UŽITEČNÉ RADY A TIPY
UPOZORNĚNÍ
Viz kapitola „Bezpečnostní informace“.
Pro trouby vestavné pod desku:
PŘÍKLADY POUŽITÍ VARNÉ DESKY
Údaje v následující tabulce jsou jen orientační.
Nasta‐
vení
teploty
Vhodné pro: Čas v
min
Tipy
1 - 2 Holandská omáčka, rozpouštění: má‐
sla, čokolády, želatiny
5 - 25 Občas zamíchejte
1 - 2 Zahuštění: nadýchané omelety, mí‐
chaná vejce
10 - 40 Vařte s pokličkou
2 - 3 Dušení jídel z rýže a mléčných jídel,
ohřívání hotových jídel
25 - 50 Přidejte alespoň dvakrát tolik vody
než rýže, mléčná jídla během
ohřívání občas zamíchejte
3 - 4 Podušení zeleniny, ryb, masa 20 - 45 Přidejte několik lžiček tekutiny
4 - 5 Vaření brambor v páře 20 - 60 Použijte max. ¼ l vody na 750 g
brambor
4 - 5 Vaření většího množství jídel, dušené‐
ho masa se zeleninou a polévek
60 - 150 Až 3 l vody a přísady
6 - 7 Mírné smažení: plátků masa nebo ryb,
Cordon Bleu z telecího masa, kotlet,
masových kroket, uzenin, jater, jíšky,
vajec, palačinek a koblih
podle
potřeby
V polovině doby obraťte
7 - 8 Prudké smažení, pečená bramborová
kaše, silné řízky, steaky
5 - 15 V polovině doby obraťte
9 Vaření velkého množství vody, vaření těstovin, opražení masa (guláš, dušené maso v
hrnci), fritování hranolků
VNITŘNÍ STRANA DVÍŘEK
U některých modelů můžete na vnitřní straně
dvířek najít:
• čísla polohy roštů (u vybraných modelů)
• informace o pečicích funkcích, doporučené
poloze roštů a teplotách pro typická jídla (u
vybraných modelů).
Teploty a časy pečení v tabulkách jsou
pouze orientační. Závisí na receptu,
kvalitě a množství použitých přísad.
PEČENÍ MOUČNÝCH JÍDEL
Všeobecné pokyny
• Nová trouba může péct jinak, než jak jste byli
zvyklí u starého spotřebiče. Svá obvyklá na‐
stavení (teplotu, doby pečení) a polohy roštů
byste měli proto upravit podle doporučení uve‐
dených v tabulkách.
• Při delším pečení můžete troubu vypnout asi
10 minut před koncem pečení, abyste využili
zbytkového tepla.
Při pečení zmrazeného jídla se mohou plechy v
troubě během pečení zkroutit. Po ochlazení se
opět vyrovnají.
Jak používat tabulky pro pečení
• Doporučujeme vždy nejprve použít nižší teplo‐
tu.
• Jestliže nemůžete najít nastavení pro určitý
recept, snažte se vybrat podobné jídlo.
• Při pečení moučníků na několika úrovních
drážek může být doba pečení o 10-15 minut
delší.
• Různě vysoké moučníky a pečivo mohou nej‐
prve nerovnoměrně zhnědnout. V takovém
2
www.aeg.com