9 U džbánu a sekacího nože použijte nízkou rychlost pro hrubší sekání a vysokou rychlost pro
jemné sekání. Pokud je velikost nasekané potraviny stěžejní, nízká rychlost vám umožní lepší
kontrolu.
10 Mixovací tyč nepoužívejte déle než 2 minuty, metlu déle než 5 minut, sekací nůž déle než 30
sekund, a potom nechte motor 2 minuty vychladnout, než přístroj znovu použijete.
mixovací tyč
11 Obecně lze říci, že mixovací tyč dokáže to samé jako běžný mixér, a není tolik práce s
umýváním. Slouží k výrobě majonézy, mléčných koktejlů, smoothies či ovocných
nápojů v nádobce. Můžete také mísit, rozmělňovat či mixovat ingredience přímo v
hrnci či míse, ve které chcete pokrm připravit.
12 Ať už používáte jakoukoliv nádobu, ujistěte se, že je na stabilním a rovném povrchu, a
nádobu přidržujte volnou rukou, aby vám po pracovním povrchu necestovala.
13 Neponořujte mixovací tyč nad vrchní část rovnoběžné trubice.
horké tekutiny
15 Mixovací tyč odolává teplotám blížícím se bodu varu. Při použití přístroje v horkých
tekutinách zajistěte, aby nůž neprorazil hladinu zešikma – tekutina by mohla z mísy/hrnce/
nádoby vystříknout.
16 Nepoužívejte mixovací tyč v horkém oleji – ani v mírně horkém oleji. Potřísnění dosti horkou
vodou vám nemusí nijak ublížit, zatímco olej za stejných teplot způsobuje bolestivé
popáleniny. Vodu lze totiž z pokožky hned setřepat a kůže tak rychle vychladne, ovšem olej
se na kůži přilepí a způsobí puchýře.
metla
17 Obecně lze říci, že když místo běžného mixéru používáte mixovací tyč, používejte metlu tam,
kde byste běžně použili šlehací metlu, ale nechte přístroj, ať za vás práci odvede, a
nenamáhejte své svaly.
18 Zpracování potravin metlou je pozvolnější a jemnější.
19 Mnohem lépe se hodí na majonézu, sníh a ke šlehání vajec.
20 Zatlačte metlu do spodní části držadla metly.
21 Metlu vyjmete jednoduchým vytažením ze spodní části držadla metly.
, Neponořujte metlu za spodní část držadla metly.
džbán a sekací nůž
22 Džbán a sekací nůž lze používat jako miniaturního kuchyňského robota.
23 Lze tak vyrobit strouhanku, sekat ořechy či na prášek rozmělnit sušenou zeleninu.
24 Držadlo mixéru vytáhněte ze zásuvky.
25 Dotýkejte se jen plastové části sekacího nože – na nůž prsty vůbec nesahejte.
26 Zasuňte sekací nůž do džbánu do vřetena dole ve džbánu.
27 Přidejte ingredience – neplňte džbán nad rysku 1000 ml.
28 Upevněte víko džbánu – vrchní část sekacího nože se zasune do hnací části na spodní straně
víka.
29 Upevněte držadlo mixéru na vrchní část víka džbánu.
30 Sekací nůž používejte jen v několikasekundových intervalech, jinak hrozí, že dojde k poničení.
31 Vytáhněte držadlo mixéru ze zásuvky a pak jej z víka vyjměte.
32 Jemně zvedněte víko džbánu – dávejte pozor, ať vše odkape do džbánu.
33 Sekací nůž vytahujte jen za jeho plastovou část.
34 Pro uskladnění můžete jako víko používat protiskluzovou podložku.
nákresy
1 ovládání rychlosti
2 spínač
3 držadlo
4 tlačítko
5 držadlo metly
6 metla
7 mixovací tyč
8 nůž
9 víko džbánu
10 džbán
11 držadlo
12 vřeteno
13 protiskluzová podložka
14 nádobka
15 sekací nůž