míchací p¡ídavná za¡ízení a nêkteré mo¥nosti jejich pou¥ití
K-•lehaï
●
K p¡ípravê dortovƒch smêsí, su•enek, rºznƒch têst na peïivo, polev,
náplní, vêtrníkº a bramborové ka•e.
•lehací metla
●
Na vejce, smetanu, têstíïka, netuïné pi•koty, sníh, tvarohové ¡ezy, pêny
a suflé. Metlu nepou¥ívejte na tê¥ké smêsi (nap¡. roztírání tuku s
cukrem na krém), mohli byste ji po•kodit.
hnêtací hák
●
Na kynutá têsta.
postup pou¥ití robota
1 Otočte páčkou zvedání ramene robota ve směru hodinových ručiček a
rameno zdvihněte, dokud se nezajistí. Ujistěte se, že podložka pod
pracovní nádobou je správně nasazena a symbol je nahoře.
montᥠnástroje 2 Vyklopte rameno do krajní polohy a otočte.
3 Na spodek robota umístête mísu-zatlaïte ji dolº a pootoïte s ní doprava
4 Mírně nadzdvihněte rameno robota, poté otočte páčkou pro zvedání
ramena ve směru hodinových ručiček a zatlačte rameno směrem dolů,
dokud se nezajistí.
5 Zapněte otocením regulacního spínace rychlosti na požadované
nastavení.
●
P¡epnutím na pulzátor mº¥ete smês zpracovávat krátkƒmi impulzy.
6 Po použití vypněte a odpojte ze sítě.
demontᥠnástroje 7 Otočte a vyjměte.
rady
●
V pravidelnƒch intervalech robot vypínejte a stêrkou smês ze stên mísy
stírejte.
●
Nejlep•í sníh na•leháte z vajec o pokojové teplotê.
●
Před šleháním bílků dbejte na to, aby na metle ani v míse nebyly stopy
tuku či žloutků.
●
K p¡ípravê têst na peïivo pou¥ívejte chladnƒch p¡ímêsí, pokud to recept
dovoluje.
základní body p¡ípravy chlebového têsta
dºle¥ité
●
Nikdy nepřekračujte níže uvedená maximální množství - hrozí přetížení
motoru.
●
Pokud uslyšíte, že se motor příliš namáhá, tak jej vypněte, vyndejte
polovinu těsta, a dodělejte každou půlku zvlášť.
●
P¡ímêsi se promísí nejlépe, kdy¥ do mísy dáte nejprve tekutinu.
maximální mno¥ství
CHEF MAJOR
linecké têsto
●
váha mouky: 680g váha mouky: 910g
tuhé kynuté têsto
●
váha mouky: 1,36kg váha mouky: 1,5kg
britského typu
●
celková váha: 2,18kg celková váha: 2,4kg
mêkké kynuté têsto
●
váha mouky: 1,3kg váha mouky: 2,6kg
kontinentálního typu
●
celková váha: 2,5kg celková váha: 5kg
biskupskƒ chlebíïek
●
celková váha: 2,72kg celková váha: 4,55kg
bílky
●
12 16
ovládací prvek rychlosti
K-•lehaï
●
t¡ení tuku s cukrem zaïnête na ‘min‘, a postupnê rychlost
zvy•ujte a¥ na ‘max’.
●
za•lehávání vajec do krémovƒch smêsí 4 – ’max‘.
●
vmíchávání mouky, ovoce apod. ‘min’ – 1.
●
zpracovávání v•ech p¡ímêsí najednou zaïnête rychlostí ‘min’, a
postupnê zvy•ujte a¥ na ‘max’.
●
rozet¡ení tuku s moukou ‘min’ – 2.
•lehací metla
●
postupnê zvy•ujte a¥ na 'max'.
hnêtací hák
●
zaïnête na 'min' a postupnê zvy•te rychlost na 1.
důležité
Při používání ostatních vývodů dbejte na to, aby nebyl nasazen nebo v
míse uložen žádný nástroj.
126
kuchyñskƒ strojek