Zanussi ZOB668N Uživatelský manuál

Typ
Uživatelský manuál
N¡VOD K POUéITÕ
ELEKTRICKÁ
TROUBA
ZOB
668
35677-8201
2
D˘leûitÈ bezpeËnostnÌ pokyny
Tyto pokyny jsou vyd·ny v z·jmu vaöÌ bezpeËnosti. P¯ed instalacÌ a pouûitÌm tohoto spot¯ebiËe je nutnÈ, aby jste
se s nimi d˘kladnÏ sezn·mili.
Instalace
ï Je bezpodmÌneËnÏ nutnÈ, aby vlastnÌ instalaci
prov·dÏla pouze takov· osoba, kter· je pro tuto
Ëinnost kvalifikov·na a je sezn·mena se
souvisejÌcÌmi platn˝mi p¯edpisy a z·kony.
ï Prov·dÏt jakÈkoliv zmÏny specifikacÌ je
nebezpeËnÈ.
ï Ihned po odstranÏnÌ obalovÈho a p¯epravnÌho
materi·lu ze spot¯ebiËe se p¯esvÏdËete, ûe nenÌ
nijak poökozen a zvl·ötÏ se ujistÏte, ûe elektrick˝
p¯ÌvodnÌ kabel je neporuöen. V opaËnÈm p¯ÌpadÏ
ihned kontaktujte vaöeho prodejce. Nesnaûte se
spot¯ebiË instalovat sami.
BezpeËnost dÏtÌ
ï Tento spot¯ebiË je uzp˘soben pro obsluhu
dospÏl˝mi osobami nebo dÏtmi pod dozorem
dospÏl˝ch. Mal˝m dÏtem nesmÌ b˝t umoûnÏno si
hr·t s ovl·dacÌmi prvky spot¯ebiËe nebo si hr·t v
jeho blÌzkosti.
ï NÏkterÈ dÌly spot¯ebiËe se p¯i provozu zah¯ÌvajÌ na
vysokou teplotu. Dokud nenÌ spot¯ebiË dostateËnÏ
ochlazen, dÏti by se nemÏli v jeho blÌzkosti zdrûovat.
BÏhem provozu
ï Tento spot¯ebiË je urËen pro ˙pravu potravin a
nesmÌ b˝t pouûÌv·n pro jinÈ ˙Ëely.
ï UjistÏte se, ûe vöechny ovl·dacÌ prvky v dobÏ, kdy
nenÌ spot¯ebiË v provozu, jsou v poloze "Off" -
Vypnuto.
ï MusÌte-li zapojit jin˝ elektrick˝ spot¯ebiË v blÌzkosti
tohoto, tak se ujistÏte, ûe p¯ÌvodnÌ kabel nenÌ s
tÌmto nikde v kontaktu a z·roveÚ zabezpeËte, aby
kabel byl veden v dostateËnÈ vzd·lenosti od
hork˝ch dÌl˘ tohoto spot¯ebiËe.
ï Je-li spot¯ebiË porouchan˝, tak ho odpojte
od elektrickÈ sÌtÏ.
ï Nenech·vejte odloûenÈ potraviny, jako nap¯Ìklad
tuky a oleje, jak uvnit¯ tak i na povrchu spot¯ebiËe.
V p¯ÌpadÏ jeho n·hodnÈho zapnutÌ m˘ûe dojÌt k
jeho poökozenÌ.
ï Vûdy p¯i grilov·nÌ nebo peËenÌ mas podkl·dejte
pod p¯ipravovan˝ pokrm sbÏrnou n·dobu (pek·Ë,
ap.) na p¯ebyteËn˝ tuk. Do sbÏrnÈ n·doby nalijte
trochu vody pro zamezenÌ tvorby nep¯ÌjemnÈho
z·pachu a d˝mu.
ï P¯i vynd·v·nÌ n·dobÌ z trouby vûdy pouûÌvejte
rukavice
ï Z hygienick˝ch a bezpeËnostnÌch d˘vod˘ je nutnÈ
spot¯ebiË udrûovat vûdy v ËistotÏ. N·nosy tuku a
jin˝ch zbytk˘ mohou b˝t p¯ÌËinou poû·ru.
ï P¯ed ˙drûbou nebo opravou spot¯ebiËe se vûdy
ubezpeËte, ûe je odpojen od elektrickÈ sÌtÏ.
ï NÏkterÈ dÌly spot¯ebiËe jsou opat¯eny ochrannou
fÛliÌ. P¯ed pouûitÌm trouby ji odstraÚte.
ï Tento spot¯ebiË je urËen pro nap·jenÌ 1-f·zov˝m
napÏtÌm 230V. ZapojenÌm spot¯ebiËe na 3-f·zov˝
400V rozvod bez uzemnÏnÌ ho zniËÌte z·roveÚ s
topnou deskou, je-li p¯ipojena.
ï V˝robce si vyhrazuje pr·vo na odmÌtnutÌ
jakÈkoliv odpovÏdnosti p¯i nedodrûenÌ tÏchto
bezpeËnostnÌch pokyn˘.
Servis
ï V û·dnÈm p¯ÌpadÏ se nesnaûte spot¯ebiË opravit
sami. Opravy prov·dÏnÈ nekvalifikovan˝mi
osobami mohou zap¯ÌËinit zranÏnÌ nebo v·ûnÈ
poökozenÌ spot¯ebiËe. Vûdy se obracejte na
ServisnÌ organizaci ve vaöem okolÌ. Vûdy trvejte na
dod·nÌ origin·lnÌch n·hradnÌch dÌl˘.
Ekologicinformace
ï Vöechen p¯epravnÌ a obalov˝ materi·l uloûte
bezpeËnÏ do odpadu s p¯ihlÈdnutÌm k ekologick˝m
aspekt˘m.
ï Jestliûe likvidujete star˝ spot¯ebiË, tak nezapomeÚte
od¯Ìznout p¯ÌvodnÌ elektrick˝ kabel.
Je velice d˘leûitÈ zajistit, aby tento n·vod k
pouûitÌ byl vûdy dostupn˝ uûivateli. Toto pravidlo
je nutnÈ dodrûet i v p¯Ìpadech, kdy trouba bude
p¯estÏhov·na nebo prod·na jinÈmu uûivateli.
Je nutnÈ zajistit, aby i nov˝ majitel mÏl moûnost
se sezn·mit s tÏmito bezpeËnostnÌmi a
uûivatelsk˝mi pokyny.
PouûitÈ symboly
V tomto n·vodu k pouûitÌ budou pouûÌv·ny tyto
symboly:
BezpeËnostnÌ pokyny
Postup ovl·d·nÌ funkce krok za krokem
Tipy
EkologickÈ informace
Tento spot¯ebiË splÚuje poûadavky tÏchto
evropsk˝ch p¯edpis˘:
- 73/23-90/683 (Direktiva o nÌzkÈm napÏtÌ)
- 89/336 (Direktiva o elektromagnetickÈ shodÏ)
- 93/68 (Obecn· direktiva)
a to vËetnÏ n·sledn˝ch revizÌ
V˝robce: Electrolux Zanussi S.p.A.
Viale Bologna 298
47100 Forli (Italy)
3
Obsah
Pro uûivatele
D˘leûitÈ bezpeËnostnÌ pokyny 2
Popis trouby 3
Popis trouby 4
P¯ed prvnÌm pouûitÌm 5
Elektronick˝ program·tor 6
Provozov·nÌ trouby 8
Tabulky10
⁄drûba a ËiötÏnÌ12
Technick· pomoc14
Co dÏlat, kdyû nÏco nefunguje14
Pro instalaËnÌho technika
TechnickÈ ˙daje15
Instalace15
Popis spot¯ebiËe
1. Ovl·dacÌ panel
2. OvladaË funkcÌ trouby
3. Elektronick˝ program·tor
4. OvladaË termostatu
5. Kontrolka zapnutÌ trouby
6. Kontrolka nastavenÌ termostatu
7. Gril
8. OsvÏtlenÌ trouby
9. Ventil·tor
10. Typov˝ ötÌtek
4
Ovl·dacÌ knoflÌky
VoliË funkcÌ pro peËicÌ troubu
Ot·ËenÌm knoflÌku voliËe funkcÌ je moûno zvolit
nejvhodnÏjöÌ systÈm peËenÌ (obr. 1):
Vypnut· poloha
Vnit¯nÌ osvÏtlenÌ peËicÌ trouby
HornÌ a dolnÌ oh¯ev
HornÌ oh¯ev
DolnÌ oh¯ev
Gril
OtoËn˝ roûeÚ
Dvojit˝ gril
Provoz s hork˝m vzduchem
Rozmrazov·nÌ
KnoflÌk termostatu
Ot·ËenÌm knoflÌku termostatu (obr. 2) je moûno zvolit
nejvhodnÏjöÌ teplotu (50 - 250 ∞C / MAX).
Kontrolka termostatu
Kontrolka termostatu zhasne, jakmile se dos·hne
nastavenÈ teploty v peËicÌ troubÏ, a rozsvÌtÌ se vûdy
znovu bÏhem probÌhajÌcÌho oh¯evu.
BezpeËnostnÌ termostat
Aby se zabr·nilo nebezpeËnÈmu p¯eh¯·tÌ
(nep¯imϯenou obsluhou spot¯ebiËe nebo vlivem
vadn˝ch souË·stÌ), je peËicÌ trouba vybavena
bezpeËnostnÌm termostatem, kter˝ p¯eruöÌ p¯Ìvod
elektrickÈho proudu. P¯i snÌûenÌ teploty se automaticky
peËicÌ trouba znovu zapne. Pokud by zareagoval
bezpeËnostnÌ termostat vlivem nep¯imϯenÈ obsluhy
spot¯ebiËe, postaËuje odstranit po vychladnutÌ trouby
p¯ÌËinu z·vady; jestliûe naproti tomu zareaguje
termostat na z·kladÏ vadnÈ konstrukËnÌ souË·sti, pak
se obraùte na pracovnÌky servisu.
ChladicÌ ventil·tor
⁄Ëelem tohoto ventil·toru je ochlazovat elektrickÈ
konstrukËnÌ souË·sti peËicÌ trouby, knoflÌky spÌnaˢ
a rukojeù dve¯Ì.
Ventil·tor se zapÌn· a vypÌn· automaticky p¯i pouûitÌ
volicÌho spÌnaËe.
Aby se zamezilo nebezpeËnÈmu p¯eh¯·tÌ, bÏûÌ chladÌcÌ
ventil·tor i po vypnutÌ peËicÌ trouby, dokud teplota
nedos·hne norm·lnÌ hodnoty.
0
Obr. 1
Obr. 2
Mod. ZOB 668
5
P¯ed prvnÌm pouûitÌm
P¯ed prvnÌm pouûitÌm peËlivÏ umyjte veökerÈ
p¯ÌsluöenstvÌ trouby.
Trouba bude pracovat pouze v p¯ÌpadÏ,
ûe byly nastaveny hodiny. P¯eËtÏte si n·vod
pro jejich nastavenÌ v dalöÌ Ë·sti tÈto p¯ÌruËky.
P¯ed prvnÌm pouûitÌm trouby proveÔte n·sledujÌcÌ kroky:
a) nastavte termostat na maximum (MAX (250)),
b) nastavte funkci trouby na standardnÌ oh¯ev ( ),
c) nechte troubu p¯ibliûnÏ 45 minut zapnutou,
d) otev¯ete dve¯e trouby, aby mohl volnÏ proudit
vzduch
BÏhem tohoto procesu se mohou z trouby uvolÚovat
nep¯ÌjemnÈ pachy. Je to zcela bÏûn˝ projev p¯i z·bÏhu,
jehoû p¯ÌËinou je vypalov·nÌ zbytk˘ materi·l˘ pouûit˝ch
k v˝robÏ.
Zopakujte tento postup i p¯i funkcÌch gril a peËenÌ s
ventil·torem. Po skonËenÌ nechte troubu vychladnout.
Pak vnit¯ek trouby vyËistÏte mÏkk˝m hadrem p¯edem
namoËen˝m do horkÈ m˝dlovÈ vody.
Madlo dve¯Ì trouby vûdy uchopte v jeho
st¯ednÌ Ë·sti (obr·zek 3).
BezpeËnostnÌ tepeln· pojistka
Trouba je vybavena bezpeËnostnÌ tepelnou pojistkou.
P¯i poruöe hlavnÌho termostatu a tÌm vzniku rizika
moûnÈho p¯eh¯·tÌ, tato bezpeËnostnÌ pojistka
automaticky odpojÌ hlavnÌ p¯Ìvod elektrickÈ energie.
Jestliûe se tak stane, zavolejte do nejbliûöÌho Zanussi
servisu. V û·dnÈm p¯ÌpadÏ se nepokouöejte poruchu
odstranit sami.
ChladÌcÌ ventil·tor ovl·dacÌho panelu
V·ö spor·k je vybaven chladÌcÌm ventil·torem
ovl·dacÌho panelu, kter˝ zajiöùuje ochlazov·nÌ ovladaˢ
a madla trouby. Ventil·tor pracuje do doby neû teplota
klesne na teplotu okolÌ, ale pouze v tom p¯ÌpadÏ, ûe je
trouba vËetnÏ grilu vypnut·.
obr. 3
6
Elektronicprogram·tor
4
5
213
6
7
8
obr. 4
1. TlaËÌtko pro v˝bÏr funkce
2. TlaËÌtko sniûov·nÌ " "
3. TlaËÌtko zvyöov·nÌ " "
4. Displej
5. Kontrolka "Doba p¯Ìpravy"
6. Kontrolka "Konec p¯Ìpravy"
7. Kontrolka "Minutka"
8. Kontrolka "Hodiny"
Trouba bude pracovat pouze v p¯ÌpadÏ, ûe byly nastaveny
hodiny. Trouba m˘ûe pracovat i v p¯ÌpadÏ, kdy nenÌ nastaven û·dn˝
program.
NastavenÌ hodin
Po zapnutÌ trouby nebo p¯i p¯edchozÌm v˝padku elektrickÈ energie bude
kontrolka "Hodiny" na displeji blikat.
NastavenÌ spr·vnÈho Ëasu:
1. StisknÏte tlaËÌtko " " nebo " ".
2. Po nastavenÌ poûadovanÈ hodnoty poËkejte 5 sekund kontrolka
"Hodiny" zhasne a na displeji se objevÌ nastaven˝ Ëas. Trouba je
p¯ipravena k provozu.
NovÈ nastavenÌ Ëasu:
1. TisknÏte opakovanÏ tlaËÌtko 1 , dokud nevyberete funkci "Hodiny".
OdpovÌdajÌcÌ kontrolka zaËne blikat. »as nastavte dle p¯edchozÌho
postupu.
»as lze mÏnit pouze v p¯ÌpadÏ, ûe nenÌ nastavena û·dn· automatick·
funkce ("Doba p¯Ìpravy" nebo "Konec p¯Ìpravy" ).
Funkce "Doba p¯Ìpravy"
PomocÌ tÈto funkce lze nastavit celkovou tepelnou dobu p¯Ìpravy pokrmu,
tzn. Ëas, kdy se trouba automaticky vypne na konci nastavenÈ doby.
Vloûte pokrm do trouby, zvolte druh p¯Ìpravy a nastavte poûadovanou
teplotu. TisknÏte opakovanÏ tlaËÌtko 1 , dokud nevyberete funkci "Doba
p¯Ìpravy". OdpovÌdajÌcÌ kontrolka zaËne blikat. D·le postupujte takto:
NastavenÌ doby p¯Ìpravy:
1. StisknÏte tlaËÌtko " " nebo " ".
2.
Po nastavenÌ poûadovanÈ hodnoty poËkejte 5 sekund. Po tÈto dobÏ se
kontrolka "Doba p¯Ìpravy" rozsvÌtÌ a na displeji se zobrazÌ aktu·lnÌ Ëas.
3. Po vypröenÌ nastavenÈ doby p¯Ìpravy se trouba automaticky vypne,
ozve se akustick˝ sign·l a zaËne blikat kontrolka. P¯epnÏte ovladaË
v˝bÏru funkcÌ a termostat do polohy vypnuto ("0").
StisknutÌm jakÈhokoliv tlaËÌtka vypnete akustick˝ sign·l. Pozn·mka:
Po provedenÌ tÈto operace je trouba opÏt p¯ipravena k Ëinnosti a proto
nezapomeÚte vypnout jak termostat tak ovladaË v˝bÏru funkcÌ po
skonËenÌ programu.
ZruöenÌ nastavenÌ doby p¯Ìpravy:
1. TisknÏte opakovanÏ tlaËÌtko 1 dokud nevyberete funkci "Doba
p¯Ìpravy" . Na displeji se objevÌ zb˝vajÌcÌ doba do konce p¯Ìpravy
pokrmu a zaËne blikat odpovÌdajÌcÌ kontrolka.
2. TisknÏte tlaËÌtko " " tak dlouho, dokud se na displeji neobjevÌ "0:00".
Po 5 sekund·ch kontrolka zhasne a na displeji se zobrazÌ aktu·lnÌ Ëas.
7
Funkce "Konec p¯Ìpravy"
PomocÌ tÈto funkce lze nastavit konec tepelnÈ p¯Ìpravy pokrmu, tzn. Ëas,
kdy se trouba automaticky vypne po dosaûenÌ nastavenÈ doby. Vloûte
pokrm do trouby, zvolte druh p¯Ìpravy a nastavte poûadovanou teplotu.
TisknÏte opakovanÏ tlaËÌtko 1
, dokud nevyberete funkci "Konec p¯Ìpravy".
OdpovÌdajÌcÌ kontrolka /znak/ zaËne blikat. D·le postupujte takto:
NastavenÌ konce p¯Ìpravy:
1. StisknÏte tlaËÌtko "
" nebo " ".
2. Po nastavenÌ poûadovanÈ hodnoty poËkejte 5 sekund. Po tÈto dobÏ se
kontrolka "Konec p¯Ìpravy"
rozsvÌtÌ a na displeji se zobrazÌ aktu·lnÌ
Ëas.
3. Po vypröenÌ nastavenÈho Ëasu se trouba automaticky vypne, ozve se
akustick˝ sign·l a zaËne blikat kontrolka. P¯epnÏte ovladaË v˝bÏru
funkcÌ a termostat do polohy vypnuto ("0").
StisknutÌm jakÈhokoliv tlaËÌtka vypnete akustick˝ sign·l. Pozn·mka:
Po provedenÌ tÈto operace je trouba opÏt p¯ipravena k Ëinnosti a proto
nezapomeÚte vypnout jak termostat tak ovladaË v˝bÏru funkcÌ po
skonËenÌ programu.
ZruöenÌ nastavenÌ konec p¯Ìpravy:
1. TisknÏte opakovanÏ tlaËÌtko 1
dokud nevyberete funkci "Konec
p¯Ìpravy". Na displeji se objevÌ nastaven˝ Ëas konce p¯Ìpravy pokrmu a
zaËne blikat odpovÌdajÌcÌ kontrolka
.
2. TisknÏte tlaËÌtko " " tak dlouho, dokud se na displeji neobjevÌ aktu·lnÏ
nastaven˝ Ëas. Program·tor pÌpne a kontrolka zhasne.
Kombinace nastavenÌ "Doba p¯Ìpravy" a
"Konec p¯Ìpravy"
Kombinace tÏchto funkcÌ zajistÌ, ûe pokrm se zaËne p¯ipravovat pozdÏji a ûe
jeho p¯Ìprava skonËÌ v poûadovanÈ dobÏ a to vöe automaticky.
1. Nastavte dle v˝öe uvedenÈho postupu "Dobu p¯Ìpravy"
. PotÈ stisknÏte
tlaËÌtko 1
a na displeji se tak zobrazÌ nastaven· hodnota.
2. Natavte dle v˝öe uvedenÈho postupu "Konec p¯Ìpravy"
. TÌm se
rozsvÌtÌ odpovÌdajÌcÌ kontrolky a na displeji se zobrazÌ aktu·lnÌ Ëas.
Trouba se automaticky zapne i vypne dle nastaven˝ch parametr˘.
Funkce "Minutka"
Akustick˝ sign·l minutky v·m ozn·mÌ vypröenÌ nastavenÈho Ëasu,
ale trouba d·le pokraËuje v tepelnÈ p¯ÌpravÏ dle zvolenÈ funkce.
NastavenÌ minutky:
1. TisknÏte opakovanÏ tlaËÌtko 1
dokud nevyberete funkci "Minutka" .
OdpovÌdajÌcÌ kontrolka zaËne blikat.
2. Potom navolte dobu pomocÌ tlaËÌtek "
" nebo " " (maxim·lnÏ 2 hodiny
a 30 minut)
3. Po 5 sekund·ch po nastavenÌ se kontrolka "Minutka"
rozsvÌtÌ.
4. Po vypröenÌ nastavenÈ doby se ozve akustick˝ sign·l a rozblik· se
kontrolka. StisknutÌm jakÈhokoliv tlaËÌtka akustick˝ sign·l zruöÌte.
ZruöenÌ nastavenÌ minutky:
1. TisknÏte opakovanÏ tlaËÌtko 1
dokud nevyberete funkci "Minutka" .
OdpovÌdajÌcÌ kontrolka zaËne blikat a na displeji se zobrazÌ zb˝vajÌcÌ Ëas.
2. TisknÏte tlaËÌtko " " tak dlouho, dokud se na displeji neobjevÌ "0:00".
Po 5 sekund·ch kontrolka zhasne a na displeji se zobrazÌ aktu·lnÌ Ëas.
Jak vypnout displej
1. StisknÏte najednou 2 nebo 3 tlaËÌtka program·toru a vydrûte 5 sekund.
Displej potÈ zhasne.
2. Chcete-li displej opÏt zprovoznit, tak stisknÏte libovolnÈ tlaËÌtko
program·toru.
Displej lze vypnout pouze v p¯Ìpadech, kdy nenÌ nastavena û·dn·
jin· programov· funkce.
8
P¯i tepelnÈ p¯ÌpravÏ mÏjte dve¯e trouby
vûdy zav¯en·.
StandardnÌ oh¯ev
OtoËte ovladaËem funkcÌ trouby do polohy a
nastavte termostatem poûadovanou teplotu.
Jestliûe pot¯ebujete vÏtöÌ p¯Ìsun tepla zezdola resp.
zespoda, otoËte ovladaËem funkcÌ do polohy (pouze
hornÌ topnÈ tÏleso) resp. (pouze spodnÌ topnÈ
tÏleso).
PeËenÌ s ventil·torem
OtoËte ovladaËem funkcÌ trouby do polohy ( )
a nastavte termostatem poûadovanou teplotu.
Ventil·tor umÌstÏn˝ v zadnÌ Ë·sti trouby rovnomÏrnÏ
rozh·nÌ hork˝ vzduch do prostoru trouby.
Jestliûe chcete vyuûÌt moûnosti a v troubÏ p¯ipravovat
vÌce jak jeden pokrm najednou, tak vloûte roöty na
1. a 3. ˙roveÚ odspoda (obr·zek 5). Jestliûe pokrm
p¯ipravujete pouze na jednÈ ˙rovni, tak p¯i funkci
"PeËenÌ s ventil·torem" vyuûÌvejte pouze nejniûöÌ
˙roveÚ, ËÌmû dos·hnete nejlepöÌch v˝sledk˘.
Grilov·nÌ
OtoËte ovladaËem funkcÌ trouby do polohy ( nebo
) a nastavte termostatem poûadovanou teplotu.
P¯i nastavenÌ dos·hnete rovnomÏrnÏjöÌho oh¯·tÌ
povrchu grilovanÈho povrchu.
GrilovanÈ kusy masa nebo ryb p¯ed grilov·nÌm nejprve
lehce pot¯ete olejem a poloûte na grilovacÌ roöt.
⁄roveÚ roötu je z·visl· na v˝öce grilovanÈho pokrmu.
NezapomeÚte vûdy vloûit na nejniûöÌ ˙roveÚ plech na
zachyt·v·nÌ p¯ebyteËnÈho tuku, kter˝ grilovan˝ pokrm
uvolÚuje. Do plechu nalijte trochu vody, abyste zamezili
vzniku neû·doucÌch pach˘ a tvorbÏ d˝mu.
TermickÈ grilov·nÌ
OtoËte ovladaËem funkcÌ trouby do polohy ( ) a
nastavte termostatem poûadovanou teplotu. P¯i
pouûÌv·nÌ tÈto funkce volte maxim·lnÌ teplotu 200∞C
a nep¯ekraËujte dobu p¯Ìpravy dÈle neû 1 hodinu.
ObÏ grilovacÌ tÏlesa a ventil·tor pracujÌ st¯ÌdavÏ a
rozh·nÌ tak hork˝ vzduch kolem p¯ipravovanÈho
pokrmu. TÌmto zp˘sobem p¯Ìpravy se sniûuje pot¯eba
pokrm obracet a peËlivÏ ho p¯i p¯ÌpravÏ kontrolovat.
KromÏ p¯Ìpravy krvav˝ch steak˘ a toast˘, lze tento
druh p¯Ìpravy doporuËit pro ˙pravu vöech pokrm˘,
kterÈ byste jinak p¯ipravovali standardnÌm oh¯evem.
Rozmrazov·nÌ
OtoËte ovladaËem funkcÌ trouby do polohy ( ) a
nastavte termostat do polohy "OFF" (znak : l) -
vypnuto. Trouba pracuje za pokojovÈ teploty pouze
p¯i zapnutÈm ventil·toru uvnit¯ trouby.
Provozov·nÌ trouby
obr. 5
ï Teplota uvnit¯ trouby m˘ûe dosahovat 250∞C.
Vûdy se p¯esvÏdËete, ûe pouûitÈ n·dobÌ je vhodnÈ
pro p¯Ìpravu p¯i tÈto teplotÏ.
ï Nikdy nepokl·dejte n·dobÌ, plechy nebo alobal
p¯Ìmo na dno trouby. Mohli byste tak zap¯ÌËinit
p¯eh¯·tÌ a tÌm ovlivnit funkci trouby nebo i poökodit
emailovou vrstvu.
ï P¯i p¯eh¯·tÌ tuk˘ a olej˘ hrozÌ nebezpeËÌ poû·ru.
Proto p¯i takov˝ch p¯Ìprav·ch pokrm˘, kde m˘ûe
dojÌt k p¯eh¯·tÌ tuk˘ zajistÏte neust·l˝ dohled.
Ze stejnÈho d˘vodu buÔte opatrnÌ p¯i vynd·v·nÌ a
vkl·d·nÌ pokrm˘- zamezte tomu, aby mohl tuk
skap·vat na dno trouby. Jestliûe se tak p¯esto
stane, peËlivÏ troubu vyËistÏte abyste zabr·nili
vzniku d˝mu a nep¯ÌjemnÈho z·pachu.
Tipy pro peËenÌ masa a ryb
Maso m˘ûete jednak vloûit do vhodnÈ n·doby a jednak
p¯Ìmo na roöt. V tomto p¯ÌpadÏ nezapomeÚte vloûit na
nejspodnÏjöÌ ˙roveÚ plech s trochou vody na
zachyt·v·nÌ p¯ebyteËnÈho tuku uvolÚovanÈho z
pokrmu bÏhem p¯Ìpravy.
BÌlÈ maso, dr˘beû a ryby vyûadujÌ pro p¯Ìpravu st¯ednÌ
teplotu ( 150-175∞C). Pro peËenÌ Ëerven˝ch mas (lehce
zhnÏdnutÈ na povrchu a mÌrnÏ propeËenÈ) je vhodnÏjöÌ
po kr·tkou dobu nastavit vyööÌ teplotu (200-250∞C).
Tipy pro peËenÌ tÏst
TÏsta obecnÏ vyûadujÌ pro p¯Ìpravu st¯ednÌ teplotu
(150-200∞C).
P¯ed peËenÌm tÏst je vhodnÈ troubu p¯ibliûnÏ 10 minut
p¯edeh¯·t. Po zapoËetÌ peËenÌ tÏst se snaûte dve¯e
trouby p¯ed ukonËenÌm jiû neotvÌrat. Stav kontrolujte
p¯es sklo dve¯Ì.
Tipy pro grilov·nÌ
P¯edem tukem nebo olejem pot¯enÈ kusy masa a ryb
pokl·dejte p¯Ìmo na roöt. P¯i grilov·nÌ je oh¯ev zajiöùov·n
pouze ze shora. Proto je nutnÈ nastavit pozici roötu v
troubÏ tak, aby odpovÌdala tlouöùce grilovanÈho
pokrmu. Vûdy na nejniûöÌ pozici vloûte plech s trochou
vody, aby se do nÏj mohl zachyt·vat uvolnÏn˝ tuk.
P¯i pouûitÌ otoËnÈho roötu dodrûujte n·sledujÌcÌ
pokyny:
1. NasuÚte maso na otoËn˝ roöt a pevnÏ je ovaûte.
2. Poloûte roöt na drû·k a celou sestavu zasuÚte
do druhÈ ˙rovnÏ odspodu (obr. 5).
3. Konec hrotu uloûte do otvoru pro motor roötu
v zadnÌ stÏnÏ peËicÌ trouby (obr. 5).
4. Odöroubujte rukojeù z roötu.
5. NatoËte otoËn˝ spÌnaË peËicÌ trouby do odpovÌdajÌcÌ
polohy
.
Dve¯e peËicÌ trouby ponechte zav¯enÈ.
KnoflÌk teplotnÌho regul·toru natoËte
do polohy maxim·lnÏ 200 ∞C.
10
Tabulky pro peËenÌ peËiva a masa
»asovÈ ˙daje neobsahujÌ û·dnou dobu p¯edeh¯Ìv·nÌ.
Pr·zdnou peËicÌ troubu vûdy p¯edeh¯Ìvejte po dobu 10 minut!
HornÌ a dolnÌ oh¯ev, a d·le hork˝ vzduch
(*) Jestliûe peËete souËasnÏ vÌce neû jeden pokrm, doporuËujeme ukl·dat pokrmy do ˙rovnÌ, uveden˝ch v z·vork·ch.
HornÌ a dolnÌ oh¯ev
Hmotnost (g)
DRUH POKRMU
Hork˝ vzduch
POZN¡MKY
Doba
peËenÌ
v minut·ch
Teplota
ve ∞C
Teplota
ve ∞C
⁄roveÚ
4
3
2
1
⁄roveÚ
4
3
2
1
PE»IVO
T¯enÈ tÏsto
K¯ehkÈ tÏsto
Podm·slovÈ - s˝rovÈ kol·Ëe
JableËnÈ kol·Ëe
Z·vin
Marmel·dov˝ dort
T¯enÈ kol·Ëe
PiökotovÈ peËivo
ätoly
PeËivo ve formÏ
MalÈ kol·Ëky
Piökoty
BezÈ
KynutÈ bÏûnÈ peËivo
VÏtrnÌky / p·lenÈ tÏsto
CHL…B A PIZZA
PöeniËn˝ chlÈb
éitn˝ chlÈb
éemle
Pizza
DORTOV… KORPUSY
Korpus s tÏstovinou
Zeleninov˝ korpus
Kol·Ëe z k¯ehkÈho tÏsta
Lasagne
Cannelloni
MASO
HovÏzÌ
Vep¯ovÈ
TelecÌ
Roastbeef, krvav˝
Roastbeef, r˘ûov˝
Roastbeef, propeËen˝
Vep¯ov· plec
JehnÏËÌ
Ku¯e
Krocan
Kachna
Husa
ZajÌc
Vep¯ovÈ koleno
Sekan· peËenÏ
ZVÃÿINA
ZajeËÌ h¯bet
Baûant
RYBY
Pstruh potoËnÌ
TuÚ·k / losos
1 170
170
160
180
175
175
175
175
170
170
175
160
100
190
200
190
190
200
210
200
200
200
180
200
190
180
190
210
210
210
180
190
190
180
175
175
190
180
180
190
190
190
190
2 (1 a 3)* 160 45-60 forma na kol·Ëe
2 2 (1 a 3)* 160 20-30 forma na kol·Ëe
1 2 150 60-80 forma na kol·Ëe
1 2 (1 a 3)* 170 40-60 forma na kol·Ëe
2 2 150 60-80 forma na kol·Ëe
2 2 (1 a 3)* 160 30-40 forma na kol·Ëe
2 160 45-60 forma na kol·Ëe
1 2 (1 a 3)* 160 30-40 forma na kol·Ëe
1 1 160 40-60 forma na kol·Ëe
1 2 160 50-60 forma na kol·Ëe
2 2 (1 a 3)* 160 25-35 na plechu
3 2 (1 a 3)* 150 20-30 na plechu
2 2 (1 a 3)* 100 90-120 na plechu
2 2 (1 a 3)* 180 12-20 na plechu
2 2 (1 a 3)* 190 15-25 na plechu
1000 1 2 180 40-60 1 - 2 kusy
500 2 2 180 30-45 ve formÏ
500 2 2 (1 a 3)* 175 20-35 6 - 8 ûemlÌ
250 1 2 (1 a 3)* 190 15-30 ve formÏ
2 2 (1 a 3)* 175 40-50 forma na kol·Ëe
2 2 (1 a 3)* 175 45-60 forma na kol·Ëe
2 2 (1 a 3)* 180 35-45 forma na kol·Ëe
2 2 160 45-60 forma na kol·Ëe
2 2 175 40-55 forma na kol·Ëe
1000 2 2 175 50-70 na roötu
1200 2 2 175 100-130 na roötu
1000 2 2 175 90-120 na roötu
1500 2 2 200 50-60 na roötu
1500 2 2 200 60-70 na roötu
1500 2 2 200 70-80 na roötu
2000 2 2 175 120-150 s k˘ûÌ
1200 2 2 175 110-130 noûiËka
1000 2 2 175 60-80 celÈ
5000 2 2 160 210-240 cel˝
1500 2 2 160 120-150 cel·
3000 2 2 160 150-200 cel·
1200 2 2 175 60-80 vybr. kusy
1200 2 2 160 100-120 2 kusy
2 2 160 40-60 na pek·Ëi
1500 2 2 175 150-200 vybr. kusy
800 2 2 175 90-120 cel˝
1200 2 2 (1 a 3)* 175 30-40 3 - 4 ryby
1500 2 2 (1 a 3)* 175 25-35 4 - 6 kus˘
11
ObvyklÈ grilov·nÌ -
HornÌ strana
∞C
Teplota
Kusy
Gramy
MnoûstvÌ
Doba peËenÌ
v minut·ch
DolnÌ strana
DRUH POKRMU
Grilov·nÌ s otoËn˝m roûnÏm
UvedenÈ teploty jsou smÏrn˝mi hodnotami. Teploty je nutno p¯ÌpadnÏ p¯izp˘sobit osobnÌm poûadavk˘m.
⁄roveÚ
4
3
2
1
Zvolte teplotu maxim·lnÏ do 200 ∞C.
»asovÈ ˙daje neobsahujÌ û·dnou dobu p¯edeh¯Ìv·nÌ.
Pr·zdnou peËicÌ troubu vûdy p¯edeh¯Ìvejte po dobu 10 minut
Steaky z hovÏzÌho filÈ
HovÏzÌ filety
GrilovanÈ klob·sy
Steaky z vep¯ovÈ krkoviËky
Hamburgery
Ku¯ecÌ prsÌËka
Ku¯e (ve 2 p˘lk·ch)
äpÌzy
RybÌ filÈ (mo¯sk˝ jazyk)
ObloûenÈ toasty
Pl·tky bÌlÈho chleba
4 800 3 250 12-15 12-14
4 600 3 250 10-12 6-8
8
ó
3 250 8-10 4-6
4 600 3 250 12-16 12-14
6 600 3 250 10-15 8-10
4 400 3
250 12-15 12-14
2 1000 3
250 30-35 25-30
4
ó
3 250 10-15 10-12
4 400 3 250 12-14 10-12
4-6
ó
32505-7
ó
4-6
ó
3 250 2-4 2-3
∞C
Teplota
Kusy Gramy
MnoûstvÌ
Doba peËenÌ
v minut·ch
DRUH POKRMU
⁄roveÚ
4
3
2
1
Ku¯e
Vep¯ov· peËenÏ
1 1000 2 200 50-60
1800 2
200 50-60
12
»iötÏnÌ a ˙drûba
P¯ed ËiötÏnÌm ponechte peËÌcÌ troubu
dostateËnÏ dlouhou dobu ochladit, d¯Ìve neû
vypnete nap·jenÌ elektrick˝m proudem a tÌm i
chladÌcÌ ventil·tor.
PeËicÌ trouba se nesmÌ Ëistit ËistiËem,
pouûÌvajÌcÌm k provozu horkou p·ru nebo
st¯ÌkajÌcÌ horkou vodu.
PeËicÌ troubu udrûujte st·le v ËistÈm stavu.
Usazen˝ tuk nebo jinÈ nanesenÈ zbytky pokrm˘
p¯edstavujÌ nebezpeËÌ poû·ru, zvl·ötÏ
v grilovacÌ p·nvi.
»isticÌ prost¯edky
P¯ed pouûitÌm ËisticÌch prost¯edk˘ vûdy provϯte, zda
jsou vhodnÈ pro vaöi peËicÌ troubu a zda jsou v˝robcem
doporuËeny.
»isticÌ prost¯edky, kterÈ obsahujÌ bÏlidla, by se nemÏly
pro ËiötÏnÌ peËÌcÌ trouby NIKDY pouûÌvat, neboù
zmatÚujÌ povrchovou ˙pravu spot¯ebiËe. Pr·vÏ tak se
vyvarujte pouûitÌ abrazivnÌch prost¯edk˘ k ËiötÏnÌ.
»iötÏnÌ vnÏjöÌch povrc
Ovl·dacÌ panel, dve¯e peËÌcÌ trouby a tÏsnÏnÌ dve¯Ì
pravidelnÏ otÌrejte Ëist˝m hadrem, kter˝ jste navlhËili
v teplÈ vodÏ s mal˝m mnoûstvÌm tekutÈho ËisticÌho
prost¯edku.
Abyste zabr·nili poökozenÌ sklenÏn˝ch dve¯Ì
peËicÌ trouby, v û·dnÈm p¯ÌpadÏ nepouûÌvejte:
ï ËisticÌ prost¯edky pro dom·cnost a bÏlÌcÌ louh
ï impregnovanÈ ËisticÌ houby, kterÈ jsou nevhodnÈ
pro hrnce na va¯enÌ s protiadhezivnÌm povlakem
ï houby Brillo/Ajax nebo houbiËky z ocelovÈ vlny
ï chemickÈ ËistiËe pro peËÌcÌ trouby nebo sprejovÈ
p¯Ìpravky
ï odstraÚovaËe rzi
ï odstraÚovaËe skvrn pro um˝vadla a d¯ezy
VnÏjöÌ a vnit¯nÌ stranu sklenÏn˝ch dve¯Ì ËistÏte
s pouûitÌm teplÈ m˝dlovÈ vody. Pokud by byla vnit¯nÌ
strana sklenÏn˝ch dve¯Ì silnÏ zneËiötÏna, pouûijte
ËistÌcÌ v˝robky jako ëHob Briteí. Pro odstranÏnÌ neËistoty
nepouûÌvejte û·dnÈ ökrabky.
Dve¯e peËicÌ trouby NE»ISTÃTE, pokud jsou
tabulky jeötÏ teplÈ. P¯i poruöenÌ tÈto instrukce
se mohou sklenÏnÈ tabulky rozt¯Ìötit.
Jestliûe se objevÌ na sklenÏnÈ tabulce pukliny nebo
hlubokÈ vrypy, je tÌm nep¯ÌznivÏ ovlivnÏna struktura
skla a tabulku je nutno vzhledem k moûnÈmu riziku
rozt¯ÌötÏnÌ vymÏnit. Obraùte se v tom p¯ÌpadÏ na
pracovnÌky servisnÌ sluûby, kte¯Ì v·m s radostÌ
pomohou.
ZasunovacÌ souË·sti
P¯i ËiötÏnÌ zasunovacÌch souË·stÌ peËicÌ trouby je
pono¯te do teplÈ m˝dlovÈ vody a odstraÚte zatvrdlou
neËistotu dob¯e namydlenou impregnovanou houbou.
SouË·sti po omytÌ dob¯e opl·chnÏte a osuöte je
mÏkk˝m hadrem.
TÏsnÏnÌ dve¯Ì peËicÌ trouby
TÏsnÏnÌ dve¯Ì peËicÌ trouby kontrolujte v pravideln˝ch
Ëasov˝ch intervalech a p¯esvÏdËte se, zda nenÌ tÏsnÏnÌ
poökozenÈ.
Pokud byste zjistili poökozenÈ tÏsnÏnÌ, peËicÌ troubu
nepouûÌvejte, dokud nebylo poökozenÌ opÏt
odstranÏno. P¯ivolejte pracovnÌky servisu v˝robce,
a poûadujte pouûitÌ v˝hradnÏ origin·lnÌch dÌl˘.
Pro ËiötÏnÌ tÏsnÏnÌ dve¯Ì nepouûÌvejte û·dnÈ prost¯edky
na drhnutÌ.
Dve¯e peËicÌ trouby
DoporuËujeme p¯ed ËiötÏnÌm dve¯e peËicÌ trouby
vyvÏsit.
P¯itom postupujte n·sledujÌcÌm zp˘sobem:
1. Dve¯e peËicÌ trouby zcela otev¯ete.
2. Vyhledejte z·vÏsy, kterÈ udrûujÌ dve¯e na peËicÌ
troubÏ (obr. 6).
3. UvolnÏte a otoËte malÈ p·Ëky, kterÈ jsou usazeny
na tÏchto obou z·vÏsech. (Obr. 6)
4. Uchopte dve¯e na levÈ a na pravÈ stranÏ, potom je
pomalu natoËte ve smÏru k peËÌcÌ troubÏ, dokud
nejsou nap˘l zav¯eny.
5. Pozvolna dve¯e vyt·hnÏte (obr. 6).
6. Odloûte dve¯e na bezpeËnÈ mÌsto.
Sklo dve¯Ì um˝vejte pouze s pouûitÌm teplÈ vody
a teplÈ utÏrky. Po provedenÈm vyËiötÏnÌ dve¯e opÏt
obr·cen˝m postupem nasaÔte na troubu.
FO 0288
Obr. 6
13
V˝mÏna vnit¯nÌho osvÏtlenÌ
P¯i pouûitÌ n·hradnÌ û·rovky pro peËÌcÌ troubu musÌ mÌt
nov· û·rovka n·sledujÌcÌ parametry: Elektrick˝ p¯Ìkon
15 W; elektrickÈ napÏtÌ 230 V (50 Hz); odolnost proti
p˘sobenÌ teploty 300 ∞C; objÌmka û·rovky E14.
N·hradnÌ û·rovky si m˘ûete zakoupit ve svÈ odbornÈ
prodejnÏ.
V˝mÏna û·rovky peËicÌ trouby (obr. 7):
1. P¯esvÏdËte se, ûe je vypnuto nap·jenÌ peËicÌ trouby
elektrick˝m proudem.
2. OtoËte sklenÏn˝ kryt smÏrem doleva.
3. OdstraÚte sp·lenou û·rovku a nahraÔte ji novou.
4. Znovu usaÔte sklenÏn˝ kryt.
5. OpÏt zapnÏte elektrick˝ proud.
TopnÈ tÏleso grilu
P¯ed provedenÌm tÈto Ëinnosti je nutno
zajistit, aby byl vypnut p¯Ìvod elektrickÈho
proudu.
Pro snadnÈ ËiötÏnÌ vnit¯nÌho prostoru peËicÌ trouby je
moûno hornÌ topnÈ tÏleso (hornÌ oh¯ev a gril) sklopit
smÏrem dol˘.
1. K tomu je nutno vyöroubovat örouby s r˝hovanou
hlavou (viz obr.). Pouûijte k tÈto pr·ci p¯ÌpadnÏ
öroubov·k.
2. Sklopte topnÈ tÏleso smÏrem dol˘.
3. NynÌ je moûno hornÌ stranu peËicÌ trouby snadno
vyËistit. Potom topnÈ tÏleso vyklopte opÏt nahoru
a znovu zaöroubujte örouby s r˝hovanou hlavou.
OpÏt zkontrolujte, zda je topnÈ tÏleso pevnÏ
usazeno.
Obr. 7
Obr. 8
14
Jestliûe nenÌ moûno podle popsan˝ch kontrolnÌch
pracÌ problÈm vy¯eöit, zavolejte nejbliûöÌ servisnÌ
st¯edisko a uveÔte druh z·vady, model spot¯ebiËe
(Mod.), v˝robnÌ ËÌslo (Prod. Nr.), a d·le tov·rnÌ ËÌslo
(Ser. Nr.), tato ËÌsla najdete na typovÈm ötÌtku
peËicÌ trouby (obr. 10).
Origin·lnÌ n·hradnÌ dÌly v˝robce, kterÈ jsou oznaËeny
n·sledujÌcÌ obchodnÌ znaËkou,
najdete v˝hradnÏ v naöich servisnÌch st¯ediscÌch nebo
v autorizovan˝ch prodejn·ch n·hradnÌch dÌl˘.
Jestliûe nepracuje spot¯ebiË spr·vnÏ, p¯ezkouöejte p¯ed vyû·d·nÌm servisnÌho pracovnÌka nejprve n·sledujÌcÌ
body:
PROBL…M
n PeËicÌ trouba se nezapne.
n Kontrolka teploty peËicÌ trouby nesvÌtÌ.
n é·rovka v peËicÌ troubÏ nesvÌtÌ.
n P¯Ìprava pokrm˘ trv· p¯Ìliö dlouho nebo
je peËenÌ p¯Ìliö rychlÈ.
n Na pokrmech a ve vnit¯nÌm prostoru
peËicÌ trouby se usazuje p·ra a
zkondenzovan· voda.
ÿEäENÕ
u Zkontrolujte, zda je peËicÌ trouba nastavena na ruËnÌ reûim a zda
jsou spÌnacÌ knoflÌky nastaveny na nÏjakou funkci a teplotu.
nebo
u Zkontrolujte, zda je spot¯ebiË spr·vnÏ p¯ipojen a zda spÌnaË
z·suvky nebo p¯Ìvod elektrickÈho proudu ze sÌtÏ k peËicÌ troubÏ
je nastaven do polohy ZAP.
u Nastavte voliË teploty na nÏjakou hodnotu.
nebo
u Nastavte spÌnaË funkcÌ peËicÌ trouby na nÏjakou funkci.
u Nastavte spÌnaË funkcÌ peËicÌ trouby na nÏjakou funkci.
nebo
u Zakupte novou û·rovku pro peËicÌ troubu, p¯ÌpadnÏ si ji vyû·dejte
v servisnÌm st¯edisku a vymÏÚte ji podle pokyn˘ v tomto n·vodu
k pouûitÌ.
u Pouûijte obsahu tÏchto instrukcÌ jako r·dce, zvl·ötÏ pak kapitolu
"Rady k pouûitÌ peËicÌ trouby".
u Po skonËenÈm peËenÌ nenech·vejte pokrmy v peËicÌ troubÏ st·t
dÈle, neû 15 - 20 minut.
Jestliûe nenÌ nÏco v po¯·dku
Servis - origin·lnÌ n·hradnÌ dÌly
Obr. 10
15
Instalace
Vestavbu a instalaci je nutno provÈst
p¯i p¯ÌsnÈm dodrûov·nÌ st·vajÌcÌch norem
a p¯edpis˘. Jak·koliv pr·ce musÌ b˝t
provedena p¯i vypnutÈm spot¯ebiËi. Z·sahy
smÏjÌ prov·dÏt v˝hradnÏ opr·vnÏnÌ odbornÌ
pracovnÌci.
Technicdata
V˝klenek pro vestavbu
V˝öka p¯i instalaci pod desku: 593 mm;
ve sk¯Ìni 580 mm
ä̯ka 560 - 570 mm
Hloubka 550 mm
Vnit¯nÌ rozmÏry peËicÌ trouby
V˝öka 335 mm
ä̯ka 405 mm
Hloubka 400 mm
UûiteËn˝ objem 53 l
Topn˝ v˝kon
DolnÌ oh¯ev 1000 W
HornÌ oh¯ev 800 W
HornÌ / dolnÌ oh¯ev 1800 W
Gril 1650 W
Dvojit˝ gril 2450 W
Hork˝ vzduch - oh¯ev 2000 W
é·rovka peËicÌ trouby 15 W
Motor horkovzduönÈho ventil·toru 30 W
Motor chladicÌho ventil·toru 25 W
Motor otoËnÈho roötu 4 W
Celkov˝ p¯Ìkon 2500 W
ProvoznÌ napÏtÌ (50 Hz) 230 V
HluËnost: 47 dB
P¯ed p¯ipojenÌm peËicÌ trouby je nutno respektovat
n·sledujÌcÌ body:
a) JiötÏnÌ a dom·cÌ instalace musejÌ b˝t dimenzov·ny
na max. zatÌûenÌ spot¯ebiËem (viz typov˝ ötÌtek).
b) DomovnÌ instalace musÌ b˝t vybavena uzemÚovacÌ
p¯Ìpojkou, provedenou podle platn˝ch p¯edpis˘.
c) Z·suvka nebo vÌcepÛlov˝ vypÌnaË musejÌ b˝t
jednoduöe dosaûitelnÈ i po provedenÈ instalaci
spot¯ebiËe.
Spot¯ebiË se dod·v· vËetnÏ sÌùovÈho kabelu. Tento
kabel je t¯eba vybavit odpovÌdajÌcÌ z·strËkou, kter·
musÌ b˝t dimenzov·na na zatÌûenÌ, uvedenÈ na typovÈm
ötÌtku spot¯ebiËe. Z·strËka se zasune do z·suvky,
odpovÌdajÌcÌ p¯edpis˘m.
Jestliûe se prov·dÌ p¯Ìpojka bez z·strËky nebo nenÌ
z·strËka p¯Ìstupn·, musÌ se mezi spot¯ebiË a sÌùovÈ
vedenÌ instalovat vÌcepÛlov˝ vypÌnaË (nap¯. pojistky,
spÌnaË LS) s minim·lnÌ vzd·lenostÌ mezi kontakty
3 mm. SpÌnaË nesmÌ p¯eruöovat v û·dnÈm bodÏ
ochrann˝ vodiË. éluto-zelen˝ ochrann˝ vodiË by mÏl
b˝t o 2 - 3 cm delöÌ, neû ostatnÌ kabely.
Pokud je nutno vymÏnit kabel pro p¯Ìvod elektrickÈho
proudu, pak pouûijte laskavÏ kabely typu: H07 RN-F,
H05 RN-F, H05 RR-F, H05 W-F, H05 V2V2-F (T90),
H05 BB-F s pr˘¯ezem, dimenzovan˝m na zatÌûenÌ
peËicÌ troubou.
P¯ipojovacÌ kabel musÌ b˝t v kaûdÈm p¯ÌpadÏ
dimenzov·n tak, aby nedos·hla jeho teplota v û·dnÈm
mÌstÏ 50 ∞C (nad teplotou mÌstnosti instalace).
Po provedenÌ p¯Ìpojky se musejÌ topnÈ prvky
zkontrolovat, a to uvedenÌm peËicÌ trouby do provozu
na dobu p¯ibliûnÏ 3 minut.
Elektricp¯Ìpojka
Svorkovnice
PeËicÌ trouba je vybavena lehce p¯Ìstupn˝m svorkov˝m
blokem, kter˝ je dimenzov·n pro provoz
s jednof·zov˝m nap·jenÌm proudem o napÏtÌ 230 V
(obr. 11).
V˝robce odmÌt· jakoukoliv odpovÏdnost, jestliûe
se bezpeËnostnÌ p¯edpisy nedodrûÌ.
Obr. 11
16
550 MIN
593
560 - 570
80˜100
Pokyny pro vestavbu
K umoûnÏnÌ dokonalÈ funkce vestavÏnÈho spot¯ebiËe
musÌ mÌt n·bytek pro vestavbu, resp. p¯Ìsluön˝ v˝klenek
vhodnÈ rozmÏry.
V souladu se st·vajÌcÌmi p¯edpisy musejÌ b˝t vöechny
Ë·sti, kterÈ zajiöùujÌ ochranu proti nebezpeËnÈmu
dotyku souË·stÌ, jimiû probÌh· elektrick˝ proud a jeû
jsou vybaveny provoznÌ izolacÌ, upevnÏny tak, aby je
nebylo moûno odebrat bez pouûitÌ vhodn˝ch n·stroj˘.
K tomu pat¯Ì takÈ upevnÏnÌ p¯Ìpadn˝ch zakonËujÌcÌch
stran na zaË·tku nebo na konci montovanÈ linky.
V kaûdÈm p¯ÌpadÏ musÌ b˝t vestavbou zajiötÏna
ochrana proti nebezpeËnÈmu dotyku.
Spot¯ebiË je moûno jeho zadnÌ stranou, resp. jednou
boËnÌ stÏnou p¯istavit k vyööÌmu kuchyÚskÈmu
n·bytku, spot¯ebiˢm, resp. stÏn·m. Na druhÈ stranÏ
vöak smÏjÌ b˝t p¯istaveny pouze jinÈ spot¯ebiËe nebo
n·bytek, kterÈ majÌ stejnou v˝öku, jako peËicÌ trouba.
K umoûnÏnÌ dokonalÈ funkce vestavÏnÈho spot¯ebiËe
musÌ mÌt n·bytek pro vestavbu, resp. p¯Ìsluön˝ v˝klenek
odpovÌdajÌcÌ rozmÏry (obr. 13 -14).
UpevnÏnÌ v n·bytku
1. Namontujte spot¯ebiË do v˝¯ezu sk¯ÌnÏ.
2. Otev¯ete dve¯e peËicÌ trouby;
3. UpevnÏte peËicÌ troubu k n·bytku s pouûitÌm Ëty¯
vrut˘, kterÈ zapadnou p¯esnÏ do urËen˝ch otvor˘
v r·mu (obr. 15).
Obr. 13
Obr. 12
Obr. 14
Obr. 15
17
Z·ruËnÌ podmÌnky
Z·ruka vypl˝vajÌcÌ z tÏchto z·ruËnÌch podmÌnek je
poskytov·na pouze kupujÌcÌmu spot¯ebiteli (d·le takÈ
jen "KupujÌcÌ") a jen na v˝robek slouûÌcÌ k bÏûnÈmu
pouûÌv·nÌ v dom·cnosti.
Prod·vajÌcÌ poskytuje KupujÌcÌmu spot¯ebiteli Z·ruku
v trv·nÌ dvaceti Ëty¯ mÏsÌc˘, a to od data p¯evzetÌ
prodanÈho v˝robku KupujÌcÌm.
KupujÌcÌ v r·mci Z·ruky pr·vo na bezplatnÈ, vËasnÈ
a ¯·dnÈ odstranÏnÌ vady, pop¯ÌpadÏ - nenÌ-li to
vzhledem k povaze (tzn. p¯ÌËinÏ i projevu) vady
ne˙mÏrnÈ - pr·vo na v˝mÏnu v˝robku. Pokud nenÌ
takov˝ postup moûn˝, je KupujÌcÌ opr·vnÏn û·dat
p¯imϯenou slevu z ceny v˝robku. Pr·vo na v˝mÏnu
v˝robku nebo odstoupenÌ od kupnÌ smlouvy lze uplatnit
jen p¯i splnÏnÌ vöech z·konn˝ch p¯edpoklad˘, a to
pouze tehdy, nebyl-li v˝robek nadmÏrnÏ opot¯eben
nebo poökozen. PodmÌnkou pro uplatnÏnÌ kaûdÈho
pr·va ze Z·ruky p¯itom je, ûe:
a) v˝robek byl instalov·n a uveden do provozu i vûdy
provozov·n v souladu s n·vodem k obsluze,
b) veökerÈ z·ruËnÌ nebo jinÈ opravy Ëi ˙pravy v˝robku
byly vûdy prov·dÏny v AutorizovanÈm servisnÌm
st¯edisku,
c) KupujÌcÌ p¯i reklamaci v˝robku p¯edloûÌ platn˝
doklad o koupi.
Pr·vo na odstranÏnÌ vady v˝robku (i vöechna p¯Ìpadn·
dalöÌ pr·va ze Z·ruky) je kupujÌcÌ povinen uplatnit v
nejbliûöÌm AutorizovanÈm servisnÌm st¯edisku. Z·roveÚ
musÌ AutorizovanÈmu servisnÌmu st¯edisku umoûnit
ovϯenÌ existence reklamovanÈ vady, vËetnÏ
odpovÌdajÌcÌho vyzkouöenÌ (pop¯. demont·ûe) v˝robku,
v provoznÌ dobÏ tohoto st¯ediska.
KaûdÈ pr·vo ze Z·ruky je nutno uplatnit v p¯ÌsluönÈm
AutorizovanÈm servisnÌm st¯edisku bez zbyteËnÈho
odkladu, nejpozdÏji vöak do konce z·ruËnÌ doby, jinak
zanik·.
AutorizovanÈ servisnÌ st¯edisko posoudÌ opr·vnÏnost
reklamace a podle povahy vady v˝robku rozhodne o
zp˘sobu opravy. KupujÌcÌ je povinen poskytnout
AutorizovanÈmu servisnÌmu st¯edisku souËinnost
pot¯ebnou k prok·z·nÌ uplatnÏnÈho pr·va na
odstranÏnÌ vady, k ovϯenÌ existence reklamovanÈ
vady i k z·ruËnÌ opravÏ v˝robku.
BÏh z·ruËnÌ doby se stavÌ po dobu od ¯·dnÈho uplatnÏnÌ
pr·va na odstranÏnÌ vady do provedenÌ z·ruËnÌ opravy
Autorizovan˝m servisnÌm st¯ediskem, avöak jen p¯i
splnÏnÌ podmÌnky uvedenÈ v p¯edchozÌm bodu.
Po provedenÌ z·ruËnÌ opravy je AutorizovanÈ servisnÌ
st¯edisko povinno vydat KupujÌcÌmu Ëitelnou kopii
OpravnÌho listu. OpravnÌ list slouûÌ k prokazov·nÌ pr·v
KupujÌcÌho, proto ve vlastnÌm z·jmu p¯ed podpisem
OpravnÌho listu zkontrolujte jeho obsah a kopii
OpravnÌho listu peËlivÏ uschovejte.
Jestliûe nebude reklamovan· vada zjiötÏna nebo
nejde-li o z·ruËnÌ vadu, za kterou odpovÌd· Prod·vajÌcÌ,
Ëi neposkytne-li KupujÌcÌ AutorizovanÈmu servisnÌmu
st¯edisku shora uvedenou souËinnost, je KupujÌcÌ
povinen nahradit Prod·vajÌcÌmu i AutorizovanÈmu
servisnÌmu st¯edisku veökerÈ p¯ÌpadnÈ n·klady, kterÈ
jim v souvislosti s tÌm vzniknou.
Z·ruka vypl˝vajÌcÌ z tÏchto z·ruËnÌch podmÌnek platÌ
pouze na ˙zemÌ »eskÈ republiky. Nevztahuje se na
opot¯ebenÌ nebo poökozenÌ v˝robku (vËetnÏ poökozenÌ
zp˘sobenÈho poruchami v elektrickÈ sÌti, pouûitÌm
nevhodn˝ch n·plnÌ, nevhodn˝mi provoznÌmi
podmÌnkami aj.), p¯Ìpadn˝ nedostatek jakosti nebo
uûitnÈ vlastnosti (kter˝ nenÌ z·vadou) ani na v˝robek
pouûit˝ nad r·mec bÏûnÈho pouûÌv·ni v dom·cnosti
(nap¯. k podnikatelsk˝m ˙Ëel˘m aj.).
PoskytnutÌm z·ruky nejsou dotËena pr·va KupujÌcÌho,
kter· se ke koupi v˝robku v·ûÌ podle kogentnÌch
ustanovenÌ zvl·ötnÌch pr·vnÌch p¯edpis˘.
Prod·vajÌcÌ je povinen p¯edat KupujÌcÌmu p¯i prodeji
v˝robku a na poû·d·nÌ KupujÌcÌho poskytnout mu
i kdykoli potÈ aktu·lnÌ seznam Autorizovan˝ch
servisnÌch st¯edisek v »eskÈ republice, vËetnÏ jejich
telefonnÌch ËÌsel.
JakÈkoli bliûöÌ informace o Z·ruce a Autorizovan˝ch
servisnÌch st¯ediscÌch poskytnou:
- prod·vajÌcÌ,
- Electrolux Service, a to buÔ na telefonu: 261126112,
nebo na adrese ELECTROLUX s.r.o., Electrolux
Service, Hanusova ul., 140 21 Praha 4,
- Bezplatn· telefonnÌ INFOLINKA: 800-160016.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18

Zanussi ZOB668N Uživatelský manuál

Typ
Uživatelský manuál