míchací p¡ídavná za¡ízení a nêkteré mo¥nosti jejich pou¥ití
K-•lehaï
O
K p¡ípravê dortovƒch smêsí, su•enek, rºznƒch têst na peïivo, polev,
náplní, vêtrníkº a bramborové ka•e.
•lehací metla
O
Na vejce, smetanu, têstíïka, netuïné pi•koty, sníh, tvarohové ¡ezy, pêny
a suflé. Metlu nepou¥ívejte na tê¥ké smêsi (nap¡. roztírání tuku s
cukrem na krém), mohli byste ji po•kodit.
hnêtací hák
O
Na kynutá têsta.
postup pou¥ití robota
1 Otočte páčkou zvedání ramene robota ve směru hodinových ručiček
a rameno zdvihněte, dokud se nezajistí. Ujistěte se, že podložka pod
pracovní nádobou je správně nasazena a symbol
je nahoře.
montᥠnástroje
2 Vyklopte rameno do krajní polohy a otočte.
3 Na spodek robota umístête mísu-zatlaïte ji dolº a pootoïte s ní doprava
4 Lehce nadzvedněte hlavu robota, pak otočte páčkou na zdvihnutí hlavy
proti směru hodinových ručiček a spusťte hlavu robota, dokud nezaklapne.
5 Zapněte otocením regulacního spínace rychlosti na požadované
nastavení.
O
P¡epnutím na pulzátor mº¥ete smês zpracovávat krátkƒmi impulzy.
6 Po použití vypněte a odpojte ze sítě.
demontᥠnástroje
7 Otočte a vyjměte.
rady
O
V pravidelnƒch intervalech robot vypínejte a stêrkou smês ze stên mísy
stírejte.
O
Nejlep•í sníh na•leháte z vajec o pokojové teplotê.
O
Před šleháním bílků dbejte na to, aby na metle ani v míse nebyly stopy
tuku či žloutků.
O
K p¡ípravê têst na peïivo pou¥ívejte chladnƒch p¡ímêsí, pokud to recept
dovoluje.
základní body p¡ípravy chlebového têsta
dºle¥ité
O
Nikdy nepŐekraþujte níåe uvedená maximální mnoåství - hrozí pŐetíåení
motoru.
O
Pokud uslyšíte, že se motor příliš namáhá, tak jej vypněte, vyndejte
polovinu těsta, a dodělejte každou půlku zvlášť.
O
P¡ímêsi se promísí nejlépe, kdy¥ do mísy dáte nejprve tekutinu.
* Velikost použitých vajec = střední (hmotnost 53–63 g).
ovládací prvek rychlosti
K-•lehaï
O
t¡ení tuku s cukrem zaïnête na ‘min‘, a postupnê rychlost
zvy•ujte a¥ na ‘max’.
O
za•lehávání vajec do krémovƒch smêsí 4 – ’max‘.
O
vmíchávání mouky, ovoce apod. ‘min’ – 1.
O
zpracovávání v•ech p¡ímêsí najednou zaïnête rychlostí ‘min’, a
postupnê zvy•ujte a¥ na ‘max’.
O
rozet¡ení tuku s moukou ‘min’ – 2.
•lehací metla
O
postupnê zvy•ujte a¥ na ‘max’.
hnêtací hák
O
zaïnête na ‘min’ a postupnê zvy•te rychlost na 1.
důležité
Při používání ostatních vývodů dbejte na to, aby nebyl nasazen nebo v
míse uložen žádný nástroj.
P
64
kuchyñskƒ strojek
Maximální množství CHEF MAJOR
Křehké těsto Hmotnost mouky 680 g 910 g
Chlebové těsto (tuhé Hmotnost mouky 1,36 kg 1,5 kg
kynuté) Celková hmotnost 2,18 kg 2,4 kg
Měkké kynuté těsto Hmotnost mouky 1,3 kg 2,6 kg
(s máslem a vejci) Celková hmotnost 2,5 kg 5 kg
Biskupský chlebíček Celková hmotnost 2,72 kg 4,55 kg
(šlehání tuku s vejci) (směs z (směs z
9 vajec) 15 vajec)
Vaječné bílky Počet 12 16
Hmotnost (455 g) (605 g)