3
Poznámka:
Nezavírejte vaflovaè silou. Bìhem provozu se mùže objevit obláèek páry mezi opékacími
povrchy.
Obì poloviny bìhem opékání uzamknìte bezpeènostním uzávìrem . Pamatujte, že bìhem
opékání se kontrolka pøipravenosti bude rozsvìcovat a zhasínat, jak termostat udržuje vaflovaè
na správné teplotì.
Otevøete vaflovaè a vyjmìte pokrm pomocí plastové nebo døevìné špachtle. Nikdy nepoužívejte
kovový nùž, mohlo by dojít kpoškození nepøilnavé vrstvy.
Zavøete víko, kvùli uchování tepla pro opékání dalšího pokrmu.
Bìhem opékání si mùžete pøipravovat další pokrm.
Po skonèení odpojte spotøebiè ze zásuvky.
Doporuèený recept:
Ingredience:250 g mouky, 125g másla, 50g cukru, vanilkový cukr, 4 vejce, citrónová
kùra, 1 lžièka prášku do peèiva ,1 l mléka nebo smetany, špetka soli , olej na potøení
teflonu
Dekorace: Ovoce, mouèkový cukr
Postup: Máslo utøeme scukrem a vanilkových cukrem, pøidáme sùl, mouku, prášek
do peèiva, po 1 vajíèku, šleháme mixerem, pøidáme citrónovou kùru, potøeme teflon a
smažíme 4 minuty.
ÈIŠTÌNÍ A ÚDRŽBA:
Pøed èištìním vypojte spotøebiè ze zásuvky a nechte zchladnout. Vnitøní èásti a hrany
møížek utøete papírovou utìrkou nebo mìkkým hadøíkem.
Povrch vaflovaèe utøete pouze lehce vlhkým hadøíkem tak, aby se do chladících
štìrbin nedostala voda, mastnota nebo olej.
Vnitøní ani vnìjší èásti neèistìte drsnou houbièkou ani drátìnkou, mohlo by dojít
kpoškození.
NIKDY NEPONOØUJTE SPOTØEBIÈ DO VODY ANI DO ŽÁDNÉ JINÉ KAPALINY!
VF 3020
CZ
3
Poznámka:
Nezavírejte vaflovaè silou. Bìhem provozu se mùže objevit obláèek páry mezi opékacími
povrchy.
Obì poloviny bìhem opékání uzamknìte bezpeènostním uzávìrem . Pamatujte, že bìhem
opékání se kontrolka pøipravenosti bude rozsvìcovat a zhasínat, jak termostat udržuje vaflovaè
na správné teplotì.
Otevøete vaflovaè a vyjmìte pokrm pomocí plastové nebo døevìné špachtle. Nikdy nepoužívejte
kovový nùž, mohlo by dojít kpoškození nepøilnavé vrstvy.
Zavøete víko, kvùli uchování tepla pro opékání dalšího pokrmu.
Bìhem opékání si mùžete pøipravovat další pokrm.
Po skonèení odpojte spotøebiè ze zásuvky.
Doporuèený recept:
Ingredience:250 g mouky, 125g másla, 50g cukru, vanilkový cukr, 4 vejce, citrónová
kùra, 1 lžièka prášku do peèiva ,1 l mléka nebo smetany, špetka soli , olej na potøení
teflonu
Dekorace: Ovoce, mouèkový cukr
Postup: Máslo utøeme scukrem a vanilkových cukrem, pøidáme sùl, mouku, prášek
do peèiva, po 1 vajíèku, šleháme mixerem, pøidáme citrónovou kùru, potøeme teflon a
smažíme 4 minuty.
ÈIŠTÌNÍ A ÚDRŽBA:
Pøed èištìním vypojte spotøebiè ze zásuvky a nechte zchladnout. Vnitøní èásti a hrany
møížek utøete papírovou utìrkou nebo mìkkým hadøíkem.
Povrch vaflovaèe utøete pouze lehce vlhkým hadøíkem tak, aby se do chladících
štìrbin nedostala voda, mastnota nebo olej.
Vnitøní ani vnìjší èásti neèistìte drsnou houbièkou ani drátìnkou, mohlo by dojít
kpoškození.
NIKDY NEPONOØUJTE SPOTØEBIÈ DO VODY ANI DO ŽÁDNÉ JINÉ KAPALINY!
VF 3020
3
LV
23
CZ
3
Poznámka:
Nezavírejte vaflovaè silou. Bìhem provozu se mùže objevit obláèek páry mezi opékacími
povrchy.
Obì poloviny bìhem opékání uzamknìte bezpeènostním uzávìrem . Pamatujte, že bìhem
opékání se kontrolka pøipravenosti bude rozsvìcovat a zhasínat, jak termostat udržuje vaflovaè
na správné teplotì.
Otevøete vaflovaè a vyjmìte pokrm pomocí plastové nebo døevìné špachtle. Nikdy nepoužívejte
kovový nùž, mohlo by dojít kpoškození nepøilnavé vrstvy.
Zavøete víko, kvùli uchování tepla pro opékání dalšího pokrmu.
Bìhem opékání si mùžete pøipravovat další pokrm.
Po skonèení odpojte spotøebiè ze zásuvky.
Doporuèený recept:
Ingredience:250 g mouky, 125g másla, 50g cukru, vanilkový cukr, 4 vejce, citrónová
kùra, 1 lžièka prášku do peèiva ,1 l mléka nebo smetany, špetka soli , olej na potøení
teflonu
Dekorace: Ovoce, mouèkový cukr
Postup: Máslo utøeme scukrem a vanilkových cukrem, pøidáme sùl, mouku, prášek
do peèiva, po 1 vajíèku, šleháme mixerem, pøidáme citrónovou kùru, potøeme teflon a
smažíme 4 minuty.
ÈIŠTÌNÍ A ÚDRŽBA:
Pøed èištìním vypojte spotøebiè ze zásuvky a nechte zchladnout. Vnitøní èásti a hrany
møížek utøete papírovou utìrkou nebo mìkkým hadøíkem.
Povrch vaflovaèe utøete pouze lehce vlhkým hadøíkem tak, aby se do chladících
štìrbin nedostala voda, mastnota nebo olej.
Vnitøní ani vnìjší èásti neèistìte drsnou houbièkou ani drátìnkou, mohlo by dojít
kpoškození.
NIKDY NEPONOØUJTE SPOTØEBIÈ DO VODY ANI DO ŽÁDNÉ JINÉ KAPALINY!
VF 3020
3
Piezīmes:
• Neaizveriet vafeļu tosteri ar spēku. Ierīces darbības laikā starp cepšanas paliktņiem var parādīties
tvaiki.
• Cepšanas laikā saslēdziet abus paliktņus ar drošības slēdzi . Neaizmirstiet, ka cepšanas laikā
ierīces gatavības signāllampiņa pārmaiņus gan iedegsies, gan izdzisīs, uzturot vafeļu tostera
termostatu nepieciešamajā temperatūrā.
• Atveriet vafeļu tosteri un izņemiet vafeles ar plastmasas koka lāpstiņas palīdzību. Neizmantojiet
nazi, jo tas var sabojāt nepiedegošo virsmu.
• Aizveriet vāku, lai saglabātu siltumu nākamo vafeļu cepšanai.
• Vafeļu cepšanas laikā varat sagatavot cepšanas nākamās vafeles.
• Pēc cepšanas atvienojiet ierīci no elektrotīkla
Iesakām šādu recepti:
Sastāvdaļas: 250 g miltu, 125 g sviesta, 50 g cukura, vaniļas cukurs, četras olas, citrona miziņa,
viena tējkarote cepampulvera, 1 l piena vai saldā krējuma, sāls šķipsniņa, eļļa teona iesmērēšanai.
Izrotāšanai: augļi, pūdercukurs.
Pagatavošana: sasmalciniet sviestu kopa ar cukuru un vaniļas cukuru, pievienojiet eļļu, miltus,
cepampulveru, pa vienai olai. Saputojiet ar mikseri, pievienojiet citrona miziņu, iesmērējiet teonu un
cepiet vafeles četras minūtes.
TĪRĪŠANA UN APKOPE
• Pirms ierīces tīrīšanas vienmēr atvienojiet elektrības vadu no elektrotīkla rozetes un
pārliecinieties, ka ierīce ir atdzisusi! Ierīces iekšējo virsmu un malas notīriet ar papīra dvieli vai
mīkstu drāniņu.
• Noslaukiet vafeļu tostera ārējo virsmu ar nedaudz samitrinātu drāniņu, lai dzesēšanas spraugās
nenokļūtu ūdens, tauki vai eļļa.
• Netīriet ierīces ārējās un iekšējas daļas ar rupju švammīti vai drāšu švammīti, jo tas varētu izraisīt
ierīces virsmas bojājumu.
NEIEGREMDĒJIET IERĪCI ŪDENĪ VAI CITĀ ŠĶIDRUMĀ!
2
CZ
POPIS VÝROBKU
Vrchní odklápìcí víko
Spodní kryt
Bezpeènostní uzávìr
Kontrolka zapnutí
Kontrolka pøipravenosti nahøátí
Rukoje
Elektrický kabel
1
2
3
4
5
1
6
5
4
6
7
3
7
NÁVOD NA OBSLUHU
Pøed prvním použitím by mìly být peèící povrchy umyty vlhkým hadøíkem, i pøesto
doporuèujeme první dva páry vaflí nekonzumovat.
Doporuèujeme peèící povrchy pøed prvním použitím lehce namazat olejem. Není to ale
nutné pøi dalším použití.
Postup pøípravy vaflovaèe:
1. Zastrète zástrèku do elektrické zásuvky. Ujistìte se, že napìtí vsíti odpovídá napìtí
spotøebièe. Kontrolky funkce a pøipravenosti nahøátí budou obì svítit.
2. Zavøete vrchní víko vaflovaèe (bìhem jeho nahøívání si mùžete pøipravit pokrm).
3. Je-li vaflovaè pøipraven, zelená kontrolka pøipravenosti nahøátí zhasne.
4. Otevøete vrchní víko vaflovaèe a položte pokrm na spodní èást vaflovaèe.
5. Naplòte nejdøíve spodní èást vaflovaèe.
6. Váš pokrm bude upeèen asi za 4 min nebo déle, dle vaší osobní chuti.
5
4
4
5
Bezpeènostní
uzávìr
VF 3020
2
5
VF 3021