40
5. Pro vypnutí motoru přepněte ovládání rychlosti do polohy O.
• Obecně lze říci, že velké množství, husté směsi a vysoký podíl tuhých látek vůči tekutinám vyžaduje
delší časy a pomalejší rychlosti.
• Menší množství, řidší směsi a více tekutého podílu vůči tuhým látkám vyžaduje kratší časy a vyšší
rychlosti.
• Metly používejte ke šlehání/kypření těsta, šlehání bílků a krému.
• Háky používejte pro míchání hutnějšího těsta (např. chléb, ovocný koláč).
• Co se týče zpracování těsta, mixér používejte jen pro míchání ingrediencí. Nepoužívejte ho k hnětení.
Přístroj tak přetížíte a poškodíte motor.
• Motor nesmí soustavně běžet déle než 3 minuty, mohl by se přehřát. Po dvou minutách provozu
přístroj alespoň na 3 minuty vypněte, aby si odpočinul.
• Když motor začne jít ztuha, přidejte do směsi více tekutiny, pokud je to možné, a nebo přístroj
vypněte a pokračujte ručně.
POUŽITÍ PODSTAVCE A MÍSY
1. Položte mísu na podstavec.
2. Metly/háky na mixér nasaďte ještě před jeho uložením do stojanu.
3. Pokud je to třeba, zvedněte rameno stisknutím tlačítka pro uvolnění ramene.
4. Stiskněte a přidržte tlačítko pro uzamčení mixéru (Obr. B).
5. Mixér nasaďte dolů a dozadu na dutou horní část ramene.
6. Tlačítko pro uzamčení mixéru uvolněte.
7. Pro povytažení/posunutí ramene dolů stiskněte a přidržte tlačítko pro uvolnění ramene, upravte
pozici ramene a potom tlačítko uvolněte (Obr. C).
8. Pro sejmutí mixéru z ramene stiskněte a přidržte tlačítko pro uzamčení mixéru a následně mixér
zvedněte směrem dopředu a nahoru od ramene.
9. Když motor běží, mísa se pohybem šlehačů otáčí, aby se šlehače dostaly ke všem ingrediencím.
ČIŠTĚNÍ
1. Vytáhněte přístroj ze zásuvky před demontáží i čištěním.
2. Demontáž přístroje
3. Jednotku motoru otřete vlhkým hadrem .
` Omyjte metle a háky v horké mýdlové vodě nebo v příborové přihrádce myčky.
W
OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Aby nedošlo k ohrožení zdraví a životního prostředí vlivem nebezpečných látek obsažených v
elektrických a elektronických produktech, spotřebiče označené tímto symbolem nesmějí být vhazovány
do směsného odpadu, ale je nutno je obnovit, znovu použít nebo recyklovat.
RECEPTY
SOUFFLÉ S HORKOU ČOKOLÁDOU METLA
• 75 g máslo 50 g jemná pšeničná mouka
• 20 g kakaový prášek 450 g mléko
• 4 vejce - oddělit bílek a žloutek 50 g moučkový cukr
Na malém plameni rozpusťte v hrnci máslo. Vmíchejte mouku a kakao. Přidejte mléko. Míchejte, dokud
směs nezhoustne. Sejměte z plamene. Nechte 30 minut vychladnout. Všlehejte žloutky. Všlehejte bílky
– po dobu několika sekund a na vysokou rychlost. Přidejte cukr a šlehejte, dokud směs nezhutní. Směsy
slijte na 1,2 l pečící mísu vymazanou máslem. Mísu dejte na pečící plech do půlky naplněný vroucí vodou.
Pečte v předehřáté troubě na 190°C po dobu 40-45 minut.
ZÁVITKY METLA
• 400 g jemná pšeničná mouka 1 vejce
• 300 ml mléko 2,5 g sůl
• rostlinný olej
Vejce a mléko promíchejte ve džbánu. Prosejte mouku do mísy. Přidejte sůl. Mixujte na střední rychlost.
Postupně přidávejte tekutinu. Postupně zvyšujte rychlost, dokud se všechno nepromísí. Vždy ukápněte
malé množství směsy na horkou pánev lehce vymazanou olejem. Pečte, dokud nebudou obě strany
zlatohnědé (1 minuta). Dejte stranou a držte v teple.