivých částí pekárny.
Pekárnu plňte maximálně 1 kg surovin. Překročením
této maximální kapacity by mohlo dojít k jejímu
přetížení.
Nemisťujte pekárnu na přímé sluneční světlo, do
blízkosti tepelných spotřebičů nebo do průvanu.
Všechny tyto faktory mohou ovlivnit vnitřní teplotu
pekárny, což by mohlo nepříjemně ovlivnit výsledky
pečení.
Nepoužívejte pekárnu venku.
Nepoužívejte pekárnu jestliže je prázdná, mohlo by
dojít k jejímu poškození.
Nepoužívejte pečící komoru jako prostor ke
skladování.
Nezakrývejte větrací otvory ve víku a zajistěte při
používání pekárny dostatečnou ventilaci kolem
pekárny.
Toto příslušenství by neměly používat osoby (včetně
dětí) trpící fyzickými, smyslovými či psychickými
poruchami ani osoby bez náležitých znalostí a
zkušeností. Pokud jej chtějí používat, musí být pod
dozorem osoby odpovědné za jejich bezpečnost nebo
je tato osoba musí poučit o bezpečném používání
příslušenství.
Dohlédněte, aby si děti s přístrojem nehrály.
Toto zařízení je určeno pouze pro domácí použití.
Společnost Kenwood vylučuje veškerou odpovědnost
v případě, že zařízení bylo nesprávně používáno
nebo pokud nebyly dodrženy tyto pokyny.
dříve než pekárnu zapojíte do elektrické sítě:
Zkontrolujte, zda údaj na typovém štítku na spodní
straně pekárny odpovídá napětí vaší elektrické sítě.
Toto zařízení vyhovuje směrnici Evropského
hospodářského společenství 89/336/EEC.
dříve než pekárnu poprvé použijete:
Umyjte všechny součásti (viz údržba a čištění)
legenda
držadlo víka
průzor ve víku
topné těleso
držadlo formy
hnětací hák
hnací hřídel
spojka pohonu
hlavní vypínač
odměrka - hrníček
dvojitá odměrka – 1 čajová lžička/1 polévková lžíce
ovládací panel
displej
indikátor časovače
indikátor programu
indikátory barvy kůrky (světlá, střední, tmavá, rychlé
pečení)
tlačítka časovače
tlačítko velikosti bochníku
tlačítko start/stop
tlačítko rychlého pečení
tlačítko barvy kůrky
tlačítko MENU
indikátory velikosti bochníku
Ïesky
Nezapomeñte si prosím rozev¡ít titulní stránku s vyobrazením
37
jak odměřit suroviny (viz obr. 3 až 7)
Pro dosažení optimálních výsledků je mimořádně
důležité dodržet správné množství surovin.
Kapalné látky vždy odměřujte v průhledném
odměřovacím poháru se stupnicí, který je součástí
pekárny. Kapalina by vždy měla dosáhnout úrovně
rysky v úrovni očí
(viz 3)
.
Vždy používejte kapaliny při pokojových teplotách,
20°C / 68°F, pokud nepoužíváte rychlý 1 hodinový
cyklus pečení chleba. Řiďte se pokyny uvedenými v
receptáři.
Pro odměření malých množství suchých či kapalných
ingrediencí vždy používejte odměřovací lžící, která je
součástí pekárny.
Posunutím jezdce odměrky
nastavte požadované množství - 1/2 tsp (čajová
lžička), 1 tsp, 1/2tbsp (polévková lžíce) nebo 1 tbsp.
Naplňte odměrku a zarovnejte vodorovně s okrajem
(viz obr. 6 a 7).
hlavní vypínač
Domácí pekárna Kenwood funguje pouze tehdy, je-li
hlavní vypínač (ON/OFF) nastaven v poloze „ON“.
Zapojte přístroj do zásuvky a hlavní vypínač na
zadní straně přepněte do polohy I – zapnuto. Ozve se
akustický signál a na displeji se objeví 3:25.
Po použití přístroj vždy vypněte a vypojte ze zásuvky.
indikátor programu
Indikátor programu na displeji informuje o fázi pečení.
Šipka ukazuje na následující symboly:
Předehřátí Funkce předehřátí se aktivuje pouze na
začátku programu celozrnného pečiva (30min.
celozrnný a 5min. rychlý celozrnný program), aby se
suroviny před prvním hnětením zahřály. V této fázi je
hnětací hák nečinný.
Hnětení Těsto je v první nebo druhé fázi hnětení
nebo se obrací mezi dvěma fázemi kynutí. V
posledních 10 minutách druhého hnětení při
nastavení (1), (3) a (4) se ozve akustický signál, který
připomene ruční doplnění dalších surovin.
Odpočívání Těsto odpočívá mezi dvěma fázemi
hnětení.
Kynutí Těsto je v první, druhé nebo třetí fázi
kynutí.
Pečení Bochník je v poslední fázi pečení.
Udržování teploty Po ukončení fáze pečení se
automaticky aktivuje funkce udržování teploty, která
bude zapnutá 1 hodinu nebo do vypnutí přístroje.
Upozornění: Po tuto dobu se bude topné těleso
střídavě zapínat a vypínat..
Konec Konec programu.
38
použití domácí pekárny
(viz dvojstrana s obrázky)
1 Uchopte držadlo a vyjměte formu.
2 Nasaďte hnětací hák.
3 Do formy nalijte vodu.
4 Do formy přidejte další suroviny v pořadí uvedeném
v receptu.
Všechny suroviny správně zvažte.
Nesprávné dávkování surovin sníží výslednou
7 kvalitu pečiva.
8 Vložte formu do pečící komory a zatlačením dolů ji
zajistěte do pracovní polohy.
9 Sklopte držadlo formy a zavřete víko pekárny.
10 Zapojte přístroj do zásuvky a zapněte jej – ozve se
akustický signál a nastaví se výchozí program 1
(3:25).
11 Tlačítkem MENU nastavte požadovaný program.
Přístroj ve výchozím nastavení peče 1kg chléb se
středně propečenou kůrkou. Upozornění: Chcete-li
použít funkci RYCHLÉHO PEČENÍ stačí
stisknout tlačítko této funkce. Program se nastaví a
spustí automaticky.
12 Tlačítkem zvolte požadovanou velikost bochníku.
13 Tlačítkem vyberte požadovanou barvu kůrky
(světlá, střední, tmavá).
14 Stiskněte tlačítko START/STOP . Chcete-li
program přerušit nebo ukončit, stiskněte tlačítko
START/STOP na 2 - 3 sekundy.
15 Po dokončení programu vytáhněte přístroj ze
zásuvky.
16 Uchopte držadlo a vyjměte formu. Vždy použijte
chňapku, držadlo formy bude horké.
17 Formu položte na tepelně odolnou podložku a
nechte vychladnout.
18 Než chléb nakrájíte, nechte jej alespoň 30 minut
vychladnout, aby se odpařila voda. Horký chléb se
krájí obtížně.
19 Ihned po použití vyčistěte formu a hnětací hák (viz
údržba a čištění).
39
40
Chcete-li zvolit program rychlého pečení, nastavte indikátor barvy kůrky pomocí příslušného tlačítka do polohy ( ).
✬✬ Před ukončením druhého hnětacího cyklu se ozve akustický signál upozorňující na přidání dalších surovin, pokud je tak uvedeno v receptu.
✬✬✬ Na konci pečícího cyklu se přístroj automaticky přepne do režimu udržování teploty. V tomto režimu zůstane až jednu hodinu nebo do vypnutí.
tabulka programů přípravy chleba/těsta
program Signál pro Udržování teploty
Celková doba přípravy přidání surovin ✬✬ ✬✬✬
500g 750g 1Kg 500g 750g 1Kg
1 základní Světlý nebo tmavý chléb 3:13 3:18 3:25 2:51 2:56 3:03 60
2 francouzský Křupavější kůrka a program upravený 3:30 3:32 3:35 - - - 60
pro nižší obsah tuku a cukru
Rychlé pečení 2:30 2:32 2:35 - - -
3 celozrnný Recepty na celozrnný chléb nebo 3:43 3:45 3:48 2:56 2:58 3:01 60
chléb z celozrnné mouky
30min. předehřátí
Rychlé pečení: 5min. předehřátí 2:28 2:30 2:33 - - -
4 sladký Recepty na chleba s vysokým 3:17 3:22 3:27 2:55 3:00 3:05 60
obsahem cukru
5 bezlepkový Příprava pečiva z bezlepkové mouky 2:24 - 60
a bezlepkových směsí
Max. 500 g mouky
6 hotové směsi K pečení chleba z hotových směsí 2:24 - 60
Max. 500 g směsi
7 koláč Chleby a koláče z nekynutého těsta 1:43 - -
8 těsto Příprava těsta k ručnímu dokončení 1:30 - -
a pečení v klasické troubě
9 těstoviny Recepty na přípravu těsta pro těstoviny 0:14 - -
10 marmeláda Výroba marmelád 1:05 - -
11 pečení Pouze pečení. Program lze použít 1:00 - 60
též k rozpečení staršího pečiva.
rychlé pečení Příprava chleba do jedné hodiny. 0:58 - 60
Třeba přidat teplou vodu, více
droždí a méně soli.
opožděný start
Časovač umožňuje zahájení přípravy pečiva až 15
hodin po naprogramování. Časovač nelze použít při
programu rychlého pečení. Použití časovače se
nedoporučuje pro přípravu těsta, marmelády,
bezlepkového pečiva či rychlé pečení
DŮLEŽITÉ: Jestliže používáte funkci opožděný start,
nepoužívejte ingredience podléhající zkáze – věci,
které se lehce kazí při pokojových nebo vyšších
teplotách, jako například mléko, vejce, sýr a jogurt
atd.
Používáte-li OPOŽDĚNÝ START, jednoduše vložte
ingredience do pečící formy a vložte formu do
pekárny. Potom:
Stiskněte tlačítko MENU a nastavte požadované
nastavení.
Nastavte požadovanou barvu kůrky a velikost.
Poté nastavte opožděný start.
Spočítejte, za jak dlouho má být pečivo hotové a
tento údaj zadejte pomocí tlačítka (+) TIMER
(časovače). Chcete-li časový údaj snížit, stiskněte
tlačítko (-) TIMER (časovače). Jedním stisknutím
tlačítka se doba pečení zvýší nebo sníží o deset
minut. Dobu na přípravu těsta a pečení nemusíte od
celkového času odečítat. Tento výpočet provede
přístroj automaticky.
Příklad: Přejete si mít chléb upečený v 7 hodin ráno.
Jestliže je na displeji po nastavení pekárny na
požadovaný recept zobrazen čas 22.00, musí být
celková doba opoždění startu nastavena na 9 hodin.
Pomocí tlačítka MENU vyberte
požadovaný program, např. 1, a
pomocí tlačítka (+) časovače nastavte
na displeji po desetiminutových
krocích hodnotu „9:05“. Pokud tuto
hodnotu překročíte, můžete se
snadno vrátit stisknutím tlačítka (-).
Stiskněte tlačítko START/STOP.
Dvojtečka (:) časového údaje
začne blikat a časovač začíná
odpočítávat.
Pokud zadáte chybný časový
údaj nebo pokud jej chcete
změnit, stiskněte a držte tlačítko
START/STOP, dokud se neozve
akustický signál. Poté můžete
nastavit nový čas.
ochrana proti výpadku elektrické
energie
Přístroj je vybaven osmiminutovou ochranou proti
výpadku proudu. Pokud se do této doby obnoví
napájecí napětí, program bude dále pokračovat.
úbržba a čištění
DŮLEŽITÉ: před zahájením čištění pekárnu nejprve
odpojte z elektrické sítě a nechejte ji vychladnout.
Neponořujte pekárnu ani její vnější část pečící formy
do vody.
Pečící formu neumývejte v myčce na nádobí. Mohlo
by dojít k poškození její nepřilnavé vrstvy a pečivo by
se mohlo k formě připékat.
Nepoužívejte brusné mycí houby ani kovové nástroje.
Pečící formu a hnětač vyčistěte ihned to každém
použití tak, že částečně pečící formu naplníte teplou
vodou s detergentem. Ponechejte odmočit 5 až 10
minut. Hnětač lze vyjmout jeho otočením ve směru
hodinových ručiček a zvednutím. Čištění dokončete
měkkým hadříkem, opláchnutím a vysušením.
Jestliže hnětač nelze vyjmout ani po 10 minutách,
uchopte hřídel pod pečící formou a otáčejte jí
dopředu a vzad až do uvolnění hnětače.
Je-li to nutné, vnější a vnitřní povrchy pekárny
očistěte vlhkým jemným hadříkem.
Víko lze pro snadnější čištění odklopit.
servis a služba zákazníkům
Jestliže je poškozen napájecí kabel vaší pekárny,
musí být z bezpečnostních důvodů vyměněn
společností Kenwood nebo autorizovaným opravcem
společnosti Kenwood.
Pokud potřebujete pomoc s:
Používáním vaší pekárny
Servisem nebo opravami (v i po záruce)
kontaktujte obchod, ve kterém jste pekárnu zakoupili.
41
42
Základní bílý chléb Program 1
lžičky = 5 ml lžičky
lžíce = 15 ml lžíce
Briošky Program 4
Celozrnný chléb se semínky Program 3
1. Semínka přidejte po zaznění akustického signálu během druhého hnětacího cyklu.
Suroviny 750g 1Kg
Voda 300mls 380mls
Rostlinný olej 1 lžíce 1
1
2 lžíce
Celozrnná mouka 400g 500g
Nebělená bílá chlebová mouka 50g 100g
Sušené mléko 4 lžičky 2 lžíce
Sůl 1 lžičky 1
1
2 lžičky
Cukr 2 lžičky 1 lžíce
Sušené droždí 1 lžičky 1 lžičky
Dýňová semínka 3 lžičky 3 lžičky
Slunečnicová semínka 3 lžičky 3 lžičky
Mák 2 lžičky 3 lžičky
Lehce opražená sezamová semínka 2 lžičky 3 lžičky
Suroviny 500g 750g 1Kg
Mléko 130ml 220ml 260ml
Vejce 122
Xměklé máslo 80g 140g 180g
Nebělená bílá chlebová mouka 350g 500g 600g
Důl 1 lžičky 1 lžičky 1
1
2 lžičky
Vukr 30g 60g 80g
Snadno smísitelné 1
1
2 lžičky 2 lžičky 2
1
2 lžičky
rozpustnédroždí
Suroviny 500g 750g 1Kg
Voda 245ml 290ml 380ml
Rostlinný olej 1 lžíce 1
1
2 lžíce 1
1
2 lžíce
Nebělená bílá chlebová mouka 350g 450g 600g
Sušené odstředěné mléko 1 lžíce 4 lžičky 2 lžíce
Sůl 1 lžičky 1
1
2 lžičky 1
1
2 lžičky
Cukr 2 lžičky 1 lžíce 4 lžičky
Snadno smísitelné 1 lžičky 1
1
2 lžičky 1
1
2 lžičky
rozpustnédroždí
Recepty (jednotlivé suroviny do formy přidávejte v uvedeném pořadí)
43
Rychlý bílý chléb Tlačítko rychlého pečení
1 Stiskněte tlačítko RYCHLÉHO PEČENÍ. Program se automaticky spustí.
Chlebové rohlíky Program 8
1 Na konci cyklu pekárnu vypněte a odpojte ji z elektrické sítě. Lehce těsto vyklepte z formy a
rozdělte je na 12 stejných částí.
2Z těsta vytvarujte bochník, nechte chvíli odstát a poté pečte v klasické troubě.
Suroviny 1Kg
Voda 240ml
Vejce 1
Nebělená bílá chlebová mouka 450g
Sůl 1 lžičky
Cukr 2 lžičky
Máslo 25g
Snadno smísitelné 1
1
2 lžičky
rozpustnédroždí
Pro potření:
Žloutek vajíčka našlehaný s
15 ml (1 lžící) vody 1
Sezamová semínka a mák
pro posypání, volitelné
Suroviny 1Kg
Mléko, vlažné (32 - 35 °C) 350ml
Vejce 50ml
Rostlinný olej 1 lžíce
Nebělená bílá chlebová mouka 600g
Sušené odstředěné mléko 2 lžíce
Sůl 1 lžičky
Cukr 4 lžičky
Snadno smísitelné 4 lžičky
rozpustnédroždí
ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ
Níže jsou uvedeny typické problémy, které mohou nastat při výrobě chleba ve vaší pekárně. Pozorně si prostudujte
problémy, jejich možné příčiny a také nápravné akce, které musí být učiněny pro zajištění úspěšné výroby chleba.
44
PROBLÉM PRAVDĚPODOBNÁ PŘÍČINA ŘEŠENÍ
1. Chléb je nízký
2. Nízký bochník, bez
nakynutí
3. Příliš vykynuté – tvar
houby
4. Propadnutí vrchní části
a stran
5. Drsná hrbolatá vrchní
část – ne hladká
Celozrnný chléb je nižší než bílé chleby
z důvodu menšího množství lepku,
který tvoří proteiny v celozrnné mouce.
Nedostatek kapalin.
Opomenutí cukru, nedostatečné
množství.
Špatný typ používané mouky.
Špatný typ droždí.
Nedostatečné množství droždí, příliš
staré droždí.
Nastavení rychlého cyklu pečení
chleba.
Droždí a voda se dostaly do kontaktu
ještě před zahájením hnětení.
Zapomenutí droždí.
Staré droždí.
Příliš teplá tekutina.
Příliš mnoho přidané soli.
Při používání časovače, droždí navlhlo
před zahájením procesu přípravy
chleba.
Příliš mnoho droždí
Příliš mnoho cukru
Příliš mnoho mouky.
Příliš mnoho přidané soli.
Teplé, vlhké počasí.
Příliš mnoho kapaliny.
Příliš mnoho droždí.
Teplé, vlhké počasí mohlo způsobit
příliš rychlé nakynutí těsta.
Nedostatek kapaliny.
Příliš mnoho mouky.
Vrchní část bochníku nemusí mít hezký
tvar; toto neovlivňuje výbornou chuť
chleba.
Normální situace, není řešení.
Zvyšte množství tekutin o 15 ml / 3 lžičky.
Vkládejte ingredience podle receptu.
Možná jste použili hladkou mouku namísto silné
mouky, která má více lepku.
Pro nejlepší výsledky používejte pouze droždí s
rychlým účinkem.
Odměřte doporučené množství a zkontrolujte
dobu použití na balení.
Tento cyklus vyrábí menší bochníky, je to
normální.
Zajistěte, aby ke kontaktu v pečící formě
nedocházelo.
Vkládejte ingredience podle receptu.
Zkontrolujte dobu použití na balení.
Používejte tekutiny při správných teplotách.
Používejte doporučená množství.
Suché ingredience umístěte do rohů pečící formy
a ve středu suchých ingrediencí udělejte důlek, do
kterého vložte droždí, tím bude chráněno proti
zvlhnutí.
Uberte
1
/4 lžičky dro•dí.
Uberte 1 lžičku cukru.
Uberte 6 až 9 lžic mouky.
Používejte množství doporučená v receptu.
Uberte 15 ml / 3 lžičky kapaliny a
1
/4 lžičky droždí.
Příště uberte 15 ml / 3 lžičky kapaliny nebo
přidejte trochu mouky.
Používejte množství doporučená v receptu, příště
zkuste rychlejší cyklus.
Ochlaďte vodu nebo přidejte mléko přímo z
lednice.
Zvyšte o 15 ml / 3 lžičky množství kapaliny.
Přesně odměřujte ingredience.
Zajistěte ty nejlepší podmínky pro výrobu chleba.
VELIKOST A TVAR CHLEBA
45
ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ - pokračování
PROBLÉM PRAVDĚPODOBNÁ PŘÍČINA ŘEŠENÍ
6. Zhroucení při pečení
7. Chléb není rovnoměrný,
na konci je kratší.
8. Těžká hustá struktura.
9. Otevřená, hrubá,
děrovatá struktura.
10. Střed chleba je syrový,
nedostatečně
propečený.
11. Chléb nejde dobře
krájet, je velmi lepivý.
12. Tmavá barva kůrky,
příliš tlustá.
13. Bochník je připálený.
14. Kůrka je příliš světlá.
Pekárna byla umístěna v průvanu
nebo byla překlopena či sražena ve
fázi kynutí .
Překročení kapacity pečící formy.
Nedostatečné množství soli,
opomenutí soli. (sůl pomáhá
předcházet překynutí těsta)
Příliš mnoho droždí.
Teplé, vlhké počasí
Těsto je příliš suché a ve formě
nemohlo rovnoměrně nakynout.
Příliš mnoho mouky.
Nedostatek droždí.
Nedostatek cukru.
Zapomenutí soli.
Příliš mnoho droždí.
Příliš mnoho tekutiny.
Příliš mnoho tekutiny.
Výpadek proudu v průběhu výroby
chleba.
Příliš velká množství ingrediencí, které
pekárna nezvládne zpracovat.
Chléb je krájen příliš horký
Používání nevhodného nože.
Používáte nastavení TMAVÁ kůrka.
Špatná funkce pekárny.
Chléb se nepeče dost dlouho.
V receptu není použito čerstvé mléko
ani sušené mléko.
Změňte místo pekárny.
Nepoužívejte větší množství surovin, než je
doporučeno pro velký bochník (max 1kg).
Používejte doporučená množství soli v receptu.
Odměřujte droždí přesně.
Snižte množství tekutiny o 15 ml / 3 lžičky a
uberte
1
/4 lžičky droždí.
Zvyšte o 15 ml / 3 lžičky množství kapaliny.
Odměřujte přesně.
Odměřte správné množství doporučeného typu
droždí.
Odměřujte přesně.
Vkládejte ingredience podle receptu.
Odměřte správné množství doporučeného typu
droždí.
Snižte množství tekutiny o 15 ml / 3 lžičky
Snižte množství tekutiny o 15 ml / 3 lžičky.
Dojde-li při přípravě k více než osmiminutovému
výpadku proudu, vyjměte nedokončený bochník z
formy a začněte znovu s čerstvými surovinami.
Snižte množství na maximální povolená množství.
Nechejte chléb vychladnout na chladící mřížce
alespoň 30 minut vychladnout, aby odešla pára,
až poté chléb krájejte.
Používejte dobrý nůž na chleba.
Příště použijte nastavení střední nebo světlé
kůrky.
Více informací naleznete v části „Servis a střediska
péče o zákazníka“.
Prodlužte čas pečení.
Předejde 15 ml/ 3 lžičky sušeného mléka nebo
nahraďte 50% vody mlékem, tím docílíte tmavší
barvy.
STRUKTURA CHLEBA
BARVA A TLOUŠŤKA KŮRKY
46
ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ - pokračování
PROBLÉM PRAVDĚPODOBNÁ PŘÍČINA ŘEŠENÍ
15. Hnětač nelze vyjmout.
16. Chléb se přichytává k
pečící formě / nelze ho
snadno vyklopit.
17. Pekárna nepracuje /
hnětač se nepohybuje
18. Ingredience nejsou
smíchány
19. Při provozu je
detekován zápach
spáleniny
20. Pekárna je omylem
vypojena z elektrické
sítě nebo došlo k
výpadku proudu. Jak
můžu chleba
zachránit?
21. Na displeji se objeví
„E:01“ a přístroj nelze
zapnout.
22. Na displeji se objeví
„H:HH“ & „E:EE“ a
přístroj nefunguje.
Do pečící formy přidejte vodu a
nechejte hnětač odmočit. Poté ho
snadno vyjmete.
Tento případ může nastat po delším
používání pekárny.
Přístroj není zapnutý
Pečící forma není správně umístěna.
Je nastaveno celodenní opoždění
startu.
Pekárna nezačala pracovat.
Zapomněli jste vložit hnětač.
Ingredience jsou vylity ve vnitřní části
pece.
Pečící trouba teče.
Překročení kapacity pečící formy.
Pečící komora je příliš horká.
Přístroj nefunguje správně. Chyba
teplotního senzoru.
Pokud je pekárna v cyklu hnětení, vyjměte ingredience a začněte znovu.
Pokud je pekárna v cyklu kynutí, vyjměte těsto z pečící formy, vytvarujte je a vložte do
vymaštěného pekáčku o rozměru 23 x 12,5 cm / 9 x 5 in, zakryjte a nechejte nakynout až do
dosažení dvojnásobné velikosti. Použijte nastavení 11 pouze pečení nebo chléb upečte v
předehřáté troubě při teplotě 200°C/400°F/ Plyn 6. Doba pečení 30 -35 minut nebo až do
dosažení zlatavé barvy.
Jestliže je pekárna v cyklu pečení, použijte nastavení 11 pouze pečení nebo chléb upečte v
předehřáté troubě při teplotě 200°C/400°F/ Plyn 6. Vyjměte horní rošt trouby a umístěte ji na
spodní rošt trouby.
Postupujte podle pokynů pro čištění po používání
nádobí. Možná budete muset hnětačem po
odmočení pootočit, aby došlo k jeho uvolnění.
Jemně natřete vnitřní část pečící formy rostlinným
olejem.
Více informací naleznete v části „Servis a střediska
péče o zákazníka“.
Zkontrolujte, zda je hlavní vypínač
v poloze ON.
Zkontrolujte, zda je pečící forma správně
umístěna.
Pekárna nezačne pracovat dokud odpočet
nedosáhne nastaveného času.
Po naprogramování ovládacího panelu stiskněte
tlačítko start pro zapnutí pekárny.
Vždy se ujistěte, že hnětač je umístěn v hřídeli na
spodní straně formy. Tuto kontrolu proveďte vždy před
vložením ingrediencí.
Dejte pozor, abyste ve vnitřní části pece nevylili
žádné ingredience. Ingredience se mohou
připalovat na topné jednotce a mohou způsobovat
dým..
Více informací naleznete v části „Servis a
střediska péče o zákazníka“.
Nepoužívejte více ingrediencí než jsou
doporučená množství uvedená v receptu, vždy
přesně odměřujte ingredience.
Odpojte pekárnu od zdroje elektrického proudu a
nechejte ji vychladnout.
Více informací naleznete v části „Servis a
střediska péče o zákazníka“.
PROBLÉMY S FORMOU
STROJNÍ MECHANISMUS
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112

Kenwood BM256 Návod k obsluze

Typ
Návod k obsluze
Tato příručka je také vhodná pro