45
Příklad receptu: Majonéza
250 g oleje (např. slunečnicového),
1 vejce a 1 žloutek,
1–2 polévkové lžíce octa (přibližně 15 g),
sůl a pepř dle chuti
Všechny přísady vložte v uvedeném pořadí
do odměrné nádobky. Ponořte ruční
mixér až ke dnu nádobky. Spusťte mixér
na nejvyšší rychlost a udržujte jej v této
poloze, dokud olej nezačne emulgovat.
Mixér ponechte zapnutý a pomalu
zvedejte nástavec k povrchu směsi a
zase jej spusťte ke dnu, aby se rozptýlily
zbytky oleje. Doba přípravy: 1 minuta
(do salátu) až 2 minuty pro vytvoření tužší
směsi (např. pro dip).
Šlehací metla (viz A)
Šlehací metlu používejte pouze k přípravě
šlehačky, sněhu z bílků, piškotového
těsta a dezertů z hotových směsí.
• Zasuňte šlehací metlu (6b) do její
převodovky (6a) a poté na převodovku
nasaďte motorový díl (3).
• Ponořte šlehací metlu dostatečně
hluboko do misky. Teprve poté přístroj
zapněte stisknutím spínače (1).
• Po použití oddělte motorový díl
stisknutím uvolňovacích tlačítek (4).
Poté vytáhněte šlehací metlu z převo-
dovky.
Jak dosáhnete nejlepších výsledků
• Používejte misku střední velikosti.
• Při práci se šlehací metlou používejte
pouze rychlost «I».
• Šlehací metlu držte mírně nakloněnou
a pohybujte s ní ve směru hodinových
ruček.
• Zpracovávejte nejvýše 400 ml
vychlazené smetany ke šlehání (min.
obsah tuku 30 %, 4–8 °C).
• Šlehejte nejvýše 4 vaječné bílky
současně.
Sekací nástavce (viz C)
Sekací nástavce (8) a (9) jsou dokonale
uzpůsobeny k sekání masa, tvrdého sýra,
cibule, bylinek, česneku, mrkve, ořechů,
mandlí atd.
K sekání tvrdých potravin (např.
parmezánu, čokolády) používejte vždy
rychlost «II».
Nejlepších výsledků dosáhnete, pokud
budete dodržovat množství a časy
uvedené v tabulce D.
Maximální doba chodu sekacího
nástavce v provedení «hc»: 2 minuty
Nástavce nepoužívejte k sekání mimo-
řádně tvrdých potravin, jako například
kostek ledu, muškátových ořechů,
kávových zrn nebo obilnin.
Před použitím sekacího nástavce ...
• Maso, sýr, cibuli, česnek nebo mrkev
předem nakrájejte.
• Z bylinek odstraňte stonky, ořechy
vyloupejte ze skořápek.
• Z masa odstraňte kosti, šlachy a chru-
pavky.
• Vždy se ujistěte, že je k misce sekacího
nástavce připevněn protiskluzový
kroužek (8d, 9d).
Pozor: Nůž je velmi ostrý! Vždy jej držte
za plastovou část a manipulujte s ním
opatrně.
1. Opatrně sejměte ochranný kryt z nože
(b).
2. Nasaďte nůž na středový čep misky
sekacího nástavce, zatlačte jej dolů a
otočte jej tak, aby zapadl.
3. Naplňte misku sekacího nástavce
zpracovávanou potravinou a uzavřete ji
víčkem.
4. Na víčko nasaďte motorový díl tak, aby
obě součásti vzájemně zapadly.
5. Stisknutím spínače (1) nebo (2)
uveďte sekací nástavec v činnost.
Během zpracování přidržujte jednou
rukou motorový díl a druhou rukou
misku.
92003793-01_MQ520_535_S6-84.indd 4592003793-01_MQ520_535_S6-84.indd 45 29.01.13 14:1629.01.13 14:16