postup pro použití
sekáčky na potraviny
Sekací jednotka se skládá ze 2
částí: dolního a horního sekacího
n
ože.
●
P
ro hrubší sekání použijte pouze
dolní sekací nůž.
●
Pro jemnější sekání nebo
mixování použijte oba sekací
nože současně. V tomto případě
bude práce také rychlejší. Chcete-
li použít oba sekací nože,
nasaďte horní sekací nůž na dolní
sekací nůž a otočením proti
směru hodin usaďte na místo .
Postupujte opatrně, protože nože
jsou ostré.
Upozornění: Po zpracování
potravin se může horní sekací
nůž uvolnit z dolního sekacího
nože. To je normální, protože
spojení sestavy sekacích nožů je
zkonstruováno tak, aby bylo po
použití možné snadno oba nože
oddělit.
1 Nasaďte základnu na spodní
stranu pracovní nádoby. (Tím
zajistíte, že nádoba nebude
klouzat po pracovní ploše).
2 Umístěte přístroj na čistý a rovný
povrch.
3 Nasaďte zvolenou sestavu
sekacích nožů na vodící čep v
nádobě .
4 Nakrájejte potraviny na kousky
vhodné velikosti a vložte do
nádoby. Větší kusy potravin je
třeba nakrájet na kousky velikosti
přibližně 1 až 2 cm.
5 Nasaďte víko a zajistěte na místě
otočením po směru hodin .
6 Nasaďte hnací jednotku na víko.
7 Připojte k elektrické zásuvce a
stisknutím voliče rychlosti vyberte
požadovanou rychlost. Během
provozu přidržujte hnací jednotku
pevně na víku a na nádobě.
●
Lehkým stisknutím voliče rychlosti
vyberete rychlost 1.
●
Silným stisknutím voliče rychlosti
vyberete rychlost 2.
●
O
pakovaným stisknutím voliče
rychlosti v krátkých intervalech lze
p
rovádět pulzování. Pulzováním
l
ze zabránit přílišnému
rozmělnění potravin.
8
Sekejte sekáčkem, dokud
n
edosáhnete požadovaný
výsledek.
9
Po použití vypněte a vypojte ze
sítě.
10 Rozeberte sekáček podle výše
uvedeného postupu v opačném
pořadí.
důležité
●
Při přípravě jídel pro kojence a
malé děti vždy překontrolujte, zda
jsou všechny příměsi řádně
rozmixovány.
●
Sekáček na potraviny
nenechávejte souvisle běžet déle
než 10 sekund. Mezi každým 10
sekundovým použitím nechte
přístroj 1 minutu vychladnout.
●
Sekáček na potraviny
nepoužívejte, jestliže je nádoba
prázdná.
●
Nikdy nepoužívejte sekáček na
potraviny s nádobou naplněnou
tekutinou.
●
Horké potraviny nechte před
zpracováním vždy vychladnout.
rady
●
Jestliže se sekáček otáčí obtížně,
vyjměte část směsi a pokračujte
ve zpracování v několika
dávkách, jinak můžete přetížit
motor.
●
Nezapomeňte, že při sekání
tvrdých potravin, jako například
kávových zrn, koření, čokolády
nebo ledu se sekací nože rychleji
opotřebovávají.
●
Dávejte pozor, abyste některé
příměsi nezpracovali příliš.
Pravidelně vypínejte přístroj a
kontrolujte stav směsi.
●
Různá koření, jako např.
hřebíček, kopr a kmín, mohou
poškodit umělou hmotu, z níž je
sekáček na potraviny vyroben.
●
Rovnoměrného zpracování směsi
dosáhnete tak, že přístroj
zastavíte a směs seškrábnete
plastovou stěrkou ze stěn misky.
82