37
vypnuli, stiskněte jakékoliv tlačítko.
Zelená kontrolka HOTOVO bude po
krátkou dobu stále svítit, protože se
ještě kontroluje teplota oleje. Pokud
se potraviny neusmažily nebo pokud
potřebujete dál smažit, stiskněte tlačítko
↑, aby ste začali ohřívat olej.
4. Červená kontrolka ZAPNUTO bude
dále svítit, od chvíle, kdy skončí doba
smažení, až dokud se nestiskne tlačítko
“X”; potom začne blikat.
5. Když budou potraviny usmažené,
vyjměte košík z oleje a zahákněte jej
do nádobky fritézy. Tímto způsobem
odkape přebytečný olej z potravin.
Následně vyjměte košík a položte jej na
odkapávací tác a/nebo kuchyňský papír.
Obalované potraviny se mohou přilepit
ke košíku. Aby ste tomu zabránili,
použijte sběračku pro oddělení potravin
od síťky ihned po tom, co vložíte košík
do oleje. Následně nechejte potraviny
smažit, pohybujte jemně košíkem z
jedné strany na druhou, jednou nebo
dvakrát během smažení.
6. Když přestanete fritézu používat, vypněte
hlavní spínač (obě kontrolky a obrazovka
zhasnou) a odpojte ze zásuvky.
7. Nasaďte znovu víko a nechejte olej i
samotnou fritézu kompletně vychladnout
před tím, než budete přesunovat nebo
čistit přístroj.
Použijte vždy držadla na přenášení
fritézy. Nikdy ji nepřesunujte tak, že ji
vezmete za víko nebo nádobku.
Po té, co olej kompletně vychladne,
doporučujeme odstranit olej z fritézy a
vyčistit přístroj, než jej uložíte.
Manuální nastavení teploty a doby
smažení
1. Stiskněte tlačítko ZPŮSOB pro zvolení
teploty. Kontrolka teploty začne blikat.
2. Použijte tlačítka ↑ nebo ↓, zvolte
požadovanou teplotu smažení.
3. Po nastavení teploty stiskněte tlačítko
ZPŮSOB pro nastavení časovače na
odpočítávání zbývající doby. Kontrolka
časovače začne blikat.
4. Pomocí tlačítek ↑ nebo ↓, zvolte
požadovanou dobu. tségével válassza
ki a kívánt időt.
• Před čištěním vypojte fritézu a počkejte,
dokud vychladne.
• Vytáhn
ěte košík a odmontujte rukojeť
košíka (Obr. 5)
• Vymontujte ovládací skříňku a pokud je
to potřebné, očistěte ji vlhkým hadříkem.
Neponořujte ji do vody.
• Vytáhněte nádržku (Obr. 6) a
vyprázdněte ji, abyste ji mohli očistit.
Použitý olej nebo tekutý tuk vylijte do
původního obalu. Pokud jste použili
ztužený tuk počkejte, dokud ztuhne a
odstraňte jej z nádržky špachtlí.
• Umyjte víko, košík s rukojetí a nádržku
na olej teplou vodou se saponátem. Pak
je opláchněte a osušte. Taktéž je můžete
mýt v myčce nádobí.
8. ÚDRŽBA A ČIŠTĚNÍ
5. Po nastavení požadovaného času
stiskněte tlačítko “√”, aby se začal
ohřívat olej.
6. Červená kontrolka ZAPNUTO přestane
blikat a olej se začne ohřívat. V závislosti
na tom, jak se bude olej ohřívat, kontrolka
bude ukazovat zvýšení teploty.
7. Když bude fritéza připravená k
používání, rozsvítí se zelená kontrolka
HOTOVO. Tato kontrolka se bude
zapínat a vypínat během smažení
v závislosti na regulačním cyklu
teploty termostatu. Červená kontrolka
ZAPNUTO zůstane rozsvícená.
Po fritování
• Sítkem vyjměte malé části potravin, které
zůstali po fritování. Kdyby se dále fritovali,
měli by negativní vliv na kvalitu oleje.
• Před demontáží a čištěním fritézy
počkejte, dokud olej úplně vychladne.
• Pokud nebudete fritézu hned používat,
je vhodné uchovat olej nebo tuk v dobře
uzavřené nádobě v ledničce nebo na
chladném místě. Olej nebo tuk přelijte do
nádoby přes jemné sítko, čím odstraníte
částe
čky potravin.
• Pokud jste použili ztužený tuk, nechte jej
ztuhnout v nádržce fritézy a odložte fritézu
se ztuhlým tukem (viz "Použití ztuženého
tuku").