23
CS
• Vzhledem k rozmanitosti platných norem je třeba, pokud je přístroj používán v jiné zemi, než ve
které byl zakoupen, nechat ho zkontrolovat schváleným servisem.
• Používejte výhradně náhradní díly upravené pro váš model. Toto platí zejména pro těsnění, varnou
nádobu a kovové víko.
• Dávejte pozor, abyste nepoškodili těsnění. Pokud dojde k jeho poškození, nechte je vyměnit
vAutorizovaném servisním středisku.
• Zdroj ohřevu pro vaření je součástí přístroje.
• Přístroj nikdy neumisťujte do vyhřáté trouby nebo na teplou plotnu. Přístroj nestavte do blízkosti
otevřeného plamene nebo hořlavého předmětu.
• Neohřívejte varnou nádobu pomocí jiného zdroje tepla než topného tělesa přístroje a nepoužívejte
jinou nádobu. Nepoužívejte varnou nádobu ani s jinými přístroji.
• Pokud je přístroj pod tlakem, přemisťujte jej velmi opatrně. Nedotýkejte se horkých částí přístroje.
Přenášejte přístroj jen pomocí držadel určených k tomuto účelu a používejte ochranné rukavice
podle potřeby. Nikdy nepoužívejte držadlo víka na přenášení přístroje.
• Nikdy nepoužívejte spotřebič v jiných podmínkách, než pro jaké byl navržen.
• Tento výrobek není sterilizátor. Nepoužívejte jej ke sterilizaci nádob.
• Přístroj vaří pokrmy pod tlakem. Nesprávným používáním může dojít k vzniku popálenin a opaření
od páry.
• Zkontrolujte, zda je přístroj správně uzavřen, než jej natlakujete (viz návod k použití).
• Nikdy nepoužívejte přístroj na prázdno, bez nádoby ani bez kapaliny v nádobě. Tím by mohlo dojít
k vážnému poškození přístroje.
• Pokud vaříte silnější kus masa (například hovězí jazyk), nepropichujte kůži, pokud po uvaření
vypadá nafouknutě, mohli byste se popálit. Nezapomeňte kůži propíchnout před vařením.
Pokud vaříte pokrmy tužší konzistence (cizrna, rebarbora, zavařované ovoce atd.), opatrně natřeste
přístroj, než jej otevřete, aby pokrmy nevystříkly anebo aby šťávy z vaření nevytryskly při otevření.
• Nepoužívejte přístroj na smažení pokrmů v oleji. Přípustné je jen opékání/osmahnutí.
• Při opékání dávejte pozor na riziko popálení vlivem vystřikujícího oleje, když přidáváte pokrmy
nebo přísady do teplé nádoby.
Může dojít k tomu, že mezi držákem těsnění a víkem zbyla
vařící voda, a mohli byste se popálit.
• Dávejte také pozor na riziko opaření párou, která vychází
zvýrobku v okamžiku otevření. Nejprve víko pootevřete,
aby pára mohla pomalu unikat.
• Nikdy nezkoušejte násilím otevřít víko.
Víko neotevírejte, dokud je výrobek pod tlakem. Postupujte
vždy podle pokynů k použití.