34
ČESKY
Indukční vařič
Důležité
Před použitím indukčního vařiče si prosím pečlivě přečtěte následující pokyny.
1) Nezapojujte napájecí kabel mokrýma rukama.
2) Nepřipojujte vařič k zásuvce, ke které je již připojeno několik jiných spotřebičů.
3) Nepoužívejte vařič,, je-li jeho napájecí kabel poškozen nebo pokud zástrčka zástrčka nezapadá
bezpečně do zásuvky.
4) Neupravujte součásti, ani sami vařič neopravujte.
5) Nepoužívejte vařič poblíž zdroje tepla nebo na vlhkých místech.
6) Nepoužívejte vařič tam, kde se jej mohou snadno dotknout děti a nedovolte jim vařič používat bez
dozoru.
7) Neumísťujte vařič na nestabilní povrch.
8) Nepohybujte vařičem, je-li na něm nádobí.
9) Nenahřívejte a nepřehřívejte prázdnou pánev.
10) Neumísťujte kovové předměty, např. nože, vidličky
, lžíce, pokličky, konvice a hliníkovou fólii na
vrchní desku.
11) Při používání vařiče zajistěte dostatečný okolní prostor. Udržujte přední a obě boční strany
dostatečně volné.
12) Nepoužívejte vařič na kobercích, ubrusech (vinyl) nebo na jiných předmětech s nízkou tepelnou
odolností.
13) Nevkládejte mezi nádobí a vařič list papíru. Papír je zdrojem vznícení.
14) Je-li povrch prasklý, vařič nepoužívejte.
15) Neblokujte přívod vzduchu ani větrací otvory.
16) Nedotýkejte se krycí desky bezprostředně po sejmutí nádobí, neboť deska bude ještě velice horká.
17) Neumísťujte vařič do blízkosti předmětů, které jsou ovlivňovány magnetickým polem, jako jsou např.
rádia, televizory, bankovní karty a kazetové pásky.
18) Napájecí kabel smí měnit pouze kvalifikovaní technici.
Jak vařič čistit
1) Odpojte indukční vařič a vyčkejte, dokud zcela nevychladne. Po použití jej očistěte.
2) Je-li nádobí používáno bez čištění, mohou vzniknout skvrny které bude obtížné vyčistit.
3) Nepoužívejte k čištění indukčního vařiče benzen, ředidlo, rýžové kartáče nebo lešticí prášek.
4) Otřete do čista pomocí čisticího prostředku a vlhké tkaniny.
5) K odstranění nečistoty z přívodu vzduchu a větracího otvoru použijte vysavač.
6) Nikdy přes vařič nelijte vodu (vnikne-li voda do vařiče, dojde k jeho poškození).
Vhodné nádobí
Ocel, litina, smaltované železo, nerezová ocel, nádobí s plochým dnem s průměrem mezi 12 a 26 cm.
Smaltovaný
železný hrnec
Železná nebo
smaltovaná
konvice
Litinová
pánev
Železný
hrnec
Pánev na
smažení
Nerezový
hrnec
Železný
plech