Večeře
Rajská polévka s pomeranči
Přísady:
• 25 g rozpuštěného másla
•1 střední cibule, nakrájená
• 1 velká mrkev
• 1 velký brambor, nakrájený
• 800 g konzervovaných rajčat, nasekaných
•Šťáva a nastrouhaná kůra z jednoho středního po-
meranče
• 900 ml horkého zeleninového vývaru
•sůl a pepř
Příprava:
Smíchejte cibuli, mrkev, brambor a rozpuštěné máslo
a povařte je při vysokém výkonu po dobu šesti minut.
V polovině doby přípravy promíchejte. Poté přidejte
rajčata, pomerančovou šťávu, pomerančovou kůru a
vývar. Smíchejte vše dohromady a osolte a opepřete.
Mísu zakryjte a vařte při vysokém výkonu 18 minut,
dokud zelenina nezměkne. Během přípravy 2 – 3krát
zamíchejte. Polévku rozmixujte a podávejte.
– Doba přípravy ve spotřebiči: 24 minut celkem
Francouzská cibulová polévka
Přísady:
• 1 velká cibule, nakrájená na plátky
• 1 polévková lžíce kukuřičného oleje
• 50 g mouky
• 1,2 l masového nebo zeleninového vývaru
•2 lžičky petržele, nasekané
• 4 silné plátky francouzského chleba
• 50 g strouhaného sýra
Příprava:
V míse smíchejte cibuli a kukuřičný olej. Povařte je při
vysokém výkonu po dobu dvou minut. Vmíchejte mou-
ku a postupně přidávejte vývar. Osolte a opepřete a
přidejte petržel. Mísu zakryjte a vařte při středním vý-
konu 18 minut. Nalijte polévku do servírovacích misek,
navrch misek položte chléb a polévku bohatě zasypte
sýrem. Vařte při středně vysokém výkonu po dobu
dvou minut, dokud se sýr nezapeče.
– Doba přípravy ve spotřebiči: 22 minuty celkem
Smažená zelenina
Přísady:
• 1 polévková lžíce slunečnicového oleje
•2 lžičky sojové omáčky
• 1 polévková lžíce sherry
• 2,5 cm zázvorového kořenu, oloupaného a nastrou-
haného
•2 střední mrkve, nakrájené na malé proužky
• 100 g žampionů, nakrájených
• 50 g fazolových výhonků
• 100 g cukrového hrachu
•1 červená paprika, zbavená semínek a nakrájená
na tenké plátky
• 4 jarní cibulky, nakrájené
• 100 g konzervovaných vodních kaštanů, nakráje-
ných na plátky
• 1 / 4 hlávky čínského zelí, nakrájeného na tenké
plátky
Příprava:
V míse smíchejte slunečnicový olej ,sojovou omáčku,
sherry, zázvor a mrkev. Zakryjte ji a vše vařte při vyso-
kém výkon po dobu 5 – 6 minut. Jednou promíchejte.
Poté přidejte žampiony, fazolové výhonky, cukrový
hrách, červenou papriku, letní cibulky, vodní kaštany a
čínské zelí. Vše smíchejte dohromady. Vařte při vyso-
kém výkonu po dobu 5 – 6 minut, dokud zelenina ne-
změkne. Během přípravy 2 – 3krát zamíchejte.
– Doba přípravy ve spotřebiči: 10 – 12 minut celkem
Sladké kuře
Přísady:
•4 kuřecí prsa bez kostí
•2 lžičky medu
• 1 lžíce celozrnné hořčice
• 1 / 2 lžíce sušeného estragonu
•1 lžíce rajčatového pyré
• 150 ml kuřecího vývaru
•sůl a pepř
Příprava:
Kuřecí prsa vložte do zapékací mísy. Všechny zbývají-
cí přísady smíchejte dohromady. Nasypte je na kuře.
Osolte a opepřete. Vařte při vysokém výkonu po dobu
18