52
UVEDENÍ DO PROVOZU
1. Odstraňte všechen obalový materiál popř.
přepravní zajištění.
2. Zkontrolujte, zda je k dispozici kompletní
uvedené příslušenství.
3. Topinkovač otřete vlhkým hadříkem, jak je
popsáno v kapitole „Čištění a údržba“.
4. Zkontrolujte, zda jsou všechny díly řádně
sestaveny a přístroj stabilně stojí.
5. Dbejte na to,aby byla zajištěna dostatečná
vzdálenost od stěn a jiných přístrojů, protože
topinkovač se během provozu silně zahřívá.
6. Přístroj prostřednictvím přívodu připojte k
síti (220–240 V~, 50/60 Hz).
7. Než začnete poprvé opékat, musí být
proveden jeden proces opékání bez chleba.
Proto stiskněte u obou obslužných prvků
páčky topinkovače směrem dolů, dokud
nezaskočí.
8. Po dokončení procesu opékání vyskočí
páčky topinkovače automaticky nahoru..
Nyní můžete začít s opékáním chleba.
OBSLUHA - OPÉKÁNÍ
1. Topinkovač připravte, jak je popsáno v „Před
prvním použitím“.
2. Vložte krajíce chleba do otvorů topinkovače.
3. Nastavte požadovaný stupeň opečení na
kontrole stupně opečení. Nastavení můžete
provádět plynule, přičemž stupeň 1 nabízí
velmi světlý chléb a stupeň 5 opéká hodně
do tmava. Topinky dozlatova získáte, pokud
regulátor umístíte do středu.
4. Páčku stiskněte směrem dolů, dokud
nezaskočí. Rozsvítí se kontrolka pro „Stop“,
proces opékání začíná.
5. Proces opékání můžete kdykoli přerušit tím,
že stisknete tlačítko „Stop“.
6. Je-li dosaženo Vámi nastaveného stupně
opečení, chléb automaticky vyskočí. Přístroj
se vypne.
POZOR:
Přístroj je během provozu velmi horký!
Přístroj je kombinací dvou vzájemně nezávisle pracujících topinkovačů, takže dle potřeby můžete
současně opékat jeden až čtyři krajíce chleba. Kromě toho je také možné na jedné straně přístroje
opékat a na druhé straně použít rozmrazování nebo rozpékání.
5. Silné plátky chleba se opékají delší dobu,
popř. toaster se musí dvakrát spustit do
chodu.
6. Při opékání vánočky z jejího povrchu
odstraňte všechny uvolněné hrozinky, jinak
by se mohly spálit.
7. Před opékáním housky ji rozpulte.
8. Zvolte prosím nižší stupeň opékání, jestliže
opékáte pouze jeden plátek.
9. Jestliže opékáte několikrát za sebou, bude
chléb při stejném nastavení o něco tmavší.
10. V případě opékání zmrazeného chleba,
vaflí atd. prosím používejte tlačítko pro
rozmrazování.
11. Pro rozpečení housek atd. používejte
nástavec na housky.