●
Potraviny s měkkou slupkou a
ostatní stačí jen omýt (jablka,
hrušky, karotky, ředkvičky, salát,
zelí, petržel, špenát, hrozny,
jahody, celer atd.).
●
Odstranění citrusové kůry –
oloupejte kůru a odstraňte bílou
hmotu, která nápoji často dodává
hořkou chuť. Nejkvalitnější šťávu
získáte pomocí příslušenství na
citrusové plody, které lze
samostatně zakoupit.
●
Před montáží příslušenství
odstraňte kryt pro připojení
vysokootáčkového příslušenství.
montáž a použití
1 Umístěte pracovní nádobu na
základní díl tak, aby výpust zapadla
do žlábku na základním dílu.
2 Nasaďte sítko na pracovní nádobu
a ujistěte se, že šipky ▼ na spodní
straně sítka jsou zarovnány s
šipkami ▼ na horní části
základního dílu.
3 Nasaďte víko a ujistěte se, že
okraje víka přesahují hrany
pracovní nádoby.
4 Nádobu zajistěte ve své poloze
pohybem jisticích západek směrem
od základního dílu, potom je
zvedněte a zacvakněte přes drážku
na vrchní straně víka. Západky
zatlačte dovnitř na základní díl a
zajistěte je ve své poloze.
5 Připojte odšťavňovač k mixéru tak,
že jím otáčíte, dokud nezapadne do
své pozice .
6 Zasuňte sběrač dužiny do víka .
7 Zatlačte nádobu na džus do svého
krytu, automaticky zapadne do své
pozice.
8 Na nádobu na džus nasaďte víko,
potom ji nasaďte do držáku .
9 Pokud to bude nutné, nakrájejte
potraviny tak, aby se vešly do plnicí
trubice.
10 Vložte potraviny do plnicí trubice.
Abyste dosáhli optimálního výkonu,
používejte rychlost 2 a nikdy
nepoužívejte rychlost vyšší než
2. Potraviny tlačte dolů rovnoměrně
pomocí výtlačného dílu a ujistěte
se, že jazýček na okraji plnicí
trubice zapadá do drážky na
výtlačném dílu - do plnicí trubice
nikdy nevkládejte své prsty.
11 Přístroj vypněte a napájecí kabel
vytáhněte ze zásuvky.
12 Pokud budete chtít odšťavňovač
demontovat, postupujte v opačném
sledu montáže. Pokud budete chtít
demontovat držák nádoby na džus,
stiskněte tlačítko pro uvolnění.
13 Nasaďte zpět kryt pro připojení
vysokootáčkového příslušenství.
důležité
●
Pokud odšťavňovač začne vibrovat,
vypněte jej a vysypte dužinu ze
sítka. (Odšťavňovač vibruje, pokud
je dužina rozložena nerovnoměrně.)
●
Při práci pravidelně vypínejte
přístroj a vyprazdňujte nádobu na
dužinu i pohárek se šťávou.
tipy
●
Měkké potraviny vkládejte pomalu,
abyste získali co nejvíce šťávy.
●
Vitamíny se ztrácejí – čím dříve
čerstvou šťávu vypijete, tím více
vitaminů získáte.
●
Potřebujete-li uložit šťávu na
několik hodin, uložte ji do ledničky.
Uchová se čerstvější, když přidáte
několik kapek citrónové šťávy.
●
Nepijte více než tři sklenice (230
ml) šťávy denně.
●
Šťávu pro děti rozřeďte stejným
množstvím vody.
●
Šťáva z tmavě zelené (brokolice,
špenát atd.) nebo tmavě červené
(řepa, červené zelí) zeleniny, je
velmi silná, proto ji vždy řeďte.
●
Ovocná šťáva obsahuje mnoho
fruktózy (ovocného cukru), proto by
ji lidé s cukrovkou nebo s nízkou
hladinou krevního cukru neměli pít
příliš.
39