AEG CB6100-1-B EURO Uživatelský manuál

Typ
Uživatelský manuál
AUS ERFAHRUNG GUT
COMPETENCE B 6100-1
Univerz·lnÌ elektrick· vestavn· trouba
N·vod k pouûitÌ
2
V·ûen˝ z·kaznÌku,
prosÌme v·s, abyste si peËlivÏ prostudoval tento n·vod k pouûitÌ.
Zvl·ötÏ peËlivÏ si proËtÏte BezpeËnostnÌ pokyny v prvnÌ Ë·sti tÈto
p¯ÌruËky.
MÏjte vûdy tento n·vod v dosahu tohoto spot¯ebiËe a v p¯ÌpadÏ
prodeje ho p¯edejte novÈmu majiteli spolu se spot¯ebiËem.
V dalöÌm textu jsou pouûÌv·ny n·sledujÌcÌ symboly:
BezpeËnostnÌ informace
Pozor: upozorÚujeme na moûnÈ aspekty ovlivÚujÌcÌ vaöi bezpeËnost
D˘leûitÈ: upozorÚujeme na spr·vnÈ zach·zenÌ se spot¯ebiËem aby se
p¯edeölo jeho moûnÈmu poökozenÌ
R˘znÈ doplÚujÌcÌ informace a tipy
TÌmto symbolem jsou oznaËeny ekologickÈ informace
1. Tato ËÌsla urËujÌ krok za krokem postup ovl·d·nÌ jednotliv˝ch
uûivatelsk˝ch funkcÌ
2. Ö
3. Ö
V p¯ÌpadÏ, ûe se vyskytne jak·koliv porucha nebo problÈm, kontaktujte
prosÌm kdykoliv nejbliûöÌ Centrum z·kaznickÈho servisu nebo
autorizovan˝ servis. (KontaktnÌ adresy a telefonnÌ ËÌsla najdete v
p¯Ìloze "Centra z·kaznickÈho servisu").
M˘ûete takÈ pouûÌt informace z Ë·sti "Servis" tohoto n·vodu.
63
V˝jimky - tato z·ruka se nevztahuje na:
- poökozenÌ nebo poûadavky vzniklÈ v d˘sledku
p¯epravy, nespr·vnÈho pouûitÌ nebo
nedbalosti, v˝mÏny û·rovek a snÌmateln˝ch
Ë·stÌ ze skla nebo plastick˝ch hmot
- n·klady spojenÈ s poûadavky na odstranÏnÌ
z·vad spot¯ebiËe, kter˝ je nespr·vnÏ
instalov·n
- spot¯ebiËe, kterÈ jsou pouûÌv·ny v komerËnÌm
prost¯edÌ vËetnÏ pronajÌman˝ch
- zemÏ EvropskÈho spoleËenstvÌ. Lze pouûÌt
standardnÌ z·ruku, ale zajiötÏnÌ, ûe spot¯ebiË
splÚuje normy platnÈ v p¯ÌsluönÈ zemi, kam
byl spot¯ebiË dopraven, je na zodpovÏdnosti
a na n·klady vlastnÌka. M˘ûe b˝t vyûadov·n
doklad o koupi.
Model ............................................................................
»Ìslo v˝robku (E/PNC No.) .......................................
SeriovÈ ËÌslo (F/Serial. No.) ......................................
eventuelnÏ KD ... ... ... / ...
BezpeËnost
P¯eËtÏte si tento n·vod a varovn· upozornÏnÌ
na zaË·tku tohoto n·vodu. V˝robce
nezodpovÌd· za vady zp˘sobenÈ nespr·vnÏ
pouûÌvan˝m v˝robkem nebo v˝robkem
pouûÌvan˝m pro jinÈ ˙Ëely neû jsou ˙Ëely
specifikovanÈ v tomto n·vodu.
V p¯ÌpadÏ technick˝ch problÈm˘ v·m bude i n·ö
znaËkov˝ servis kdykoliv k dispozici, volejte
02/6112 6112. Adresy:
ServisnÌ st¯edisko AEG
Hanusova ulice
140 21 Praha 4
Tel.: 02/6112 6112
P¯eËtÏte si tento n·vod k obsluze a dodrûujte
v nÏm uvedenÈ rady a pokyny. V mnoha p¯Ìpadech
si budete moci vyjasnit jakÈkoli pochybnosti sami
a tudÌû vyhnout se zbyteËn˝m vol·nÌm do servisu.
P¯edchozÌ Ë·sti nazvanÈ "Co dÏlat, kdyû ..." a
"Servis" obsahujÌ doporuËenÌ, co by se mÏlo
zkontrolovat d¯Ìve, neû zavol·te servisnÌho
technika.
Jestliûe po tÏchto kontrol·ch z·vada st·le existuje,
zavolejte vaöe nejbliûöÌ autorizovanÈ servisnÌ
st¯edisko AEG.
UjistÏte se, ûe m˘ûete sdÏlit model a seriovÈ ËÌslo
spot¯ebiËe. Tyto informace naleznete na datovÈm
ötÌtku p¯Ìstroje.
Origin·lnÌ n·hradnÌ dÌly lze koupit od
autorizovan˝ch st¯edisek servisu AEG.
PodmÌnky z·ruky
My, v˝robce, zaruËujeme, ûe jestliûe bÏhem
12 mÏsÌc˘ od data zakoupenÌ tohoto spot¯ebiËe
AEG se tento spot¯ebiË nebo jak·koli jeho Ë·st
uk·ûou jako vadnÈ pouze z d˘vodu vadnÈho
zpracov·nÌ nebo vadnÈho materi·lu, provedeme
podle naöeho uv·ûenÌ buÔ opravu nebo v˝mÏnu
tÈhoû bez placenÌ za pr·ci, materi·l nebo p¯epravu
za p¯edpokladu, ûe:
- spot¯ebiË byl spr·vnÏ instalov·n a pouûÌv·n
pouze na napÏtÌ uvedenÈ na ötÌtku
jmenovit˝ch hodnot
- spot¯ebiË byl pouûÌv·n pouze pro norm·lnÌ
dom·cÌ ˙Ëely a v souladu s pokyny v˝robce
pro provoz a ˙drûbu
- na spot¯ebiËi neprov·dÏla servis, ˙drûbu ani
opravu jin· neû n·mi autorizovan· osoba,
kter· spot¯ebiË nerozebÌrala ani s nÌm jinak
nemanipulovala
- vöechny servisnÌ pr·ce podle tÈto z·ruky musÌ
prov·dÏt servis AEG nebo jÌm autorizovanÈ
st¯edisko
- kaûd˝ vymÏnÏn˝ spot¯ebiË nebo vymÏnÏn·
vadn· souË·st se stanou naöÌm vlastnictvÌm
- tato z·ruka platÌ vedle vaöich z·konn˝ch
nebo jinak pr·vnÏ podloûen˝ch pr·v
Z·ruka, servis a n·hradnÌ dÌly
3
Obsah
BezpeËnostnÌ pokyny ................................................................................................. 5
Likvidace .......................................................................................................................... 7
Popis spot¯ebiËe ........................................................................................................... 8
»elnÌ pohled .................................................................................................................... 8
Ovl·dacÌ panel ................................................................................................................ 8
Moûnosti trouby ............................................................................................................ 9
P¯ÌsluöenstvÌ trouby ...................................................................................................... 10
Co dÏlat p¯ed prvnÌm pouûitÌm............................................................................. 11
NastavenÌ hodin ............................................................................................................. 11
PrvotnÌ vyËiötÏnÌ ............................................................................................................ 12
Provozov·nÌ trouby .................................................................................................... 13
ElektronickÈ ovl·d·nÌ trouby ................................................................................... 13
Funkce trouby ................................................................................................................. 14
Vkl·d·nÌ roötu a univerz·lnÌho peËÌcÌho plechu .............................................. 18
Vkl·d·nÌ a vynd·v·nÌ tukovÈho filtru .................................................................. 19
Funkce hodin ................................................................................................................... 20
OstatnÌ funkce................................................................................................................. 26
Vy ËasovÈho displeje ................................................................................. 26
BezpeËnostnÌ dÏtsk· pojistka .............................................................................. 27
Blokov·nÌ ovl·d·nÌ ................................................................................................ 28
BezpeËnostnÌ vypÌn·nÌ trouby ........................................................................... 29
PouûitÌ jednotliv˝ch funkcÌ, tabulky a uûivatelskÈ tipy ........................... 30
PeËenÌ tÏst ........................................................................................................................ 30
Tabulka moûnostÌ pro peËenÌ tÏst a cukrovÌ ............................................... 32
Tabulka moûnostÌ pro peËenÌ plnÏn˝ch tÏst a zapÈk·nÌ .......................... 36
Tabulka pro p¯Ìpravu hotov˝ch zmrzl˝ch pokrm˘ .................................. 37
PeËenÌ masn˝ch v˝robk˘ ............................................................................................ 38
Tabulka pro peËenÌ masn˝ch v˝robk˘ ............................................................ 40
Grilov·nÌ ........................................................................................................................... 42
Tabulka grilov·nÌ .................................................................................................... 42
Funkce BIO ........................................................................................................................ 43
Tabulka peËenÌ masn˝ch v˝robk˘ p¯i nÌzkÈ teplotÏ .................................. 45
V˝roba jogurtu......................................................................................................... 46
P¯Ìprava kynutÈho tÏsta ....................................................................................... 46
SuöenÌ potravin ........................................................................................................ 47
62
Servis
V Ë·sti "kdyû nÏco nefunguje" je seznam nÏkter˝ch poruch, kterÈ
m˘ûete odstranit sami. Proto nejd¯Ìve vyzkouöejte, zda nep˘jde
poruchu odstranit dle tohoto n·vodu.
Jedn· se o technickou z·vadu?
Po tomto zjiötÏnÌ zavolejte vaöe nejbliûöÌ technickÈ servisnÌ centrum.
(Adresy a telefonnÌ ËÌsla m˘ûete naleznout pod oznaËenÌm " Z·kaznick·
servisnÌ centra" - Customer Service Centres ".)
Vûdy se na rozhovor p¯ipravte. TÌm umoûnÌte jednoduööÌ zjiötÏnÌ vzniklÈ
vady a snadnÏjöÌ rozhodnutÌ, zda bude nutn· servisnÌ oprava.
ProsÌme v·s, abyste si zaznamenali
n·sledujÌcÌ informace co
nejp¯esnÏji:
ï Jak se porucha projevuje?
ï P¯i jakÈ funkci Ëi operaci se
vyskytuje?
P¯ed telefon·tem si jeötÏ
zaznamenejte n·sledujÌcÌ kÛdov·
ËÌsla vaöeho spot¯ebiËe, kter· jsou
vyznaËena na typovÈm ötÌtku:
ï
PNC ... ... ...
ï S No. .........
Kdy se podÌlÌte na n·kladech na opravu, p¯estoûe je spot¯ebiË v
z·ruËnÌ dobÏ?
ï jestliûe lze porucha odstranit dle n·vodu v Ë·sti "Kdyû nÏco
nefunguje"
ï jestliûe servisnÌ technik musel podniknout nÏkolik n·vötÏv,
protoûe nedostal relevantnÌ informace, aby mohl poruchu odstranit
(nap¯. vr·tit se pro n·hradnÌ dÌl). TÏmto zbyteËn˝m vÌcen·sobn˝m
cest·m servisnÌho technika m˘ûete zabr·nit p¯esn˝m popisem vady,
jak bylo jiû v˝öe zmÌnÏno.
4
Rozmrazov·nÌ.................................................................................................................. 48
Tabulka rozmrazov·nÌ ........................................................................................... 48
Zava¯ov·nÌ........................................................................................................................ 49
⁄drûba a ËiötÏnÌ ............................................................................................................ 51
VnÏjöÌ dÌly trouby .......................................................................................................... 51
Vnit¯nÌ Ë·st trouby ........................................................................................................ 51
ÌsluöenstvÌ ..................................................................................................................... 52
Tukov˝ filtr ....................................................................................................................... 52
StranovÈ vodÌcÌ liöty ..................................................................................................... 53
OsvÏtlenÌ trouby ............................................................................................................ 54
Vnit¯nÌ strop trouby ..................................................................................................... 55
Dv̯ka trouby .................................................................................................................. 56
Sklo p¯ednÌch dv̯ek .................................................................................................... 57
Co dÏlat kdyû... ............................................................................................................. 59
TechnickÈ ˙daje ............................................................................................................ 60
Vnit¯nÌ rozmÏry trouby ............................................................................................... 60
Normy, Z·kony a Vyhl·öky ......................................................................................... 60
Rejst¯Ìk pojm˘ ............................................................................................................... 61
Servis ................................................................................................................................. 62
Z·ruka, servis a n·hradnÌ dÌly .............................................................................. 63
61
Rejst¯Ìk pojm˘
B
BezpeËnost ............................................. 5
Blokov·nÌ ovl·d·nÌ.......................... 28
»
»iötÏnÌ ................................................... 15
p¯ÌsluöenstvÌ ................................... 52
prvotnÌ ËiötÏnÌ............................... 12
dv̯ka trouby ................................ 56
stranovÈ vodÌcÌ liöty ................... 53
D
DÏtsk· pojistka .................................. 27
Dv̯ka .................................................... 56
G
Gril-du·lnÌ........................................... 15
Gril-samostatn˝ ................................. 15
Grilov·nÌ .............................................. 42
H
Hodiny .................................................. 13
funkce .............................................. 20
nastavenÌ Ëasu............................... 20
Hotov· jÌdla ........................................ 37
L
Likvidace ................................................. 7
O
ObloûenÈ pokrmy ............................. 36
OdvÏtr·nÌ trouby ............................... 10
Oh¯ev spodem .................................... 15
OmezovaË polohy ............................. 18
Opravy...................................................... 5
OsvÏtlenÌ ........................................ 15,54
Ovl·dacÌ panel ...................................... 8
P
PeËenÌ masn˝ch v˝robk˘ ............... 38
PeËenÌ s ventil·torem ...................... 14
PeËenÌ tÏst ..................................... 14,30
PeËÌcÌ plech .......................................... 10
Popis trouby .......................................... 8
PouûitÌ trouby .................................... 13
P¯ÌsluöenstvÌ trouby ................... 10,18
R
Roöt .................................................. 18,10
Rotitherm............................................. 14
Rozmrazov·nÌ............................... 15,48
S
Sladk˝ n·kyp ...................................... 36
StandardnÌ oh¯ev.............................. 14
StranovÈ vodÌcÌ liöty........................ 53
T
Tabulky a tipy .................................... 30
Trouba .........................................................
p¯ÌsluöenstvÌ ....................................10
dv̯ka ............................................... 56
funkce .............................................. 14
osvÏtlenÌ.......................................... 54
Tukov˝ filtr .......................................... 52
Tukov˝ plech .......................................10
U
Univerz·lnÌ peËÌcÌ plech................. 13
V
VypÌn·nÌ ËasovÈho displeje .......... 26
Z
Z·kaznick˝ servis............................... 63
Zava¯ov·nÌ........................................... 49
5
BezpeËnostnÌ pokyny
Elektrick· bezpeËnost
ï Instalaci a p¯ipojenÌ novÈ trouby m˘ûe prov·dÏt pouze kvalifikovan˝
odbornÌk.
ï P¯i jakÈmkoliv v˝skytu poruchy nebo poökozenÌ: troubu vypnÏte
nebo vyndejte pojistky.
ï Tento spot¯ebiË nenÌ moûnÈ z bezpeËnostnÌch d˘vod˘ um˝vat
parnÌm nebo vysokotlak˝m ËistÌcÌm za¯ÌzenÌm!
ï Opravy m˘ûe prov·dÏt pouze specialista. Opravy prov·dÏnÈ
neodbornÌkem nebo nedostateËnÏ vyökolen˝m pracovnÌkem mohou
zp˘sobit poranÏnÌ nebo poökozenÌ spot¯ebiËe.
BezpeËnost dÏtÌ
ï Nikdy neponech·vejte dÏti bez dozoru, je-li trouba v provozu.
BezpeËnost bÏhem provozu
ï Vaöe trouba je urËena pro va¯enÌ, smaûenÌ, peËenÌ, rozmrazov·nÌ a
grilov·nÌ v dom·cnostech a nesmÌ b˝t pouûita pro jinÈ ˙Ëely.
ï Pozor: NebezpeËÌ poû·ru! BÏhem provozu se vnit¯nÌ prostory
oh¯ÌvajÌ na vysokou teplotu.
ï P¯i pouûitÌ surovin s obsahem alkoholu, se m˘ûe v troubÏ vytvo¯it
z·paln· smÏs se vzduchem, kter· m˘ûe lehce vzplanout.
V tÏchto p¯Ìpadech dv̯ka trouby otevÌrejte velice opatrnÏ.
UjistÏte se, ûe v okolÌ trouby nenÌ otev¯en˝ oheÚ (nap¯. Ho¯ÌcÌ cigareta,
ho¯ÌcÌ spor·k, ap.) a teprve potÈ troubu otev¯ete.
60
TechnickÈ ˙daje
Vnit¯nÌ rozmÏry trouby
v˝öka x ö̯ka x hloubka 31 cm x 41 cm x 41 cm
Kapacita (pouûiteln·) 52 l
Normy, Z·kony a Vyhl·öky
Prohl·öenÌ o shodÏ. Tento spot¯ebiË splÚuje poûadavky tÏchto p¯edpis˘:
ï EN 60 335-1 a EN 60335-2-6
vztahujÌcÌ se k elektrickÈ bezpeËnosti spot¯ebiˢ pro dom·cÌ a
podobnÈ pouûitÌ
ï EN 60350 nebo DIN 44546/44547/44548
vztahujÌcÌ se k funkcÌm dom·cÌch elektrick˝ch spor·k˘, trub, gril˘
a va¯iˢ.
ï EN 55014-2/ VDE 0875 Ë·st 14-2
ï EN 55014 / VDE 0875 Ë·st 14 /199-10
ï EN 61000-3-2/VDE 0838 Ë·st 2
ï EN 61000-3-3 /VDE 0838 Ë·st 3
vztahujÌcÌ se k z·kladnÌm poûadavk˘m na elektromagnetickou shodu
(EMC)
Tento spot¯ebiË splÚuje poûadavky tÏchto evropsk˝ch p¯edpis˘:
ï 73/23/EWG ze dne 19.02.1973 (nÌzkÈ napÏtÌ) vËetnÏ dodatku
90/683/EWG
ï 89/336/EWG ze dne 03.05.1989 (EMC vËetnÏ dodatku 92/31/EWG)
ï 93/68/EWG (oznaËov·nÌ a znaËenÌ)
6
Jak zabr·nit poökozenÌ vaöÌ trouby
ï Nevykl·dejte troubu hlinÌkovou fÛliÌ (alobalem) a nikdy
nepokl·dejte peËÌcÌ plechy Ëi n·dobÌ na dno trouby. V takovÈm
p¯ÌpadÏ by mohlo dojÌt po zah¯·tÌ trouby k poökozenÌ vrchnÌ
emailovÈ vrstvy.
ï OvocnÈ öù·vy, kterÈ nakapajÌ na dno z peËÌcÌch plech˘ zanechajÌ
neodstranitelnÈ skvrny. Pro velmi vlhkÈ kol·Ëe pouûÌvejte univerz·lnÌ
peËÌcÌ plech.
ï Nikdy nelijte vodu do horkÈ trouby. VrchnÌ emailov· vrstva by se
mohla poökodit.
ï Nikdy nic neodkl·dejte na otev¯en· dv̯ka trouby.
ï PouûitÌ sÌly, zvl·ötÏ v rozÌch skla p¯ednÌch dv̯ek, m˘ûe zp˘sobit
jeho rozbitÌ.
ï V troubÏ neskladujte û·dnÈ ho¯laviny. Ty se v p¯ÌpadÏ zapnutÌ trouby
mohou vznÌtit.
ï Neskladujte v troubÏ vlhkÈ pokrmy. TÌm by se mohla poökodit
emailov· vrstva.
59
Co dÏlat kdyû...
Porucha
Öse trouba nezaËÌn·
oh¯Ìvat?
ÖosvÏtlenÌ trouby
nefunguje?
Moûn· p¯ÌËina
Trouba nebyla zapnut·
Nebyl nastaven Ëas
Nebylo provedeno nutnÈ
nastavenÌ
Zda-li zkrat nesp·lil
pojistku (v pojistkovÈ
sk¯ÌÚce bytu ) nebo
nevypnul jistiË v hlavnÌm
rozvodu.
é·rovka vyho¯ela
OdstranÏnÌ poruchy
ZapnÏte ji
Nastavte Ëas
Zkontrolujte zvolenÈ
nastavenÌ
Zkontrolujte pojistku.
Jestliûe jistiË vûdy po
nahozenÌ vypÌn· nebo se
pojistka opakovanÏ sp·lÌ,
kontaktujte elektrik·¯e
é·rovku vymÏÚte za novou
(Viz Ë·st ⁄drûba a ËiötÏnÌ)
Jestliûe nem˘ûete vzniklou poruchu odstranit dle v˝öe zmÌnÏnÈho
n·vodu, kontaktujte prosÌm vaöeho prodejce nebo z·kaznick˝
servis.
Pozor: Opravy spot¯ebiËe m˘ûe prov·dÏt pouze kvalifikovan˝ oprav·¯.
NeodbornÈ opravy mohou b˝t zdrojem moûnÈho nebezpeËÌ pro
uûivatele.
Byl-li spot¯ebiË pouûÌv·n jin˝m zp˘sobem, neû je uvedeno v n·vodu,
tak z·stupce technickÈho servisu nebo z·stupce prodejce bude ˙Ëtovat
n·klady spojenÈ s ˙konem i v p¯ÌpadÏ z·ruky.
Informace pro majitele spot¯ebiËe s kovov˝m p¯ednÌm panelem:
Z d˘vodu chladnÈho vnÏjöÌho povrchu trouby se vnit¯nÌ sklo m˘ûe
zamlûit p¯i otev¯enÌ v pr˘bÏhu p¯Ìpravy pokrmu nebo tÏsnÏ po nÌ.
7
Likvidace
Likvidace obal˘
Vöechny dÌly obal˘ jsou recyklovatelnÈ. KartÛnov· krabice je vyrobena
z papÌru, kter˝ byl z 80% recyklov·n.
Plasty jsou znaËeny n·sledujÌcÌm zp˘sobem:
ï symbolem <PE> jsou oznaËeny materi·ly vyrobenÈ z polyethylenu,
kter˝ je pouûit jednak na zabalenÌ vnit¯nÌch Ë·stÌ a jednak na vnit¯nÌ
ochranu vlastnÌ trouby.
ï symbolem <PS> jsou oznaËeny materi·ly vyrobenÈ z polystyrÈnu,
kterÈ neobsahujÌ û·dnÈ freony (CFC-free). Jsou nap¯Ìklad pouûity
na fixaci trouby v krabici.
Likvidace vyslouûilÈho spot¯ebiËe
Pozor: P¯ed zlikvidov·nÌm troubu uveÔte do nefunkËnÌho stavu.
Odpojte ji od sÌtÏ a od¯ÌznÏte hlavnÌ p¯ÌvodnÌ kabel. Zabr·nÌte tak
nebezpeËn˝m situacÌm, kterÈ by se mohli vyskytnout p¯i dÏtsk˝ch hr·ch
s odloûen˝m spot¯ebiËem.
Vyslouûilou troubu je nutno uloûit na skl·dku ve shodÏ s platn˝mi
p¯edpisy, aby nedoölo k poökozov·nÌ ûivotnÌho prost¯edÌ.
ï Spot¯ebiË nesmÌ b˝t uloûen mezi bÏûn˝ komun·lnÌ odpad.
ï Informace o zp˘sobu likvidace zÌsk·te od svÈho spr·vce odpad˘
nebo z·stupce mÌstnÌ samospr·vy.
58
OpÏtovnÈ vloûenÌ tabulky zpÏt do dv̯ek
1. NynÌ postupujte obr·cenÏ, vloûte
tabulku öikmo do mezery blÌûe
madlu.
2. Poloûte ji do dv̯ek a zatlaËte ji co
nejvÌce do spodnÌ hrany dv̯ek.
OpÏtovnÈ vloûenÌ vrchnÌ vnit¯nÌ tabulky skla dv̯ek
1. NynÌ postupujte obr·cenÏ, vloûte
tabulku öikmo do mezery blÌûe
madlu.
2. Poloûte ji do dv̯ek a zatlaËte proti
pruûinÏ ukrytÈ v meze¯e v blÌzkosti
madla dokud spodnÌ okraj
nedolehne ke spodnÌ hranÏ.
ZatlaËte tabulku do r·mu dv̯ek.
Tabulky skla dve¯Ì musÌ b˝t pevnÏ
zachycena v p˘vodnÌ poloze
Namontujte dv̯ka trouby zpÏt.
8
Popis spot¯ebiËe
»elnÌ pohled
Ovl·dacÌ panel
Madlo dv̯ek
Ovl·dacÌ panel
CelosklenÏn· dv̯ka
Funkce trouby
Displej s ukazatelem Ëasu a teploty
Funkce hodin
HlavnÌ vypÌnaË
TlaËÌtka voleb funkcÌ trouby TlaËÌtka ovl·d·nÌ teploty a hodin
TlaËÌtko voleb funkcÌ hodin
57
Sklo p¯ednÌch dv̯ek
Sklo p¯ednÌch dv̯ek vaöÌ trouby je sloûeno ze 3 tabulek na sobÏ.
Po jejich vyjmutÌ je lze vyËistit.
Pozor: N·sledujÌcÌ kroky lze prov·dÏt pouze v p¯Ìpadech, kdy jsou
p¯ednÌ dv̯ka trouby demontov·na. Jsou-li sklenÏnÈ tabulky vynd·v·ny
z namontovan˝ch dve¯Ì, tak lehËÌ hmotnost dve¯Ì (po odebr·nÌ skel)
m˘ûe zp˘sobit jejich n·hlÈ zav¯enÌ a tÌm zp˘sobit zranÏnÌ.
D˘leûitÈ! HrubÈ zach·zenÌ se skly, a to zvl·ötÏ v rozÌch p¯ednÌho skla,
m˘ûe zp˘sobit jejich rozbitÌ.
Vynd·nÌ vrchnÌ vnit¯nÌ tabulky skla dv̯ek
1. Vymontujte dv̯ka trouby a odloûte
je na mÏkkou a rovnou podloûku
madlem dolu.
2. Uchopte tabulku za jejÌ spodnÌ okraj
a zatlaËte ji proti pruûinÏ ukrytÈ v
hranÏ blÌûe madlu dve¯Ì dokud se
neuvolnÌ.
3. Uchopte jemnÏ tabulku zespoda a
vysuÚte ji ven.
Vynd·nÌ st¯edovÈ tabulky
1. Uchopte ji uprost¯ed za spodnÌ
okraj a zatlaËte je proti madlu dve¯Ì
dokud se neuvolnÌ.
2. Uchopte opatrnÏ tabulky zespoda
a vysuÚte je ven.
A nynÌ skla m˘ûete vyËistit.
9
HlavnÌ vypÌnaË
HlavnÌ vypÌnaË trouby -zapnuto/vypnuto.
HlavnÌ vypÌnaË trouby s kovov˝m p¯ednÌm
panelem
V dalöÌm textu a v ilustracÌch symbol
znamen·
vûdy hlavnÌ vypÌnaË.
Moûnosti trouby
VrchnÌ oh¯ev s vrchnÌm topn˝mi prvky
Pozice roötu
VyjÌmatelnÈ stranovÈ vodÌcÌ liöty
OsvÏtlenÌ trouby
Tukov˝ filtr
OsvÏtlenÌ trouby
ZadnÌ stÏna s topn˝m prvkem
SpodnÌ oh¯ev
56
Dv̯ka trouby
Dv̯ka trouby by se mÏla p¯ed umytÌm vyndat
Sund·v·nÌ dv̯ek z trouby
1. Otev¯ete zcela dv̯ka trouby
2. Zcela zatlaËte mosaznou upÌnacÌ
p·ku u obou pant˘.
3. Chyùte dv̯ka trouby obÏma rukama
po obou stran·ch a p¯iv¯ete je asi
do 2/3 do uvolnÏnÌ.
4. Vyt·hnÏte dv̯ka z pant˘ (Pozor:
jsou tÏûk·!)
5. Poloûte dv̯ka, vnÏjöÌ stranou dol˘,
na mÏkk˝ rovn˝ povrch (nap¯. na
prostÏradlo), abyste tÌm zabr·nili
jejich poökr·b·nÌ.
Nand·v·nÌ dv̯ek na troubu
1. ObÏma rukama drûte dv̯ka z bok˘
a smÏrem jako p¯i vynd·v·nÌ.
2. Drûte dv̯ka asi v ˙hlu 60∞.
3. Vloûte najednou upÌnacÌ p·ky co
nejvÌce dovnit¯ obou mezer po
obou stran·ch p¯ilÈhacÌ plochy
dv̯ek.
4. ZvednÏte je, ucÌtÌte jejich odpor
a potÈ je ˙plnÏ otev¯ete.
5. ZasuÚte upÌnacÌ mosaznÈ p·ky zpÏt
do p˘vodnÌ polohy.
6. Dv̯ka zav¯ete.
10
OdvÏtr·v·nÌ trouby
P·ra je vytlaËov·na z trouby ven prostorem pod madlem dv̯ek.
PlatnÈ pouze pro trouby s kovov˝m p¯ednÌm panelem:
P·ra je vytlaËov·na z trouby ven mezerou mezi hornÌ hranou dv̯ek
a ovl·dacÌm panelem
P¯ÌsluöenstvÌ trouby
Nosn˝ roöt
Pro poloûenÌ n·dobÌ, peËÌcÌch
forem, pek·Ë˘ pro peËenÌ, plech˘
pro grilov·nÌ
Univerz·lnÌ peËÌcÌ plech
Pro peËenÌ tÏst a cukrovÌ
Tukov˝ plech
Pro peËenÌ masn˝ch pokrm˘ a
zachyt·v·nÌ tuku
55
»iötÏnÌ vnit¯nÌho stropu trouby
HornÌ topn˝ prvek lze jednoduöe sklopit tak, aby strop byl p¯ÌstupnÏjöÌ
pro oËiötÏnÌ.
SklopenÌ hornÌho topnÈho prvku
Pozor: S ochlazen˝m topn˝m
elementem manipulujte pouze v
p¯ÌpadÏ vypnutÈ trouby, kdy nenÌ
nebezpeËÌ zapnutÌ oh¯evu!
1. VyjmÏte obÏ stranovÈ vodÌcÌ liöty.
2. ChytnÏte topn˝ prvek vp¯edu a
povyt·hnÏte ho ven, krajnÌ
˙chyty budou mimo nosnÈ ploöky
na stÏn·ch trouby.
3. Topn˝ prvek se tÌm sklopÌ.
Pozor: Topn˝ prvek nechte volnÏ
viset bez pouûitÌ sÌly ! Mohl by se
tÌm poökodit.
NynÌ vyËistÏte uvolnÏn˝ strop.
ZpÏtnÈ zavÏöenÌ topnÈho prvku
1. ZdvihnÏte topn˝ prvek zpÏt ke
stropu trouby.
2. Povyt·hnÏte ho natolik, aby ho
bylo moûnÈ opÏt poloûit na nosnÈ
ploöky na stÏn·ch.
3. Poloûte jej na ploöky.
4. Namontujte zpÏt obÏ stranovÈ liöty.
D˘leûitÈ: Topn˝ prvek musÌ b˝t
umÌstÏn spr·vnÏ a bezpeËnÏ ve svÈ
p˘vodnÌ poloze, tzn. leûÌcÌ na
boËnÌch nosn˝ch ploök·ch (2).
11
Co dÏlat p¯ed prvnÌm pouûitÌm
NastavenÌ hodin
Troubu lze ovl·dat jen v p¯ÌpadÏ nastaven˝ch hodin.
Vûdy po zapnutÌ trouby nebo po
v˝padku elektrickÈho proudu
Ëasov˝ displej blik·.
PomocÌ tlaËÌtek
nebo nastavte
spr·vn˝ Ëas.
»ekejte 5 sekund.
PotÈ blik·nÌ p¯estane a na displeji
se zobrazÌ nastaven˝ Ëas.
Vaöe trouba je tak p¯ipravena k
pouûitÌ.
54
OsvÏtlenÌ trouby
Pozor: NebezpeËÌ ˙razu elektrick˝m proudem! P¯ed v˝mÏnou û·rovky:
- VypnÏte troubu!
- VypnÏte nebo vyndejte pojistky v pojistkovÈ sk¯Ìni.
Poloûte na dno trouby hadr, kter˝ by zabr·nil rozbitÌ vypadlÈ û·rovky
nebo krytu û·rovky.
V˝mÏna zadnÌ û·rovky/»iötÏnÌ jejÌho sklenÏnÈho krytu.
1. Sundejte kryt û·rovky otoËenÌm
proti smÏru hodinov˝ch ruËiËek a
vyËistÏte ho.
2. Je-li to nutnÈ tak starou û·rovku
vymÏÚte za novou o tÏchto
parametrech:
40W, 230V, 300∞C, û·ruvzdorn˝
typ do trouby.
3. SklenÏn˝ kryt namontujte zpÏt.
V˝mÏna stranovÈ û·rovky/»iötÏnÌ jejÌho sklenÏnÈho krytu
1. Vyndejte levou vodÌcÌ liötu.
2. Sundejte kryt za pomoci ˙zkÈho
tupÈho p¯edmÏtu (nap¯. Ëajov·
lûiËka) a vyËistÏte ho.
3. Je-li to nutnÈ tak starou û·rovku
vymÏÚte za novou o tÏchto
parametrech:
25W, 230V, 300∞C, teplu odoln˝
typ do trouby.
4. Namontujte kryt zpÏt.
5. ZasuÚte vodÌcÌ liötu zpÏt.
12
PrvotnÌ ËiötÏnÌ
P¯ed prvnÌm pouûitÌ byste mÏli troubu dokonale um˝t.
D˘leûitÈ: nikdy nepouûÌvejte ûÌravÈ nebo abrazivnÌ mycÌ prost¯edky!
Mohli byste tÌm zniËit povrch trouby.
PoûÌvejte dostupnÈ ËistÌcÌ prost¯edky urËenÈ pro ˙drûbu vnÏjöÌch dÌl˘
kovov˝ch spot¯ebiˢ
1. Troubu zapnÏte hlavnÌm
vypÌnaËem. Symbol vypÌnaËe nad
nÌm se rozsvÌtÌ
2. StisknÏte jednou tlaËÌtko voleb
.
Indik·tor funkce "OsvÏtlenÌ" se
rozsvÌtÌ a z·roveÚ se rozsvÌtÌ
osvÏtlenÌ trouby
3. Vyndejte z trouby veökerÈ p¯ÌsluöenstvÌ vËetnÏ stranov˝ch vodÌcÌch
liöt a peËlivÏ je umyjte v horkÈ vodÏ s mycÌm p¯Ìpravkem.
4. PotÈ vymyjte vnit¯ek trouby horkou vodou za pomoci mycÌho
prost¯edku a troubu potÈ dob¯e vysuöte.
5. P¯ednÌ Ë·st trouby ot¯ete pouze mÏkk˝m navlhËen˝m hadrem bez
sapon·tu.
6. Po umytÌ trouby vypnÏte osvÏtlenÌ trouby pomocÌ tlaËÌtka voleb
.
53
StranovÈ vodÌcÌ liöty
StranovÈ vodÌcÌ liöty lze demontovat z obou stran, aby bylo moûno
oËistit i boËnÌ stÏny.
Demont·û stranov˝ch vodÌcÌch liöt
Nejprve vyt·hnÏte p¯ednÌ Ë·st z
otvoru ve stÏnÏ (1) a potÈ ho
vyh·knÏte i ze zadnÌ Ë·sti (2).
ZpÏtn· mont·û stranov˝ch
vodÌcÌch liöt
Pozor! ZakulacenÈ hrany vodÌcÌch
liöt musÌ smϯovat dop¯edu!
Nejprve zah·knÏte do stÏny zadnÌ
kolÌk (1), potÈ i p¯ednÌ a
zam·ËknÏte ho pevnÏ do stÏny.
13
Provozov·nÌ vaöÌ trouby
ElektronickÈ ovl·d·nÌ trouby
Indik·tory
funkcÌ trouby
Displej Ëasu
a teploty
Indik·tor
n·bÏhu teploty
Indik·tor
Ëasov˝ch
funkcÌ
HlavnÌ vypÌnaË
TlaËÌtka voleb
funkcÌ trouby
TlaËÌtka
ovl·d·nÌ Ëasu
a teploty
TlaËÌtko voleb
funkcÌ hodin
VöeobecnÈ informace
ï p¯ed kaûd˝m pouûitÌ nezapomeÚte zapnout hlavnÌ vypÌnaË
.
ï Je-li indik·tor funkce zapnut, tak se trouba zaËÌn· oh¯Ìvat a doch·zÌ
k odpoËtu nastavenÈho Ëasu.
ï OsvÏtlenÌ trouby se zapne zvolenÌm funkce trouby.
52
Funkce "ËiötÏnÌ" (cleaning)
PouûitÌ funkce "ËiötÏnÌ" je vhodnÈ v p¯ÌpadÏ, ûe pot¯ebujete troubu
oh¯·t na teplotu doporuËenou v˝robcem ËistÌcÌho prost¯edku pro
dosaûenÌ maxim·lnÌho ËistÌcÌho ˙Ëinku.
D˘leûitÈ: Tuto funkci pouûijte pouze v p¯ÌpadÏ, ûe n·vod na pouûitÌ
ËistÌcÌho prost¯edku to doporuËuje!
1. TisknÏte opakovanÏ tlaËÌtko funkcÌ
nebo do doby neû se rozsvÌtÌ
indik·tor funkce "cleaning".
Na displeji se objevÌ n·pis "CL"
Trouba se nynÌ oh¯eje na poûadovanou teplotu
P¯ibliûnÏ po 15 minut·ch se ozve 1. akustick˝ sign·l.
Po dalöÌch 5 minut·ch se bude po dobu 2 minut oz˝vat 2. akustick˝
sign·l.
Na displeji bude z·roveÚ blikat "0.00"
Akustick˝ sign·l m˘ûete vypnout stisknutÌm jakÈhokoliv tlaËÌtka.
»as se tÌm objevÌ na displeji.
TÌm byla dosaûena optim·lnÌ teplota, p¯i kterÈ ËistÌcÌ prost¯edek
dos·hne maxim·lnÌho ËistÌcÌho ˙Ëinku.
2. Sprej nast¯Ìkejte do vnit¯ku trouby a nechte jej p˘sobit (viz n·vod k
pouûitÌ prost¯edku!).
3. Troubu potÈ norm·lnÏ vyËistÏte.
P¯ÌsluöenstvÌ
Umyjte vöechny zasouvacÌ dÌly (roöty, peËÌcÌ plechy, stranovÈ vodÌcÌ
liöty, atd.) po kaûdÈm pouûitÌ. Dob¯e je potÈ osuöte. Je lÈpe dÌly p¯ed
mytÌm navlhËit, pak p˘jde neËistota snadnÏji odstranit.
Tukov˝ filtr
1. Vyperte tukov˝ filtr v horkÈ vodÏ s vhodn˝m mycÌm prost¯edkem nebo
jej lze um˝t i v myËce na n·dobÌ.
2. NapeËenÈ neËistoty lze snadno odstranit vyva¯enÌm filtru v malÈm
mnoûstvÌ vody s p¯Ìdavkem 2-3 vrchovat˝ch lûiËek mycÌho prost¯edku
do myËek na n·dobÌ.
14
Funkce trouby
Vaöe trouba je vybavena n·sledujÌcÌmi funkcemi:
Funkce "PeËenÌ tÏst", "StandardnÌ peËenÌ" a "Rotitherm" v sobÏ zahrnujÌ
automatick˝ rychl˝ oh¯ev. TÌm je zaruËeno, ûe zvolen· teplota bude
dosaûena co moûn· nejrychleji.
PeËenÌ tÏst (baking)
DoporuËen· teplota : 150∞C
Pro peËenÌ tÏst a cukrovÌ na jedinÈm plechu, kdy poûadujete vyööÌ
mÌru zahnÏdnutÌ a vytvo¯enÌ k¯upavÈ k˘rky. Sem lze za¯adit pokrmy
jako pizza, plnÏnÈ peËivo ( nap¯. ä·teËek z lÌskovÈho tÏsta: guiche
lorraine) a tvarohov˝ kol·Ë.
Nastavte teplotu o 20-40∞C nÌûe, neû byste ji nastavili u funkce
"StandardnÌ peËenÌ ". Zde je v provozu funkce "StandardnÌ peËenÌ"
spolu se zapnut˝m ventil·torem.
PeËenÌ s ventil·torem (fan cooking)
DoporuËen· teplota:150∞C
Tato funkce je nejvhodnÏjöÌ pro peËenÌ tÏst na nejvÌce 3 ˙rovnÌch
najednou. Nastavte teplotu o 20-40∞C nÌûe , neû byste ji nastavili u
funkce "StandardnÌ peËenÌ". V provozu je zadnÌ topn˝ element a
ventil·tor.
StandardnÌ peËenÌ (conventional)
DoporuËen· teplota: 200∞C
Vhodn· funkce pro peËenÌ tÏst a masn˝ch pokrm˘ na jedinÈm
plechu. V provozu jsou hornÌ a dolnÌ topn˝ element.
Rotitherm
DoporuËen· teplota: 180∞C
Tato funkce je vhodn· pro peËenÌ velk˝ch kus˘ masa a dr˘beûe na
jedinÈm plechu. Tato funkce je rovnÏû vhodn· pro zapÈkanÈ pokrmy
nebo pro dosaûenÌ opeËenÈho povrchu (zhnÏdnutÌ).
V provozu jsou st¯ÌdavÏ gril a hornÌ topnÈ tÏleso spolu s ventil·torem.
51
⁄drûba a ËiötÏnÌ
Pozor: Z d˘vodu bezpeËnosti pouûÌvat tlakovÈ parnÌ ËistiËky nebo
vysokotlakÈ vodnÌ ËistiËky je zak·z·no!
VnÏjöÌ dÌly trouby
Ot¯ete vnÏjöÌ dÌly trouby mÏkk˝m had¯Ìkem p¯edem namoËen˝m v
horkÈm m˝dlovÈm roztoku.
ï NepouûÌvejte r˘znÈ dr·tÏnky a cÌdidla, ûÌravÈ roztoky nebo abrazivnÌ
prost¯edky.
ï Pro ˙drûbu vnÏjöÌch kovov˝ch dÌl˘ m˘ûete pouûÌt dostupnÈ ËistÌcÌ
prost¯edky vhodnÈ pro tento typ materi·lu.
Vnit¯nÌ Ë·st trouby
»iötÏnÌ po kaûdÈm pouûitÌ
Pozor: P¯ed vlastnÌm ËiötÏnÌm se p¯esvÏdËete, ûe trouba je vypnut· a
dostateËnÏ ochlazen·.
Vnit¯ek trouby ËistÏte po kaûdÈm pouûitÌ. Je to nejjednoduööÌ zp˘sob,
jak odstranit r˘znÈ zbytky jeötÏ p¯ed tÌm, neû se napeËou na nÏkter˝
vnit¯nÌ dÌl.
1. ZapnÏte osvÏtlenÌ trouby.
2. Troubu vyËistÏte po kaûdÈm pouûitÌ horkou vodou a s vhodn˝m ËistÌcÌm
prost¯edkem. Po vymytÌ ji dob¯e vysuöte. NepouûÌvejte û·dnÈ abrazivnÌ
prost¯edky Ëi pom˘cky.
NapeËenÈ zbytky odstraÚte pomocÌ speci·lnÌch prost¯edk˘ na trouby.
15
Du·lnÌ gril (dual grill)
DoporuËen· teplota: 300∞C
Tato funkce je vhodn· pro grilov·nÌ vÏtöÌho poËtu ploch˝ch kus˘
masa jako nap¯. steak˘, medajlonk˘ nebo ryb a nebo pro opÈk·nÌ
toast˘.
V provozu jsou hornÌ topnÈ tÏleso spolu s grilem.
Samostatn˝ gril (single grill)
DoporuËen· teplota: 300∞C
Funkce je vhodn· pro grilov·nÌ ploch˝ch kus˘ masa uprost¯ed roötu
jako nap¯. steak˘, medajlonk˘ a ryb a nebo pro opÈk·nÌ toast˘.
V provozu je pouze gril.
Rozmrazov·nÌ (defrost)
NastavenÌ teploty: 30∞C
Funkce pro tavenÌ a rozmrazov·nÌ pokrm˘ jako nap¯. kol·Ëe, m·slo,
chlÈb, ovoce a i dalöÌch zmrzl˝ch potravin.
V provozu je pouze ventil·tor.
SpodnÌ oh¯ev (bottom heat)
DoporuËen· teplota: 150∞C
Funkce vhodn· pro peËenÌ k¯ehk˝ch tÏst se zhnÏdnut˝m povrchem
a k¯upav˝m dnem.
V provozu je spodnÌ topnÈ tÏleso.
»iötÏnÌ (cleaning)
Funkce pro ËiötÏnÌ trouby.
PouûitÌ tÈto funkce je vhodnÈ tam, kde ËistÌcÌ prost¯edek poûaduje
vyööÌ teplotu neû pokojovou.
P¯i tÈto funkci je v provozu gril, hornÌ topnÈ tÏleso a ventil·tor.
OsvÏtlenÌ (light)
Ovl·d·nÌ zapnutÌ a vypnutÌ osvÏtlenÌ trouby.
OsvÏtlenÌ je automaticky zapnuto po zvolenÌ nÏkterÈ z funkcÌ trouby.
50
Tabulka zava¯ov·nÌ
Teplota Doba zava¯ov·nÌ N·sledujÌcÌ N·sledujÌcÌ
Zava¯ovan· pro dosaûenÌ zava¯ovacÌ Ëas zava¯ovacÌ Ëas
potravina prvnÌch bublinek p¯i 100∞C ve vypnutÈ
troubÏ
(∞C) minuty minuty minuty
MÏkkÈ ovoce
Jahody, bor˘vky, 160-170 35-45 - -
maliny, zral˝ angreöt
Nezral˝ angreöt 160-170 35-45 10-15 -
TvrdÈ ovoce
Hruöky, kdoule, 160-170 35-45 10-15 -
övestky
Zelenina
Mrkev 160-170 50-60 5-10 60
Houby 160-170 40-60 10-15 60
Okurky (nakl·daËky) 160-170 50-60 - -
SmÏs nakl·danÈ 160-170 50-60 15 -
zeleniny
Kedluben, hr·öek, 160-170 50-60 15-20 -
ch¯es
Fazolky 160-170 50-60 - -
ävestkov· povidla 160-170 45 -
50 - 6-8 hodin -
16
ZapÌn·nÌ funkcÌ trouby
1. ZapnÏte troubu pomocÌ hlavnÌho
vypÌnaËe
.
2. PostupnÏ tisknÏte jedno z dvou
tlaËÌtek voleb funkcÌ trouby
nebo
dokud se nerozsvÌtÌ indik·tor
poûadovanÈ funkce.
Na displeji se objevÌ doporuËen·
teplota p¯Ìpravy pro vybran˝
program. Indik·tor n·bÏhu teploty
se rozsvÌtÌ v okamûiku zah·jenÌ
oh¯evu.
ZmÏna teplot
JednÌm z tlaËÌtek nastavov·nÌ teplot
(
zv˝öenÌ nebo snÌûenÌ) zvolte
poûadovanou teplotu.
Teplotu lze nastavovat ve skocÌch po
5∞C.
ZmÏna funkce trouby
OpakovanÏ tisknÏte jedno ze dvou
tlaËÌtek voleb funkcÌ trouby (tlaËÌtko
nebo ) dokud se nerozsvÌtÌ
indik·tor poûadovanÈ funkce.
49
Zava¯ov·nÌ
Pro zava¯ov·nÌ pouûijte funkci se spodnÌm oh¯evem (bottom heat)
ï Pro zava¯ov·nÌ pouûÌvejte pouze komerËnÏ vyr·bÏnÈ zava¯ovacÌ
sklenice stejnÈ velikosti.
Sklenice se öroubov˝m nebo bajonetov˝m uz·vÏrem a kovovÈ
n·doby jsou nevhodnÈ.
Pozice v troubÏ
ï P¯i zava¯ov·nÌ pouûÌvejte 1. ˙roveÚ odspoda.
Pozn·mky k zava¯ov·nÌ
ï pro zava¯ov·nÌ pouûÌvejte univerz·lnÌ peËÌcÌ plech. Lze na nÏj
naskl·dat 6 zava¯ovacÌch sklenic o obsahu 1 litr.
ï Vöechny sklenice by mÏly b˝t stejnÏ naplnÏny a dob¯e uzav¯eny
ï Sklenice na plechu rozmÌstÏte tak, aby se nemohly vz·jemnÏ dot˝kat.
ï Nalijte do plechu asi 1/2 litru vody, abyste zajistili v troubÏ
dostateËnou vlhkost
ï V okamûiku, kdy se zaËnou uvolÚovat bublinky v prvnÌ sklenici
(u 1-litrov˝ch sklenic to je p¯ibliûnÏ po 35-60 minut·ch), tak vypnÏte
troubu nebo teplotu sniûte na 100∞C (viz tabulka).
17
VypnutÌ trouby
OpakovanÏ tisknÏte jedno ze dvou
tlaËÌtek voleb funkcÌ (tlaËÌtko
nebo ) dokud vöechny indik·tory
funkcÌ nezhasnou.
ChladÌcÌ ventil·tor
Ventil·tor se zapÌn· automaticky v okamûiku , kdy je trouba v provozu
a je nutno povrch trouby ochladit. Byla-li trouba vypnuta,
tak ventil·tor bÏûÌ d·l, dokud se trouba neochladÌ. Teprve potom se
ventil·tor, automaticky vypne.
ZapÌn·nÌ a vypÌn·nÌ osvÏtlenÌ trouby
OsvÏtlenÌ lze zapÌnat a vypÌnat i
nez·visle na zvolenÈ funkci.
1. ZapnÏte troubu pomocÌ hlavnÌho
vypÌnaËe
.
2. StisknÏte jednou tlaËÌtko v˝bÏru
funkcÌ
. Indik·tor "light" se
rozsvÌtÌ a tÌm se zapne i osvÏtlenÌ
trouby.
3. StisknÏte jednou tlaËÌtko v˝bÏru
funkcÌ trouby
. OsvÏtlenÌ trouby
se vypne.
48
Rozmrazov·nÌ
Pro rozmrazov·nÌ pouûÌvejte rozmrazovacÌ funkci (defrost).
N·dobÌ pro rozmrazov·nÌ
ï Poloûte vybalen˝ pokrm na tal̯ a vloûte ho do trouby na roöt.
ï Nep¯ikr˝vejte ho jin˝m tal̯em nebo mÌsou, ËÌmû by jste zap¯ÌËinili
delöÌ Ëas rozmrazov·nÌ.
Pozice v troubÏ
ï P¯i rozmrazov·nÌ vloûte roöt na 1. ˙roveÚ odspoda.
Pozn·mky k uveden˝m hodnot·m v tabulce
N·sledujÌcÌ tabulka nabÌzÌ rozmrazovacÌ Ëasy nÏkter˝ch pokrm˘.
Tabulka rozmrazov·nÌ
Pokrm Doba N·slednÈ
rozmrazov·nÌ samovolnÈ
(minuty) rozmrazov·nÌ
(minuty)
ku¯e, 1000g 100-140 20-30
maso, 1000g 100-140 20-30
maso, 500g 90-120 20-30
pstruh, 150g 25-35 10-15
jahody, 300g 30-40 10-20
m·slo,250g 30-40 10-15
smetana, 2x200g 80-100 10-15
Korpus dortu 60 60
Pozn·mka
Poloûte ku¯e na obr·cen˝ tal̯ek,
kter˝ je s ku¯etem umÌstÏn na
dostateËnÏ velkÈm tal̯i.
BuÔ rozmrazujte odkrytÈ a po
1/2 doby rozmrazov·nÌ otoËte
nebo jej p¯i rozmrazov·nÌ
p¯ikryjte vhodnou fÛliÌ.
BuÔ rozmrazujte odkrytÈ, a
otoËte v 1/2 doby nebo jej p¯i
rozmrazov·nÌ p¯ikryjte vhodnou
fÛliÌ
BuÔ rozmrazujte odkrytÈ,
a otoËte v 1/2 doby nebo jej p¯i
rozmrazov·nÌ p¯ikryjte vhodnou
fÛliÌ
Rozmrazujte odkrytÈho
Rozmrazujte odkrytÈ
Rozmrazujte odkrytÈ
Rozmrazujte odkrytou
(Smetanu lze vyölehat i v p¯ÌpadÏ
ne˙plnÈho rozmraûenÌ)
Rozmrazujte odkryt˝
18
Vkl·d·nÌ roötu a univerz·lnÌho peËÌcÌho plechu
OmezovaË polohy vytaûenÌ roötu
Vöechny zasunovacÌ dÌly trouby (roöt, peËÌcÌ plechy) jsou vybaveny
pojistkami po levÈ i pravÈ stranÏ, kterÈ zajistÌ, ûe vytahovan˝ dÌl nelze
jednoduöe plnÏ vyt·hnout. Je nutnÈ zabezpeËit, aby tento omezovacÌ
prvek byl vûdy v zadnÌ Ë·sti trouby.
PeËÌcÌ a univerz·lnÌ peËÌcÌ plech:
Je nutnÈ zabezpeËit, aby omezovacÌ
prvky byly smϯov·ny vûdy dovnit¯
trouby.
Vkl·d·nÌ roötu:
Vloûte roöt do trouby tak, aby
vystouplÈ vodÌcÌ dr·ty roötu
smϯovali nahoru. OmezovacÌ prvky
musÌ b˝t v zadnÌ Ë·sti trouby a
smϯovat dol˘.
Vkl·d·nÌ roötu spolu s plechem:
Jsou-li univerz·lnÌ peËÌcÌ plech i
roöt vkl·d·ny do trouby najednou,
tak omezovacÌ prvky roötu opatrnÏ
vloûte do okrajov˝ch prohlubnÌ
plechu.
47
SuöenÌ
Pro suöenÌ pouûijte funkci peËenÌ s ventil·torem (Fan cooking).
N·dobÌ pro suöenÌ
ï Vyloûen˝ peËÌcÌ plech pergamenem nebo papÌr odoln˝ mastnotÏ.
Pozice roötu
ï Pokrmy m˘ûete suöit na dvou ˙rovnÌch najednou.
ï Roöt vloûte na 1. a 4. patro odspoda trouby.
Pozn·mky k suöenÌ
ï Potravinu p¯ipravenou k suöenÌ rovnomÏrnÏ rozprost¯ete po plechu.
ï SuöenÈ kousky pr˘bÏûnÏ obracejte.
ï SuöenÌ ukonËete v dobÏ, kdy jednotlivÈ kousky se jeötÏ oh˝bajÌ
(nepraskajÌ), ale jiû nepouötÌ û·dnou öù·vu.
PeËenÌ s ventil·torem
(Fan cooking)
Potravina Teplota Doba
(∞C) (hodiny)
Zelenina
Chilli papriËky (pl·tky) 50-75 6-8
Zelenina do polÈvky 50-75 5-6
Houby 50-75 5-6
Ko¯enÌ a bylinky 50-75 6-8
Ovoce
ävestky 50-75 8-10
MeruÚky 50-75 8-10
Jablka-pl·tky 50-75 6-8
Hruöky 50-75 6-9
19
Vkl·d·nÌ a vynd·v·nÌ tukovÈho filtru
Tukov˝ filtr chr·nÌ zadnÌ topn˝ element p¯ed rozst¯ikujÌcÌm se tukem
bÏhem peËenÌ.
Vkl·d·nÌ tukovÈho filtru
Drûte filtr za okraj a vloûte ho do
mezery v zadnÌ Ë·sti trouby p¯ed
ventil·torem smÏrem odshora dolu.
Vynd·v·nÌ tukovÈho filtru
ChytnÏte filtr za okraj a vyt·hnÏte
ho smÏrem nahoru.
46
V˝roba jogurtu
Pro v˝robu jogurtu pouûijte funkci standardnÌ peËenÌ (Conventional).
N·dobÌ pro v˝robu jogurtu
ï PouûÌvejte sklenice nebo hrnky o objemu cca 150ml spolu s vÌËky
nebo krycÌ fÛliÌ.
Pozice roötu
ï Roöt vloûte na 3. Patro odspoda trouby.
1. P¯iveÔte mlÈko k varu (asi 1 litr na 6-8 porcÌ)
2. Nechte mlÈko ochladit na 40∞C
3. VmÌchejte asi 150g (kelÌmek) ûivÈho jogurtu do zchladlÈho mlÈka,
smÏs nalijte do p¯ipraven˝ch skleniËek a uzav¯ete vÌËky.
4. Vloûte skleniËky na roöt
5. Zvolte program standardnÌ peËenÌ (conventional) a zmÏÚte teplotu
na doporuËen˝ch 40∞C.
6. Po p¯ibliûnÏ 5-8 hodin·ch je jogurt hotov (aû ztuhne).
KynutÌ tÏsta
Pro v˝robu jogurtu pouûijte funkci standardnÌ peËenÌ (Conventional).
N·dobÌ pro kynutÌ tÏsta
ï TÏsto vloûte do mÌsy, kter· odol·v· teplotÏ 40∞C.
Pozice roötu
ï Roöt vloûte na 2. Patro odspoda trouby.
1. TÏsto v mÌse p¯ikryjte pr˘hlednou fÛliÌ a vloûte jej do trouby.
2. Zvolte program standardnÌ peËenÌ (conventional) a zmÏÚte teplotu
na doporuËen˝ch 40∞C.
3. Nechte tÏsto vykynout na p¯ibliûnÏ dvojn·sobn˝ objem.
20
Funkce hodin
Minutka -(countdown-odpoËÌt·v·nÌ Ëasu)
P¯i tÈto funkci se nastavuje doba, po jejÌû uplynutÌ se ozve zvukov˝
sign·l. Tato funkce hodin nem· û·dn˝ vliv na jinou funkci trouby.
ProvoznÌ doba
TÌmto Ëasem se nastavuje dÈlka provozu (peËenÌ, ap.) trouby.
»as ukonËenÌ provozu
TÌmto Ëasem se nastavuje vypnutÌ trouby.
Hodiny
Zde se nastavuje a mÏnÌ aktu·lnÌ Ëas.
VöeobecnÈ informace
ï P¯ed kaûd˝m nastavov·nÌm Ëasu nezapomeÚte troubu zapnout
hlavnÌm vypÌnaËem
.
ï Po kaûdÈm nastavenÌ funkce hodin nebo Ëasu se rozblik· po dobu
5 sekund konkrÈtnÌ Ëasov˝ indik·tor. BÏhem tÈto doby lze
poûadovan˝ Ëas resp. dobu nastavit nebo zmÏnit pomocÌ tlaËÌtek
a .
ï Po kaûdÈm takovÈm nastavov·nÌ bude indik·tor opÏt po dobu
5 sekund blikat. Po tÈto dobÏ se blik·nÌ vypne a indik·tor bude
svÌtit trvale. Nastaven˝ Ëas se zaËne odpoËÌt·vat.
45
Tabulka peËenÌ masn˝ch v˝robk˘ p¯i nÌzkÈ teplotÏ
DoporuËujeme pouûÌt peËenÌ p¯i nÌzkÈ teplotÏ u n·sledujÌcÌch
pokrm˘:
k¯ehkÈ jemnÈ druhy mas, libovÈ kusy masa a ryby.
NedoporuËujeme p¯i nÌzkÈ teplotÏ p¯ipravovat nap¯Ìklad:
duöen· masa a vep¯ovÈ maso.
Rotitherm
1 f·ze: 2. F·ze:
ZhnÏdnutÌ DopeËenÌ
Druh masa Hmotnost Teplota Doba Teplota Doba
kg C minuty C minuty
Maso (ËervenÈ) 220
HovÏzÌ peËenÏ 1-1,5 24-45 85 30-60
HovÏzÌ,
1-1,5 20-40 85 20-40
telecÌ ¯Ìzky
TelecÌ h¯bet 1-2 30-50 90 20-60
Zvϯina 220
SrnËÌ h¯bet 1,5-2 25-45 90 20-60
SrnËÌ k˝ta 1,5-2kg 25-45 120 40-120
Ryby 180
Mo¯sk˝ pstruh 0,5-1 15-20 80 10-20
Losos
1-2 25-40 80 10-20
(st¯ednÌ velikost)
Cand·t/ätika 0,7-1,5 15-35 80 10-20
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32

AEG CB6100-1-B EURO Uživatelský manuál

Typ
Uživatelský manuál