Používání odšťavovače
Sestavení a používání
1 Nasaďte držák filtru .
2 Do držáku filtru nasaďte filtr .
3 Nasaďte víko. Víko upevněte
zacvaknutím horních částí úchytů
k víku. Poté zacvakněte spodní
části úchytů dole.
4 Nasuňte nádobu na dužinu.
●
Pokud není správně nasazená
nádoba na dužinu nebo víko,
nebude odšťavovač fungovat.
5 Na držák filtru nasaďte
uzavíratelnou vypouštěcí trubičku
a otočte ji do polohy pro
vypouštění šťávy, kdy je symbol
nahoře.
a = poloha pro vypouštění
šťávy
b = uzavřená poloha
6 Pod vypouštěcí trubičku umístěte
nádobu na šťávu. Odlučovač pěny
u nádoby zajišťuje, že se do šťávy
nedostane pěna.
7 Při odšťavování různých druhů
ovoce a zeleniny použijte tabulku
pro doporučené použití.
8 Zapněte odšťavovač a kusy
ovoce/zeleniny strkejte do plnicího
hrdla pomocí tlačky tak, aby drážka
na tlačce byla nasazená na
výstupek v plnicím hrdle.
9 Po vložení posledního kusu
potraviny nechte odšťavovač dále
běžet, aby mohla odtéct šťáva z
filtru / držáku filtru. Tato doba se liší
v závislosti na druhu ovoce/zeleniny
a hustotě získané šťávy.
10 Stiskněte tlačítko stop a
počkejte, až se filtr nezastaví a
odtok šťávy se zpomalí na pomalé
kapání. Poté otočte vypouštěcí
trubičku tak, aby nahoře byl symbol
uzavřené polohy . Nyní můžete
odebrat nádobu na šťávu.
●
Při odšťavování tvrdých potravin
doporučujeme maximální množství
2 kg a maximální dobu provozu 2
minuty. Některé velmi tvrdé
potraviny mohou způsobit, že se
odšťavovač zpomalí nebo zastaví.
V takovém případě jej vypněte a
uvolněte filtr.
●
Během používání odšťavovač
pravidelně vypínejte a vyprazdňujte
nádobu na dužinu. Po použití vždy
vytáhněte ze zásuvky.
Pozn.:
●
Vitaminy se rozkládají – čím dříve
šťávu vypijete, tím více vitaminů z
ní získáte.
●
Pokud šťávu potřebujete na pár
hodin uskladnit, dejte ji do ledničky.
Lépe vydrží, když do ní přidáte pár
kapek citronové šťávy.
●
Nepijte více než tři sklenice o
objemu 230 ml šťávy denně, pokud
na to nejste zvyklí.
●
Dětem šťávu řeďte stejným
množstvím vody.
●
Šťáva z tmavě zelené zeleniny
(brokolice, špenát apod.) nebo
tmavě červené zeleniny (červená
řepa, červené zelí apod.) je velice
silná, proto ji vždy řeďte.
●
Ovocná šťáva má vysoký obsah
fruktózy (ovocného cukru), proto by
ji lidé s cukrovkou nebo nízkou
hladinou cukru v krvi neměli pít
příliš mnoho.
79