p
řed zapojením
l
Ujistěte se, že elektrická přípojka má vlastnosti
s
hodné s těmi, které jsou uvedeny na spodní
s
traně ručního mixéru.
l
Tento spotřebič splňuje nařízení ES č. 1935/2004 o
materiálech a výrobcích určených pro styk s
potravinami.
P
řed prvním použitím ručního mixéru
l
Všechny části umyjte (viz „Čištění“).
legenda
햲 přepínač rychlosti
햳 tlačítko pro vyjmutí nástrojů
햴 šlehače
햵 drážka na kabel
햶 míchač s přídavným kroužkem
햷 míchač bez přídavného kroužku
햸 stojany pro odkládání šlehačů
햹 stojany pro odkládání míchačů
햺 základna stojanů
햻 spona na kabel
obsluha vašeho ručního mixéru
1 Vyjměte kabel z drážky na kabel a ujistěte se, že
přepínač rychlosti je v poloze vypnuto; symbol O na
ručním mixéru bude srovnaný s označením na
straně přepínače rychlosti. Vložte šlehače a
míchače – otočte jimi a zatlačte je, až ucítíte
zřetelné zacvaknutí. Příchytky na hřídelích nástrojů
musíte srovnat s výstupními otvory.
Důležité upozornění: Míchač s přídavným
kroužkem zapadne pouze do většího výstupního
otvoru.
2 Přístroj zapojte do sítě.
3 Šlehače/míchače vložte do misky odpovídající
velikosti s ingrediencemi.
4 Přepínač rychlosti zatáhněte dozadu a zvolte
požadovanou rychlost (první tečka na tělese
ručního mixéru znamená pomalý chod a 5
znamená rychlý chod). Pomocí označení na
přepínač rychlosti nastavte odpovídající rychlost.
l
Jakmile směs začne houstnout, zvyšte rychlost.
l
Pokud se přístroj pohybuje ztěžka, zvyšte rychlost.
l
Přepněte přepínač do polohy krátkodobé sepnutí
(P) a motor bude běžet podle potřeby. Motor se
sepne, pokud budete držet přepínač v této poloze.
5 Jakmile směs dosáhla požadované hustoty, vraťte
přepínač rychlosti do polohy vypnuto a potom
vytáhněte šlehače/míchače z misky.
6
Pokud chcete nástroje demontovat, ujistěte se, že
přepínač rychlosti je v poloze vypnuto a přístroj
o
dpojte ze sítě. Stiskněte tlačítko pro uvolnění
n
ástrojů. Při demontáži nástrojů hřídele nástrojů
přidržujte.
Důležité upozornění:
l
Pokud zpracováváte chlebové těsto, doporučujeme,
a
byste na jednu dávku těsta použili maximálně
400g mouky.
l
V případě hustých směsí, např. těsta, ruční mixér
nepoužívejte déle než 3 minuty v časovém úseku 5
minut; mohlo by dojít ke spuštění ochranného
zařízení. Přístroj vypněte, jakmile docílíte
požadované hustoty.
l
Váš ruční mixér jev vybaven ochranným zařízením,
které ruční mixér zastaví, pokud dojte k jeho
přetížení. Pokud k tomu dojde, vypněte jej, odpojte
ze sítě, počkejte pár minut a potom jej připojte zpět
do sítě.
Doporučené rychlosti šlehání
Upozorňujeme, že se jedná pouze o doporučené
rychlosti a rychlost, kterou zvolíte, záleží na
velikosti misky, množství směsi, ingrediencích,
které mícháte, a osobních požadavcích.
čištění
l
Před čištěním přístroj vypněte, odpojte ze sítě a
vyjměte šlehače a míchače.
l
Ruční mixér nikdy nevkládejte do vody a zabraňte
tomu, aby se kabel nebo zástrčka namočily.
l
Na čištění dílů přístroje nepoužívejte pískové
přípravky.
šlehače, míchače
l
Umyjte je ručně nebo v myčce, potom je osušte.
Hlavní díl ručního mixéru a základna stojanů
l
Přístroj umyjte suchým až lehce vlhkým hadříkem,
potom jej vysušte.
Druh potravin Doporučená
rychlost
Vaječné bílky Postupně zvyšujte
rychlost na 5
Smetana 1 - 2
Šlehané piškotové těsto Postupně zvyšujte
rychlost na 3
Piškotový koláč z jedné směsi 1 - 3
Lité těsto 1
Tuk vetřete do mouky, 1
přidejte vodu a další 1
ingredience těsta.
40