82
postup pro použití
sekáčky na potraviny
Sekací jednotka se skládá ze 2
částí: dolního a horního sekacího
nože.
l
Pro hrubší sekání použijte pouze
dolní sekací nůž.
l
Pro jemnější sekání nebo
mixování použijte oba sekací
nože současně. V tomto případě
bude práce také rychlejší. Chcete-
li použít oba sekací nože, nasaďte
horní sekací nůž na dolní sekací
nůž a otočením proti směru hodin
usaďte na místo 1. Postupujte
opatrně, protože nože jsou ostré.
Upozornění: Po zpracování
potravin se může horní sekací
nůž uvolnit z dolního sekacího
nože. To je normální, protože
spojení sestavy sekacích nožů je
zkonstruováno tak, aby bylo po
použití možné snadno oba nože
oddělit.
1 Nasaďte základnu na spodní
stranu pracovní nádoby. (Tím
zajistíte, že nádoba nebude
klouzat po pracovní ploše).
2 Umístěte přístroj na čistý a rovný
povrch.
3 Nasaďte zvolenou sestavu
sekacích nožů na vodící čep
v nádobě 2.
4 Nakrájejte potraviny na kousky
vhodné velikosti a vložte do
nádoby. Větší kusy potravin je
třeba nakrájet na kousky velikosti
přibližně 1 až 2 cm.
5 Nasaďte víko a zajistěte na místě
otočením po směru hodin 3.
6 Nasaďte hnací jednotku na víko.
7 Připojte k elektrické zásuvce
a stisknutím voliče rychlosti
vyberte požadovanou rychlost.
Během provozu přidržujte hnací
jednotku pevně na víku a na
nádobě.
l
Lehkým stisknutím voliče rychlosti
vyberete rychlost 1.
l
Silným stisknutím voliče rychlosti
vyberete rychlost 2.
l
Opakovaným stisknutím voliče
rychlosti v krátkých intervalech lze
provádět pulzování. Pulzováním
lze zabránit přílišnému rozmělnění
potravin.
8 Sekejte sekáčkem, dokud
nedosáhnete požadovaný
výsledek.
9 Po použití vypněte a vypojte ze
sítě.
10 Rozeberte sekáček podle výše
uvedeného postupu v opačném
pořadí.
důležité
l
Při přípravě jídel pro kojence
nebo malé děti vždy před
krmením prověřte, zda jsou
všechny přísady důkladně
zpracované.
l
Sekáček na potraviny
nenechávejte souvisle běžet déle
než 10 sekund. Mezi každým 10
sekundovým použitím nechte
přístroj 1 minutu vychladnout.
l
Sekáček na potraviny
nepoužívejte, jestliže je nádoba
prázdná.
l
Nikdy nepoužívejte sekáček na
potraviny s nádobou naplněnou
tekutinou.
l
Horké potraviny nechte před
zpracováním vždy vychladnout.
rady
l
Jestliže se sekáček otáčí obtížně,
vyjměte část směsi a pokračujte
ve zpracování v několika dávkách,
jinak můžete přetížit motor.
l
Nezapomeňte, že při sekání
tvrdých potravin, jako například
kávových zrn, koření, čokolády
nebo ledu se sekací nože rychleji
opotřebovávají.
l
Dávejte pozor, abyste některé
příměsi nezpracovali příliš.
Pravidelně vypínejte přístroj
a kontrolujte stav směsi.
l
Různá koření, jako např.
hřebíček, kopr a kmín, mohou
poškodit umělou hmotu, z níž je
sekáček na potraviny vyroben.
l
Rovnoměrného zpracování
směsi dosáhnete tak, že přístroj
zastavíte a směs seškrábnete
plastovou stěrkou ze stěn misky.