K-metla
Pro přípravu dortů, sušenek, sladkého
těsta, polev, náplní, odpalovaného těsta a
bramborové kaše.
Šlehací metla
Na vejce, smetanu, litá těsta, piškoty bez
tuku, pusinky, cheesecaky, pěny,
bublaniny. Šlehací metlu nepoužívejte na
husté směsi (např. šlehání tuku s cukrem)
– mohla by se poškodit.
Hnětací hák
Pouze na kynutá těsta.
Používání nástrojů k míse
Před použitím kuchyňského robotu
musí být napájecí kabel zcela vytažen z
úložného prostoru pro kabel
bm
.
1 Zapojte spotřebič do zásuvky a tlačítko
pohotovostního režimu
8
se rozsvítí.
Poznámka: Pokud je hlavice mixéru
ve zvednuté poloze nebo ovladač
rychlosti není ve vypnuté poloze ‚O‘,
bude tlačítko pohotovostního režimu
8
blikat a kuchyňský robot nepůjde
spustit. Před použitím zkontrolujte,
zda je hlavice správně zajištěná v
dolní poloze a ovladač rychlosti je v
poloze ‚O‘. Pokud bude tlačítko
nadále blikat, přečtěte si ‚Průvodce
odstraňováním problémů‘.
2 Páčku pro uvolnění hlavice
1
zmáčkněte dolů a zvedněte hlavici
mixéru, dokud nahoře nezaklapne v
zajištěné poloze
2
.
3 Na základnu nasaďte mísu a otočením
ve směru hodinových ručiček
3
ji
zajistěte.
4 Do výstupu nasaďte požadovaný
nástroj. Pak jej zasuňte směrem nahoru
4
a otočením
5
zajistěte.
Poznámka: Pokud K-metla nebo
šlehací metla nedosáhnou na
ingredience na dně mísy, přečtěte si
část „Nastavení nástrojů“.
5 Zmáčknutím páčky pro uvolnění hlavice
6
spusťte hlavici mixéru, dokud dole
nezaklapne v zajištěné poloze
7
.
6 Spusťte robot otočením ovladače
rychlosti
7
na požadovanou rychlost.
Pro krátké impulzy maximální rychlostí
použijte pulzní režim (P).
7 Po použití vraťte ovladač rychlosti do
vypnuté polohy ‚O‘ a kuchyňský robot
odpojte ze zásuvky.
8 Nástroj z výstupu uvolněte otočením ve
směru hodinových ručiček a pak jej
vytáhněte.
Tipy
• Chcete-li ingredience zcela promísit,
často přerušujte mixování a stírejte
stěny mísy pomocí stěrky.
• Při šlehání vajec dosáhnete nejlepších
výsledků, když budou mít vejce
pokojovou teplotu.
• Před šleháním bílků se ujistěte, že na
šlehací metle nebo v míse není žádná
mastnota nebo zbytky žloutku.
• Pokud není v receptu uvedeno jinak,
používejte na těsto studené
ingredience.
133
Nástroje k míse a jejich použití