Electrolux EOB6712X Uživatelský manuál

Typ
Uživatelský manuál
Vestavn· trouba
VOD K POUéITÕ
Mod. EOB 6712
35686-3002
2
PouûitÈ symboly
V tomto n·vodu k pouûitÌ budou pouûÌv·ny tyto
symboly:
BezpeËnostnÌ pokyny
Postup ovl·d·nÌ funkce krok za krokem
Tipy
EkologickÈ informace
Pro Vaöi bezpeËnost
Tato upozornÏnÌ se uv·dÏjÌ v z·jmu VaöÌ bezpeËnosti. PozornÏ Ëtete p¯ed instalacÌ nebo pouûÌv·nÌm
spot¯ebiËe.
Je velmi d˘leûitÈ uschovat tento n·vod k pouûitÌ spot¯ebiËe pro pozdÏjöÌ pot¯ebu. Pokud bude spot¯ebiË
prod·n nebo p¯eveden, ujistÏte se, ûe n·vod je p¯iloûen, aby se nov˝ uûivatel mohl sezn·mit se spr·vn˝m
ovl·d·nÌm a fungov·nÌm spot¯ebiËe.
Instalace
ï Pr·ce poûadovanÈ pro instalaci tohoto spot¯ebiËe
musejÌ b˝t provedeny odborn˝m nebo
autorizovan˝m technikem a v souladu s platn˝mi
normami a p¯edpisy.
ï Je nebezpeËnÈ pozmÏÚovat vlastnosti nebo
upravovat v˝robek jak˝mkoliv zp˘sobem.
ï Jestliûe musÌte zapojit elektrick˝ n·stroj do z·suvky
blÌzko spot¯ebiËe, ujistÏte se, ûe kabely se trouby
nedot˝kajÌ a ûe jsou dostateËnÏ vzd·lenÈ od
topn˝ch prvk˘.
ï Po odstranÏnÌ vöech obal˘ ovϯte, zda spot¯ebiË
nenÌ poökozen˝ a elektrick˝ kabel je v bezvadnÈm
stavu. V opaËnÈm p¯ÌpadÏ se spojte se sv˝m
dodavatelem p¯ed zah·jenÌm instalace.
ï V˝robce nenese odpovÏdnost za nehody
zp˘sobenÈ nedodrûenÌm platn˝ch p¯edpis˘.
BezpeËnost pro dÏti
ï P¯Ìstroj byl navrûen tak, aby mohl b˝t obsluhov·n
dospÏl˝mi nebo dÏtmi pod dozorem. Nedovolte,
aby malÈ dÏti obsluhovaly ovl·d·nÌ nebo si s nÌm
hr·ly.
ï NÏkterÈ Ë·sti spot¯ebiËe se p¯i provozu zah¯ÌvajÌ.
Udrûujte dÏti v bezpeËnÈ vzd·lenosti do ˙plnÈho
vychladnutÌ.
BÏhem provozu
ï NÏkterÈ Ë·sti spot¯ebiËe se bÏhem provozu zah¯ÌvajÌ
a z˘st·vajÌ horkÈ dost dlouhou dobu po vypnutÌ
trouby. Vyvarujte se dotyku hork˝ch prvk˘ uvnit¯
spot¯ebiËe.
ï Tento spot¯ebiË byl navrûen pro p¯Ìpravu pokrm˘.
Nikdy jej nepouûÌvejte pro jinÈ ˙Ëely.
ï P¯i otev¯enÌ dv̯ek trouby bÏhem peËenÌ nebo
po jeho skonËenÌ d·vejte pozor na hork˝ vzduch
vystupujÌcÌ z trouby.
ï UjistÏte se vûdy, ûe vöechny ovladaËe jsou v poloze
"l", i kdyû spot¯ebiË nenÌ v provozu.
ï V p¯ÌpadÏ poruchy odpojte spot¯ebiË od sÌtÏ.
ï Nenech·vejte n·doby s potravinami, nap¯Ìklad
tukem nebo olejem v nebo na spot¯ebiËi. Mohly by
poökodit troubu, pokud by se n·hodnÏ vznÌtily.
»iötÏnÌ a ˙drûba
ï P¯ed zah·jenÌm ËiötÏnÌ nebo ˙drûby odpojte
spot¯ebiË od sÌtÏ.
ï Z hygienick˝ch a bezpeËnostnÌch d˘vod˘ udrûujte
spot¯ebiË v ËistotÏ. Zaschl˝ tuk nebo jinÈ zbytky
potravin mohou zp˘sobit poû·r.
ï Nikdy neËistÏte parnÌm p¯Ìstrojem.
Servis
ï Za û·dn˝ch okolnostÌ se nepokouöejte sami
o opravu spot¯ebiËe. Opravy prov·dÏnÈ
neodbornÌky mohou zp˘sobit ökody nebo v·ûnÈ
poruchy. Obraùte se na technick˝ servis Electrolux.
Vûdy trvejte na pouûitÌ origin·lnÌch n·hradnÌch dÌl˘.
Informace o ûivotnÌm prost¯edÌ
ï Po instalaci spot¯ebiËe se zbavte obalov˝ch
materi·l˘ zp˘sobem öetrn˝m k ûivotnÌmu prost¯edÌ.
ï P¯i likvidaci starÈho p¯Ìstroje ho zbavte funkËnosti
odstranÏnÌm nap·jecÌho kabelu a odmontujte
veökerÈ uz·vÏry, aby se zabr·nilo uvÌznutÌ dÌtÏte
uvnit¯.
ï Symbol na v˝robku nebo jeho balenÌ ud·v·,
ûe tento v˝robek nepat¯Ì do dom·cÌho odpadu.
Je nutnÈ odvÈzt ho do sbÏrnÈho mÌsta pro recyklaci
elektrickÈho a elektronickÈho za¯ÌzenÌ.
ZajiötÏnÌm spr·vnÈ likvidace tohoto v˝robku
pom˘ûete zabr·nit negativnÌm d˘sledk˘m pro
ûivotnÌ prost¯edÌ a lidskÈ zdravÌ, kterÈ by jinak byly
zp˘sobeny nevhodnou likvidacÌ tohoto v˝robku.
PodrobnÏjöÌ informace o recyklaci tohoto v˝robku
zjistÌte u p¯ÌsluönÈho mÌstnÌho ˙¯adu, sluûby pro
likvidaci domovnÌho odpadu nebo v obchodÏ, kde
jste v˝robek zakoupili.
3
Obsah
Pro uûivatele
Pro vaöi bezpeËnost 2
Popis p¯Ìstroje 3
Program·tor 5
PrvnÌ instalace trouby 7
PouûitÌ trouby 7
Tabulky pro peËenÌ 9
»iötÏnÌ a ˙drûba 11
Kdyû nÏco nefunguje 13
Technick· asistence a origin·lnÌ dÌly 13
Popis spot¯ebiËe
Pro instalujÌcÌho technika
TechnickÈ parametry 14
Instalace 14
ZapojenÌ do el. sÌtÏ 15
Z·ruËnÌ podmÌnky 16
V˝robce:
ELECTROLUX HOMEPRODUCTS ITALY S.p.A.
Viale Bologna 288 - 47 100 FORLI (Italia)
Tento p¯Ìstroj se symbolem CE splÚuje
poûadavky n·sledujÌcÌch smÏrnic ES:
ï 73/23 - 90/683 (SmÏrnice pro nÌzkÈ napÏtÌ)
ï 89/336 (SmÏrnice o elektromagnetickÈ kompatibi-
litÏ)
ï 93/68 (ObecnÈ smÏrnice) a jejich novelizace.
Program·tor
Ovl·d·nÌ troubyOvl·d·nÌ termostatu
HlavnÌ
kontrolka
Kontrolka termostatu
Gril
IdentifikaËnÌ
ötÌtek
Ventil·tor trouby
OsvÏtlenÌ trouby
Ovl·dacÌ panel
TeleskopickÈ
drû·ky roöt˘
4
Obr. 3
Obr. 2
Obr. 1
MAX
ZasunovacÌ knoflÌky
Ovl·dacÌ knoflÌky na tÈto troubÏ jsou zasunovacÌ,
takûe pokud nejsou pro ovl·d·nÌ trouby moment·lnÏ
pot¯ebnÈ, mohou b˝t zasunuty do ovl·dacÌho panelu
(obr. 1).
OvladaË funkcÌ trouby
Zde naleznete vöechny symboly, kterÈ jsou uvedeny
na ovladaËi funkcÌ trouby,
a jejich p¯Ìsluön· vysvÏtlenÌ (obr.2).
Trouba vypnut·
OsvÏtlenÌ trouby
Trouba s tradiËnÌm peËenÌm
HornÌ tÏleso, dolnÌ tÏleso, ventil·tor trouby
SpodnÌ oh¯ev
TradiËnÌ gril (jednoduch˝ gril)
TradiËnÌ gril (zdvojen˝ gril)
Horkovzduön˝ gril
HorkovzduönÈ peËenÌ
PeËenÌ v reûimu Pizza
é·dan· funkce m˘ûe b˝t vybr·na otoËenÌm ovl·dacÌho
knoflÌku k p¯ÌsluönÈmu symbolu.
OvladaË termostatu trouby
Ot·ËenÌm ovladaËe termostatu ve smÏru hodinov˝ch
ruËiËek m˘ûete zvolit û·danou teplotu, od 50∞C do
MAX (obr. 3).
HlavnÌ svÏteln· kontrolka
Kontrolka se rozsvÌtÌ vûdy, kdyû je ovladaË funkcÌ
trouby mimo pozici "0".
SvÏteln· kontrolka termostatu
Jakmile je zvolena teplota trouby, kontrolka se rozsvÌtÌ
a z˘stane rozsvÌcena do doby, neû je uvnit¯ trouby
dosaûena û·dan· teplota, a potÈ zaËne blikat, coû
znamen·, ûe teplota je udrûov·na na û·danÈ v˝öi.
BezpeËnostnÌ termostat
Tato trouba je vybavena bezpeËnostnÌm termostatem.
V p¯ÌpadÏ poruchy hlavnÌho termostatu kdyû dojde
k p¯eh¯·tÌ, p¯eruöÌ toto bezpeËnostnÌ za¯ÌzenÌ p¯Ìvod
elekt¯iny do trouby. Pokud k tomu dojde, obraùte se na
autorizovanou opravnu firmy Elektrolux. Nikdy se
nepokouöejte provÈst opravu sami.
ChladÌcÌ ventil·tor
ChladÌcÌ ventil·tor je projektov·n pro chlazenÌ
ovl·dacÌho panelu, knoflÌk˘ a madla dv̯ek trouby.
Proud vzduchu vych·zÌ z trouby mezi ovl·dacÌm
panelem a dv̯ky trouby.
Ventil·tor se zapÌn· a vypÌn· automaticky ot·ËenÌm
knoflÌku ovladaËe.
Aby nedoölo k p¯eh¯·tÌ, ventil·tor pracuje i po vypnutÌ
trouby aû do dosaûenÌ norm·lnÌch hodnot teploty.
5
Elektronicprogram·tor
4
5
213
6
7
8
obr. 4
1. TlaËÌtko pro v˝bÏr funkce
2. TlaËÌtko sniûov·nÌ " "
3. TlaËÌtko zvyöov·nÌ " "
4. Displej
5. Kontrolka "Doba p¯Ìpravy"
6. Kontrolka "Konec p¯Ìpravy"
7. Kontrolka "Minutka"
8. Kontrolka "Hodiny"
Trouba bude pracovat pouze v p¯ÌpadÏ, ûe byly nastaveny
hodiny. Trouba m˘ûe pracovat i v p¯ÌpadÏ, kdy nenÌ nastaven û·dn˝
program.
NastavenÌ hodin
Po zapnutÌ trouby nebo p¯i p¯edchozÌm v˝padku elektrickÈ energie bude
kontrolka "Hodiny" na displeji blikat.
NastavenÌ spr·vnÈho Ëasu:
1. StisknÏte tlaËÌtko " " nebo " ".
2. Po nastavenÌ poûadovanÈ hodnoty poËkejte 5 sekund kontrolka
"Hodiny" zhasne a na displeji se objevÌ nastaven˝ Ëas. Trouba je
p¯ipravena k provozu.
NovÈ nastavenÌ Ëasu:
1. TisknÏte opakovanÏ tlaËÌtko 1 , dokud nevyberete funkci "Hodiny".
OdpovÌdajÌcÌ kontrolka zaËne blikat. »as nastavte dle p¯edchozÌho
postupu.
»as lze mÏnit pouze v p¯ÌpadÏ, ûe nenÌ nastavena û·dn· automatick·
funkce ("Doba p¯Ìpravy" nebo "Konec p¯Ìpravy" ).
Funkce "Doba p¯Ìpravy"
PomocÌ tÈto funkce lze nastavit celkovou tepelnou dobu p¯Ìpravy pokrmu,
tzn. Ëas, kdy se trouba automaticky vypne na konci nastavenÈ doby.
Vloûte pokrm do trouby, zvolte druh p¯Ìpravy a nastavte poûadovanou
teplotu. TisknÏte opakovanÏ tlaËÌtko 1 , dokud nevyberete funkci "Doba
p¯Ìpravy". OdpovÌdajÌcÌ kontrolka zaËne blikat. D·le postupujte takto:
NastavenÌ doby p¯Ìpravy:
1. StisknÏte tlaËÌtko " " nebo " ".
2.
Po nastavenÌ poûadovanÈ hodnoty poËkejte 5 sekund. Po tÈto dobÏ se
kontrolka "Doba p¯Ìpravy" rozsvÌtÌ a na displeji se zobrazÌ aktu·lnÌ Ëas.
3. Po vypröenÌ nastavenÈ doby p¯Ìpravy se trouba automaticky vypne,
ozve se akustick˝ sign·l a zaËne blikat kontrolka. P¯epnÏte ovladaË
v˝bÏru funkcÌ a termostat do polohy vypnuto ("0").
StisknutÌm jakÈhokoliv tlaËÌtka vypnete akustick˝ sign·l. Pozn·mka:
Po provedenÌ tÈto operace je trouba opÏt p¯ipravena k Ëinnosti a proto
nezapomeÚte vypnout jak termostat tak ovladaË v˝bÏru funkcÌ po
skonËenÌ programu.
ZruöenÌ nastavenÌ doby p¯Ìpravy:
1. TisknÏte opakovanÏ tlaËÌtko 1 dokud nevyberete funkci "Doba
p¯Ìpravy" . Na displeji se objevÌ zb˝vajÌcÌ doba do konce p¯Ìpravy
pokrmu a zaËne blikat odpovÌdajÌcÌ kontrolka.
2. TisknÏte tlaËÌtko " " tak dlouho, dokud se na displeji neobjevÌ "0:00".
Po 5 sekund·ch kontrolka zhasne a na displeji se zobrazÌ aktu·lnÌ Ëas.
6
Funkce "Konec p¯Ìpravy"
PomocÌ tÈto funkce lze nastavit konec tepelnÈ p¯Ìpravy pokrmu, tzn. Ëas,
kdy se trouba automaticky vypne po dosaûenÌ nastavenÈ doby. Vloûte
pokrm do trouby, zvolte druh p¯Ìpravy a nastavte poûadovanou teplotu.
TisknÏte opakovanÏ tlaËÌtko 1
, dokud nevyberete funkci "Konec p¯Ìpravy".
OdpovÌdajÌcÌ kontrolka /znak/ zaËne blikat. D·le postupujte takto:
NastavenÌ konce p¯Ìpravy:
1. StisknÏte tlaËÌtko "
" nebo " ".
2. Po nastavenÌ poûadovanÈ hodnoty poËkejte 5 sekund. Po tÈto dobÏ se
kontrolka "Konec p¯Ìpravy"
rozsvÌtÌ a na displeji se zobrazÌ aktu·lnÌ
Ëas.
3. Po vypröenÌ nastavenÈho Ëasu se trouba automaticky vypne, ozve se
akustick˝ sign·l a zaËne blikat kontrolka. P¯epnÏte ovladaË v˝bÏru
funkcÌ a termostat do polohy vypnuto ("0").
StisknutÌm jakÈhokoliv tlaËÌtka vypnete akustick˝ sign·l. Pozn·mka:
Po provedenÌ tÈto operace je trouba opÏt p¯ipravena k Ëinnosti a proto
nezapomeÚte vypnout jak termostat tak ovladaË v˝bÏru funkcÌ po
skonËenÌ programu.
ZruöenÌ nastavenÌ konec p¯Ìpravy:
1. TisknÏte opakovanÏ tlaËÌtko 1
dokud nevyberete funkci "Konec
p¯Ìpravy". Na displeji se objevÌ nastaven˝ Ëas konce p¯Ìpravy pokrmu a
zaËne blikat odpovÌdajÌcÌ kontrolka
.
2. TisknÏte tlaËÌtko " " tak dlouho, dokud se na displeji neobjevÌ aktu·lnÏ
nastaven˝ Ëas. Program·tor pÌpne a kontrolka zhasne.
Kombinace nastavenÌ "Doba p¯Ìpravy" a
"Konec p¯Ìpravy"
Kombinace tÏchto funkcÌ zajistÌ, ûe pokrm se zaËne p¯ipravovat pozdÏji a ûe
jeho p¯Ìprava skonËÌ v poûadovanÈ dobÏ a to vöe automaticky.
1. Nastavte dle v˝öe uvedenÈho postupu "Dobu p¯Ìpravy"
. PotÈ stisknÏte
tlaËÌtko 1
a na displeji se tak zobrazÌ nastaven· hodnota.
2. Natavte dle v˝öe uvedenÈho postupu "Konec p¯Ìpravy"
. TÌm se
rozsvÌtÌ odpovÌdajÌcÌ kontrolky a na displeji se zobrazÌ aktu·lnÌ Ëas.
Trouba se automaticky zapne i vypne dle nastaven˝ch parametr˘.
Funkce "Minutka"
Akustick˝ sign·l minutky v·m ozn·mÌ vypröenÌ nastavenÈho Ëasu,
ale trouba d·le pokraËuje v tepelnÈ p¯ÌpravÏ dle zvolenÈ funkce.
NastavenÌ minutky:
1. TisknÏte opakovanÏ tlaËÌtko 1
dokud nevyberete funkci "Minutka" .
OdpovÌdajÌcÌ kontrolka zaËne blikat.
2. Potom navolte dobu pomocÌ tlaËÌtek "
" nebo " " (maxim·lnÏ 2 hodiny
a 30 minut)
3. Po 5 sekund·ch po nastavenÌ se kontrolka "Minutka"
rozsvÌtÌ.
4. Po vypröenÌ nastavenÈ doby se ozve akustick˝ sign·l a rozblik· se
kontrolka. StisknutÌm jakÈhokoliv tlaËÌtka akustick˝ sign·l zruöÌte.
ZruöenÌ nastavenÌ minutky:
1. TisknÏte opakovanÏ tlaËÌtko 1
dokud nevyberete funkci "Minutka" .
OdpovÌdajÌcÌ kontrolka zaËne blikat a na displeji se zobrazÌ zb˝vajÌcÌ Ëas.
2. TisknÏte tlaËÌtko " " tak dlouho, dokud se na displeji neobjevÌ "0:00".
Po 5 sekund·ch kontrolka zhasne a na displeji se zobrazÌ aktu·lnÌ Ëas.
Jak vypnout displej
1. StisknÏte najednou 2 nebo 3 tlaËÌtka program·toru a vydrûte 5 sekund.
Displej potÈ zhasne.
2. Chcete-li displej opÏt zprovoznit, tak stisknÏte libovolnÈ tlaËÌtko
program·toru.
Displej lze vypnout pouze v p¯Ìpadech, kdy nenÌ nastavena û·dn·
jin· programov· funkce.
7
PrvnÌ instalace trouby
Jakmile je trouba nainstalov·na :
a) OtoËte knoflÌkem termostatu do pozice MAX.
b) Nastavte ovladaË funkcÌ do pozice pro
tradiËnÌ peËenÌ ( );
c) Nechejte pr·zdnou troubu zapnutou po dobu
asi 45 minut.
d) Otev¯ete okno a vÏtrejte.
P¯i tomto postupu m˘ûe dojÌt k nep¯ÌjemnÈmu
z·pachu, vzniklÈmu z v˝robnÌch zbytk˘, coû je zcela
norm·lnÌ.
Potom nechejte troubu vychladnout a po vychladnutÌ
vyËistÏte jejÌ vnit¯ek mÏkk˝m had¯Ìkem namoËen˝m
do vlaûnÈ m˝dlovÈ vody.
Obr. 5
4
3
2
1
Obr. 6
P¯i otvÌr·nÌ dv̯ek trouby uchopte vûdy madlo
v jeho st¯ednÌ Ë·sti (obr. 5).
P¯ed prvnÌm peËenÌm umyjte peËlivÏ roöt
i plech.
PouûitÌ trouby
PeËte vûdy se zav¯en˝mi dv̯ky
ï Pro vkl·d·nÌ Ëi vytahov·nÌ potravin z trouby
pouûÌvejte vûdy rukavice.
ï Teplota uvnit¯ trouby m˘ûe dos·hnout 230∞C.
UjistÏte se, ûe vöechny pouûitÈ n·doby (plechy,
formy, keramika, atd.) jsou vhodnÈ pro pouûitÌ p¯i
vysokÈ teplotÏ.
ï Nikdy nepokl·dejte p¯edmÏty na dno trouby
a nezakr˝vejte p¯i peËenÌ n·doby alobalem, mohlo
by dojÌt k poökozenÌ smaltu a zkaûenÌ potravin.
Vûdy pokl·dejte hrnce, n·doby z varnÈho skla
a alobal na roöt pat¯iËnÏ umÌstÏn˝ ve vodÌcÌch
dr·ûk·ch.
ï Tato trouba je vybavena exkluzivnÌ moûnostÌ peËenÌ,
p¯i nÌû doch·zÌ k p¯irozenÈ cirkulaci vzduchu
a st·lÈmu zadrûov·nÌ v˝par˘ z peËen˝ch potravin.
TÌm je umoûnÏno peËenÌ ve st·le vlhkÈm prost¯edÌ
a potraviny jsou udrûov·ny mÏkkÈ uvnit¯ a s k˘rkou
na povrchu. »asy peËenÌ a spot¯eba energie jsou
navÌc snÌûeny na minimum. BÏhem peËenÌ se
uvolÚuje p·ra, kter· vych·zÌ p¯i otev¯enÌ dv̯ek.
To je norm·lnÌ jev.
P¯i peËenÌ i dopÈk·nÌ d·vejte p¯i otev¯enÌ dv̯ek
pozor na proud horkÈho vzduchu, kter˝ vych·zÌ
z trouby.
ï P¯i peËenÌ na oleji a/nebo jin˝ch tucÌch dbejte na to,
aby se nezah¯·ly vÌce neû je nezbytnÈ, protoûe by
mohlo dojÌt k poû·ru. Ze stejnÈho d˘vodu se vûdy
ujistÏte p¯i vkl·d·nÌ nebo vytahov·nÌ potravin
z trouby, ûe nedoölo k vylitÌ oleje a/nebo tuku na
dno trouby. Pokud se to stane, peËlivÏ vyËistÏte
troubu, aby nevznikaly nep¯ÌjemnÈ pachy a kou¯.
Poloha roötu a plechu
Tato trouba 4 ˙rovnÏ pro zasunutÌ roötu Ëi plechu
(obr. 6).
Roöt a odkap·vacÌ plech vkl·dejte a vytahujte
opatrnÏ, aby nedoölo k poökozenÌ
smaltovan˝ch Ë·stÌ trouby.
8
Obr. 7
TradiËnÌ peËenÌ
OtoËte knoflÌk ovladaËe funkcÌ trouby k odpovÌdajÌcÌmu
symbolu (
) a nastavte knoflÌk termostatu na û·da-
nou teplotu.
P¯i tÈto funkci bude vyuûito hornÌ i dolnÌ tÏleso pro
peËenÌ v jednÈ ˙rovni.
: Doch·zÌ k oh¯evu pouze zespodu. Tato funkce
m˘ûe b˝t pouûita pro dokonËenÌ peËenÌ anebo pro
oh¯ev spodnÌ Ë·sti pokrmu. Roöt vloûte na nejniûöÌ
˙roveÚ (obr. 6).
HorkovzduönÈ peËenÌ
OtoËte ovladaË funkcÌ trouby k p¯ÌsluönÈmu symbolu
( pro peËenÌ ryb a masa) - ( pro peËenÌ peËiva)
a nastavte knoflÌk termostatu na û·danou teplotu.
Ventil·tor na zadnÌ stÏnÏ trouby vh·nÌ hork˝ vzduch
dovnit¯ trouby.
Pokud chcete pÈct souËasnÏ r˘znÈ typy pokrm˘,
vloûte roöty do prvnÌ a t¯etÌ pozice poËÌtaje odspoda.
(viz obr. 6). Pokud v tomto reûimu peËete jen jeden
pokrm, pak nejlepöÌ v˝sledky obdrûÌte p¯i umÌstÏnÌ
roötu do nejniûöÌ ˙rovnÏ
Gril
OtoËte ovladaË funkcÌ trouby k p¯ÌsluönÈmu symbolu
( nebo ) a nastavte termostat na û·danou
teplotu. P¯i nastavenÌ ovladaËe do pozice bude
v˝kon grilu vyööÌ. Takto doch·zÌ k rovnomÏrnÈmu
grilov·nÌ po celÈm zah¯ÌvanÈm povrchu.
Horkovzduön˝ gril
OtoËte ovladaË funkcÌ trouby k p¯ÌsluönÈmu symbo-
lu ( ) a nastavte termostat na û·danou teplotu.
Zvolte teplotu pouze do v˝öe 200∞C.
Jakmile je pokrm oh¯·t˝, vznik· p·ra, stejnÏ
jako p¯i va¯enÌ k·vy. P·ra kondenzuje na skle
dv̯ek a vznikajÌ tam kapky vody.
To je norm·lnÌ jev a nenÌ to zn·mka öpatnÈ
funkce trouby. Po skonËenÌ peËenÌ se
doporuËuje ot¯Ìt sklo.
PeËenÌ v reûimu "Pizza"
OtoËte ovladaË funkcÌ trouby k p¯ÌsluönÈmu symbolu
( ) a nastavte termostat na û·danou teplotu.
Gril, dolnÌ tÏleso a ventil·tor trouby pracujÌ souËasnÏ.
Tento zp˘sob peËenÌ m˘ûe b˝t pouûit p¯i peËenÌ pizzy.
NezapomeÚte vûdy umÌstit plech do spodnÌ Ë·sti,
na prvnÌ nebo druhou pozici poËÌtaje odspoda,
podle tlouöùky pokrmu.
Prakticrady
PraktickÈ rady pro peËenÌ ryb a masa
Maso je moûno vloûit do n·dob odoln˝ch v˘Ëi
teplu anebo p¯Ìmo na roöt trouby. V tomto p¯ÌpadÏ
umÌstÏte vespod plech, a to do prvnÌ ˙rovnÏ poËÌnaje
odspoda. (viz obr. 6), a na plech nalejte trochu vody.
Plech zabr·nÌ vylitÌ tuku na dno trouby.
BÌl· masa, dr˘beû a ryby, pot¯ebujÌ st¯ednÌ teplotu
peËenÌ (mezi 150 a 175∞C). Pokud chcete pÈct ËervenÈ
maso (lehce opraûenÈ na povrchu a m·lo propeËenÈ
uvnit¯), pouûijte vyööÌ teplotu (mezi 200 a 220∞C).
Pak vöak doporuËujeme kratöÌ dobu peËenÌ.
PraktickÈ rady pro peËenÌ peËiva
PeËivo obecnÏ vyûaduje mÌrnou teplotu, bÏûnÏ mezi
150∞C a 200∞C. P¯i peËenÌ buchet a chleba se
doporuËuje zah¯·t p¯ed peËenÌm troubu po dobu asi
10 minut. Od zaË·tku do konce peËenÌ ponechejte
dv̯ka trouby zav¯en· a kontrolujte postup peËenÌ
okÈnkem ve dv̯k·ch trouby.
PraktickÈ rady pro grilov·nÌ
Chcete-li grilovat maso nebo ryby, poloûte je po
d˘kladnÈm pot¯enÌ olejem p¯Ìmo na roöt.
P¯i grilov·nÌ doch·zÌ k oh¯evu pouze z hornÌho tÏlesa.
Proto musÌte zvolit ˙roveÚ, do kterÈ pokrm umÌstÌte,
s p¯ihlÈdnutÌm k tlouöùce masa Ëi ryb.
Vûdy vloûte plech do spodnÌ ˙rovnÏ, a nalejte na nÏj
trochu vody.
Drû·ky roöt˘
Trouba m· 4 ˙rovnÏ pro roöty.⁄rovnÏ se poËÌtajÌ
odspoda, jak je vyznaËeno na obr.8. ⁄rovnÏ pro roöty
1, 2 a 4 majÌ teleskopickÈ drû·ky pro usnadnÏnÌ
vkl·d·nÌ a vytahov·nÌ roöt˘. Vyt·hnÏte teleskopickÈ
drû·ky vpravo i vlevo ˙plnÏ ven, jak ukazuje obr. 9.
Vloûte na roöt nebo odkap·vacÌ plech a pak je lehce
zatlaËte dovnit¯ trouby (obr. 7).
Pokud nejsou teleskopickÈ drû·ky dokonale
zasunuty dovnit¯ trouby, nepokouöejte se zav¯Ìt
dv̯ka. Mohl by se poökodit smalt dv̯ek a okÈnko.
9
Tabulky pro peËenÌ
TradiËnÌ a horkovzduönÈ peËenÌ
PE»ENÕ VE FORMÃ
SuchÈ tÏsto
Zelenina
Quiche (slanÈ kol·Ëe)
Lasagne
Kanelony
MASO
JehnÏËÌ peËenÏ
Vep¯ov· peËenÏ
TelecÌ peËenÏ
RostbÌf propeËen˝ m·lo
ì
st¯ednÏ
ì
hodnÏ
Vep¯ovÈ
JehnÏ
Ku¯e
Kr˘ta
Kachna
Husa
Kr·lÌk
Vep¯ov· noûiËka
ZajÌc
Baûant
Masov· rol·da
RYBY
Pstruh - praûma
TuÚ·k - losos
2 200 2 (1a3)* 175 40 ~ 50
2 200 2 (1a3)* 175 45 ~ 60
1 200 2 (1a3)* 180 35 ~ 45 ve formÏ
2 180 2 160 45 ~ 60
2 200 2 175 40 ~ 55
1000 2 190 2 175 50 ~ 70 grilovanÈ
1200 2 180 2 175 100 ~ 130 grilovanÈ
1000 2 190 2 175 90 ~ 120 grilovanÈ
1500 2 210 2 200 50 ~ 60 grilovanÈ
ì2210220060 ~ 70ì
ì 2 210 2 200 70 ~ 80 ì
2000 2 180 2 170 120 ~150 s k˘ûÌ
1200 2 190 2 175 110 ~ 130 stehno
1000 2 190 2 175 60 ~ 80 celÈ
4000 2 180 2 160 210 ~ 240 cel·
1500 2 175 2 160 120 ~ 150 cel·
3000 2 175 2 160 150 ~ 200 cel·
1200 2 190 2 175 60 ~ 80 rozporcovan˝
1200 2 180 2 160 100 ~ 120 2 noûiËky
1500 2 190 2 175 150 ~ 200 rozporcovan˝
800 2 190 2 175 90 ~ 120 cel˝
- 2 180 2 160 40 ~ 60 na plechu
1200 2 190 2 (1a3)* 175 30 ~ 40 3-4 celÈ ryby
1500 2 190 2 (1a3)* 175 25 ~ 35 4-6 kousk˘
Teplota
HorkovzduönÈ peËenÌ
TradiËnÌ peËenÌ
POZN¡MKY
V·ha
v g
Doba
peËenÌ
v minut·ch
∞C
Teplota
⁄roveÚ
4
3
2
1
Pokrmy
⁄roveÚ
4
3
2
1
∞C
}
POZN¡MKY:
Teploty a doby peËenÌ jsou jenom orientaËnÌ a musejÌ b˝t p¯izp˘sobeny individu·lnÌm poûadavk˘m.
Doby peËenÌ nezahrnujÌ dobu p¯edeh¯·tÌ trouby. DoporuËuje se p¯edeh¯·t troubu po dobu
asi 10 minut p¯ed zapoËetÌm peËenÌ, zvl·ötÏ p¯i peËenÌ cukrovÌ, pizzy a chleba.
(*) P¯i horkovzduönÈm peËenÌ je vhodnÈ pÈct v ˙rovnÌch udan˝ch v z·vork·ch.
PeËenÌ s pouûitÌm hornÌho tÏlesa, dolnÌho tÏlesa a horkovzduönÈ peËenÌ (*)
∞C
Teplota
Doba
peËenÌ
v minut·ch
PeËenÌ s pouûitÌm hornÌho
tÏlesa, dolnÌho tÏlesa
a ventil·toru trouby
⁄roveÚ
4
3
2
1
POKRMY
PE»IVO
Ze ölehanÈho tÏsta
K¯ehkÈ tÏsto,
z·klady pro dort
Tvarohov˝ kol·Ë
Jablkov˝ kol·Ë
Z·vin
Dorty
N·kyp
Piökot
Bolo Rei
Kol·Ë
Koule ze ölehanÈho tÏsta
Suchary (k¯ehkÈ tÏsto)
Pusinky
Brioöky
Scones (ËajovÈ kol·Ëky)
2 (1a3)* 160 45 ~ 60
2 (1a3)* 160 20 ~ 30 ve formÏ
2 150 60 ~ 80
2 (1a3)* 170 40 ~ 60
2 150 60 ~ 80
2 (1a3)* 160 30 ~ 40
1 160 45 ~ 60 na plechu
2 (1a3)* 160 30 ~ 40 ve formÏ
1 160 40 ~ 60 ì
2 160 50 ~ 60 na plechu
2 (1a3)* 160 25 ~ 35
2 (1a3)* 150 20 ~ 30 na cukr·¯skÈm
plechu
2 (1a3)* 100 90 ~ 120
2 (1a3)* 180 12 ~ 20
2 (1a3)* 190 15 ~ 25
POZN¡MKY
}
}
10
Teplota
Reûim "Pizza"
POZN¡MKY
V¡HA
V
GR.
Doba
peËenÌ
v minut·ch
POKRMY
⁄roveÚ
4
3
2
1
700 Pizza 1 200 15 ~ 25
na odkap·vacÌm plechu
500 Mal· pizza 1 200 10 ~ 20
ve form·ch nebo na roötu
500 Brioöky 1 200 15 ~ 25 ve formÏ
PeËenÌ v reûimu "Pizza" (***)
HornÌ
strana
∞C
Teplota
PoËet
kus˘
gram˘
MnoûstvÌ
Doba grilov·nÌ
v minut·ch
DolnÌ
strana
Grilov·nÌ -
HovÏzÌ medailonky
HovÏzÌ biftek
P˘lka ku¯ete
Ku¯ecÌ prsa
Vep¯ovÈ kotlety
Hamburgery
P·rky
äpÌzy
Ryby, filety (plat˝z)
PlnÏnÈ topinky
Topinky z bÌlÈho chleba
4 800 3 max. 12-15 12-14
4 600 3 max. 10-12 6-8
2 1000 3 max. 30-35 25-30
4 400 3 max. 12-15 12-14
4 600 3 max. 12-16 12-14
6-9 600 3 max. 10-15 8-10
8 ó 3 max. 12-15 10-12
4 ó 3 max. 10-15 10-12
4 400 3 max. 12-14 10-12
4-6 ó 3 max. 5-7 ó
4-6 ó 3 max. 2-4 2-3
⁄roveÚ
4
3
2
1
POKRMY
Grilov·nÌ (**)
Rol·da (kr˘ta)
Ku¯e
P˘lka ku¯ete
Ku¯ecÌ stehna
K¯epelky
ZapeËen· zelenina
PlnÏnÈ muöle
Makrely
Porcovan· ryba
1 1000 3 200 30-40 20-30
2 800 3 200 25-30 20-25
2 1000 3 200 25-30 20-30
6 ó 3 200 15-20 15-18
4 500 3 200 25-30 20-25
- ó 3 200 20-25 -
6 ó 3 200 15-20 -
2-4 ó 3 200 15-20 10-15
4-6 800 3 200 12-18 8-10
HorkovzduönÈ grilov·nÌ (**)
HornÌ
strana
∞C
Teplota
PoËet
kus˘
gram˘
MnoûstvÌ
Doba grilov·nÌ
v minut·ch
DolnÌ
strana
HorkovzduönÈ grilov·nÌ
⁄roveÚ
4
3
2
1
POKRMY
∞C
(**) UvedenÈ doby peËenÌ nezahrnujÌ doby p¯edeh¯Ìv·nÌ trouby. DoporuËuje se p¯edeh¯·t troubu p¯ed
zapoËetÌm peËenÌ po dobu 3-5 minut.
HorkovzduönÈ grilov·nÌ: zvolte teplotu nejv˝öe 200∞C.
(***) UvedenÈ doby peËenÌ nezahrnujÌ doby p¯edeh¯Ìv·nÌ trouby. DoporuËuje se p¯edeh¯·t troubu p¯ed
zapoËetÌm peËenÌ po dobu 10 minut.
11
»iötÏnÌ a ˙drûba
CelkoËiötÏnÌ
P¯ed ËiötÏnÌm nechejte troubu nejprve vystyd-
nout.
P¯i pouûitÌ ËistÌcÌch prost¯edk˘ ve spreji nesmÌ
b˝t sprej smÏrov·n na tepeln· tÏlesa ani na
senzor termostatu.
Nikdy nepouûÌvejte k ËiötÏnÌ trouby p·ru ani
parnÌ ËistÌcÌ p¯Ìstroje.
NepouûÌvejte abrasivnÌ detergenty, kovovÈ
dr·tÏnky, ani detergenty s louhem, protoûe
tyto v˝robky mohou poökodit smalt a okÈnko
ve dv̯k·ch trouby.
Vnit¯ek trouby
Vnit¯nÌ smaltovan· plocha se ËistÌ snadnÏji, je-li jeötÏ
trochu tepl·.
DoporuËuje se Ëistit vnit¯ek trouby po kaûdÈm peËenÌ
mÏkk˝m had¯Ìkem namoËen˝m do m˝dlovÈ vody.
»as od Ëasu je ale nutnÈ d˘kladnÏjöÌ ËiötÏnÌ s pouûitÌm
ËistÌcÌho prost¯edku vhodnÈho pro trouby. Na tÏûko
odstranitelnÈ skvrny m˘ûe b˝t pouûita trocha vlaûnÈho
octa.
P¯i zpracov·nÌ ovoce mohou p¯ÌrodnÌ kyseliny
kapat na smaltovan˝ povrch a zp˘sobit tÏûko
odstranitelnÈ skvrny. Tak m˘ûe dojÌt ke ztr·tÏ
lesku smaltu, ale nijak to neovlivnÌ funkci trouby.
Aby se zabr·nilo tomu, ûe skvrny z˘stanou
trvale, oËistÏte d˘kladnÏ vnit¯ek trouby
po kaûdÈm peËenÌ pokrm˘ s pouûitÌm ovoce.
Dv̯ka trouby
P¯ed ËiötÏnÌm dv̯ek trouby doporuËujeme je nap¯ed
odmontovat od trouby.
Postupujte podle n·sledujÌcÌho n·vodu:
a) ⁄plnÏ otev¯ete dv̯ka;
b) NajdÏte z·vÏsy, kterÈ p¯ipojujÌ dv̯ka
k troubÏ; (obr. 8)
c) UvolnÏte je a nadzvednÏte p·Ëky umÌstÏnÈ
na z·vÏsech; (obr.8)
d) Uchopte dv̯ka za pravou a levou stranu
a zatlaËte je pomalu smÏrem k troubÏ
aû jsou polozav¯en·;
e) OpatrnÏ sejmÏte dv̯ka; (obr. 8)
f) Poloûte je na rovnou plochu.
MÏkk˝m had¯Ìkem namoËen˝m do m˝dlovÈ vody
oËistÏte okÈnko dv̯ek. Po skonËenÌ ËistÏnÌ dv̯ek
je znovu namontujte na troubu, p¯iËemû postupujte
v opaËnÈm po¯adÌ neû p¯i demont·ûi.
FO 0288
Obr. 9
Obr. 8
V˝mÏna û·rovky v troubÏ
P¯ed v˝mÏnou se ujistÏte, ûe p¯Ìvod
elektrickÈho proudu je odpojen.
é·rovka m· mÌt n·sledujÌcÌ charakteristiky:
a) Odolnost v˘Ëi teplotÏ aû 300∞C
b) NapÏtÌ: 230V - 50 Hz
c) P¯Ìkon: 15W
d) Z·vit: E 14
P¯i v˝mÏnÏ û·rovky postupujte podle n·sledujÌcÌho
n·vodu:
a) ZatlaËte na sklenÏn˝ poklop û·rovky
a otoËte jÌm proti smÏru hodinov˝ch ruËiËek;
b) Vyt·hnÏte sp·lenou û·rovku;
c) VymÏÚte ji za novou;
d) UpevnÏte znovu poklop û·rovky;
e) ZapnÏte elektrick˝ proud.
Modely z nerezavÏjÌcÌ oceli nebo z hlinÌku:
DoporuËuje se Ëistit dv̯ka jen vlhkou houbou
a po kaûdÈm ËiötÏnÌ je vysuöit jemn˝m
had¯Ìkem.
NepouûÌvejte dr·tÏnku, kyseliny ani abrasivnÌ
prost¯edky, kterÈ by mohly poökodit povrch
dv̯ek. StejnÏ opatrnÏ postupujte p¯i ËiötÏnÌ
ovl·dacÌho panelu.
12
V˝klopn˝ gril
Tento model trouby je vybaven v˝klopn˝m grilem,
kter˝ umoûÚuje snadnÈ ËiötÏnÌ hornÌ Ë·sti trouby.
Neû p¯istoupÌte k vyklopenÌ, ujistÏte se,
ûe je trouba odpojena od elektrickÈho
proudu.
Pak uvolnÏte öroub, kter˝ upevÚuje gril (viz obr.10).
P¯i prvnÌm prov·dÏnÌ tohoto ˙konu musÌte pouûÌt
öroubov·k. OpatrnÏ nechejte gril klesnout dol˘,
tak aby umoûnil snadn˝ p¯Ìstup k hornÌ Ë·sti trouby.
OËistÏte tuto Ë·st trouby vhodn˝m detergentem
(neabrasivnÌm) a osuöte ji p¯edtÌm, neû d·te gril zpÏt
na mÌsto.
OpatrnÏ zvednÏte gril aû na spr·vnÈ mÌsto a p¯iörou-
bujte jej k fixnÌ matici na troubÏ.
POZOR: UjistÏte se, ûe öroub je spr·vnÏ
upevnÏn, tak aby gril nemohl spadnout
bÏhem pouûÌv·nÌ.
Teleskopicdrû·ky roöt˘
Pro usnadnÏnÌ ËiötÏnÌ mohou b˝t odstranÏny
teleskopickÈ drû·ky roöt˘. Sundejte fixaËnÌ matici,
pak vyt·hnÏte drû·ky roöt˘ z obou stran trouby (obr.11).
TeleskopickÈ drû·ky roöt˘ namoËte do teplÈ vody
s m˝dlem a houbou namoËenou do m˝dlovÈ vody
odstraÚte h˘¯e odstranitelnÈ skvrny.
Drû·ky dob¯e ot¯ete a osuöte mÏkk˝m had¯Ìkem.
P¯i zpÏtnÈ mont·ûi drû·k˘ roöt˘ se ujistÏte, ûe matice
jsou pat¯iËnÏ upevnÏny.
P¯i ËiötÏnÌ drû·k˘ roöt˘ dejte pozor, abyste
neodstranili mazivo za teleskopick˝mi vodiËi.
Toto mazivo je pot¯ebnÈ pro jejich dobrÈ fungov·nÌ.
O
br. 1
1
O
br. 1
0
13
KdnÏco nefunguje
Pokud trouba ¯·dnÏ nepracuje, d¯Ìve neû se obr·tÌte o pomoc do autorizovanÈ opravny firmy Electrolux, pokuste
se vy¯eöit situaci n·sledujÌcÌm postupem:
PROBL…M
n Trouba nepracuje
n Kontrolka termostatu nesvÌtÌ
n OsvÏtlenÌ trouby nesvÌtÌ
n PeËenÌ trv· p¯Ìliö dlouho nebo trouba
peËe p¯Ìliö rychle
n V pokrmech a ve troubÏ doch·zÌ
ke vzniku vlhkosti
ÿEäENÕ
u ZjistÏte, zda trouba nenÌ v reûimu ruËnÌho ovl·d·nÌ a zda jste
zvolili na ovladaËi funkcÌ a na termostatu û·danou funkci,
nebo
u zjistÏte, zda jsou kabely u trouby ¯·dnÏ p¯ipojeny a jestli hlavnÌ
vypÌnaË nebo vypÌnaË trouby nejsou vypnuty.
u Nastavte ovladaË termostatu na û·danou teplotu.
nebo
u nastavte ovladaË funkcÌ trouby na jakoukoli funkci.
u Nastavte ovladaË funkcÌ trouby na jakoukoli funkci.
nebo
u Kupte u obchodnÌho zastoupenÌ firmy Electrolux novou û·rovku
a vymÏÚte ji za p˘vodnÌ podle n·vodu v tomto manu·lu.
u P¯eËtÏte si kapitolu "PouûitÌ trouby" v tomto manu·lu.
u Nenech·vejte pokrmy v troubÏ dÈle neû 15-20 minut po dopeËenÌ.
Technicasistence a origin·lnÌ dÌly
Pokud trouba nepracuje dob¯e ani po ovϯenÌ
skuteËnostÌ uveden˝ch v p¯edeölÈ kapitole, obraùte se
na AsistenËnÌ sluûbu firmy Electrolux a oznamte typ
poruchy, model trouby (Mod.), ËÌslo v˝robku (Prod.
No.) a v˝robnÌ ËÌslo (Ser.No).
Tyto informace jsou uvedeny na identifikaËnÌm ötÌtku.
ätÌtek je na p¯ednÌm okraji dutiny trouby.
Origin·lnÌ dÌly schv·lenÈ
v˝robcem trouby
oznaËenÈ tÌmto
symbolem jsou
dostupnÈ pouze
v AsistenËnÌch
st¯ediscÌch
a v autorizovan˝ch
obchodech
s n·hradnÌmi dÌly.
Vaöe nov· trouba je v z·ruce. Z·ruËnÌ list dostanete p¯i
koupi trouby. Pokud ho nedostanete, vyû·dejte si jej
u z·stupce firmy, a oznamte mu datum koupÏ, model
a identifikaËnÌ ËÌslo, uvedenÈ na identifikaËnÌm ötÌtku
trouby.
Uchovejte z·ruËnÌ list, aby mohl b˝t v p¯ÌpadÏ pot¯eby
p¯edloûen AsistenËnÌ sluûbÏ. Uchov·vejte jej spolu
s potvrzenÌm o koupi.
Pokud tak neuËinÌte, budete muset hradit n·klady
za eventu·lnÌ opravu u TechnickÈ sluûby.
14
Instalace
Vöechny pr·ce p¯i instalaci trouby musejÌ b˝t
provedeny kvalifikovan˝mi pracovnÌky podle
platn˝ch norem.
Vestavba do n·bytku
Je d˘leûitÈ, aby jak rozmÏry, tak materi·l sk¯ÌnÏ, kam
bude instalov·na trouba, byly odpovÌdajÌcÌ a vhodnÈ
pro vysokou teplotu.
Spr·vn· instalace musÌ zajistit, ûe nedojde ke kontaktu
s jin˝mi p¯Ìstroji.
Vöechny Ë·sti trouby jsou bezpeËnÈ, pokud jsou
spr·vnÏ umÌstÏny a pokud nemohou b˝t
vytaûeny bez pomoci n·¯adÌ.
DoporuËujeme, aby trouba nebyla umÌstÏna blÌzko
ledniËky nebo mrazniËky, aby neovlivÚovala jejich
v˝kon.
Instalace trouby
MÌsto, kam bude trouba vestavÏna, musÌ mÌt rozmÏry
uvedenÈ na obr. 13 a 14.
V p¯ÌpadÏ, ûe n·bytek, do kterÈho bude trouba
vestavÏna, je na zadnÌ stranÏ uzav¯en, musejÌ b˝t
vy¯ez·ny otvory v hornÌ a dolnÌ Ë·sti, kterÈ budou
nutnÈ pro protaûenÌ p¯ÌvodnÌch elektrick˝ch kabel˘,
p¯Ìvodu plynu apod., a takÈ pro vÏtr·nÌ n·bytku
(obr. 14).
Trouba musÌ b˝t instalov·na podle v˝öe
uveden˝ch podmÌnek co se t˝Ëe podmÌnek
pro vÏtr·nÌ a musÌ b˝t pouûit takov˝ n·bytek,
v nÏmû lepidlo pouûitÈ p¯i lepenÌ desek je
odolnÈ v˘Ëi teplotÏ 100∞C.
Technicparametry
V˝kon topn˝ch tÏles (p¯i 230 V)
HornÌ a dolnÌ tÏleso 1800 W
DolnÌ tÏleso 1000 W
TÏleso grilu 1650 W
TÏleso zdvojenÈho grilu 2450 W
Horkovzduön˝ oh¯ev 2000 W
é·rovka osvÏtlenÌ trouby 15 W
ChladÌcÌ ventil·tor 20 W
Horkovzduön˝ ventil·tor 30 W
Celkov˝ maxim·lnÌ p¯Ìkon (230V - 50Hz) 3070 W
P¯ÌvodnÌ napÏtÌ (50 Hz) 230 V
RozmÏry ve sloupci 580 mm
v˝klenku V˝öka
aû po prac. desku 593 mm
ä̯ka 560 mm
Hloubka 550 mm
RozmÏry V˝öka 335 mm
vnit¯ku ä̯ka 405 mm
trouby Hloubka 400 mm
Uûitn˝ objem 53,0 l
{
O
br
.
1
5
O
br
.
1
3
(
vestavba ve slou
p
ci
)
O
b
r
.
1
O
br
.
14
Ì
desku)
Ì
15
UpevnÏnÌ k n·bytku
P¯ed vestavbou trouby musÌ b˝t provedeno zapojenÌ
desky (viz p¯Ìsluön˝ odstavec). UmÌstÏte troubu na
mÌsto mont·ûe do n·bytku.
Otev¯ete dv̯ka trouby a p¯ipevnÏte tÏlo trouby Ëty¯mi
örouby do otvor˘ p¯ipraven˝ch po stran·ch ve d¯evÏ
n·bytku (obr.16).
ZapojenÌ do
elektricsÌtÏ
ZapojenÌ musÌ b˝t provedeno podle platn˝ch p¯edpis˘.
P¯ed zapojenÌm je nutno se ujistit, ûe:
ï pojistky a elektrick· instalace dom·cnosti jsou
dostateËnÈ pro elektrickou z·tÏû troubou (viz ötÌtek
s parametry)
ï elektrick· instalace funkËnÌ uzemnÏnÌ, podle
platn˝ch norem a pr·vnÌch ustanovenÌ
ï z·suvka a vÌcepÛlov˝ vypÌnaË pro zapojenÌ trouby
jsou snadno p¯ÌstupnÈ
Ke kabelu se musÌ p¯ipojit spr·vn· z·strËka pro udanÈ
zatÌûenÌ vyznaËenÈ na ötÌtku trouby. Tato z·strËka
musÌ b˝t ¯·dnÏ uzemnÏna.
P¯i p¯ÌmÈm p¯ipojenÌ k elektrickÈ sÌti je nezbytnÈ vloûit
mezi troubu a sÌù vypÌnaË s minim·lnÌ vzd·lenostÌ mezi
kontakty 3 mm, kter˝ je dimenzov·n pro danou z·tÏû
a splÚuje platnÈ normy.
V kaûdÈm p¯ÌpadÏ musÌ b˝t p¯ÌvodnÌ kabel umÌstÏn
tak, aby û·dn· jeho Ë·st nebyla v dosahu teploty
o 50∞C vyööÌ neû je teplota prost¯edÌ. Po zapojenÌ
ovϯte funkci oh¯ÌvacÌch tÏles tÌm, ûe je nech·te zapnuty
po dobu 3 minut. élut˝/zelen˝ kabel uzemnÏnÌ nesmÌ
b˝t p¯eruöen vypÌnaËem.
P¯ipojovacÌ sk¯ÌÚka
Tato trouba je vybavena p¯Ìstupnou p¯ipojovacÌ
sk¯ÌÚkou s p¯Ìvodem jednof·zovÈho napÏtÌ 230V.
Po zapojenÌ kabelu do sk¯ÌÚky jej upevnÏte p¯ipevÚo-
vacÌ svorkou.
V˝mÏna p¯ÌvodnÌho kabelu
V p¯ÌpadÏ nezbytnosti v˝mÏny p¯ÌvodnÌho kabelu je
nutnÈ pouûÌt kabel n·sledujÌcÌch typ˘:
H07 RN-F; H05 RN-F; H05 RR-F; H05 VV-F; H05
V2V2-F; H05 BB-F, dimenzovan˝ch pro danou z·tÏû
a teplotu prost¯edÌ, p¯iËemû je takÈ nutnÈ, aby zemnÌcÌ
ûlut˝/zelen˝ vodiË byl o 2-3 mm delöÌ neû f·zov˝
a nulov˝ vodiË.
Pozor! BÏhem instalace musÌte zajistit, aby
se p¯ÌvodnÌ kabel nedostal do kontaktu
s kovov˝mi povrchy trouby, hornÌm Ëi
dolnÌm, a/nebo s vestavnou deskou.
V˝robce odmÌt· jakoukoli zodpovÏdnost v p¯ÌpadÏ,
ûe nebudou respektov·na bezpeËnostnÌ opat¯enÌ.
Obr. 17
Obr. 18
Obr. 16
f·ze
zemnÌcÌ vodiË (ûlut˝/zelen˝)
nulov˝
vodiË
16
Z·ruËnÌ podmÌnky
Z·ruka vypl˝vajÌcÌ z tÏchto z·ruËnÌch podmÌnek je
poskytov·na pouze kupujÌcÌmu spot¯ebiteli (d·le takÈ
jen "KupujÌcÌ") a jen na v˝robek slouûÌcÌ k bÏûnÈmu
pouûÌv·nÌ v dom·cnosti.
Prod·vajÌcÌ poskytuje KupujÌcÌmu spot¯ebiteli Z·ruku v
trv·nÌ dvaceti Ëty¯ mÏsÌc˘, a to od data p¯evzetÌ
prodanÈho v˝robku KupujÌcÌm.
KupujÌcÌ v r·mci Z·ruky pr·vo na bezplatnÈ, vËasnÈ
a ¯·dnÈ odstranÏnÌ vady, pop¯ÌpadÏ - nenÌ-li to vzhledem
k povaze (tzn. p¯ÌËinÏ i projevu) vady ne˙mÏrnÈ - pr·vo
na v˝mÏnu v˝robku. Pokud nenÌ takov˝ postup moûn˝,
je KupujÌcÌ opr·vnÏn û·dat p¯imϯenou slevu z ceny
v˝robku. Pr·vo na v˝mÏnu v˝robku nebo odstoupenÌ
od kupnÌ smlouvy lze uplatnit jen p¯i splnÏnÌ vöech
z·konn˝ch p¯edpoklad˘, a to pouze tehdy, nebyl-li
v˝robek nadmÏrnÏ opot¯eben nebo poökozen.
PodmÌnkou pro uplatnÏnÌ kaûdÈho pr·va ze Z·ruky
p¯itom je, ûe:
a) v˝robek byl instalov·n a uveden do provozu i vûdy
provozov·n v souladu s n·vodem k obsluze,
b) veökerÈ z·ruËnÌ nebo jinÈ opravy Ëi ˙pravy v˝robku
byly vûdy prov·dÏny v AutorizovanÈm servisnÌm
st¯edisku,
c) KupujÌcÌ p¯i reklamaci v˝robku p¯edloûÌ platn˝ doklad
o koupi.
Pr·vo na odstranÏnÌ vady v˝robku (i vöechna p¯Ìpadn·
dalöÌ pr·va ze Z·ruky) je kupujÌcÌ povinen uplatnit
v nejbliûöÌm AutorizovanÈm servisnÌm st¯edisku.
Z·roveÚ musÌ AutorizovanÈmu servisnÌmu st¯edisku
umoûnit ovϯenÌ existence reklamovanÈ vady, vËetnÏ
odpovÌdajÌcÌho vyzkouöenÌ (pop¯. demont·ûe) v˝robku,
v provoznÌ dobÏ tohoto st¯ediska.
KaûdÈ pr·vo ze Z·ruky je nutno uplatnit v p¯ÌsluönÈm
AutorizovanÈm servisnÌm st¯edisku bez zbyteËnÈho
odkladu, nejpozdÏji vöak do konce z·ruËnÌ doby, jinak
zanik·.
AutorizovanÈ servisnÌ st¯edisko posoudÌ opr·vnÏnost
reklamace a podle povahy vady v˝robku rozhodne o
zp˘sobu opravy. KupujÌcÌ je povinen poskytnout
AutorizovanÈmu servisnÌmu st¯edisku souËinnost
pot¯ebnou k prok·z·nÌ uplatnÏnÈho pr·va na odstranÏnÌ
vady, k ovϯenÌ existence reklamovanÈ vady i k z·ruËnÌ
opravÏ v˝robku.
BÏh z·ruËnÌ doby se stavÌ po dobu od ¯·dnÈho uplatnÏnÌ
pr·va na odstranÏnÌ vady do provedenÌ z·ruËnÌ opravy
Autorizovan˝m servisnÌm st¯ediskem, avöak jen p¯i
splnÏnÌ podmÌnky uvedenÈ v p¯edchozÌm bodu.
Po provedenÌ z·ruËnÌ opravy je AutorizovanÈ servisnÌ
st¯edisko povinno vydat KupujÌcÌmu Ëitelnou kopii
OpravnÌho listu. OpravnÌ list slouûÌ k prokazov·nÌ pr·v
KupujÌcÌho, proto ve vlastnÌm z·jmu p¯ed podpisem
OpravnÌho listu zkontrolujte jeho obsah a kopii
OpravnÌho listu peËlivÏ uschovejte.
Jestliûe nebude reklamovan· vada zjiötÏna nebo
nejde-li o z·ruËnÌ vadu, za kterou odpovÌd· Prod·vajÌcÌ,
Ëi neposkytne-li KupujÌcÌ AutorizovanÈmu servisnÌmu
st¯edisku shora uvedenou souËinnost, je KupujÌcÌ
povinen nahradit Prod·vajÌcÌmu i AutorizovanÈmu
servisnÌmu st¯edisku veökerÈ p¯ÌpadnÈ n·klady, kterÈ
jim v souvislosti s tÌm vzniknou.
Z·ruka vypl˝vajÌcÌ z tÏchto z·ruËnÌch podmÌnek platÌ
pouze na ˙zemÌ »eskÈ republiky. Nevztahuje se na
opot¯ebenÌ nebo poökozenÌ v˝robku (vËetnÏ poökozenÌ
zp˘sobenÈho poruchami v elektrickÈ sÌti, pouûitÌm
nevhodn˝ch n·plnÌ, nevhodn˝mi provoznÌmi
podmÌnkami aj.), p¯Ìpadn˝ nedostatek jakosti nebo
uûitnÈ vlastnosti (kter˝ nenÌ z·vadou) ani na v˝robek
pouûit˝ nad r·mec bÏûnÈho pouûÌv·ni v dom·cnosti
(nap¯. k podnikatelsk˝m ˙Ëel˘m aj.).
PoskytnutÌm z·ruky nejsou dotËena pr·va KupujÌcÌho,
kter· se ke koupi v˝robku v·ûÌ podle kogentnÌch
ustanovenÌ zvl·ötnÌch pr·vnÌch p¯edpis˘.
Prod·vajÌcÌ je povinen p¯edat KupujÌcÌmu p¯i prodeji
v˝robku a na poû·d·nÌ KupujÌcÌho poskytnout mu
i kdykoli potÈ aktu·lnÌ seznam Autorizovan˝ch servisnÌch
st¯edisek v »eskÈ republice, vËetnÏ jejich telefonnÌch
ËÌsel.
JakÈkoli bliûöÌ informace o Z·ruce a Autorizovan˝ch
servisnÌch st¯ediscÌch poskytnou:
- prod·vajÌcÌ,
- Electrolux Service, a to buÔ na telefonu: 261126112,
nebo na adrese provozovny ELECTROLUX s.r.o.,
Electrolux Service, BudÏjovick· 3, 140 21 Praha 4,
- Bezplatn· telefonnÌ INFOLINKA: 800-160016.
17
18
19
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20

Electrolux EOB6712X Uživatelský manuál

Typ
Uživatelský manuál