57
POZNÁMKA:
• Displej zobrazuje dobu chodu v „minutách :
vteřinách“.
Dle výchozího nastavení stupně
1 - 3 = 5 minut, stupně 4 - 6 = 10 minut.
• Po uplynutí času stanoveného časovačem
se přístroj automaticky vypne. Na displeji se
zobrazí “ ”.
• Přetížení motoru brání jeho elektronické říze-
ní. V případě příliš vysokého zatížení dojde
k automatickému snížení rychlosti otáček v
rámci jednoho rychlostního nastavení.
• Krátkodobý chod: Pokud zpracováváte
těžké těsto, neuvádějte přístroj do chodu na
dobu delší než 5 minut a vždy jej pak nechte
alespoň 10 minut vychladnout.
• Nastavení P pro pulzní chod: Stiskem
regulátoru v této pozici krátkodobě aktivujete
motor na jeho nejvyšší rychlost.
Pulzní chod
VÝSTRAHA: Nebezpečí poranění!
• Pokud chcete práci přerušit, vždy přepněte
regulátor do pozice “0”.
• Pokud chcete vyměnit nástavce, odpojte
přístroj z elektrické sítě.
• Počkejte, až se nástavec zcela zastaví!
POZNÁMKA:
V případě, že byste za chodu přístroje pohnuli
páčkou (5), abyste zvedli míchací rameno, bez-
pečnostní spínač vypne motor. Na displeji vedle
míchacího ramene začne blikat nápis “CLOSE”.
V práci le pokračovat po přepnutí regulátoru do
pozice “0”. Zbývající čas chodu zůstane zacho-
ván.
Funkce elektronického časovače
• Délku chodu lze nastavit pomocí tlačítek
a .
• Nastavit lze maximálně 20 minut a 30 vteřin.
• Pomocí tlačítek a lze také upravovat
délku chodu v průběhu míchání.
• Pokud přístroj neodpojíte od elektrické sítě,
zůstane zbývající délka chodu v případě jeho
krátkodobého přerušení zachována.
• Pokud chcete nastavenou délku chodu vyma-
zat, stiskněte tlačítka
a současně na
3 vteřiny.
• Po uplynutí času stanoveného časovačem
se přístroj automaticky vypne. Na displeji se
zobrazí “ ”.
POZNÁMKA:
Pokud si přejete pokračovat v práci, přepněte
nejprve regulátor do pozice “0”.
Ukončení práce a vyjmutí mixážní nádoby
• Po ukončení práce nastavte regulátor do pozi-
ce “0”. Odpojte zástrčku ze zásuvky.
• Páčku (5) zatlačte ve směru šipky. Rameno se
zvedne vzhůru.
• Vyjměte nástroj.
• Nádobu uvolníte krátkým otočením po směru
hodinových ručiček.
• Pomocí stěrky setřete těsto ze stěn nádoby a
vyndejte jej.
• Veškeré příslušenství očistěte tak, jak je po-
psáno v kapitole „Čištění“.
Doporučené recepty
Piškotová směs
(základní recept) Nastavení rychlosti 1 - 3
Ingredience:
250 g měkkého másla nebo margarínu, 250 g
cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 1 špetka soli,
4 vejce, 500 g pšeničné mouky, 1 sáček prášku na
pečení, cca 125 ml mléka.
Příprava:
Mixážní nádobu naplňte pšeničnou moukou a
ostatními ingrediencemi, 30 vteřin směs pro-
míchejte míchacím hákem na rychlost 1 a pak
ji míchejte 3 minuty na rychlost 3. Pečící plech
vymažte tukem nebo vyložte pečícím papírem,
vylijte na něj těsto a dejte péct. Než plech z trouby
vytáhnete, zkontrolujte, zda je piškot hotový.