Zanussi ZOB646X Uživatelský manuál

Typ
Uživatelský manuál

Tato příručka je také vhodná pro

77
Obsah
Česky 78
První instalace trouby 79
Popis spotřebiče 80
Elektrická trouba 81
Rady a tipy k používání trouby 83
Tabulky pečení 85
Čištění a údržba 87
Co dělat, když něco nefunguje 88
Servis a náhradní díly 89
Technické údaje 89
Pokyny pro technika 90
Vestavba 91
78
Česky
Varování - Vestavné -trouby
Je nezbytně nutné, abyste si tento návod k použití uschovali a mohli ho používat i v budoucnu.
Chcete-li troubu prodat, předat dalšímu majiteli, nebo když se budete stěhovat, vždy se
přesvědčte, že je k ní přiložen tento návod k použití, aby se i nový vlastník mohl seznámit s
používáním spotřebiče a příslušným varováním. Tato upozornění se uvádějí v zájmu
bezpečnosti. Před instalací nebo používáním spotřebiče si je musíte pozorně přečíst.
Instalace
Všechny instalační práce smí provádět
pouze kvalifikovaný elektrikář nebo
oprávněný pracovník.
Instalaci a úvodní seřízení trouby MUSÍ
provést kvalifikovaný pracovník v souladu
s platnými předpisy. V této brožuře jsou
uvedeny i příslušné instalační pokyny pro
technika.
Během použití
Tento spotřebič byl zkonstruován pouze pro
pečení jídel a nesmí být používán k žádným
jiným účelům.
Při otvírání dveří trouby během pečení
nebo po jeho skončení vždy odstupte, aby
nahromaděná pára nebo teplo mohly
bezpečně uniknout.
Měnit technické parametry nebo jakýmkoli
jiným způsobem spotřebič upravovat je
nebezpečné.
Spotřebiče jsou za provozu velmi horké a
zachovají si vysokou teplotu ještě dlouho
po skončení pečení. Nedotýkejte se
topných článků uvnitř trouby.
Zkontrolujte, zda jsou u nepoužívané trouby
všechny ovladače v poloze “Vyp”.
Z hygienických a bezpečnostních důvodů
musí být tento spotřebič vždy čistý. Usazené
tuky nebo zbytky jídla mohou způsobit
požár.
Žádnou část trouby nikdy nezakrývejte
hliníkovou fólií.
Jsou-li u modelu snadno omyvatelné
vložky, smí se čistit pouze vodou s mycím
prostředkem.
Spotřebič nikdy nečistěte párou nebo
vysokotlakým čisticím zařízením na páru.
Před každou údržbou nebo čištěním vždy
vypněte hlavní vypínač přípojky sporáku a
nechte spotřebič vychladnout.
Přesvědčte se, že jsou police ve správné
poloze.
Tato trouba (i když je spojena s elektrickou
varnou deskou) je určena k provozu na
jednofázové napětí 230 V s nulovým
vodičem.
Dětská pojistka
Tento spotřebič smí používat pouze
dospělé osoby. Malé děti si nesmí hrát s
ovladači ani s troubou.
Během provozu spotřebiče je nutno děti
pečlivě sledovat. Děti se nesmí dotýkat
horkých ploch ani být v blízkosti zapnuté
trouby, dokud trouba po použití
nevychladne.
Během pečení a grilování se dveře trouby
a přiléhající části zahřejí na velmi vysokou
teplotu. Buďte opatrní a nedovolte dětem,
aby se k zapnutému spotřebiči přibližovaly.
Jestliže zapojíte do zásuvky v blízkosti
trouby jiné spotřebiče, zkontrolujte pečlivě,
zda se kabel nedotýká horkých částí trouby,
nebo není zachycen ve dveřích trouby.
VÝROBCE:
ELECTROLUX HOME PRODUCTS ITALY S.p.A.
Viale Bologna, 298
47100 FORLI (Itálie)
79
Jak číst návod k použití
Bezpečnostní pokyny
Podrobné pokyny k provozu
Rady a tipy
Trouba se zapne jen v případě, že byl
nastaven denní čas (přečtěte si
prosím příslušné pokyny).
Po instalaci trouby:
a) nastavte ovladač termostatu na “MAX”;
b) přepněte ovladač funkcí trouby na klasické
pečení (
);
c) nechte troubu zapnutou bez vložení jídla
na přibližně 45 minut;
d) otevřete okno a větrejte.
Trouba může při prvním zapnutí vydávat
nepříjemný zápach. To je zcela normální jev
způsobený usazeninami z výroby.
Tento postup zopakujte i pro funkci grilování a
horkovzdušné pečení.
Po skončení uvedených postupů nechte troubu
vychladnout a vnitřek trouby vyčistěte měkkým
hadříkem namočeným v teplé vodě s mycím
prostředkem.
První instalace trouby
Při otvírání dveří trouby vždy uchopte
držadlo uprostřed.
Technická pomoc
Tento spotřebič smí opravovat pouze
autorizované servisní středisko a k opravě
se smí používat výhradně originální
náhradní díly.
V žádném případě se nepokoušejte
opravovat spotřebič sami. Opravy
prováděné nezkušenými osobami mohou
vést ke zranění nebo vážnému poškození
spotřebiče. Obraťte na místní servisní
středisko. Vždy žádejte originální náhradní
díly.
Symbol
na výrobku nebo jeho obalu
udává, že tento výrobek nepatří do domácího
odpadu. Je nutné ho odvézt do sběrného místa
pro recyklaci elektrického a elektronického
zařízení. Zajištěním správné likvidace tohoto
výrobku pomůžete zabránit případným
negativním důsledkům na životní prostředí a
lidské zdraví, které by jinak byly způsobeny
nevhodnou likvidací tohoto výrobku.
Podrobnější informace o recyklaci tohoto
výrobku zjistíte u příslušného místního úřadu,
služby pro likvidaci domovního odpadu nebo
v obchodě, kde jste výrobek zakoupili.
Před prvním pečením pečlivě omyjte
příslušenství trouby.
80
Popis spotřebiče
1. Ovládací panel
2. Ovladač funkcí trouby
3. Programátor konce pečení
4. Ovladač termostatu trouby
5. Provozní kontrolka
6. Kontrolka termostatu trouby
7. Gril
8. Žárovka trouby
9. Typový štítek
8
5
2
3
1
6
7
9
4
81
Elektrická trouba
Tlačítkové ovladače
Některé modely jsou vybaveny tlačítkovými
ovladači (obr. 1). Je-li trouba vypnutá, lze
tyto ovladače úplně zasunout do ovládacího
panelu.
Ovladače funkcí trouby a
termostatu (obr. 2)
Umožňují zvolit co nejvhodnější typ ohřevu
odpovídající různým požadavkům na pečení
tím, že zapojí vhodné topné prvky a nastaví
teplotu na požadovanou úroveň.
Obr. 1
Obr. 2
Mod. ZOB 646 Q
0 VYP poloha
Klasické pečení - Teplo přichází z horního i dolního topného článku
a rovnoměrně se šíří uvnitř trouby.
Horní topný článek - Teplo přichází pouze z horní části trouby.
Dolní topný článek - Teplo přichází pouze z dolní části
trouby.
Gril - Je zapnuté grilovací těleso.
- Horkovzdušné pečení - Umožňuje pečení masa nebo pečení masa a
koláčů současně na jakékoli polici bez mísení chutí.
Nastavení rozmrazování - Toto nastavení je určeno k rozmrazování
zmrazených potravin.
82
Programátor konce pečení
Toto zařízení (obr. 3) umožňuje automatické
vypnutí trouby po uplynutí nastaveného
času. Po skončení pečení zazní zvukový
signál. Dobu pečení je možné nastavit na
maximálně 90 minut. Jídlo vložte do trouby
a otočte ovladačem funkcí trouby a
ovladačem termostatu na požadované
nastavení. Ovladačem časového spínače
otočte do maximální časové polohy (“90”),
a pak jím pootočte zpět na požadovaný čas
pečení. Po uplynutí nastavené doby pečení
zazní zvukový signál a trouba se
automaticky vypne.
Pootočením ovladače na nastavíte troubu
na ruční ovládání.
Kontrolka termostatu
Tato kontrolka zhasne, když se trouba
zahřeje na nastavenou teplotu, a znovu se
rozsvítí při zásahu termostatu za účelem
stabilizace teploty.
Provozní kontrolka
Signalizuje zapnutí jednoho nebo více
topných prvků.
Bezpečnostní termostat
Trouba je vybavena bezpečnostním
termostatem, který v případě nutnosti
přeruší dodávku proudu, aby při
nesprávném použití trouby nebo vadném
prvku nedošlo k nadměrnému přehřátí
trouby. Jakmile teplota trouby klesne na
normální hodnoty, provoz se obnoví
automaticky. Pokud termostat přeruší
provoz, protože jste troubu použili
nevhodným způsobem, stačí počkat, až
trouba vychladne, a můžete ji opět použít.
Jestliže ale termostat zasáhl z důvodu
vadného prvku, je nutné zavolat do servisu.
Obr. 3
5
10
15
30
45
60
75
90
0
Chladicí ventilátor
ovládacích prvků (pouze
pro mod. ZOB 646 X)
Tato trouba je vybavena chladicím
ventilátorem, který udržuje přední panel,
ovladače a držadlo dveří trouby chladné.
Ventilátor může běžet i po vypnutí trouby
nebo grilu, dokud se příslušné díly neochladí
na normální teplotu.
83
Grilování
Potřebujete-li grilovat maso nebo rybu,
pokapte je trochou oleje a vždy je položte na
mřížku trouby. Úroveň zasunutí mřížky
závisí na tloušťce jídla.
Nezapomeňte do nejnižší polohy zasunout
hluboký plech s trochou vody, zabráníte tak
vzniku kouře a nepříjemného pachu.
Několik rad
K pečení koláčů
Koláče se pečou při střední teplotě (obvykle
mezi 150 a 200 °C). Troubu je nutné nejprve
předehřát - na asi 10 minut.
Dveře trouby neotvírejte, dokud neuplynou
alespoň 3/4 nastaveného času.
Normální pečivo z lístkového těsta se peče
ve formě nebo na plechu 2/3 z celkové
požadované doby pečení, a pak se před
úplným dokončením zdobí podle přání.
Zbývající doba pečení samozřejmě závisí
na druhu použité ozdoby (džem, ovoce,
apod.). Dbejte na to, aby těsto nebo směs
na pečivo měly správnou konzistenci,
protože příliš vlhká směs zbytečně
prodlužuje dobu pečení. Syrové těsto nebo
směs musí být tak husté, aby šly obtížně
odlepit od lžíce nebo hnětače.
Rady a tipy k používání trouby
Vždy pečte se zavřenými dveřmi
trouby.
Trouba se dodává s exkluzivním systémem,
který zajišťuje přirozený oběh vzduchu a
stálou recyklaci páry.
Tento systém umožňuje pečení v páře, při
kterém se jídla upečou s kůrčičkou, a přitom
jsou uvnitř měkká. Doba pečení a spotřeba
energie jsou sníženy na minimum. Při pečení
může vznikat pára, která z trouby při otvírání
dveří uniká. To je zcela normální jev.
Při otvírání dveří trouby během pečení
nebo po jeho skončení vždy odstupte, aby
nahromaděná pára nebo teplo mohly
bezpečně uniknout.
Klasické pečení
Teplo přichází z horního i dolního topného
článku, a proto je vhodné využít středních
drážek.
Jestliže pečení vyžaduje více tepla shora
nebo zdola, použijte horní nebo dolní drážky.
Horkovzdušné pečení
Jídlo se peče pomocí předehřátého vzduchu
rozháněného rovnoměrně do trouby
ventilátorem, který se nachází na vnitřní
zadní stěně trouby.
Teplo se tak rovnoměrně rozptýlí do všech
částí trouby a umožňuje současné pečení
různých druhů jídel umístěné na různých
policích trouby (obr. 4). Horkovzdušné pečení
rychle vysušuje vlhkost a suché prostředí
trouby brání přenosu různých chutí a vůní z
jednoho jídla na druhé.
Možnost pečení na policích v různé výšce
znamená, že můžete péct různá jídla
současně a až
tři plechy čajového pečiva a mini pizzy k
okamžité spotřebě, nebo k následnému
zmrazení.
V troubě můžete samozřejmě také péct jen
na jedné polici. V tomto případě
doporučujeme péct v nejnižší poloze drážek,
abyste mohli lépe sledovat průběh pečení.
Trouba je rovněž obzvlášť vhodná pro
sterilizaci marmelád, vaření domácích
ovocných sirupů a k sušení hub nebo ovoce.
84
Jestliže budete péct pečivo a ovocné
koláčky současně, na třech policích,
doporučujeme vložit mezi dvě nižší police
další polici (obr. 4).
K pečení masa a ryb
Maso pečené v troubě by mělo vážit
nejméně 1 kg, aby se při pečení příliš
nevysušilo. Velmi jemné červené maso,
které chcete upéct do krvava, tedy dobře
propéct na povrchu, ale zachovat velmi
šťavnaté uvnitř, vyžaduje vysokou teplotu
pečení (200 -220 °C).
Bílé maso, drůbež a ryby naopak vyžadují
nízkou teplotu pečení (150 -175 °C).
Přísady do omáčky nebo šťávy přidejte do
pekáče hned na začátku jen tehdy, je-li doba
pečení krátká.
Při delším pečení je přidejte až v poslední
půlhodině. Jednoduchý způsob, jak zjistit,
zda je maso upečené, je stlačit je lžící;
pokud maso pod tlakem nepovolí, znamená
to, že je dobře upečené. V ípadě hově
pečeně a hovězích plátků, kdy má vnitřek
zůstat pěkně zarůžovělý, musí být doba
pečení krátká.
Maso můžete péct v pekáči nebo přímo na
polici, pak ale musíte pod polici položit
hluboký plech na zachycení vytékající
šťávy.
Jestliže pečete velmi tučné jídlo, položte
maso přímo na grilovací mřížku a grilovací
mřížku nad hluboký plech na zachycení
tuku, aby se trouba nezašpinila.
Po dopečení nechte maso odpočívat alespoň
po dobu 15 minut, a teprve potom ho
krájejte, aby nevytekla šťáva.
Doporučujeme nalít do hlubokého plechu na
zachycení tuku trochu vody, která zabrání
při prudkém pečení vzniku kouře v troubě
a přilít další malé množství vody při dušení,
pokud se voda příliš vypařuje, aby se
netvořila pára.
Horkovzdušné pečení
Obr. 4
FO 0351
Před podáváním na stůl můžete v troubě
udržovat různé chody v teple, troubu
nezapomeňte nastavit na minimální teplotu.
Varování! - Na dno trouby nestavte
žádné předměty, ani žádnou část
trouby nezakrývejte při pečení
hliníkovou fólií; mohlo by se hromadit
teplo, které by ovlivnilo výsledky
pečení a poškodilo smalt trouby.
Nádoby, žáruvzdorné nádoby i
hliníkové fólie vždy dávejte na police
trouby.
Doby vaření/pečení
Doba vaření/pečení záleží na typu potravin,
jejich konzistenci a množství. Zapamatujte
si také své první zkušenosti s troubou,
protože budete-li péct stejné jídlo za
stejných podmínek, dosáhnete samozřejmě
podobného výsledku.
Na základě vlastní zkušenosti sami zjistíte,
jak si máte upravit uvedené tabulky.
85
Tabulky pečení
4
3
2
1
4
3
2
1
KOLÁČE
Šlehané a hnětené těsto
2 170 2 (1 a 3)* 160 45 ~ 60 V koláčové formě
Křehké těsto
2 170 2 (1 a 3)* 160 20 ~ 30 V koláčové formě
Máslovo-tvarohový koláč
1 160 2 150 60 ~ 80 V koláčové formě
Jablečný koláč 1 180 2 (1 a 3)* 170 40 ~ 60 V koláčové formě
Jablkový závin 2 175 2 150 60 ~ 80
Dort s džemem 2 175 2 (1 a 3)* 160 30 ~ 40
Ovocný koláč 1 175 1 160 45 ~ 60 Ve formě na chleba
Piškotový dort 1 175 2 (1 a 3)* 160 30 ~ 40 V koláčové formě
Vánoční koláč 1 170 1 160 40 ~ 60 V koláčové formě
Švestkový koláč 1 170 1 160 50 ~ 60 Ve formě na chleba
Drobné pečivo 2 175 2 (1 a 3)* 160 25 ~ 35 Na pečicím plechu
Sušenky 2 160 2 (1 a 3)* 150 20 ~ 30 Na pečicím plechu
Pusinky 2 100 2 (1 a 3)* 100 90 ~ 120 Na pečicím plechu
Žemle 2 190 2 (1 a 3)* 180 12 ~ 20 Na pečicím plechu
Těsto: Odpalované těsto
2 200 2 (1 a 3)* 190 15 ~ 25 Na pečicím plechu
CHLÉB A PIZZA
1000 Bílý chléb 1 190 2 180 40 ~ 60 1- 2 kusy
500 Žitný chléb 1 190 1 180 30 ~ 45 ve formě na chleba
500 Dalamánky 2 200 2 (1 a 3)* 175 20 ~ 35 6-8 kusů
250 Pizza 1 210 2 (1 a 3)* 190 15 ~ 30 Na pečicím plechu
KOLÁČE S NÁPLNÍ
Těstovinový korpus 2 200 2 (1 a 3)* 175 40 ~ 50 Ve formě
Zeleninový korpus 2 200 2 (1 a 3)* 175 45 ~ 60 Ve formě
Slaný koláč z křehkého těsta
1 200 2 (1 a 3)* 180 35 ~ 45 Ve formě
Lasagne 2 180 2 160 45 ~ 60 Ve formě
Těstoviny Cannelloni 2 200 2 175 40 ~ 55 Ve formě
MASO
1000 Hovězí 2 190 2 175 50 ~ 70 Na roštu
1200 Vepřové 2 180 2 175 100 ~ 130 Na roštu
1000 Telecí 2 190 2 175 90 ~ 120 Na roštu
1500
Anglický rostbíf
1500 málo propečený 2 210 2 200 50 ~ 60 Na roštu
1500 propečený 2 210 2 200 60 ~ 70 Na roštu
1500 hodně propečený 2 210 2 200 70 ~ 80 Na roštu
2000 Vepřové ramínko 2 180 2 170 120 ~ 150 S kůží
1200 Vepřové nožičky 2 180 2 160 100 ~ 120 2 kusy
1200 Jehněčí 2 190 2 175 110 ~ 130 kýta
1000 Kuře 2 190 2 175 60 ~ 80 Celé
4000 Krocan 2 180 2 160 210 ~ 240 Celý
1500 Kachna 2 175 2 160 120 ~ 150 Celá
3000 Husa 2 175 2 160 150 ~ 200 Celá
1200 Králík 2 190 2 175 60 ~ 80
Nakrájený na kousky
1500 Zajíc 2 190 2 175 150 ~ 200
Nakrájený na kousky
800 Bažant 2 190 2 175 90 ~ 120 Celý
Sekaná 2 180 2 160 40 ~ 60 Ve formě na chleba
RYBY
1200
Pstruh/mořská kostěná ryba
2 190 2 (1 a 3)* 175 30 ~ 40 3-4 ryby
1500 Tuňák/losos 2 190 2 (1 a 3)* 175 25 ~ 35 4-6 filetů
Tradiční pečení
Váha (g)
DRUH JÍDLA
Úroveň
Horkovzdušné
pečení
POZNÁMKY
Pečení
čas
minuty
tepl. °C
Úroveň
tepl. °C
Tradiční pečení a horkovzdušné pečení -
(*) Potřebujete-li péct více jídel najednou, doporučujeme vložit je na úrovně uvedené v závorkách.
86
Teploty trouby jsou pouze orientační. U některých receptů můžete teploty zvýšit nebo snížit podle individuálních
přání a požadavků.
(**)Doby pečení v tabulce nezahrnují předehřátí. Doporučujeme troubu před pečením předehřát na asi 10 minut.
Hovězí filety
4 800 3 max 12 ~ 15 12 ~ 14
Bifteky 4 600 3 max 10 ~ 12 6 ~ 8
Párky 8 - 3 max 12 ~ 15 10 ~ 12
Vepřové řízky 4 600 3 max 12 ~ 16 12 ~ 14
Kuře (rozkrojené na polovinu)
2 1000 3 max 30 ~ 35 25 ~ 30
Kebab 4 - 3 max 10 ~ 15 10 ~ 12
Kuře (prsa) 4 400 3 max 12 ~ 15 12 ~ 14
Hamburger 6 600 3 max 10 ~ 15 8 ~ 10
Ryby (filety) 4 400 3 max 12 ~ 14 10 ~ 12
Sendviče 4-6 - 3 max 5 ~ 7 -
Toasty 4-6 - 3 max 2 ~ 4 2 ~ 3
Grilování (**)
Horní
část
°C
tepl.
Kousky Váha
Množství
Doba grilování
(minuty)
Dolní
část
Grilování
DRUH JÍDLA
Úroveň
4
3
2
1
Doby pečení v tabulce nezahrnují předehřátí. Doporučujeme předehřát troubu
na asi 10 minut před každým pečením.
87
Před každým čištěním troubu
vypněte a nechte ji vychladnout.
Spotřebič nikdy nečistěte párou
nebo vysokotlakým čisticím
zařízením na páru.
Důležité upozornění! Před každou
údržbou nebo čištěním se
přesvědčte, že je trouba odpojená
od přívodu proudu.
S čištěním začněte, až trouba vychladne.
Smaltované části omyjte vlažnou vodou a
mycím prostředkem. Nepoužívejte drsné
prostředky jako kovové drátěnky, kyseliny
apod., protože by mohly poškodit povrchy
trouby. Nerezové díly omyjte po použití
vodou a vysušte je měkkým hadříkem nebo
jelenicí.
V případě odolných skvrn můžete použít
běžné neabrazivní mycí prostředky nebo
přípravky určené pro nerezovou ocel, které
jsou běžně dostupné na trhu. Můžete také
zkusit kapku horkého octa. K čištění dveří
trouby se skleněným vrchním krytem stačí
horká voda; dejte pozor, abyste nepoužili
drsné hadříky nebo abrazivní prostředky.
Horké kyseliny z ovoce (např. citronů,
dušených švestek apod.) zanechávají na
smaltovaném povrchu obtížně odstranitelné
skvrny; tyto skvrny mohou způsobit
zmatovění smaltu, které ale nemá negativní
vliv na provoz trouby.
Troubu po použití řádně vyčistěte; zbytky z
pečení tak lépe odstraníte a při dalším
pečení v troubě se nepřipálí.
Modely z nerezové oceli nebo hliníku:
Doporučujeme čistit dveře trouby vlhkou
houbou a pak je osušit měkkým hadříkem.
Nikdy nepoužívejte ocelové drátěnky ani
kyselé nebo abrazivní prostředky, protože
by mohly poškodit povrch trouby. Ovláda
panel vyčistěte se stejnou opatrností.
Čištění a údržba
Obr. 5
FO 0452
Čištění dveří trouby
Dveře trouby snadněji vyčistíte, když je
vysadíte z trouby. Postupujte takto:
- dveře trouby zcela otevřete; zdvihněte
malé páčky umístěné na dvou závěsech
a otočte páčky směrem dovnitř (obr. 5);
- Pomalu zavřete dveře trouby, až se
dotknou dvou páček,
- pak je zatlačte směrem k troubě a
sejměte je vytažením směrem ven.
- Dveře položte vodorovně.
Po čištění dveře opět nasaďte výše
popsaným postupem v opačném pořadí.
Když dvě malé páčky zasadíte opět na
závěsy, jsou dveře správně na svém místě.
88
Pokud trouba nefunguje správně, nevolejte hned do servisního střediska, ale proveďte
nejprve tyto kontroly.
Co dělat, když něco nefunguje
ŘEŠENÍ
Zkontrolujte, zda je trouba v ručním provozu
a zda je zvolena funkce pečení i teplota.
nebo
Zkontrolujte, zda je spotřebič správně
zapojený a zásuvkový spínač nebo síťový
vypínač trouby jsou zapnuté.
Otočte ovladač termostatu na zvolenou
teplotu.
nebo
Otočte ovladač funkcí trouby na zvolenou
funkci.
Otočte ovladač funkcí trouby na zvolenou
funkci.
nebo
Kupte novou žárovku do trouby v místním
servisu a vyměňte žárovku podle pokynů v
tomto návodu.
Řiďte se pokyny uvedenými v tomto návodu,
zejména částí “Rady a tipy pro použití trouby”.
Po dokončení pečení nenechávejte jídlo v
troubě déle než 15-20 minut.
PROBLÉM
Trouba se nezapnula.
Kontrolka teploty trouby se
nerozsvítila.
Kontrolka trouby se nerozsvítila.
Dokončení jídel trvá příliš dlouho,
nebo se připraví příliš rychle.
Na jídle a na vnitřní straně trouby se
usazuje pára a kondenzát.
Obr. 6
Výměna osvětlení trouby
Spotřebič odpojte od sítě. Zatlačte a
vyšroubujte skleněný kryt (obr. 6).
Vyšroubujte žárovku a vyměňte ji za novou
tepelně -odolnou žárovku (300°C) s těmito
vlastnostmi: - Provozní napětí: 230 V (50
Hz); - Příkon: 25 W; - Patice: E 14. Troubu
opět připojte k síti.
89
Technické údaje
Tento spotřebič je v souladu s
následujícími směrnicemi EHS:
- 73/23 - 90/683 (Směrnice pro nízké
napětí);
- 89/336 (Směrnice pro
elektromagnetickou slučitelnost);
- 93/68 (Obecné směrnice)
a jejich následným zněním.
Rozměry prostoru pro
troubu
Výška 593 mm
Šířka 560 mm
Hloubka 550 mm
Rozměry vnitřku trouby
Výška 335 mm
Šířka 395 mm
Hloubka 400 mm
Objem 53 l
Regulace termostatu trouby: od 50 °C do
230 °C
Jmenovité výkony topných
článků
Dolní topný článek 1000 W
Horní topný článek 800 W
Celá trouba (horní+dolní) 1 800 W
Topný článek grilu 1 650 W
Topný článek ventilátoru trouby 2 000 W
Žárovka trouby 25 W
Horkovzdušný ventilátor 25 W
Ventilátor 25 W
Maximální jmenovitý výkon 2 050 W
Napětí (50 Hz) 230 V
Jestliže spotřebič nefunguje správně ani po
provedení výše uvedených kontrol, obraťte
se na místní servisní středisko. Popište
přesně závadu a sdělte model spotřebiče
(Mod.) a výrobní číslo (Prod. No.) a sériové
číslo (Ser. No.) uvedené na typovém štítku.
Typový štítek je umístěný na předním
vnějším okraji vnitřku trouby.
Originální náhradní díly certifikované
výrobcem a označené tímto symbolem jsou
dostupné pouze v našem servisním
středisku a
autorizovaných
obchodech s
náhradními díly.
Servis a náhradní díly
90
Pokyny pro technika
Dále uvedené pokyny jsou určené
zejména pro kvalifikovaného
technika a měly by mu pomoci při
přesné instalaci, seřízení a údržbě
spotřebiče v souladu se všemi
platnými právními předpisy a
nařízeními. Důrazně doporučujeme,
aby všechny instalační postupy
spotřebiče provedl kvalifikovaný
technik v souladu s existujícími
pravidly a předpisy.
Připojení k elektrické síti
Před připojením k elektrické síti se
přesvědčte, že:
ochranné jištění a domácí elektrická
soustava jsou dimenzované pro celkové
napájení trouby (viz typový štítek);
domácí elektrický rozvod je vybaven
účinným zemnícím kabelem
odpovídajícím platným předpisům a
normám.
nástěnná zásuvka nebo vícepólový
spínač použité pro elektrické připojení
jsou lehce dosažitelné i po vestavbě
sporáku.
Spotřebič se dodává s přívodním kabelem
s běžnou vidlicí, která odpovídá celkovému
příkonu spotřebiče uvedenému na typovém
štítku. Zástrčku zasuňte do vhodné
nástěnné zásuvky. Pokud chcete připojit
spotřebič přímo na síť, pak se musí mezi
síť a spotřebič zařadit odpovídající spínač
na všechny póly, jehož vzdálenost mezi
kontakty činí nejméně 3 mm; tento spínač
musí odpovídat zatížení a musí být
normalizovaný. Žlutozelený uzemňova
vodič nesmí být přerušen spínačem a musí
být o 2-3 cm delší než ostatní vodiče.
Přívodní kabel musí být vždy umístěn tak,
aby v žádném bodě nebyla jeho teplota o
50°C vyšší, než je teplota prostředí.
Vhodné přívodní kabely jsou následujícího
typu, přičemž je nutno dodržet jejich
potřebný průřez: H07 RN-F, H05 RN-F, H05
RR-F, H05 VV-F, H05 V2V2-F (T90), H05 BB-
F.
Svorkovnice
Trouba má snadno přístupnou svorkovnici,
která je určena pro provoz s elektrickým
jednofázovým jmenovitým napětím 230 V
(obr. 7).
Výrobce odmítá jakoukoli odpovědnost
v případě nedodržení těchto
-bezpečnostních opatření.
Obr. 7
91
Vestavba
K zajištění správného provozu vestavné
trouby musí mít kuchyňská skříňka a prostor
k zabudování vestavného spotřebiče
vhodné rozměry.
Po zabudování spotřebiče nesmí zbýt
žádné otevřené prostory a spotřebič musí
být po všech stranách uzavřen
kuchyňským nábytkem, aby nemohlo dojít
k náhodnému dotyku “živých” (pod
proudem) částí trouby. Všechny části
zajišťující tuto ochranu, včetně krycího
panelu (např. je-li spotřebič instalován na
konci nebo na začátku kuchyňské linky),
musí být připevněny tak, aby šly odstranit
pouze s použitím nějakého nástroje.
Tento spotřebič je možné umístit jeho zadní
částí a jednou stranou ke spotřebičům nebo
stěnám, které jsou vyšší. Druhou stranu je
ale nutné umístit k nábytku nebo
spotřebičům, které jsou stejně vysoké.
Celkové rozměry trouby (obr. 8)
Rozměry výklenku při
zabudování do sloupce
Výklenek pro troubu musí mít rozměry podle
obr. 9.
Rozměry výklenku při
zabudování pod desku
Výklenek pro troubu musí mít rozměry podle
obr. 10.
Připevnění trouby ke
skříňce
- Zasuňte spotřebič do skříňového
výklenku.
- Otevřete dveře trouby a připevněte
troubu ke kuchyňské skříňce čtyřmi
šrouby do dřeva, které zašroubujete do
otvorů v rámu trouby (obr. 11).
Obr. 8
Obr. 9
Obr. 10
Obr. 11
550 MIN
593
560 - 570
80÷100
35686-6404 02/06
Grafiche MDM - Forlì
ZOB646
ZOB646Q
A
0,79 kWh
53,0
43 min.
1130 cm
²
0,7 8 kWh
41 min.
www.electrolux.com
www.zanussi.ru
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16

Zanussi ZOB646X Uživatelský manuál

Typ
Uživatelský manuál
Tato příručka je také vhodná pro

v jiných jazycích